Ayrildiginiz sevgiliyle arkadaşca konuşmak hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hisleri olan tarafa işkence gibi bir durum bence. Kıskanırsın ama sana sadık olma zorunluluğu olmayacak. İçin içini yiyecek ama açıklama isteyemeyeceksin. Kimle ne yaptığı konusunda hiç fikrin olmayacak. Geleceği ile ilgili planlarında olmayacaksın.
Nasıl ki iki arkadaş müsaitken görüşür, öyle olacak işte.
Yani hisseden taraf için her gün ufaktan acı veren bir durum olacak.
Niye onun içi rahatlıyor? Neden o bu hakka sahip? Kafa rahatlığı içinde hayatına devam ediyor. Siz niye pause tuşuna basılmış kalasınız? Onun bu bencilliğine izin vermeyin.
Kendi iyiliğinizi düşünün.

3 aylık bir ilişkiydi öncesinde 1 yıl boyunca bakısma ve karşilikli beğeni vardı ( beyefendinin iş yeri ve benim evim karşı karşıya) sonra bir şeyler olmadı ayrılan ayrılmayı isteyen taraf kendisiydi...Son bir haftadır ne olduysa kendimi bu adamla arkadaşca kısa sohbet ve msjlaşırken buldum...Ulaşan arayan taraf kendisi bu arada kendimi çok çektim 1 aydır engelli watsap sosyal medya ve telefon numarası dahil olmak üzere ama başka nolarla çok ta rahatsız etmeden naber nasılsın gibi hem mesafeli hem rahatsız etmeyen bir tavırla ulaşınca bende kendimi konuşur buldum.Herzaman değil ama arada yapıyor bunu.Aslında benim sevmediğim bir durum bu bir ilişki biterse arkadaşca konuşmanında sormanında bir anlamı yok bana göre çok anlamsız gelen bir şeyin içinde buldum kendimi duygularım var bitmiş degil henüz ona karşı ama onun bana olmadigini dusunuyorum ama irtibatida kesmek istemiyor gibi sizlere sormak istedim ne düşünüyorsunuz??
erkekler bir kızla görüşüyorsa ya sevgili adayıdır ya da cinsel beklentisi vardır
saf temiz arkadaşça duygular besleyenler ya çocukluk döneminde (lise vs) ya da çocukluk arkadaşı oluyor derim
o yüzden ilişki bittiyse ve hala mesajlaşmak istiyorsa sizinle çıkarcı bir sebebi olabilir ben olsam hala duygularım varsa uzak durmaya çalışırdım ha duygularım yoksa sallamazdım zaten:)

3 aylık bir ilişkiydi öncesinde 1 yıl boyunca bakısma ve karşilikli beğeni vardı ( beyefendinin iş yeri ve benim evim karşı karşıya) sonra bir şeyler olmadı ayrılan ayrılmayı isteyen taraf kendisiydi...Son bir haftadır ne olduysa kendimi bu adamla arkadaşca kısa sohbet ve msjlaşırken buldum...Ulaşan arayan taraf kendisi bu arada kendimi çok çektim 1 aydır engelli watsap sosyal medya ve telefon numarası dahil olmak üzere ama başka nolarla çok ta rahatsız etmeden naber nasılsın gibi hem mesafeli hem rahatsız etmeyen bir tavırla ulaşınca bende kendimi konuşur buldum.Herzaman değil ama arada yapıyor bunu.Aslında benim sevmediğim bir durum bu bir ilişki biterse arkadaşca konuşmanında sormanında bir anlamı yok bana göre çok anlamsız gelen bir şeyin içinde buldum kendimi duygularım var bitmiş degil henüz ona karşı ama onun bana olmadigini dusunuyorum ama irtibatida kesmek istemiyor gibi sizlere sormak istedim ne düşünüyorsunuz??
Canım genişlikte nirvanaya çıkan biri olarak her eski sevgilimle arkadaş kalmaya özen göstermiştim. Sonra onlar ümitlenmiş sonucunda da kötü olarak bir selam dahi kalmadı aramızda. O yüzden eski sevgiliden dost olmaz. Net kesin bilgi... Üzülürsün denendi ve sonuç sıfırın altı boş çıktı

Eğer iki tarafta da bir duygu ve istek kalmadıysa, bir tarafın hayatındaki değişiklikler diğer tarafı üzmeyecekse, taraflar birbirinin yüzüne bakamayacak sebeplerden dolayı değil de sadece fikir ayrılığı gibi bir sebepten ve medeni şekilde, arkadaşça ayrıldıysa o zaman olabilir diye düşünüyorum. Aksi durumlarda pek mümkün olmaz. Tabi arkadaşlığın da sınırı olmalı, arada haberleşilebilir, denk gelince konuşulabilir, özel zamanlar kutlanabilir, bunlar olağan bana göre. Ama sık sık görüşmek, gereksiz bir samimiyet kurmak da lüzumsuz bence.

Elinin altında olun diye arada gönlünüzü hoş ediyor sanki. Dikkatli olun derim.
Bana da öyle gibi geldi neden? çünkü olay daha çok yeni. Duygular bitmemiş. Ha duygular bitince arkadaşça konuşulamaz mı konuşulabilir ama hiçbir zaman hiçbir şey olmamış gibi olmuyor o yüzden mesafeli olmak lazım..

aradan çok uzun yıllar geçtikten, hisler tamamen bittikten, yaşananların üzeri kapandıktan sonra olabilir. 20 yıl önceki erkek arkadaşım şu an kankam mesela :D

Seni ozlemesini engellersin..bir erkek sana arkadaş kalalım derse arkadaş eksikliği çeker gibi bı Halim mi var de. Arkadaş kaldığın erkek seni yedekte tutar. Başka birini bulana kadar da özlemini giderir senle. Bir daha arama yazma ararsa açma. Yazarsa da şunu yaz: bütün bunlar çok saçma düşündüm de arkadaş eksikliği çeker gibi bı Halim mi varda arkadaş kalıyoruz? Haklısın ya da ben sadece güzel günlerin hatrina arkadaş kalmak istedim gibi saçma bişey yazacak. Cevap verme. Bir kaç hafta sonra yine yazacak.

direk doruya cevap veriyorum eski sevgiliden sadece kotu mazi olur

Ben denedim bana benden sonraki sevgililerini vs anlattı. Bende herşey bitmiş ve hiç üzülmedim. Hatta aldatılmış o duruma düştüğüne üzüldüm. Ama sonra sevgili triplerine girmeye başladı neden aramiyorsun neden msj atmiyorsun neden beni merak etmiyorsun vb. Bende baktım ki yanlış yere gidiyor konuşmamaya başladım.

is arkadasindir, sinif arkadasindir, o zaman medeni olarak arkadaslik devam eder de,
bu sekilde bence hic gerek yok,
kaldi ki siz zaten istemiyorsunuz.

Elinin altında tutmak istiyor sanki...
Erkekler eski sevgilileriyle arkadaş olamıyorlar, yine eski yaşadıklarını yasayabileceklerini düşünüyorlar.

Back
X