Ayrılık sonrası barışıp mutlu olan var mı?

cecehen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2022
180
242
33
Erkek arkadaşımla 6 aylık bir ayrılıktan sonra tekrar barıştık. Aldatma, uyumsuzluk vb sorunlarımız yoktu. Birbirimizi çoook sevdik, hala da seviyoruz. Edi ile büdü gibiydik.

Kendisi işsizdi, hayatının kötü bir dönemindeydi. Çocukluğu da zor geçmiş, nispeten zor bir hayatı olmuş. Bana çok yansıttı, toksikleşmeye başladı ve ayrıldım. Evleneceğiz gözüyle bakıyorduk, ailem de kendisini seviyordu, bir yanlışı yoktu kimseye karşı.

Şimdi kendisi işe girdi, bensizken hayatını düzene sokmuş, bu süreçte samimi olarak çok pişman olmuş, her şeyin farkına varmış (ben samimiyetine inanıyorum), inanın yüzü bile değişmiş, aydınlanmış. Daha mutlu, daha enerjik ve daha istekli bir insan olmuş. 4 aydır görüşüyoruz, hakikaten tek yanlışı olmadı, aksine eskisinden daha mutlu hissettiriyor bana. Niyeti ciddi, şimdiden evlilik için planlar yapıyor.

Sorum şu, aranızda ayrılık yaşamış, daha sonra barışmış ve mutlu bir evlilik sahibi olmuş olanınız var mı? İnsanlar değişmez biliyorum ama kendini gerçekten de geliştirmiş olabilir mi?

Erkek arkadaşımla 6 aylık bir ayrılıktan sonra tekrar barıştık. Aldatma, uyumsuzluk vb sorunlarımız yoktu. Birbirimizi çoook sevdik, hala da seviyoruz. Edi ile büdü gibiydik.

Kendisi işsizdi, hayatının kötü bir dönemindeydi. Çocukluğu da zor geçmiş, nispeten zor bir hayatı olmuş. Bana çok yansıttı, toksikleşmeye başladı ve ayrıldım. Evleneceğiz gözüyle bakıyorduk, ailem de kendisini seviyordu, bir yanlışı yoktu kimseye karşı.

Şimdi kendisi işe girdi, bensizken hayatını düzene sokmuş, bu süreçte samimi olarak çok pişman olmuş, her şeyin farkına varmış (ben samimiyetine inanıyorum), inanın yüzü bile değişmiş, aydınlanmış. Daha mutlu, daha enerjik ve daha istekli bir insan olmuş. 4 aydır görüşüyoruz, hakikaten tek yanlışı olmadı, aksine eskisinden daha mutlu hissettiriyor bana. Niyeti ciddi, şimdiden evlilik için planlar yapıyor.

Sorum şu, aranızda ayrılık yaşamış, daha sonra barışmış ve mutlu bir evlilik sahibi olmuş olanınız var mı? İnsanlar değişmez biliyorum ama kendini gerçekten de geliştirmiş olabilir mi?
Ex'ten next olmaz.
49 yaşındayım, 3 kere denedim 3 farklı adamla gençlik zamanlarında.
Olmuyor.

Siz ilişkiyi ikiniz yaşıyorsunuz herkesin karakteri farklı oluyor barışıp mutlu olan vardır elbet ama şartları nasıldı bunu bilmiyoruz.
Eğer tekrardan denemek istiyorsan temkinli davran hareketlerini incele sana değer veriyorsa, sadıksa ve senin için çabalıyorsa devam ettir.

Normalde ben ex'ten next olmaz derim.Fakat anlattıklarınızdan yola çıkarak bu seferlik fikrim farklı.Herkesin hayatında zor dönemleri olabilir ve bunu atlatabilir bu zamanda işsiz kalmak çok zor.Ancak yeniden işsiz kalma durumunda bunları tekrar yaşamak istemediğini bu durumunda onun yanında olacağını fakat tekrar toksik hale gelmemesini tam aksine o durumdan bir an önce kurtulmak için çabalaması gerektiğini belirt.Bu benim kişisel fikrim tabiki.

Kesinlikle hayır. Bakın çok klişe ama exten next olmaz. Bir süre sonra neden ayrıldığınızı size hatırlatacak

Normalde ben ex'ten next olmaz derim.Fakat anlattıklarınızdan yola çıkarak bu seferlik fikrim farklı.Herkesin hayatında zor dönemleri olabilir ve bunu atlatabilir bu zamanda işsiz kalmak çok zor.Ancak yeniden işsiz kalma durumunda bunları tekrar yaşamak istemediğini bu durumunda onun yanında olacağını fakat tekrar toksik hale gelmemesini tam aksine o durumdan bir an önce kurtulmak için çabalaması gerektiğini belirt.Bu benim kişisel fikrim tabiki.
kendisi terapiye gitmeye başlamış, ihtiyaç duyarsak birlikte de gidebileceğimizi söyledi. haklısınız, o duruma ben de gelmeden çizgimi çekerim :)

Mutlu ve işlerini yola koyup döndüğü için ben pek olumsuz bakmadım. Çünkü sevmeyen adamalar işleri düzene girdiğinde genelde terk ederler.

Pekala olabilir su durumda. Arada aldatma yok, kotu davranma yok. Yani soyle ki ozellikle yasi genc insanlar degisebilir, evrilebilir pekala. Sizinki de pekala olgunlasmis olabilir.

Ayrılık olduğunda saygı gibi konular hala olması gerektiği gibiyse geri barışılabilir. Nasıl ayrıldığına bağlı aslında . Ama bu tekrar aynı şeyler olmayacağı anlamına gelmez maalesef.

Sorun tam olarak bu kişinin zor bir dönemden geçtiği için bunu size yansıtıp toksikleşmesi mi, yoksa bu kişinin karakteri mi bu şekilde veya siz çooook sevdiğiniz birini böyle yine zor bir dönemden geçecek olsanız toksik deyip bırakacak mısınız?

Ben varım ama tam tersini düşünün biraz problem bendim 😃 Uzun soluklu bi ilişkimiz vardı bizim ilkokuldan beri. Lise sonda tekrar denemek istedik. İlişkiden bir süre sonra ağır bi ailevi problem yaşadım ben kendi ailemle beraber. Bu süreç beni yıprattı haliyle, onu da kendimden uzaklaştırdım ısrarla yanımda olmak istemesine rağmen. Ailevi sürecin üzerine bir de çocuğa haksızlık ettinlerle insanlar üzerime geldi. Berbat bi dönemdi. Ayrıldık tekrar. Tartışmalarımız ufak tefek olurdu arada. Öyle kavga küslük yaşamadık hiç. 1 buçuk sene. Tam 1 buçuk sene sürdü ayrılık. Hiç denk gelmedik yüz yüze ama bayram seyran kandil hep darladım. Tekrar konuşmak istediğimde hayır dedi bana, aynı şeyleri yaşamak istemiyorum dedi. Çok uğraştım değiştiğimi anlatmak için. Ona da hak verdim çünkü hep üzen taraf oldum. Sonunda bir şekilde akışında tekrar başladık. Ben hatalarımı anladım, önüme koyup ders çıkardım. Ona da bunu gösterdiğimi düşünüyorum. Toksik olan bendim. Reddedilmeme rağmen savaştım ama eğer ki bana sen değişmezsin diye söylenip iletişimi kesseydi bu konumda da olmazdık. Hep dua etmiştim hayırlısını versin Rabbim diye. Evliyiz şimdi, Allaha şükür mutluyuz.
Ama sana şunu diyebilirim, evlilik için acele etme. Biz 5 yıl geçirdik o 1.5 yılın üzerine. Daha iyi anladık birbirimizi. Ya da o benim bazı şeyler için çaba gösterdiğimi anladı diyim. İlişki karşılıklı fedakarlık. Zaten değişmemişse eğer bi şekilde yine kendini gösterir zamanın akışında. Hayatında da hep mutluluk bulsun seni 🌸

Çocukluğu zor geçen ağır şeyler yaşayan travmaları olan bir erkek en ufak bir olumsuzlukta maalesef aşırı derecede ve çok hızlı birşekilde çöküp depresyona giriyor
Şimdi işi var hayatı yolunda ve mutlu görünüyor peki ya evlendiğinizde işinden çıkarsa veya maddi olarak kötü bir döneme girerseniz veya farklı bir olumsuzluk yaşarsanız? Bu adamın herşeyi değişmiş olsa bile geçmişte yaşadığı çocukluk travması geçmicek , yaşıyacağınız olumsuzluklarda tekrar toksikleşmesine hazır olarak başlayın ilişkinize

Ben ex'ten next olmaz diye düşünenlerdenim. Yani ayrılıp tekrar bir araya gelince ilk başta çok harika gibi olur herşey, neticede bildiğiniz tanıdığınız bir insan ve iyi gelir ama sonra aynı sorunları tekrar yaşanır. Ama bir de şu var birlikteliklerde bazı kriz dönemleri olur hani "iyi günde ve kötü günde" deriz ya o dönemler de geçici olur, sabretmek lazım, örneğin ben pandemi döneminde pskolojik bir rahatsızlık geçirdim, başka çift olsaydı boşanırdı ama eşim yanımda durdu, sonra o da kötü bir dönem geçirdi, atlattık. Eğer kötü bir dönem geçiriyordu ve atlattıysa olabilir. Bir de şu da var insaların bu kriz dönemlerinde nasıl mücadele ettiği çok önemli eğer erkek arkadaşınız toksikleşiyorsa bu da iyi bir şey değil çünkü ileride kötü dönemler muhakkak yaşanacak, hayat bu ve her zaman güllük gülistanlık değil, ilişkiniz bu zorluklarla mücadeleye dayanacak mı? bu çok önemli.

Back
X