Ayrılık kararının doğru olduğunu nasıl anlıyorsunuz?

misssunshine86

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2011
477
525
103
Ankara
Merhaba kzılar.. Sizlerin tavsiyelerine gerçekten çok ihtiyacım var.. Kafam o kadar karışık ki , vermeyi düşündüğüm kararın doğru olup olmadığını bile tartamıyorum..

Kızlar benim 3 yıllık bir ilşkim var.. Aileler tanışıyor.. Benim ailem tutucu olduğu için aramızda söz bile yaptık.. Ama o söz artık benim için hiç bir şey ifade etmiyor...

Nedeni ise aşağıda yazacaklarım..

Sevgilimle tanştığımızda o lisans ben ise yüksek lisans öğrencsiydik.. Başlarda ben de olmaz diye düşünmüştüm Erkeğin her zaman kadından önde gitmesi gerektiğini düşünüyordum. Ancak ben onu sevdim ve bu okul işini hiç dert etmedim kendime. Sonuçta ikimiz de çalışmıyorduk.. Hem zaten evlenmeyi de hemen düşünmüyordum.. Ben iş bulana kadar o da okulunu bitirirdi. Çünkü bana son sınıfa geçeceğini söylemişti. Ancak ben ona gönlümü kaptırdıktan sonra öğrendim ki daha okulunu bitirmesine yıllar varmış... Anneme de son sınıfta olduğundan bahsetmiştim ancak bunu öğrendiğimde onlar da bir şekilde öğrendiler, açığa çıktı daha yıllarının olduğu.. Ailem zaten istemedi onunla birlikte olmamı ,çünkü erkek adam evine bakabilmeliydi, daha iş bulacak mı evine ekmek getirebilecek mi belli değildi.Hem Bu yaşa kadar üniversite bitmemişse o adamdan bir baltaya sap olmazdı. Benim böyle biriyle olmamam gerekiyordu. Ancak ben onları dinlemedim. Kalbimi dinledim, benim için para pul statü değil gözlerdeki sevgi önemliydi.. Çok arada kaldım, çok yıprandım, hatta sinir krizi geçirdim.. Ancka yılmadım vazgeçmedim sevgimden..Ailelerin de tanıştığı yazın sonbaharında Allah bana çok güzel bir mesleği nasip etti ve hayallerimdeki yerde işe başladım. Artık elim ekmek tutuyordu , sevgilim de çok sevindi.. Ancak bir süre sonra onda da değişimler oldu. Ailesinin ona sürekli beni örnek göstermesinden bıktığını söylemeye başladı. Kısacası benim çalışıyor onun ise öğrenci olması aramızda sorun olmaya başladı. Keşke hiç işe girmeseydin bu sorunlar olmazdı dedi, aşırı alıngan olmaya başladı. Ben ona bişi söylediğimde hemen alınıyor, sanki ben onu paramla eziyormuşum gibi davrandığımı zannediyor, " ben bir işe gireyim hepinize göstericem" demeye başlamıştı.,ancak ben üzerinde durmadım erkektir gururuna dokunuyor diye düşündüm.. Ancak bir süre sonra ilişkideki dengeler de değişmeye başladı.. Ben de bıktım onun bu alınganlıklarından.. ÜStelik ailemin ona bir türlü sıcak bakamamasını da anlamıyor, onlara da ileride çektireceğinden bahsediyordu.. Ben hep açıkladım.. "senin daha elinde mesleğin yok, kızlarına bakabilecekmisin, aile kurabilecekmisin diye sana karşı çekimserler" dedim anlamadı. Sürekli bilendi çevresine.. Eline meslek almadan bir erkeğin adam yerine konulmaması gerçeğini bir türlü kabullenemedi ve hep benim üstümde baskı kurmaya çalıştı. Mesela buluştuğumuzda bugun çok yoruldum dedim , " sen ne yapıyorsun ki bütün gün oturuyorsun , haline şükret " dedi.. Aramızdaki boy farkını vurgulamaya başladı, benim onu asla terkedemeyeceğimi, ama onun bunu yapabileceğini ima etti.. Daha bir sürü gereksiz şey.. Böyle kompleksleri olan bir adamla yuva kurulur mu ciddi ciddi düşünmeye başladım :( Sizce ne yapmalıyım kızlar ?

biz ne desek boş aslında siz karar vereceksiniz ve sonucuna siz katlanacaksınız. ama şöyle düşünelim sevdiğiniz okulu bitiremiyormu bitirmiyormu. amacı ne? çalışma hayatına girmedimi kaç yaşında

sakın sakın sakın diyorum... bu adam seni daha şimdiden ezmeye başlamış ki düşün evlendikten sonra bu laflar birken bin olur daha da katlanılmaz seviyelere gelir. yol yakınken oturup iyice düşün bence

cnm cok zor durumdasın aıle kurumuna gırınce erkek daha sağlam olmalı ayakta kalabılmelı bende buna ınanıyorum.ıkı aılenınde bu ılşkıyı desteklemesıde sart sadece sevmekle olmuyor aılelerın uyuda gereklı.ona olan ılgını sevgını ıyıce dusn alışkanlıkmı sevgımı ?sevgı ıse zorlukları aşmak ıcın gereklı olan sabır güce sahıpmısın cnm ?

"Eline meslek almadan bir erkeğin adam yerine konulmaması gerçeği" ne demek ya??
Adam okuyor işte zamanı gelince çalışır haliyle.
Zaten okulunu bitirmeden evlenmek saçma olur.

Sizin aileniz için kullandığı "onlara çektireceğim" kelimesinin affı olamaz.
Benim eşim evlenmeden önce bana böyle birşey
söyleseydi, o an bitirirdim birlikteliğimi.

Sevgilim 30 yaşında bu arada.. Okulu da 1.5 sene sonra bitecek.. Açıkçası benle tanışana kadar okulun yoluna uğramamış.. Mimar olucak bu arada..

"Eline meslek almadan bir erkeğin adam yerine konulmaması gerçeği" ne demek ya??
Adam okuyor işte zamanı gelince çalışır haliyle.
Zaten okulunu bitirmeden evlenmek saçma olur.

Sizin aileniz için kullandığı "onlara çektireceğim" kelimesinin affı olamaz.
Benim eşim evlenmeden önce bana böyle birşey
söyleseydi, o an bitirirdim birlikteliğimi.

Ben de o lafına çok takıldım.. Ne demek oluyor bu dedim, bana saygı göstermiyorlar beni sevmiyorlar,bana sen beni sevdiğin için katlanıyorlar, ama eminim elime mesleğimi alınca farklı olacaklar, ikiyüzlülük onların yaptığı diyor. Keisn kararlı onlarla görüşmemekte.. Bizimkilerin de bişi yaptığı yok halbuki, sadece çok samimi değiller..

"Eline meslek almadan bir erkeğin adam yerine konulmaması gerçeği"nden bahsettitğim de buydu aslında.. Açıkçası 30 yaşında ve hala öğrenci olunca , çevreden gördüğü tavır bu sevgilimin :(

evlendikten sonra senin kazandığın para daha tatlı gelip onu evde oturtmasın da....

bu onun icinde bir kompleks olusturduysa bu omur boyu devam eder ve ic kurdu gibi seni evde yer bitirir ....cunku evlendikten sonra bu durum daha sorun haline gelecektir oda bu durumu evde size hukmederek kendi egolarini tatmin etmeye calisarak icgudusel olarak davranacaktir ve sonucunda mutsuzluk getirecektir siz cok seviyorda olsaniz bu tavirlar sizi bezdirecek onuun bu kompleksi buyudukce sizin gozunuzde kuculecek ve sizde bir sure sonra guclu karakterlere ozenir duruma geliceksiniz.........

tabii bu olasilik
ama bence buyuk bir olasilikkk
ama bence siz bu kisiyle evleneceksiniz ve yasayarak ogreneceksiniz insallahhhhhhhhh diger kucuk olasilik gercek olur ve cokkkkkkkkkk mutlu olursunuz
iyi geceelr
allah yolunuzu acik etsin

evlendikten sonra senin kazandığın para daha tatlı gelip onu evde oturtmasın da....

Ben bundan ziyade eli para görünce değişmesinden korkuyorum.. Hani açıklayamazsınız ama hissedersiniz ya, sanki bana para kazanmaya başlayınca değişeceğini, benden daha çok uzaklaşacakmış gibi hissettiğimi çok bilirim...

20 yaşındayım okulumu bitirmeme 2 sene var ...
Bilemedim şimdi ben 32 yaşında mezun olacak askerlik iş bulmaz 35 i bulur . Anne olmak isteyeceksiniz . Her şey gecikecek . Her şeyden önce ailenize fena diş biledi . İlerde ciddi sorunlara yol açar bu bence .
Pek sağlıklı gelmedi açıkcası bana ama bilemedim

:50:diyesin gelmesin cnm direk de gt derim ben sana erkek arkadaşın duygusal ve psikolojik şiddet uyguluyor para kazanmaya başlayınca daha cok üstüne gelir ve kazandığı para ile ailesinşde senide ezmeye çalışır yılların acısını çıkarmak istercesine tabi madalyonun diğer tarafı var hiç iş bulamayabilirde o zaman düşünemiyorum....

20 yaşındayım okulumu bitirmeme 2 sene var ...
Bilemedim şimdi ben 32 yaşında mezun olacak askerlik iş bulmaz 35 i bulur . Anne olmak isteyeceksiniz . Her şey gecikecek . Her şeyden önce ailenize fena diş biledi . İlerde ciddi sorunlara yol açar bu bence .
Pek sağlıklı gelmedi açıkcası bana ama bilemedim

Malesef okulu geç kazanmış, yaz okulu da olmadığı için dersten kalmış hopp sene uzamış..

Bir yandan da tüm bu konuların ötesinde birlikte geçirdiğimiz güzel günler geliyor aklıma, yanındayken hissettiğim huzurlu anlarım geliyor.. Acaba mı diyorum ? Geçer belki sakinleşir , diyorum.. Ancak ufacık bir kıvılcımda tekrardan alev alıyor... Misal , onun maddi durumda olduğunu bildiğim için elimden geldiğince lafını ettirmiyorum maddiyatın.. Hep sorarım ihtiyacın var mı diye.. Zaten çiftler arasında elde ne varsa paylaşılmasından yana bir insanımdır.. Ancak bazen bende de olmayabiliyor, çekimser yaklaşıyorum borç verirken.. Ancak bunun da alınganlığını yapıyor, ilerde de senin paran benim param mı yapacaksın diye soruyor.. Halbuki gerçekten param olmuyor.. Açıklayınca tamam diyor haklısın diyor, ben de istemiyorum böyle olmasını diyor.. Ama açıklayıncaya kdar göbeğim çatlıyor

cnm bira süre görüşme yada kendını dınleyebıleceğin bır yerlere gıt alışkanlık sevgi ikilemini düşün.ona göre daha net karar verirsin

:50:diyesin gelmesin cnm direk de gt derim ben sana erkek arkadaşın duygusal ve psikolojik şiddet uyguluyor para kazanmaya başlayınca daha cok üstüne gelir ve kazandığı para ile ailesinşde senide ezmeye çalışır yılların acısını çıkarmak istercesine tabi madalyonun diğer tarafı var hiç iş bulamayabilirde o zaman düşünemiyorum....[/QU

Yaşadığımız şehirde onun iş yapabileceği fazla yer olmuyor. Büyük şehre gitmek istiyor , sıklıkla bunu dile getiriyor.. Ancak ben memur olmam sebebiyle bulunduğum şehirden ayrılamıyorum.. bunu ona söylüyorum bak başka şehre gidersen ne olacağız , ilk önce bi burada ara , bulmaya çalış, varsın az maaş versinler sen benim yanımda ol diyorum ama o pek beni dinliyor gözükmüyor. Hani nasıl desem , "aa tabi aşkım ilk önce burada bir bakarım sen hiç içine dert etme, bulamazsam sonra düşünürüz" gibi ikna edici bir tavır içinde değil.. o da zaten ayrı bi konu ya neyse

cnm bira süre görüşme yada kendını dınleyebıleceğin bır yerlere gıt alışkanlık sevgi ikilemini düşün.ona göre daha net karar verirsin

Bir tatile çook hem de çook ihtiyacım var... Sırf bu da değil, vurdumduymaz da oldu son zamanlarda.. Bugun konuşurken birden kapattı msni gitti.. Telefonunu aradım kapalı.. Merak ettim evi yakın sayılır , bakmaya evine gittim... Neden tel kapalı dedim , uyuyacakmış, staj yaptığı için çok yoruluyormuş, ben arayıp da onu uyandırırmışım ondan kapalıymış... Yani ben onu rhatsız etmiyim diye telefonunu kapatmış. Hiç düşünmüyor acil bir durum olsa ben ona ulaşamıcam.. Ama olsun o staj yapıyor çok yoruluyor.. Hatta evinden gitmemi , uyuyacağını söyledi.. Gecenin bir yarısı kapıyı çekip çıktım gittim kız başıma.. Staj yaptığı için uykusundan feragat etmedi. Halbuki ben ne kadar yorgun olursam olayım ona hiç böle bi tavır göstermedim.. Bu tavırları bugun aslında bana çok şey anlattı.. :43:

30 yaşında vasıfsız bir erkeğin başarılı , akıllı bir kız arkadaşla kıyaslanması çok zordur eminim . Sabır göstersen alsan karşına konuşsan canım nasıl olur ki sakin sakin .

daha ilişkiye başlarken yalanla başlamışsınız ama onun açısından bakıldığı zaman da kolay değil ileride ne olur bilemezsiniz. anladığm kadarıyla hırsta yapmış bakarsın okul biter güzel bir iş bulur acele karar vermemek lazım. siz onda o ışığı görebiliyor musunuz?? ayrılık kararının doğru olup olmadığına gelirsek eğer ilişkiniz artık size zarar verecek boyutlara ulaştıysa psikolojik olarak kendinizi sürekli mutsuz hissediyorsanız ruh sağlınız için bu ilişkiyi bitirmelisiniz.

30 yaşında vasıfsız bir erkeğin başarılı , akıllı bir kız arkadaşla kıyaslanması çok zordur eminim . Sabır göstersen alsan karşına konuşsan canım nasıl olur ki sakin sakin .

Yarın konuşacağım kendisiyle, aslında içimden görüşmek hiç gelmemesine rağmen.. Bugün beni öyle tek başıma evinden çıkmaya mecbur bırakması, yerinden bile kıpramaması çok ağrıma gitti.. Sanki bazı şeylerin intikamını alırmış gibi.. sabır gösterdim , inan göstermeye de kararlıydım.. Ancak bugunkü o tavır da benim tüm parçaları birleştirmeme sebep oldu.. Belki de böylesi daha hayırlıdır. Allah hepimiz için hakkımızda hayırlısını versin kızlar.. Cevaplarınız için de çok teşekkür ediyorum

Back
X