- 24 Haziran 2021
- 54
- 23
- 38
- 32
- Konu Sahibi Kafasikarisik1905
-
Valla ailem hatta dediki tarihlere biz karışmayız siz kendi aranızda çocukla anlaşın hatta sen çocuğa uy çünkü senin 2 ay tatilin var ama onun 20 iş günü tatil hakkı var birlikte karar verin bizim tek istediğimiz sadece kardeşinin staj tarihini düşünün düğün tarihini belirlerken demişlerdi.( düğün ailemin olduğu yerden başka bir ilde olcağı için)Aileniz çok mantıklı davranmış. Bir zahmet kalkıp tanışmak için gelselermiş, tarihler de nezaketen de olsa ailelerle birlikte belirlenseydi. Daha ortada fol yok yumurta yok altın alışverişi çok saçma değil mi? Anneniz telefonda ne konuşacaktı ki hiç tanımadığı biriyle, altın pazarlığı mı yapacaktı? Sonra da kızının karşılığı olarak hiç tanımadığı birinden bu kadar altın istedi diye konuşulacaktı. Yol yakınken dönmeniz çok iyi olmuş.
Erkek tarafın tavrına ve nişanlının tavrına bakacak olursak kesinlikle ayrılmanız hayrına olmuş... ' sözüm ona evin ilk torunum, Annemin hevesleri istekleri ' perspektifinden hayata devam eden biri ile evlendikten sonra buraya daha açacağınız çoook konu olurdu bence,,, Bu arada ailenizin tutumu kesinlikle doğru absürt bir durum yok. İki aile tanışmadan anneniz arayıp biz onu isteriz bunu isteriz adetlerimiz bunlar deseydi bence daha absürt bir durum... Altın konusunda ise baban çözümcül yaklaşmış fakat erkek tarafı neyi diretiyorsa,,,Ailesi ailemi daha tanışmamışlardı bayramda aramak istedi ama bayramlaşmak amacıyla değil ne istenir ne yapılır diye sormak için. Annem de ben hiç tanışmadığım insanlarla ne konuşabilirim şu an telefonda bir şey de isteyemem öyle ayıp zaten istemiyoruz bizde istenmez damat tarafının durumu neye uygunsa onu alır karşılıklı anlaşalım sen ilet nişandan bi kaç gün önce gelecekler o zaman yemeğe alıp tanışır kaynaşırız dedi burada ben de annemi haksız buluyorum keşke konuşsaydı kendisine de dedim sevgilim bana kızdığında da anlattım evet haklısın ama annemin karakteri bu annem soğuktur seninle alakalı değil diye dedim ona da. Bana annenin yüz ifadesinden halinden tavrından nişanda istemediğine dair bir şey farkedersem herkes sonucuna katlanır demişti. Sonra biz bu olayı aştık alttan alıcam söz bu süreçlerde dedi. Yerleri tuttuk nikah tarihi aldık, gelinlik denedim. Sonra kurban bayramında beni memleketlerine çağırdılar altın bakmak için günü birlik gidebileceğim yer değil, babam da kabul etmedi altını beraber almak isteyebilirler buradaki tanıdık kuyumcudan alabilirsiniz beraber gidip ama illa da kendi memleketilerinden almak istiyorlarsa onu da anlarım alırken sana danışmak istiyolarsa telefondan resim gönderebilir görüntülü konuşabilirsiniz dediler. Buna da sinirlendi sevgilim benim annemin hayalleri olmuyor ailenin ilk torunuyum ilk evladım beni istemiyor sizinkiler yokuşa sürüyolar dedi ben de öyle olmadığını anlattım dedim inan hiç önemli değil annenin zevklerine güveniyorum kendi istediğini de alabilir altın ve sette dedim elimden geldiğince onu da yumuşatmak istedim iki tarafın gönlünü yapmak istedim ama bu konudan yine tartıştık ve bana yine sizinkilerden nişanda yüz asıklığı görürsem herkes sonucuna katlanır biz katlanırız ayrılırız diyince ben çok kötü oldum o zaman şimdiden ayrılalım dedim ve bu lafını geri almadı ben lafımın arkasındayım dedi. Bunun üzerine ben sinirle bir şeyler dedim. Bi kaç gün konuşmadık konuşmayınca benden beklemiş aramamı ben aramayınca eve sığmadığı için olduğumuz ilden bana haber vermeden memleketine gitmiş. Ben dayanamayıp problemleri çözmek için aradığımda öğrendim. 6 saat annemi anlattım onunla ilgili olmadığını ailemin tüm çevremizin bu işlerde yaptıklarını anlattım onu istememeleriyle alakalı olmadığını anlattım arkadaşlarım araya girdi anlattı. Gel memleketten sorunları çözelim konuşalım dedim o ise 1 yıl nişanlı kalalım dedi. Ben artık istenmediğimi düşündüm ve beni tehdit ettiği için nişanda ayrılırız diye kabul etmedim. 1 yıl içinde başka sorunlar olur neden yoralım birbirimizi o süreçte nişanlılık süreci zor oluyor dedim. Ama o da onu kabul etmedi geri de dönmedi memletinden en sonunda bizden olmaz diyip ayrıldı. Şimdi ailemi ve kendimi suçluyorum. Ailemle yan yana gelmek istemiyorum onlar yüzünden oldu diye.
Bu adam yüz yüze gelip veda bile etmedi arkadaşım konuştu güzel günlerin hatrına böyle ayrılmamalıydınız çocuk değilsiniz yetişkinsiniz helalleşin mesaj yoluyla hem de herşey belliyken ayrılmak ne diye. “Ben onu yapamam daha kötü olur zaten ayrılığın iyisi mi olur tüm ayrılıklar kötüdür. O benim yanımda olmalıydı ailesini ikna etmeliydi hem telefonda konuşmaya hem altın almaya gelmeliydi. Ben onun yanında oldum nikah istediler kendi yerlerinde ben bunu kabul ettim etmeyebilirdim kendi memleketimde düğünle beraber olcak diye tutturabilirdim.( iki farklı şehir olduğu için ailem 2.düğün istenmez bu ekonomide her akrabamızda düğüne başka bir ile gelemez nikahı yapalım bizim burada diye talep etmişlerdi.) ne yapmamı istiyorsunuz benden gidip kapısına mı dayanayım ben onu yapcak bir adam değilim annesi ve o getirdi beni bu raddeye. Kimse benim gibi sevemez onu. Ben kavga ettikten sonra onu bekledim beni arar gelir konuşuruz diye ama o konuşmadı ben de eve sığmadım memlekete geldim evet orada hata ettim. Tayini çıkmış gitsin buradan gönderin onu burada kalırsa daha kötü olur. Beni ve ailemi yumuşatmalıydı ama o hep kendi ailesinin fikirlerine uydu” Tarzında konuşmuş arkadaşımla.
Yok valla OrduÇocuk hem kendisinin hem ailesinin istenmediğini hissetmiş. Ki ailen istemezse istemesin ben seni alıyorum diyebilirdi dememiş. Demek ki kafasında ailelerin de içinde olduğu kocaman bjr evlilik var. Ki bu bile başlı başıma ayrılık sebebi olmalı. Ailen istemediğini açık açık söylememiş ama velev kj söylemiş olsa bile senin için mücadele etmeye götü yememiş. Boşver bu yorucu herifj ha evlensen mutlu olmazdın zaten. Annemin hayali diye birçok şeye boyun eğmek zorunda kalırsın. Bu ana kuzusunun memleketi neresi merak ettim. Bana çok Erzurum’u anımsattı da.
Adam ilk çocuk ilk torun olarak şımarık ben merkezci büyümüş, her konuda haklı olduğunu ve her istediğinin gerçekleşmesine alışmış aksi durumları yonetemiyor ve kaldıramıyor.Çocuk hem kendisinin hem ailesinin istenmediğini hissetmiş. Ki ailen istemezse istemesin ben seni alıyorum diyebilirdi dememiş. Demek ki kafasında ailelerin de içinde olduğu kocaman bjr evlilik var. Ki bu bile başlı başıma ayrılık sebebi olmalı. Ailen istemediğini açık açık söylememiş ama velev kj söylemiş olsa bile senin için mücadele etmeye götü yememiş. Boşver bu yorucu herifj ha evlensen mutlu olmazdın zaten. Annemin hayali diye birçok şeye boyun eğmek zorunda kalırsın. Bu ana kuzusunun memleketi neresi merak ettim. Bana çok Erzurum’u anımsattı da.
iyyy Karadeniz erkeği mi bize uzak olsun boserrrrrYok valla Ordu
Dusunsene bi tartışmaya kalkıp anasının koynuna koşmuş sence evlenince de koşmaz mıYok valla Ordu
Yani yaptığını görünce insan diyor o zaman bu her tartışmada gidicek böyle ya da eve gelmicek diye. O bana nişanda ayrılırız diyince ben ona biraz fevri davrandım. O fevri davranışlarım için benim konuşmamı beklemiş aramamı beklemiş ama ben aramayınca gitmiş açıklaması bu yönde. Ben de dedimki sen bana nişanda ayrılırız demişsin ve bu söz için hiçbir geri adım atmamışsın arkasındayım lafımın demişsin sence de benim fevri davranmam normal değil mi ne kadar yapmamam gereken şeyler olsada dedim.Dusunsene bi tartışmaya kalkıp anasının koynuna koşmuş sence evlenince de koşmaz mı
Kötü olur derken benim ruh halim açısından kötü olurum anlamındaTayini çıkmış gitsin buradan gönderin onu burada kalırsa daha kötü olur. Ne demek ya,deli mi ne? Adamın her hareketi ofsayt. Evlat olsa sevilecek tip değil hala sizi tehdit ediyor cürete bak
Noktası virgülüne katılıyorum.Adam ilk çocuk ilk torun olarak şımarık ben merkezci büyümüş, her konuda haklı olduğunu ve her istediğinin gerçekleşmesine alışmış aksi durumları yonetemiyor ve kaldıramıyor.
Tayini çıkmış gitsin bu şehirden daha kötü olur diyecek kadar bencil ve kibirli. Ayrıldığı kadının hayatına karışıyor kendisini tutamadığı için böyle bir saçmalık olamaz.
Sen demedin mi olur da annem babam açık açık o çocuğu istemiyoruz dese ben vazgecmemisken beni terk mi edeceksin ? Bu kadar korkak mısın ? Hiç bu soru aranızda geçmedi mi ?Yani yaptığını görünce insan diyor o zaman bu her tartışmada gidicek böyle ya da eve gelmicek diye. O bana nişanda ayrılırız diyince ben ona biraz fevri davrandım. O fevri davranışlarım için benim konuşmamı beklemiş aramamı beklemiş ama ben aramayınca gitmiş açıklaması bu yönde. Ben de dedimki sen bana nişanda ayrılırız demişsin ve bu söz için hiçbir geri adım atmamışsın arkasındayım lafımın demişsin sence de benim fevri davranmam normal değil mi ne kadar yapmamam gereken şeyler olsada dedim.
Bu istenmeme durumu geçti ailem kendisi doğuda bir ile çakılı olduğu için tayin hakkı hiç yok diye ilkten istemediler ama hep dediler çocukla ilgili değil bu durumu halledin öyle dediler ama ben ikna ettim ailemi sonra tanıştılar.Sen demedin mi olur da annem babam açık açık o çocuğu istemiyoruz dese ben vazgecmemisken beni terk mi edeceksin ? Bu kadar korkak mısın ? Hiç bu soru aranızda geçmedi mi ?
İki yıl önce ilk defa konuştuğum biri oldu ayrıldım aylarca acısını yaşadım onu o kadar hayatımın merkezine koymuştum ki zaman geçtikçe aslında onu gözümde büyütenin ben olduğunu anlayıp kendimi suçlamaktan vazgeçtim.Erkekeler isteyince olmayanı olduru boşuna kendinize yüklenmeyinArkadaşlar 1 ay oldu sürekli kendimi suçluyorum. Yeni ayrılan arkadaşlar var mı aramızda. Atlatamıyorum biliyorum kişinin kendi içerisinde çözümü olan bir şey ama olmuyor. Geçmişimde başka ilişkilerimde oldu böyle olmamıştım. Bir anda git yanına konuş her şeyi düzelt kabul et ne istiyorsa daha mutlu olcaksın diye düşünüyorum. Sanki ben mahvetmişim gibi hissediyorum sürekli. Onurlu, mantıklı ol diyorum sonra duruyorum ama sevgide onur mantık olmaz diyorum saçma bir durumdayım. Ayrılıpta benim gibi bu şekilde olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?