Buraya yazarken belki tepki görürüm belki de pek kimse yazmaz diye düşünmüştüm. Uzun yazabilirim ancak benim gibi bu şekilde olanlar belki ilişkilerini kurtarabilir ya da biraz olsun gerçeği görebilirler. Bu ikinci ayrılık olduğu için ilki kadar sarsılmadım. Şunu söyleyeyim baştan bu şekilde değildi hiçbir şey, her şey yavaş bir şekilde ilerledi, fark edemedim. Geriye dönüp baktığımda kendimi nasıl bu hale getirdim diye düşünüyorum. Bu kadar çok taviz vermeme rağmen karşımdaki insan hiç önemsemedi, ben onun için değiştiğimle kaldım. İlk ayrıldığımızda
Yeniden barıştığımızda hep dikkat ettim. Bir süre aramızdaki suların durulması için zaman tanıdım, sessiz kaldım. İnsan daha bi odaklanıyor. Olmucak sebeplerden kavga çıkıyordu çünkü. Ben zamanla geçer diye düşündüm çünkü yeni barışmıştık. Normal şekilde bile konuştuğunu söyleyemem. Ben ona döndüğüm için ipleri onun eline verdim, hoş zaten ondaydı. Bu laftan da nefret ediyorum ama ipler onun elinde olunca ilişkiden çok, karşınızdaki kişinin kölesi durumuna düşmüş oluyorsunuz ve O bu durumdan gayet memnundu, ben bihaber boşa çırpınırken.
Belli bir yerden sonra fark ettim ama dediğim gibi çok ilgisizdi. Rahatsız olduğum şeyleri sakin bir şekilde anlatmaya çalışınca dinlemiyor, sesim yükselince ama sen sesini yükselttin diye azarlıyor, sakin şekilde anlatınca takmıyordu. Bu durumda zaten ne kadar sakin olursanız olun patlıyorsunuz. Yazılacak çok şey var ama hepsi boşa.
Birine geri dönmek istediğinizde bu sadece hatadan değil sevgiden. O yüzden açık açık anlatın, sizin de kafanıza takılan şeyler varsa siz de söyleyin. Geri dönmek istemiyorsa bu şekilde gerçekten unutun.
Yeniden denediğimizde gerçekten her şey çok daha kötü oldu. Karşımdaki insan sevse bana bunları yapmazdı. Sevmese bile insan bunu yapmaz. Şimdiye kadar hiç böyle bir durumda kalmadım. Terk edildim tabi ki, ancak kimse dönüp ondan sonra birkaç hafta sonra yeniden ayrılmadı. İnsan gerçekten hayret ediyor.
Hala aklımın bir köşesinde var uzun süre de gider böyle. Bana kendi dönmek istemez ama isterse baştan konuşmamı yaparım öyle denerim. Çok fazla hata yaptım ona değil kendime o yüzden kendinizden ödün vermeyin. Bazı şeylerin karşılıklı olması gerekiyor. Size güvenmeyen insanlardan uzak durun.
Ben ondan haber beklicemi söyledim, teklifi ben yaptım ancak gitmek istemiyorum. Çevremdeki herkes gitme diyor. Ne yazayım bana yazarsa? Yani böyle laf geçirmeli değil de biraz burnu havada bir yanıt olsun. Ne söyleyeyim sizce?