Ayrılığa 5 kala

• Konu Sahibi Konu Sahibi hko_8
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hko_8

Allahım sağlık ver oğluma
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2008
705
0
96
Amasya
........................................

Son düzenleme:
ayy canım o bebege kıyılırmı hicc .((( bence kocanın işsiz olması dısında baska kusuru yoksa acil is bularak evliliginiz kurtulabilir.. o da kompleks yapmıstır simdi sen para kazanıyosun fln fln.. eger sevebiliyosan kocanı bi sekilde Allahım yardım etsinde is bulsun su adam sende rahat et..ama sen dogru olanı yapıyosun bebegine kıymamakla canımm Allah iyi gunlere cıkarsın seni bebegini insallah

bu nasıl bir zihniyet inanın anlamış değilim...
kanım dondu resmen...
böyle bir şart olurmu hiç...
yani düzelmeye,çabalamaya niyeti yok mu eşinizin...?
evliliğinizin başındn beri böyleyse,keşke hemen bebek yapmasaydınız...
ama artık keşkeleri bırakıp,gerçekten ailenizden,ya da
başka büyüklerinizden yardım alın,akıl alın...
Allah yardımcınız olsun...
sevgiler...

yok daha neler yahu... eşiniz sizden ve bebeğinizden nasıl bu kadar çabuk vazgeçebiliyor...
Ah be canım bebek için keşke bu kadar acele karar vermeseydiniz hemde işsizlik varken..
İnşallah evliliğinizi kurtarabilirsiniz. bu gibi konularda pek sağlıklı yazamıyorum yanlış bir yorum yaparım diye.
Allah sonunuzu hayır etsin inaşallah.. ama biraz daha mücadele etmen tarftarıyım..
Kayınvelidenle konuşsan yararı olur mu acaba?
Yada yapılan birşey oktuğunda mesela çal kapıyı anne ne pişirdin mis gibi koktu de..
Bleki kadıncağız da sen yanlış analrsın diye getirmiyordur..
Bazı arkadaşlarda bundan rahatsızlık duyuyor, ben bu evin hanımı değilmiyim neden benim evime
yemek getiriyor gibi şeyler diyenler var belki oda böyle düşünürsün diye çekiniyordur..
Eşine gelince o zaten şu an işsizlik sebebiyle bunalıma girmiştir bu gibi basit konuları konuşma bile
Seninde dediğin gibi konuyu bir tarafından tutup işsizlik mevzusuna getirir..
Rabbim hayırlı kapılar açar inşallah. Boşanma konusunu defalarca düşünmen lazım ama hemde bir bebek beklerken ..

Canım sebep sadece işsizlikse gelir geçer elbet düzelir işallah herşey...
Ama başka sorunlarınız var anlaşamıyorsanız zor ...
Daha çok yeni evlisin maddi sıkıntılar içindeyken birde çocuk yapmışsın be güzelim...
Eğer gerçekten bu evliliğin yürüyeceğine inanmıyorsan sende, yazık bebeğin olmadan herkes kendi yoluna gitsin doğunca daha zor ya ne yapacaksın asıl o zaman ...

işsizlikte geçer,
kavgalarda,
kayınvalide problemide
yeterki sevginizden emin olun.
eger tek problem eşinizin işssizliğiyse
bu bir bebeğin babasız büyümesi için sebeb olamaz.
daha sabırlı konusmayı deneyin.
umarım hersey yoluna girer

Evliliğimin ilk gününden itibaren korundum evliliğim boyunca. Fakat nasıl oldu anlayamadım. Çok büyük bir süpriz oldu benim için günlerce ağladım ama olan olmuştu artık sağlıklı olsun yeter dedim. İsteyerek olmadı yani bebeğim. Çok tartışıyoruz en basiti canım bu ay şu kadar para ayıralım mı kenara diyorum birkim olur diyorum ayır evi sen geçindiriyorsun bana sorma diyor. ben beraber olsun istiyorum birşeyler ama ters gidiyor. Eşim iyidir kafa yapısı olarak da çok iyi değiliz belki de herkes gibi bazen uyuşamıyoruz ama bu durum bitirdi beni artık. Hele dün akşam öyle dedi. Hiç birşey demedim. Gittim sadece yattım. Ağlayamadım bile. Şuan düşündüğüm tek şey bebeğime birşey olmasın.

Çitlembik arkadaşım doğru haklısın ama bir gurur var ki bende ne yapsam önüne geçemiyorum. Bazen diyorum çalayım kapısını anne ne pişirdin diyeyim diyorum sonra neden düşünmüyor diye üzülüyorum. Çünkü bu denli ince düşünüyorum. Daha var aslında ama normal kayınvalide gelin durumları. Biraz tutuğum ben de. Kayınvalidem sürekli iğneler beni. Ben susarım. Eşim kızar neden cevap vermiyorsun diye. Ben cevap versem olay büyüyecek diye korkuyorum o yüzden susuyorum.

Ayrıca şuan aileme durumu açamam çok sıkıntılılar var kardeşimin rahatsızlığından dolayı. bir de benimle üzülsünler istemem.

canım gerçekten çok üzücü bir durum...hamilesin yapacak bişey yok...belkide doğum yapana kadar eşinle kalmalsın..belki bu süre içinde hem bi işi olur,hemde tavırları düzelir..yani senin ve onun bebeği bu..elbette güzel şeyler düşünecektir zamanla..bebeğin aldırılmasına üzülürüm..ayrıca çok büyük vebal..bu bebek size uğur ve bol bereket getirsin inşalah..sevgiler...

bence bı sure ayrı kalın bırbırınızı ozleyın esınızde bu arada iş için bişeyler yapsın...bır erkegın ıssız olması gercekten cok zordur kendını ezık hıssetmesı yetersız gormesı cok normal bunlarıda sıze bu sekılde yansıtması normal..bı arkadasımda sızınle benzer sorunları yaşadı esının ış bulmasıyla hersey duzeldı...bence bu zor zamanınızda bırbırınızı kırmayın kı devam etme kararı alırsanız bırbırınızın yuzune bakabılesınız

Bir süreliğine birbirimizi rahat brakmak iyi olacak galiba. Ama çocuğumu aldırmak gibi bir düşünce asla yok aklımda. Birşey olacaksa da Allah korusun ama veren alsın yavrumu. Milatcığım bebeğim oldu rabbim şansınla doğmayı nasip etsin dedim ilk duam bu oldu. Bebeğim şansıyla doğar inşallah ben buna inanıyorum. Dinlenmeye geçeceğim aynı evde 2 yabancı bakalım nereye kadar...

bence sizin aranızda ele avuca gelecek bi problem yok.
sadece işsizlik eşin tarafından sorun oluyor, ezik hissediyor senin karşında kendisini.
bi iş bulsa bütün problemleriniz kalkacak ortadan. kayınvalidenide takma boşver bak kocan sana susma diyor arkanda duruyor.
bebeğine kıymayı düşünmüyorsun anladığım kadarıyla kıymada sakın

Hemen boşanmayı bi getirmeyin aklınıza, eşiniz şimdi hassastır işsiz çünkü.. ama keşke çocuğu herşey oturduktan sonra yapsaydınız. Eşinizin başka ne kötü huyu alışkanlığı var bilemeyiz. Olsa siz zaten onlardanda bahsederdiniz sanırım.

Eşimin hiçbir kötü alışkanlığı yok şükür sigara dahi kullanmıyor. Dün konuştuk biraz. Özür diledi. Kafam çok dalgın çok üzülüyorum yapmamam gerekirdi dedi. Ama acaba yine aynı şeyleri yaşar mıyım diye de düşünmüyor değilim.

ne demek bebeği aldır ayrılalım?
eşin seninle neyin pazarlığını yapıyor anlayamadım ki?
kolay mı bir cana son vermek ya?
sakın.. sakın.. ister kocanla ayrı kal, ister barış..
o, senin bileceğin iş..
ama sakın sakın bebeğini aldırma arkadaşım..

esracım asla bebeğime dokunmam o benim canımın bir parçası yapamam canım aynen senin gibi düşünüyorum...

Lütfen, lütfen yapma, bebeğine kıyma lütfen... Biliyoyorum, yapmam demişsin ama bir zaman sonra yine sorun çıkarsa bunu yapmaya kalkışmayın, o da bizler gibi bir canlı...
Eşin işsizlikten dolayı sorun yaşıyor, bir müddet ailenin yanına gitsen? Hem kafanızdaki soru işaretleri cevabını bulur, hemde değişiklik olmaz mı?

zor işiniz karar vermek zorundasınız...
ben evliliği sürdüremezdim herhalde... pohpohlanmaya alışmışım ben... sizin yerinizde olsam sakinde duramazdım... para bende güç bende, sen kazan da sustur beni ye kadar giderdi olay....daha fazlasını da duyardı eminim... beni alt etme çabası içerisinde olan kişi kim olursa olsun izin vermem buna... hayatımda da huzur istediğimden muhtemelen iyi olmazdı bu işin sonu...
bebeği de istersem doğurur istemezsem doğurmazdım... daha doğrusu adam çizgisini başından belli eder, bu zihniyetten çocukda yapmazdım herhalde...bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…