Artık şunları aşın kızlar giden birinin arkadasından yalvarsanız da ağlasanız da bir işe yaramıyor üstelik kendinizi küçük düşürüyorsunuz. Hata yapmış olabilirsin ayrılmanıza sebep de olabilirsin ama seven biri hatayi affeder ve ne olursa olsun barışır -hele ki kanser şüpheniz varmış- buna anne babayla tartistiktan sonra ne olursa olsun sizi birakmamasi örnek verilebilir (istisnalar olabilir) 6 aydır çektiğin ve işini bırakmana sebep olan şey yani bu aşk acısı okadar saçma ki inan bana, senin suanki çektiğin acı dert bile değil. Sen acile git ve 1 saat otur oraya ne hastalar geliyor ne durumda olanlar geliyor veya Suriye,Libya,Afganistan,Irak,Afrika'nın fakir yerlerine bir git veya izle nolursun insanlar ne durumda,yemek bulabiliyor mu veya canlari güvende mi,yatacakları bir yer var mı?,işleri varda mi senin gibi boş bir sebepten bırakıyolar? Bazen düşünüyorum da insanoğlu bütün kötülüklerin kendisini bulduğunu veya bütün acilari kendisinin çektiğini düşünüyor halbuki bilmiyor ki her insan aci cekiyor ve depresyona giriyor. Azıcık düşünse kendisinin kısa bir ömrü olduğunu ve bu ömrü saçma sapan acılara,insanlara takılarak/üzülerek geçirdigini anlar . Senin bukadar depresyona girmene sebep olan şey bunu ilk defa yaşamış olman ,normal günümüz çağımızdaki insanlar bu ilk deneyimi küçükken yaşadıkları için olayların çok farkında olmadan kolayca atlatiyolar. Bu yazıyı okadar uzun yazasim var ki ama yazmiycam kısaca yapıcaklarını sıralayalım:
1.Bütün yaşadıklarını sırayla bir kağıda döl sonra bunları kendi kendine oku ve sorunlarınla yüzleş ve kendime de ki evet ben bunları bunları yaşadım ama artık geri kalan hayatımda bu olayın beni etkilemesine izin vermeyeceğim
2. Yanlız kalmamaya çalış kendine hobiler bul ve kendini geliştir örneğin kişisel gelişim buna güzel bir örnektir mesela diksiyonunu, beden dilini veya ingilizceni gelistirebilirsin
3. İş ara ve iş bul kimseye muhtaç olma
4. Kendin fizikini yenile kendine değer ver bak,spor yap,gez,eğlen, oyun oyna,film izle ,yeni insanlarla tanış kisacasi hayata küsme hayatı yaşa unutma bu yıllar bir kez gelir, yaşlanınca anlarsın demek istedigimi. Keşke bu yillarimi dolu dolu geçirşeydim suan istesem de yapamıyorum yasliyim diyen binlerce insan var.
5. İnançlı biriyim demiştin artık kula bel baglamanin nek kadar saçma olduğunu anlamissindir.
6. Meditasyon ve nefes egzersizleri yap bununla ilgili bir sürü video/podcast var
7. O insanla ilgili ne varsa her şeyi yok et anı bırakma
8. Psikolojik destek al ve yakın arkadaslarinla bu derdini paylas anlat ama asla o insanın peşinden koşma artık o mesele bitti.
9. Bunların hepsini uygula