- 24 Haziran 2021
- 54
- 22
- 38
- 32
- Konu Sahibi Kafasikarisik1905
-
Geçmiş olsun darısı başıma inşallahİki yıl önce ilk defa konuştuğum biri oldu ayrıldım aylarca acısını yaşadım onu o kadar hayatımın merkezine koymuştum ki zaman geçtikçe aslında onu gözümde büyütenin ben olduğunu anlayıp kendimi suçlamaktan vazgeçtim.Erkekeler isteyince olmayanı olduru boşuna kendinize yüklenmeyin
Şahsını da begenmemis olabilirlerdi olabilir yaniBu istenmeme durumu geçti ailem kendisi doğuda bir ile çakılı olduğu için tayin hakkı hiç yok diye ilkten istemediler ama hep dediler çocukla ilgili değil bu durumu halledin öyle dediler ama ben ikna ettim ailemi sonra tanıştılar.
Onu ve ailesini yumuşatmalıymışsınız demek. Hazretleri ve ailesinin gönlü kırılmış.Bu adam yüz yüze gelip veda bile etmedi arkadaşım konuştu güzel günlerin hatrına böyle ayrılmamalıydınız çocuk değilsiniz yetişkinsiniz helalleşin mesaj yoluyla hem de herşey belliyken ayrılmak ne diye. “Ben onu yapamam daha kötü olur zaten ayrılığın iyisi mi olur tüm ayrılıklar kötüdür. O benim yanımda olmalıydı ailesini ikna etmeliydi hem telefonda konuşmaya hem altın almaya gelmeliydi. Ben onun yanında oldum nikah istediler kendi yerlerinde ben bunu kabul ettim etmeyebilirdim kendi memleketimde düğünle beraber olcak diye tutturabilirdim.( iki farklı şehir olduğu için ailem 2.düğün istenmez bu ekonomide her akrabamızda düğüne başka bir ile gelemez nikahı yapalım bizim burada diye talep etmişlerdi.) ne yapmamı istiyorsunuz benden gidip kapısına mı dayanayım ben onu yapcak bir adam değilim annesi ve o getirdi beni bu raddeye. Kimse benim gibi sevemez onu. Ben kavga ettikten sonra onu bekledim beni arar gelir konuşuruz diye ama o konuşmadı ben de eve sığmadım memlekete geldim evet orada hata ettim. Tayini çıkmış gitsin buradan gönderin onu burada kalırsa daha kötü olur. Beni ve ailemi yumuşatmalıydı ama o hep kendi ailesinin fikirlerine uydu” Tarzında konuşmuş arkadaşımla.
Yok tanıştıktan sonra annem bana demişti iyi çocuğa benziyor sıcak kanlı güler yüzlü belli dedi. Ama tek şunu farkettim tabi yanlışta olabilir ilk görmede yanlışta anlamış olabilirim sanki biraz despot otoriter hep benim dediğim olacak diyen birine de benziyor gibi demişti.Şahsını da begenmemis olabilirlerdi olabilir yani
Zaten en son bu tartışmaları yaşarken bana dedi ilerde böyle hissedersem ailene gelmek istemicem ne olcak o zaman sen de ben gitmiyorum diye bizimkilere gelmek istemiceksin. Arkadaşıma da beni sevsinler diye elimden geleni yaptım demiş. Ama aileme karşı ekstra yaptığı bir şey yoktu sadece tanışmaya gelmişti.Kendi annesini saydırmaya çalışıyor ama sizin ailenize asla saygısı yok. Evlenseydiniz de muhtemelen ailenizi tek ziyaret edecektiniz. Nasıl bu kadar kolay vazgeçebiliyor sizden ? Resmen kusur arıyor gibi geldi bana. Şuan geri dönerseniz ailenize ayıp etmiş olacaksınız hak etmedikleri bu muamele karşısında. Şükür edin evlenmeden oldu bunlar.
Demek istediğimi anlamıyorsun uzatmayacağım. Herif fıs bunu bil yeterYok tanıştıktan sonra annem bana demişti iyi çocuğa benziyor sıcak kanlı güler yüzlü belli dedi. Ama tek şunu farkettim tabi yanlışta olabilir ilk görmede yanlışta anlamış olabilirim sanki biraz despot otoriter hep benim dediğim olacak diyen birine de benziyor gibi demişti.
Dayanamadım tekrar yazıcam.Bu adam yüz yüze gelip veda bile etmedi arkadaşım konuştu güzel günlerin hatrına böyle ayrılmamalıydınız çocuk değilsiniz yetişkinsiniz helalleşin mesaj yoluyla hem de herşey belliyken ayrılmak ne diye. “Ben onu yapamam daha kötü olur zaten ayrılığın iyisi mi olur tüm ayrılıklar kötüdür. O benim yanımda olmalıydı ailesini ikna etmeliydi hem telefonda konuşmaya hem altın almaya gelmeliydi. Ben onun yanında oldum nikah istediler kendi yerlerinde ben bunu kabul ettim etmeyebilirdim kendi memleketimde düğünle beraber olcak diye tutturabilirdim.( iki farklı şehir olduğu için ailem 2.düğün istenmez bu ekonomide her akrabamızda düğüne başka bir ile gelemez nikahı yapalım bizim burada diye talep etmişlerdi.) ne yapmamı istiyorsunuz benden gidip kapısına mı dayanayım ben onu yapcak bir adam değilim annesi ve o getirdi beni bu raddeye. Kimse benim gibi sevemez onu. Ben kavga ettikten sonra onu bekledim beni arar gelir konuşuruz diye ama o konuşmadı ben de eve sığmadım memlekete geldim evet orada hata ettim. Tayini çıkmış gitsin buradan gönderin onu burada kalırsa daha kötü olur. Beni ve ailemi yumuşatmalıydı ama o hep kendi ailesinin fikirlerine uydu” Tarzında konuşmuş arkadaşımla.
Git dua et. Adam seni manipüle ediyor. Sen de iyi niyetli davranmış hep suçu kendinde ve ailende aramışsın. Ailenin söyledikleri gayet mantıklı ve ılımlı yaklaşmışlar. Aileni neden suçluyorsun ? Sürekli ayrılırız ayrılırız diye tehdit etmiş bu nasıl iş. Ne ara ne de sor. İletişim kurarsa da ailenin arkasında dur. Adam ne güzel ailesinin saçma sapan tavırlarının bile arkasında. Sen akıllı makul aileni suçluyorsun daha. Sen niye anneni sürekli kötülüyorsun onu anlamadım. Kadın gayet mantıklı bir şey söylemiş. Görmediği etmediği insanlara ne desin ? Ailenin suçu yok, sen sürekli böyle aileni suçlarsan adam tepene biner tabi. Gayet mantıklı talepleri var deseydin böyle ahkam kesemezdi.Ailesi ailemi daha tanışmamışlardı bayramda aramak istedi ama bayramlaşmak amacıyla değil ne istenir ne yapılır diye sormak için. Annem de ben hiç tanışmadığım insanlarla ne konuşabilirim şu an telefonda bir şey de isteyemem öyle ayıp zaten istemiyoruz bizde istenmez damat tarafının durumu neye uygunsa onu alır karşılıklı anlaşalım sen ilet nişandan bi kaç gün önce gelecekler o zaman yemeğe alıp tanışır kaynaşırız dedi burada ben de annemi haksız buluyorum keşke konuşsaydı kendisine de dedim sevgilim bana kızdığında da anlattım evet haklısın ama annemin karakteri bu annem soğuktur seninle alakalı değil diye dedim ona da. Bana annenin yüz ifadesinden halinden tavrından nişanda istemediğine dair bir şey farkedersem herkes sonucuna katlanır demişti. Sonra biz bu olayı aştık alttan alıcam söz bu süreçlerde dedi. Yerleri tuttuk nikah tarihi aldık, gelinlik denedim. Sonra kurban bayramında beni memleketlerine çağırdılar altın bakmak için günü birlik gidebileceğim yer değil, babam da kabul etmedi altını beraber almak isteyebilirler buradaki tanıdık kuyumcudan alabilirsiniz beraber gidip ama illa da kendi memleketilerinden almak istiyorlarsa onu da anlarım alırken sana danışmak istiyolarsa telefondan resim gönderebilir görüntülü konuşabilirsiniz dediler. Buna da sinirlendi sevgilim benim annemin hayalleri olmuyor ailenin ilk torunuyum ilk evladım beni istemiyor sizinkiler yokuşa sürüyolar dedi ben de öyle olmadığını anlattım dedim inan hiç önemli değil annenin zevklerine güveniyorum kendi istediğini de alabilir altın ve sette dedim elimden geldiğince onu da yumuşatmak istedim iki tarafın gönlünü yapmak istedim ama bu konudan yine tartıştık ve bana yine sizinkilerden nişanda yüz asıklığı görürsem herkes sonucuna katlanır biz katlanırız ayrılırız diyince ben çok kötü oldum o zaman şimdiden ayrılalım dedim ve bu lafını geri almadı ben lafımın arkasındayım dedi. Bunun üzerine ben sinirle bir şeyler dedim. Bi kaç gün konuşmadık konuşmayınca benden beklemiş aramamı ben aramayınca eve sığmadığı için olduğumuz ilden bana haber vermeden memleketine gitmiş. Ben dayanamayıp problemleri çözmek için aradığımda öğrendim. 6 saat annemi anlattım onunla ilgili olmadığını ailemin tüm çevremizin bu işlerde yaptıklarını anlattım onu istememeleriyle alakalı olmadığını anlattım arkadaşlarım araya girdi anlattı. Gel memleketten sorunları çözelim konuşalım dedim o ise 1 yıl nişanlı kalalım dedi. Ben artık istenmediğimi düşündüm ve beni tehdit ettiği için nişanda ayrılırız diye kabul etmedim. 1 yıl içinde başka sorunlar olur neden yoralım birbirimizi o süreçte nişanlılık süreci zor oluyor dedim. Ama o da onu kabul etmedi geri de dönmedi memletinden en sonunda bizden olmaz diyip ayrıldı. Şimdi ailemi ve kendimi suçluyorum. Ailemle yan yana gelmek istemiyorum onlar yüzünden oldu diye.
Ay lütfetmiş beyefendi. Gerçekten iyi misiniz ? Adamı öyle pohpohlamışsınız ki yapması gereken her şeyi lütuf görüyor adam farkında mısınız ? Umarım aklınızı başınıza alırsınız da bu adama selam bile vermezsiniz. Adam maşallah kendisinin ve ailesinin değerini arşa çıkarmış, siz kendinizin ve ailenizin değerini yerlere vurmuşsunuz. Ailenize haksızlık bu. Gayet makul ve mantıklı insanlar belli ki. Bu tavırlara tamam derseniz, ileride asla değer görmezsiniz diyim de.Bu adam yüz yüze gelip veda bile etmedi arkadaşım konuştu güzel günlerin hatrına böyle ayrılmamalıydınız çocuk değilsiniz yetişkinsiniz helalleşin mesaj yoluyla hem de herşey belliyken ayrılmak ne diye. “Ben onu yapamam daha kötü olur zaten ayrılığın iyisi mi olur tüm ayrılıklar kötüdür. O benim yanımda olmalıydı ailesini ikna etmeliydi hem telefonda konuşmaya hem altın almaya gelmeliydi. Ben onun yanında oldum nikah istediler kendi yerlerinde ben bunu kabul ettim etmeyebilirdim kendi memleketimde düğünle beraber olcak diye tutturabilirdim.( iki farklı şehir olduğu için ailem 2.düğün istenmez bu ekonomide her akrabamızda düğüne başka bir ile gelemez nikahı yapalım bizim burada diye talep etmişlerdi.) ne yapmamı istiyorsunuz benden gidip kapısına mı dayanayım ben onu yapcak bir adam değilim annesi ve o getirdi beni bu raddeye. Kimse benim gibi sevemez onu. Ben kavga ettikten sonra onu bekledim beni arar gelir konuşuruz diye ama o konuşmadı ben de eve sığmadım memlekete geldim evet orada hata ettim. Tayini çıkmış gitsin buradan gönderin onu burada kalırsa daha kötü olur. Beni ve ailemi yumuşatmalıydı ama o hep kendi ailesinin fikirlerine uydu” Tarzında konuşmuş arkadaşımla.
Valla haklısınız çok çok haklısınız hem de ilk başta dediğinizi ben ona İlk arama konusunda yaşadığımız tartışmada demiştim sürekli senin annen senin annen diyorsun bu işin içinden çıkamayız böyle benim annem senin annen diyerek demiştim ama boşa demişimEvlilik sürecinde böyle sorunlar yaşamamak için ben ailem değil de biz diyecek iki tarafta.
Bizim kültürel kollarımızda kız ailesinin de gönlünüzü yapılması diye bir şey de vardır. Ki sizin ailenizin bir talebi de olmamış. Yeterki kızımız evlensin diye ortaya atılmamış insanlar sadece, gayet olgun davranmışlar.
Ama sevgilinize yetmemiş tabi bu. Bir nikahla lütufta bulunduğunu sanıp ailenize gıcık olmuş. Beni sevmediler demiş ama asıl sevmeyen kendisi.
Hâla daha ailenizi suçluyorsunuz, sevgilinizse ailesinin yanında almış soluğu. Onlar tarafından doldukça dolmuş. Siz böyle devam edin. Aranızdaki koca farkı bulun kendiniz.
Ya sen deli misin ? Nasıl böyle bir adam için üzülüyorsun o kim oluyorda senin aileni tartıyormuş ?Tabi hiç tanışmadılar. Sadece ben onun ailesiyle o benim ailemle tanıştı. Hatta dedim de annem gerçekten istemeseydi sen eve tanışmaya gelemezdin ya da yerler tutulmazdı. Bana dedi bence ailen sırf bu yüzden yokuşa sürüyor baktılar iş ciddiye biniyor saygısızlık yapıyorlar bu şekilde ayrılmamızı düşünüyorlar dedi. Dedim benim ailem zengin mi de yerleri tutturup ayırmaya çalışsın bizi kapora verildi edildi. Ben anlamam aileni nişanda tartıcam dedi. Ona göre herkes sonucuna katlanır dedi. Ben istenmediğimi düşünüyorum sen ne dersen de sana inanmak istiyorum ama ailenden kanıtlayıcı bir hareket göremiyorum dedi.
Aileniz düzgün bir aile. Hem anneniz hem babanız mantıklı insanlar. Onları suçlamaya lüzum yok çünkü zamanla ne kadar haklı olduklarını anlayacaksınız.Ailesi ailemi daha tanışmamışlardı bayramda aramak istedi ama bayramlaşmak amacıyla değil ne istenir ne yapılır diye sormak için. Annem de ben hiç tanışmadığım insanlarla ne konuşabilirim şu an telefonda bir şey de isteyemem öyle ayıp zaten istemiyoruz bizde istenmez damat tarafının durumu neye uygunsa onu alır karşılıklı anlaşalım sen ilet nişandan bi kaç gün önce gelecekler o zaman yemeğe alıp tanışır kaynaşırız dedi burada ben de annemi haksız buluyorum keşke konuşsaydı kendisine de dedim sevgilim bana kızdığında da anlattım evet haklısın ama annemin karakteri bu annem soğuktur seninle alakalı değil diye dedim ona da. Bana annenin yüz ifadesinden halinden tavrından nişanda istemediğine dair bir şey farkedersem herkes sonucuna katlanır demişti. Sonra biz bu olayı aştık alttan alıcam söz bu süreçlerde dedi. Yerleri tuttuk nikah tarihi aldık, gelinlik denedim. Sonra kurban bayramında beni memleketlerine çağırdılar altın bakmak için günü birlik gidebileceğim yer değil, babam da kabul etmedi altını beraber almak isteyebilirler buradaki tanıdık kuyumcudan alabilirsiniz beraber gidip ama illa da kendi memleketilerinden almak istiyorlarsa onu da anlarım alırken sana danışmak istiyolarsa telefondan resim gönderebilir görüntülü konuşabilirsiniz dediler. Buna da sinirlendi sevgilim benim annemin hayalleri olmuyor ailenin ilk torunuyum ilk evladım beni istemiyor sizinkiler yokuşa sürüyolar dedi ben de öyle olmadığını anlattım dedim inan hiç önemli değil annenin zevklerine güveniyorum kendi istediğini de alabilir altın ve sette dedim elimden geldiğince onu da yumuşatmak istedim iki tarafın gönlünü yapmak istedim ama bu konudan yine tartıştık ve bana yine sizinkilerden nişanda yüz asıklığı görürsem herkes sonucuna katlanır biz katlanırız ayrılırız diyince ben çok kötü oldum o zaman şimdiden ayrılalım dedim ve bu lafını geri almadı ben lafımın arkasındayım dedi. Bunun üzerine ben sinirle bir şeyler dedim. Bi kaç gün konuşmadık konuşmayınca benden beklemiş aramamı ben aramayınca eve sığmadığı için olduğumuz ilden bana haber vermeden memleketine gitmiş. Ben dayanamayıp problemleri çözmek için aradığımda öğrendim. 6 saat annemi anlattım onunla ilgili olmadığını ailemin tüm çevremizin bu işlerde yaptıklarını anlattım onu istememeleriyle alakalı olmadığını anlattım arkadaşlarım araya girdi anlattı. Gel memleketten sorunları çözelim konuşalım dedim o ise 1 yıl nişanlı kalalım dedi. Ben artık istenmediğimi düşündüm ve beni tehdit ettiği için nişanda ayrılırız diye kabul etmedim. 1 yıl içinde başka sorunlar olur neden yoralım birbirimizi o süreçte nişanlılık süreci zor oluyor dedim. Ama o da onu kabul etmedi geri de dönmedi memletinden en sonunda bizden olmaz diyip ayrıldı. Şimdi ailemi ve kendimi suçluyorum. Ailemle yan yana gelmek istemiyorum onlar yüzünden oldu diye.
Yoo, tam tersine bence anneniz usulüne uygun davranmış öyle telefon ne istediğini listelemek mi var tanımadan etmeden? Oldu olacak dilekçe ile iletelim. Resmen bahane etmiş sevgiliniz.Ailesi ailemi daha tanışmamışlardı bayramda aramak istedi ama bayramlaşmak amacıyla değil ne istenir ne yapılır diye sormak için. Annem de ben hiç tanışmadığım insanlarla ne konuşabilirim şu an telefonda bir şey de isteyemem öyle ayıp zaten istemiyoruz bizde istenmez damat tarafının durumu neye uygunsa onu alır karşılıklı anlaşalım sen ilet nişandan bi kaç gün önce gelecekler o zaman yemeğe alıp tanışır kaynaşırız dedi burada ben de annemi haksız buluyorum keşke konuşsaydı kendisine de dedim sevgilim bana kızdığında da anlattım evet haklısın ama annemin karakteri bu annem soğuktur seninle alakalı değil diye dedim ona da. Bana annenin yüz ifadesinden halinden tavrından nişanda istemediğine dair bir şey farkedersem herkes sonucuna katlanır demişti. Sonra biz bu olayı aştık alttan alıcam söz bu süreçlerde dedi. Yerleri tuttuk nikah tarihi aldık, gelinlik denedim. Sonra kurban bayramında beni memleketlerine çağırdılar altın bakmak için günü birlik gidebileceğim yer değil, babam da kabul etmedi altını beraber almak isteyebilirler buradaki tanıdık kuyumcudan alabilirsiniz beraber gidip ama illa da kendi memleketilerinden almak istiyorlarsa onu da anlarım alırken sana danışmak istiyolarsa telefondan resim gönderebilir görüntülü konuşabilirsiniz dediler. Buna da sinirlendi sevgilim benim annemin hayalleri olmuyor ailenin ilk torunuyum ilk evladım beni istemiyor sizinkiler yokuşa sürüyolar dedi ben de öyle olmadığını anlattım dedim inan hiç önemli değil annenin zevklerine güveniyorum kendi istediğini de alabilir altın ve sette dedim elimden geldiğince onu da yumuşatmak istedim iki tarafın gönlünü yapmak istedim ama bu konudan yine tartıştık ve bana yine sizinkilerden nişanda yüz asıklığı görürsem herkes sonucuna katlanır biz katlanırız ayrılırız diyince ben çok kötü oldum o zaman şimdiden ayrılalım dedim ve bu lafını geri almadı ben lafımın arkasındayım dedi. Bunun üzerine ben sinirle bir şeyler dedim. Bi kaç gün konuşmadık konuşmayınca benden beklemiş aramamı ben aramayınca eve sığmadığı için olduğumuz ilden bana haber vermeden memleketine gitmiş. Ben dayanamayıp problemleri çözmek için aradığımda öğrendim. 6 saat annemi anlattım onunla ilgili olmadığını ailemin tüm çevremizin bu işlerde yaptıklarını anlattım onu istememeleriyle alakalı olmadığını anlattım arkadaşlarım araya girdi anlattı. Gel memleketten sorunları çözelim konuşalım dedim o ise 1 yıl nişanlı kalalım dedi. Ben artık istenmediğimi düşündüm ve beni tehdit ettiği için nişanda ayrılırız diye kabul etmedim. 1 yıl içinde başka sorunlar olur neden yoralım birbirimizi o süreçte nişanlılık süreci zor oluyor dedim. Ama o da onu kabul etmedi geri de dönmedi memletinden en sonunda bizden olmaz diyip ayrıldı. Şimdi ailemi ve kendimi suçluyorum. Ailemle yan yana gelmek istemiyorum onlar yüzünden oldu diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?