• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılık acısını erkeklerde yasar mı?

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
933
264
323
5 aydır onunla tek bir kelime etmedik. Boşanıyorum. Ondan hiç haberim yok ne yapıyor ne ediyor diye. Ben de daha iyi olsamda kendimle basbasa kaldığımda evim aklıma geliyor az da olsa bana iyi davrandığı zamanlar :( öyle uzuluyorumki icim çok acıyor. Arada bir iki damla yasta geliyor. Sonra mantığım devreye giriyor sana yaptıklarını unutma diyor. Bakıyorum doğru onun bana Hayri olmazdı. Sonra söyle bir kendime bakıyorum güzel ve genc bir kadınım. Derdin neydi diyorum? Niye bana bunu yaptın? Hiç bir eksiğimiz yokken bana neden bunları yaşattın. Ama Allah bilir ya çok merak ediyorum hiç mı pişmanlık duymadı yaptıklarından hiç mı üzülmedi biten evliliğine:( Ve kendimi çok yalnız hissediyorum :( bu evliliğin bütün bedelini ben mı ödedim :'(

Aranızdaki sorun nedir bilmiyorum ama hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.
ben her iki tarafında ayrılıkta üzülüp acı çektiğini düşünüyorum(tabi karşı tarafın vicdanı varsa).
eğer eşinizin eksileri artılarından fazlaysa yolverin gitsin.. Ve kendinizi çok çok yıpratmayın,sağlığınızdan olmayın....
Mutlu olmanız dileğiyle... :42:

Önceki konularından biliyorum. Sürekli eski eşinin mutlu olup olmadığını merak ediyorsun. Mümkünse mutlu olamasın, yaptıklarını ödesin, cezasını çeksin istiyorsun. Pişman olsun, geri dönüp yalvararak içini soğutsun hayali kuruyorsun. Bu durum sakın ola ki sana özgü bir durum zannetme. Şahsen ben evliliğimde mutlu olsam da zamanında kazık yediğim herkesin böyle olmasını istiyorum. Bir çok kişi de emin ol böyle düşünüyordur.

Yalnız şu var ki işler hiçte öyle yürümüyor. Hayattan o kadar da çok şey beklememelisin. Herkesin cezası bu dünyada değil ki. Haksızlık yapan dakkasında ceza alsa inan, bu dünya bambaşka bir yer olurdu. Ama değil işte...

Artık öyle bir hale gelmelisin ki ahirette çekeceği ceza bile seni ilgilendirmemeli. Başına bişey geldiğinde "yazık Allah yardım etsin" diyebilmelisin. Artık eski eşinin ne halde olduğunu değil gelecek planlarını düşünmelisin. Yoksa inan böyle bir ömür geçmez. Bir gün yaşlandığında bu günlerine çok acıyacaksın. İşte asıl pişmanlığın işte bu olur...

Haklısınız ama iste insan düşünmeden edemiyor :( gelecektende bir beklentim yok :( öylesine yaşayıp gidiyorum :(

ayrılık elbette ki zordur sana bu kadar acı çektiren adamın neyini düşünüyosun, seni kaldıramadı, seni haketmedi böyle düşün karşına o kadar iyi kişiler çıkacak ki sen bile şaşıracaksın..
insan umutsuz yaşayamaz boşverme hayatı bu hayat senin mutlu olmalısın bu adam varlığında seni üzdü yokluğunda da seni üzmesine izin verme güçlü ol dik dur gelecekle ilgili planlar yap onları uygula hedeflerin olsun ki elde ettiğinde ne kadar mutlu olduğunu görebilesin..
hayat herşeye rağmen o kadar güzel ki sorunsuz nefes almak bile insanı mutlu ediyor...

Teşekkürler. Bu forumdaki arkadaşlar bu zor dönemimde öyle çok yardımcı oldunuzki teşekkür ederim. Genel olarak daha iyiyim. Allah'a hamdolsun. Ama işte insan nefsi bana yaşattıklarının bedelini ödesin istiyorum.

o sana yaşattıklarının bedelini zaten ödeyecek

sen her şeyi zamana bırak zaman sana gösterecek zaten pişman olduğunu Allah'a havale et

ve düşünme, geçmişe saplantılı kalma önünde kocaman güzel bir hayat var onun tadını çıkarmaya bak

belki beni hatırlarsın. bende boşanma aşamasındayım. Onun ne düşündüğü acı çekip çekmediği zaman zaman aklıma gelsede genel olarak kendime bakıyorum ben. Bundan sonra ne olur nasıl olur. Hayatım nasıl devam eder. Anlayacağın kendimle ilgili olan taraflarıyla daha çok meşgulum. Kurtulduğuma bakıyorum inan. O burnu havada, sürekli işine gelirse, bizim oğlumuza kız mı yok edasındaki ailesini görmek, konuşmak, muhatap olmak zorunda değilim artık. 3,5 aydır suratlarını görmüyorum, hayatıma neşe geldi resmen. Bir de bitti dendiği günü duyarsam Allah ın izniyle şeytan görsün suratlarını. Gün geçtikçe anlıyorum ki ben bu adamı hiç sevmemişim. Kendinden hep nefret ettirmiş her hareketiyle. Neden bu kadar uzatmışım anlamıyorum bazen. Hayatımda beni günden güne çürüten cahillik, trip, surat, öfke, kavga, rest, inat.... yok artık. Ailemle sevdiklerimle beraberim.İşime gücüme bakıyorum. Sende bunları düşündüğünde üzülecek ve onu düşünecek hiç birşey bulamayacaksın inan. Güçlü ol ama onunla hukuki mücadeleni de asla bırakma. Boşanmak nasılmış göster ona...

eski kocan pişman olsun acı çeksin senden özür dilesin istiyorsun belki de boşanma aşamasındaki her kadın böyle hisseder seni anlıyorum ama bunları düşünme :50:bırak eski eskide kalsın sen geleceğine bak kendine yeni bir yol çiz mutlu olmaya çalış ve emin ol ki asla mazlumun ahı yerde kalmaz :19:sen canını yakanları Allaha havale et gerisini zamana bırak kendi hayatına bak canım

Eşim terk edeli yaklaşık 5 ay oldu. Ben de senin yaşadıklarını yaşadım. Ben de onun bana yaşattıklarını yaşamasını, benim ona söyleyemediğim, içimde kalan şeyleri, onun vicdanının ona söylemesini istedim. Bazen oğlumu aldığında görüyorum, çok mutlu. Herkes ne zamana kadar böyle yaşayacak, döner dedi. Oysa konuşmak için çaba bile sarfetmedi. Geçen cumartesi oğlumun gösterisinde gördüm, hiç de kötü görünmüyordu. Eskisinden daha bakımlı, daha mutlu. Bana ilk defa 5 ay sonra Pazartesi konuşalım dedi. Güya dün konuşacaktık. Aramadı. Maymun gibi oynuyor hala benimle. Üzülme. Karaktersiz insanlara yapacak birşey yok. Ben zamana bıraktım. Ne boşanıyor, ne de geri dönüyor. Beklemiyorum artık. Önceden oğlum için tekrar son kez belki diyordum, anladım ki değmez. Anladım ki seven insan gidemezmiş. Sevilmemişim demek ki. Sevse zaten bana bunları yapamazdı. Evrene bıraktım bende onu. Önüme bakmalıyım. Sen de evrene bırak, önüne bak. Her şeyde bir hayır vardır. Onu düşünme. Sen önemlisin artık.

sonandaya katılıyorum.bende aynısını yaşadım, yaşıyorumda.ama gerçekten değmez.önceleri hep pişman olsun, dönsün istiyordum.artık dönsede hiçbirşey değişmeyecek.emin ol acıların tamamen geçmesede bu duruma alışıyorsun. artık nefretim bile azalıyor.belki yedi aydır görmediğim içindir.normal hayatıma yavaş yavaş dönüyorum.biraz sabırlı olmalıyız..

Back
X