Ayrıl-barış ilişki düzelir mi?

sage777

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2025
19
15
3
23
Merhaba. Objektif yorumlara ihtiyacım var. 3 yıl önce başlayan bir ilişki. ayrıl barış ayrıl barış. bu döngüde olan kişi benim. kaçıngan bağlanıyorum.
Ne olursa olsun bu kişi her döndüğümde kabul etti. En zor zamanlarımda yanımda oldu.

Son ayrılık artık son oldu sanıyordum çünkü öyle konuşmuştuk. 6 ay geçti üstünden. ayrılan benim, bu sefer o yapamıyorum diye geldi.

Yaşlar ben 23 o 27. aileler tanışıyor niyetimiz de evlilik. ama bu kişiyle bu toksik ilişkiden nasıl sağlıklı ilişki kuracağım.bunu düzeltmek istiyorum.

Sakız gibi uzadı. rezil olduk ayrıl barış ayrıl barış.

yeni insanlar tanımaya calısıyorum ama prenses olmuşlar. herkesin illa bir huyu gözüme batıyor. insanlarda onu arıyorum hep.

Bu arada o döndüğünde kabul etmedim. onu seviyorum ama uzaktan. Hayatıma bakıyorum ama bakmak da istemiyorum. her fırsatta uyuyorum ki düşünmeyeyim. dışarda bir kahve bile içmiyorum. cuma akşam bir başlıyorum uyumaya pazartesi sabah işe gidene kadar. hep yatma,uyku,uyuşukluk hali. Ve aylardır geçmiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. O olsun istiyorum ama hep kavga hep kavga. kavgaları da ben çıkarıyorum.

Ben ne istiyorum bilmiyorum. Yeni biri tanımaya da halim yok.

Hayatına onun gibi birisi yada ondan daha iyi birisi çıkmadığı için onu istiyorsun. Sevdiğinden değil. Sevgi böyle bir şey değil.
Kendi hayatına bak da çocuğu da kurtar bu toksik ilişkiden. Uyuyormuşsun sürekli bunun içinde kan değerlerine falan baktırabilirsin.

Hayır düzelmez bu ilişkinin cılkı çıkmış artık. Psikolojik destek alın. 23 yaşındasınız daha karşınıza birçok kişi çıkacaktır. Ama doğru kişiyle karşılaşmak için önce sizin destek almanız, düşüncelerinizi değiştirmeniz gerekiyor.

Ya o kişiyi sevmiyorsun, sadece o seni seviyor diye ilgisinden, sevgisinden kopamıyorsun, aradığını bulamadığında boşluktan ona dönüyorsun. Ya da sen problemliysen ve zaten tüm ilişkilerinde bunu yaşayacaksan önce gidip tedavi olmalı, destek almalısın..

Ama bu kez karşıdaki de hırpalanıyor ve itiliyor.
Bu biraz yıpratıcı hiçbir sonuç getirmeyici, köreltici ve güçsüz bırakan uzun süreçleri getiriyor ilişkide; ki çok yazık.

"kaçıngan bağlanıyorum." demişsiniz Neden ? Alternatif mi arıyorsunuz burada (daha iyisi / daha güzeli vb)
"bu kişiyle bu toksik ilişkiden" demişsiniz! Nedir toksik hale getiren, kim haklı kim haksız ?
"Hayatıma bakıyorum ama bakmak da istemiyorum." derken ? Mesela nasıl (bir kariyere mi odaklanıyorsunuz, yoksa ?)
"O olsun istiyorum ama hep kavga hep kavga. kavgaları da ben çıkarıyorum." demişsin, Neden kavga ile ilişkide bir dinamik kuruyorsunuz ?

Asıl Cümle Bu Olsa Gerek Değil mi ?
"Ben ne istiyorum bilmiyorum. "

"Yeni biri tanımaya da halim yok." diyorsunuz ya, Siz yeni birini tanıyın, o yeni kişide illa ki kendini size tanıtacaktır. Hiç merak etmeyin....

daha önceki ve sonraki ilişki veya ilişki denemelerimde ya da arkadaşlıklarımda sınırlarım çok net. tek hatada insan siliyorum ve bir daha aklıma bile gelmiyor. ama işte ne oldu bana bilmiyorum

Başlığa cevap: hayır düzelmez. Yaşın 23 ne evliliği okulun yok mu? Psikolojik destek almayı deneyebilirsin.

karşıdaki de kabul ediyor ama. yıpranıyorsa etmesin.
aslında mesleki ve prestij anlamında daha iyisini istiyorum ama demek ki daha iyileri de beni istemiyor :d
kavgaların temeli benim geçmiş hatalarına öfkem. ona sinirimi ordan çıkarıyorum. hiçbir şeyi asla unutamıyorum.

Tanıştığım insanlarda onu arıyorum diyorsanız o zaman niye yeni biriyle tanışmak istiyorsunuz ki? Elinizde halihazırda "o" var zaten.

Tanıştığım insanlarda onu arıyorum diyorsanız o zaman niye yeni biriyle tanışmak istiyorsunuz ki? Elinizde halihazırda "o" var zaten.
o benim içimde asla unutamıyorum daha önce 1 yıla yakın ayrı kaldık yine unutamadım. gerçekten sevildiğimi hissetmiyorum başkası beni sevince.

Mesleki anlamda beklentinizde, daha iyilerinin size olan tavrını ne siz ne de ben bilebilirim.
Ancak Karşı tarafın veya sizin geçmişten kaynaklanan hatalardan dolayı yoğun yıpranmışlığı varsa bu ciddi ve de çok çok ciddi bir durum.
hallide zor gibi

Depresyona girmişsiniz bir uzmanla görüşün mutlaka, hem kaçıngan bağlanma sorununu da çözersiniz.

Ben de zamanında ayrıl barış ilişki yaşadığım adamla şimdi evliyim ama biz 1-2 gün ayrı kalır dayanamaz barışırdık. 6 ay ayrı kalabilip ardından birbirinize dönüyor olmanız bence çok sevdiğiniz için değil, yani çok seven çok aşık insan 6 ay mümkün değil dayanmaz diye düşünüyorum. Bence sizinki karşılıklı olarak alışkanlık ve ayrı kaldığınız süreçte karşınıza başka biri çıkmadıysa ya da ruh haliniz daha pozitif seyretmediyse kendinizi ona mecbur hissediyor olabilirsiniz. Tartışmaları sizi çıkardığınızdan bahsetmişsiniz burada tabiki net bir şey söylemek doğru değil ama bu konuda yardım almak sizi rahatlatacaktır diye düşünüyorum. Yaşınız genç, karşınıza kimler kimler çıkar siz hayatınızın keyfini çıkarmaya çalışın öncelikle.

kendimi de ilişkiyi de düzeltmek istiyorum. ama işte zor. evlensek de aynı olur evlilik bebek vs sorun çözmez. kafam karışık

daha önceki ve sonraki ilişki veya ilişki denemelerimde ya da arkadaşlıklarımda sınırlarım çok net. tek hatada insan siliyorum ve bir daha aklıma bile gelmiyor. ama işte ne oldu bana bilmiyorum
Vardır altında mutlaka bir neden..Bence ilişkilerden önce buna yönelip buradaki kökeni/sorunu çözmeniz gerekir.

Çocuksun çünkü. Kacıngan baglanma dıye tutturmussunuz daha 23 yasındasın ne kscınganı be

23 yaş ve yeni birini tanımaya halin yok
Bu ruh hali ile ilişkin de evliliğin de sağlıklı olmaz.
Terapi al, bakış açısını değiştir.

Etrafa rezil olmalı, boşanma davası açmalı geri çekmeli, ayrılık süresince kocanın başkalarıyla ilişkisine göz yummalı bir evlilik istersen buyur evlen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…