Ayrı şehirlerde evlilik hazırlığı nasıl ve ne şekilde yürüyor yardım lütfen

gulsen034

😊😊😊
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.107
41
318
Diğer
iyi geceler hanımlar benimki dert değil ama yardımlara ihtiyacım var hatta tecrübe desek daha doğru
nişanlım ve ben 900 km uzaklıklardaki şehirlerdeyiz temmuzda evleneceğiz kısmet olursa
sorularım şunlar
evimiz belli değil kira olacak ev ne zaman tutuluyor ev tutmaya sizde gittiniz mi ?
eşyalar ne kadar sürede alınıyor ?tül, halı ,mobilya ve bunların döşenmesi nasıl oluyor ne kadar sürüyor hepsinin ortaya çıkması kaç gün kaç hafta
vee evde büyük eşyalar döşendikten sonra ayrıntılar ne zaman döşeniyor yani kızın çeyizi ne zaman döşeniyor bir de kız çeyizi ne zaman gidiyor yada sizinki nasıl gitti
mesafe uzun olduğu için sürekli gel git yapılamayacak maddi ve manevi yönden
bunlar en kolay şekilde nasıl halledilir fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var herşeyin doğru düzgün yapılması açısından:44::44:

Son düzenleme:
tecrübelerden aynen yararlanacağım canım..
saydığın durumların hepsi bende de mevcut..:26:
yazın düğünüm benim de inşaallah..
İstanbul'dan Ankara olacak..
eminim herşey zor olacaktır ama hayırlısı napalım..
bakalım sana nasıl tavsiyeler ve tecrübeler gelicek..
beraber bekleyelim

aynen canım çok zor olacağından eminim bilenlerin mutlaka tecrübeleri vardır inş yardımcı olacak fikirler gelir

Son düzenleme:
bizde eşimle ayrı şehirlerdeydik.sizinki kadar uzak değildi ama 4.5 saat vardı aramızda

bizim durumumuz biraz farklıydı aslında ne kadar yardımcı olur bilmem ama yinede cevap vermek istedim

eşimin evi vardı ve yalnız yaşıyordu içiinde beyaz eşyalar vardı zaten.biz sadece mobilya seçtik.düğünden 2 ay falan öncesiydi sanırım gittim beraber mobilyalarımızı seçtik aynı zamanda perdelerimizi seçtik

daha öncesi ev badana oldu tabiki.

sizin kira olacağı için daha önceden hareket etmeniz gerekecek.senin bir süre o şehirde kalman lazım varsa imkanın 1 hafta mesela bir akrabanla.çünkü kiralık ev bakacaksınız.uygun bulduğunuz ev belki tadilat yada badana isteyecek.en az 3-4 ay öncesinde olsa bence iyi olur

mobilyalar eğer yapılmayacaksa yani bir kaç hafta içerisinde gelebilecekse 1 ay önce uygun bence.ondan önce evin temizliği var.

çokda sıkıştırmamakta fayda var çünkü son ay düğün hazırlıkları gelinlik provaları davetiye dağıtımı falan derken zamanın az olacak

düğüne 1 ay kala bence evin hazır olsun.

kendi çeyizinde en son gider yani evin içine eşyalar ve mobilyalar geldikten sonra.çünkü kız çeyizinde genelde ince işler vardır işte örtüler mutfak zımbırtıları falan

kaba taslak ve dağınık anlatmış olabilrim kusura bakma artık

baya zaman lazım yani evet sizin durum farklıymış ::44:teşekkür ederim cvbnız için
nişanlımın ailesi orda kalıyor kalmak sorun olmazda keşke kısa sürede halledilebilse :97::97:

bizimde aramızda 3saat vardı kendi evleri vardı bigün geldik hem mobilya aldık hemde peerde beğendik sonrada döndük mobilyalar geldikten sonrda 2araba gittik evi yerleştirdik gelinlik aldık vs. yine döndük babam hiç kalmak istemiyordu hiç kalmadık bizde allah kolaylık versin telaseli işler bunlar

sizinki kolaymış yine bizde 12 saatzor olacak sanırım

mobilyanızı internetten seçin. halıları da seçin. firmaların aşağı yukarı heryerde şubesi var. bir klasör oluşturun. nişanlınızla ona göre karar verirsiniz.
biz aynı şehirde olduğumuz halde herşeyi netten seçip aldık. hiç de pişman değilim çok iyi oldu.
düğüne 2 ay kala da evi tutun.
nişanlınız evleri gezsin bir kaç tane beğensin sizde gidin seçin onun zevkine güvenirseniz bırakın o seçsin.
çeyizinizi de 20 gün kala gelip yerleştirin. bence tabii :)

Allah tamamına erdirsin bunlar tatlı telaşeler.
biz aynı şehirdeydik ama o kadar zor bulduk ki evi.. 1ay kala tuttuk ve evin badanası temizliği 15 gün sürdü yanii düğüne 15 gün kala eşyaları getirtik ve düğüne 1 hafta kala da çeyiz serdik. düğünden bir gün öncede topladık.

çok teşekkür ederim
evi 2 ay önceden tutmak en mantıklısı sanırım boyası ,temizliği uzun sürebilir onu nişanlıma bırakırım sanırım onun için gidemeyebilirim
eşya konusunda da sanırım belli markalarda fikir edinip kafamda bir kombin oluşturup gitmem lazım görüp beğenmek istiyordum ama öyle zor olur herhalde
çeyiz konusu muamma ya nasıl gidecek ne zaman gidecek ona fikir yürütemiyorum :97:

öncelikle allah tamamına erdirsin....
eşinizin olduğu şehirde yaşıcaksanız, eşiniş baktığı evlerin resimlerini size gönderir. sizde beğendiğinizi seçersiniz...
bir arkadaşın dediği gibi alacağınız eşyaları birbirinize internetten gösterebilir veya mağazada resmini çekip, bunu beğendiğinizi onun fikrinin ne oldunu sorarsınız. beğenilirse alınır.
eğer önceden ev tutulduysa nişanlınız eşyaları eve götürür. veya satın aldığınız mağazada, şu gün getirin diye anlaşırsınız...
sizin çeyizleride, nasıl olsa 1-2 gün önceden düğünün olacağı yere gitmek lazım..
nişanlın ve ailesi sizi almaya geldiklerinde, artık kına gecesinden sonra mı olur bilmem, çeyizlerinizide götürürsünüz. evinize yerleştirirsiniz.
eksikleri,ıvırzıvırıda bir züccaciyede alırsınız.:79:
çeyize ıvırızıvırı doldurmaya gerek yok... taşıması zor.kırılır ayrı dert. kirlenir ayrııı

Aynı durum benim için de geçerli...
Ben nasipse eylülde evleneceğim...
Ev tutma işini falan temmuzdan halletmek istiyorum araya ramazan girecek çünkü...

Allah yardımcımız olsun hepimizin..

bizim durum tam içler acısıydı evlendiğimizde evimizde eşyamızda yoktu malesef çünkü ailelerimizin bulunduğu şehir ile yaşayacağımız şehir farklıydı.Bir ay eşimin bekar evinde yaşamak zorunda kaldık sonra eşimle birlikte ev tutup eşyaları aldık.Biraz zor oldu çeyiz sermeydi vs olamadı malesef eşyalarımızı alınca yardıma annem geldi çeyizlerim de nakliyeyle geldi bir düzen kuruldu bir şekilde.

bende İstanbul dan Ankaraya evlenerek geldim 6 ay önce bunları gözünüzde büyütmeyin ben düğüne 1 ay kala annem biliyordu ama babam bilmiyordu gizlice ankaraya geldim eşimle eşyaları aldık sonra döndüm yine 1 ay öncesinde çeyizim gitti ankaraya ardından ailece gittik evime ve herkes dahil çeyiz eve serildi bunlar güzel heyecanlar gözünüzde büyütmeyin Allah yardımcınz olsun ve mutluluklar

Bızde farklı sehırlerdeydık ama uzak degıldık.
Esım ıstanbul daydı, ben ıse Bursa.

Evlılıgımızın ılk bır yılı kırada oturduk.
Ben ev bakmaya gıtmedım, esım bır ev buldugunu ve genıs oldugunu soyledı telefonda.
Ben bakmak ıstedıgımı sonra karar verebılecegımı soyledım.
Bır hafta sonu gıttım, baktım ve begendım.
Aynı gun mobılyaları sectık, perdelerı esım bır basına sectı, halıları ıse ben bır basıma sectım.

Bır hafta sonu da gıdıp gelınlıgımı sectım.
Gercı secmek denmez ona, ben ıstedıgım modelın fotografını yanımda goturdum.
Bu modelın bana uygun olmayacagını dusunen sevgılı gelınlıkcı sayesınde,
o anda acele ve gergınlıkle baska bır gelınlık modelı sectım, bugun hala pısmanım bunun ıcın.
Takılarımı ben secmedım, esım kendı kafasına gore aldı, zaten evlendıkten bır kac ay sonra hepsı ev almak ıcın bozduruldu.

Ev kıra oldugu ıcın temızlık gerekıyordu, fakat ben temızlık yapmadım.
Esımın aılesı yaptı bu ısı.
Evlenmemıze ıkı yada uc hafta kala, esyalarımı goturduk.
Annem, ablam, ben ve esımın butun aılesı yardım ettı.
Bır gun ıcınde herseyı yerlestırdık, zaten ev ıkı ay oncesınden tutuldugu ıcın buyuk esyalar yerlestırılmıstı.
Gerıye benım ceyızımı yerlestırmek kalmıstı.

Detaylara takılacak olsaydık, cok huzursuzluk cıkardı.
Ama benım aılem 'kız evı, naz evı' demedı, babam mesafe oldugu ıcın hep kolaylık sagladı.

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
evin fotoğraflarını çekip göndermesi çok mantıklı
pek eksiğim kalmaz evlenince ıvır zıvır olarak ,çoğu şeyim alındı doldurdum bile:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…