• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılık

özel biliyorum ama birliktelik yaşadınız mı?
kötü yönlerini düşünüp ondan soğumaya çalışın unutmaya çalışın başka şeylerle meşgul edin kendinizi sizi kısıtlayan sevmeyen evlenmek istemeyen birini nasıl hala sevebiliyorsunuz.

özel biliyorum ama birliktelik yaşadınız mı?
kötü yönlerini düşünüp ondan soğumaya çalışın unutmaya çalışın başka şeylerle meşgul edin kendinizi sizi kısıtlayan sevmeyen evlenmek istemeyen birini nasıl hala sevebiliyorsunuz.
Yakinlasmalarimiz oldu evet ancak erkek arkadaşım onu benim hep terk etmek istediğimi söyleyip suçu benim üstüme yikiyordu beni çok sevdiğini ama benim hatali olduğumu söylüyordu ben sabrettim onu 4 yıl bekledim ama o tek kalemde arkasını döndü ve gitti asla da bir daha adım atmaz çünkü evlenmek istemiyor evet inançlı biri ama 4 yıl flört edebiliyor allah a havale ediyorum çok Tşk ederim

Mesleğini eline almış, niyeti ciddi olan bi insan bu kadar bekletmez.. ayrıca bi meslektaş olarak küfürlü konuşmlarını yadırgadım, bnce sinyaller çok açık , ona yol verin gitsin...

Aramamak içimi dökmemek için kendimi zor tutuyorum neden demek istiyorum benim hayatıma sebep oldun?ben baştan beri evlenmek yuva kurmak istiyordum madem beni 4 yıl oyalayip yarı yolda birakacaktin neden benim hayatıma mani oldun demek istiyorum sürekli dua ediyorum kendimi tutup allah a siğinmaktan başka birşey elimden gelmiyor sanki bir daha sevemem hayata tutunamam gibi geliyor ama allah diyorum elbet bir bildiği vardır çok sağolun arkadaşlar iyi niyet ve temennileriniz için

evlenmeyede isteğim yok ne zaman isterim bilmem ama cesaretin varsa ayrı benden

yani adam diyor ki hani avucumun içi var ya tamda oradasın gitsende gelirsin ben rahatım işte ona o işlerin öyle olmadığını göster

zararın neresinden dönülse kardır. Hayatınız kararacağına zor da olsa hayatınıza bakın. Ne güzel elinizde mesleğiniz faaln da var

4 yilimi verdim diye omrunu vermeye gerek yok.. evli filan degilsiniz, sabret fedakarlik yap diyecek degiliz, kaldi ki bazen evlilere bile demiyoruz..

Sevgili arkadaşlar fikirlerinize öyle ihtiyacım var ki lütfen bana olumlu olumsuz fikirlerinizi yazar misiniz?32 yaşındayım öğretmenim 4 yıl önce kendi yaşımda bir öğretmenle çıkmaya başladım kendisi başlarda çok kıskanç baskıcı herseyime karışan biriydi arada küfür ederdi beni ailemle AVM ye bile gitsem kisitlardi çok sevdim herseyini kabul ettim ama 2.seneden sonra artık ben evlilik için adım atalım ben senin için kendimi eve kapattım ailemle kötü oldum sen de benim için bişeyler yap yuvamizi kuralım demeye başladım yaşım 33 oldu nerdeyse hiç hareket yok fedakarlık çok yaptım emek verdim ama o kılını kipirdatmadi ne ailesine ne çevresine sokmadi beni arada ufak ayrılıklar oldu ama yine görüştük artık dayanamıyor uykusuz kalıp herşeyi kafaya takmaya başladım ailemde madem görüşeceksin gelsinler istesinler dedi bu durumu ona defalarca izah ettim ama bana en az 100 kere ben sana umit vermedim veremem evlenmeyede isteğim yok ne zaman isterim bilmem ama cesaretin varsa ayrı benden dedi bende bayramın 3.gunu onu evlilik yoksa ben yokum diye terk ettim ve kabul etti bir daha ne aradı ne sordu senin ortadan kaybolman umurumda bile değil dedi ve beni aramadi bir daha ne yapmalıyım bu nasıl sevgi 4 yilim bu yaşta heba oldu bana yardımcı olurmusunuz fikir vererek

arkadaşım özür dilerim sert olabilir
bu tip konular "öğretmen"lerden gelince çok kızıyorum, sinirim tepeme sıçrıyor

öncelikle "kendini kısıtlattırmak, susmak, yutmak, kendine küfür ettirmek, kendine değersiz davranılmasına izin vermek" , "ilişki için çaba harcamak, fedakarlık etmek, emek vermek" DE-ĞİL-DİR!
bunlar yalnızca ve yalnızca kendine değer vermemektir!

bizim çocuklarımıza örnek olacak bir kişi olarak bunları kendinize nasıl yakıştırıyorsunuz?

adam size yüz defa evlenmeye niyetim yok, sana ümit vermedim diyor, ailesine, çevresine yanaştırmıyor, hala evlilik diyorsunuz

bunları mı öğreteceksiniz çocuklara?

siz önce şunları kendiniz öğretin, sonra da böyle çocuklar yetiştirin:
- siz bir bireysiniz
- siz özgür bir bireysiniz, ailenizle AVM'ye bile gidemeyecek köle değilsiniz!
- herkes değer görmeyi hak eder
- sizi istemeyen insanın peşinden koşulmaz, evlilik evlilik diye dayatılmaz
- kendine güven çok önemlidir
- hayatı mümkün olduğunca mutlu yaşamak gerekir
- sizinle evlenmek istemediğini söyleyip, ayrılınca arayıp sormayan biri için ne yapmalıyım, bu nasıl sevgi diye sorulmaz.
vb. vb. vb. vb.

EDIT: Eşinizi kaybetmişsiniz, sonraki mesajınızda okudum, başınız sağolsun, mekanı cennet olsun.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla ortada bi sevgi yok.Aslında ben sevdiği adamlar için kendini kısıtlayan insanlara kızmam hiç.Eğer karşılığını alıyorsa bu şekilde mutlu oluyorlarsa bence bi sakınca yok.Ama tabiki değip değmediğini anlamak gerek herşeyden önce.Sonuçta dışarı çıkıp biyerde kahve içmemek size bişey kaybettirmez.Ama karşılığını alamamışsınız.Ve bu bence pat diye olucak bişey değil.Muhtemelen ilişki sürecindede gözardı edildiğinizi fark ettiğiniz bir çok durum olmuştur ve siz buna rağmen devam etmişsinizdir.O yüzden yanlış yapmışsınız diyorum.Ek olarak evlenmek ile ilgili konu açması gereken kişi zaten siz değilsinizki bide üstüne ısrar etmişsiniz.Bu saatten sonra bişeyi değiştiremezsiniz artık yapmanız gereken o kişiyi bir daha hiç aramamak ve yoluna bakmak.Zaten belliki durumun evlenmeye niyeti olmamak değil,adam direkt sizinle evlenmek istemiyor.Aksi halde henüz evlenmeyelim biraz sabret ayrılmamıza gerek yok zamanı gelince zaten evlenicez filan demesi lazımdı.Ayrıldığınızda tamam diyip bidaha hiç arayip sormaması değil.Bu durumun türkçesi ''kurtulduk nihayet'' oluyor.O yüzden aklınızı başınıza alın,başınızdaysada kaybetmeyin.

şöyle düşünün yıllar önce eşinizi kaybetmişsiniz Allah rahmet eylesin.böyle bir acıyı bile zamanla içinize gömüp hayatınıza devam ettiyseniz şimdi böyle bir adamın yaptığı sizi asla yıkmaz.yaptığı yanlış ama Allah daha beterinden korusun.olan olmuş deyip önünüze bakın.ne güzel mesleğiniz var ,yaşınız genç.güçlü durunca inanın her şey yoluna girecektir.

Yapacak bişey yok artık ona inat mutlu olma vaktin. Sakın ona geri dönme bende 26 yaşındayım. 5 yıl çıktım evlilik için yok kariyer yapıcam yok para biriktiricem sonra tekrar ben 2-4 yıl sonra düşünüyorum. Sonuç ben onumu bekliyecem 1 aydır ayrıyız. yorma kendini derim. zaman kaybı.

Eğer evlilik konusunu açmak durumunda kalıyorsa kız tarafı (özellikle de eğlenceli bir evlilik teklifi şeklinde değil de "artık evleniyor muyuz evlenmiyor muyuz" nevisinden bir soru formundaysa) o ilişkiden hayır gelmiyor gibi bir gözlem yaptım ben:KK14:

Evlilik konusunu böyle açmak zorunda kalıyorsanız boşverin gitsin derim ben. O ilişki umduğunuz yöne doğru ilerlemez, ilerlese de zaman zaman kafanıza kakılır durum.

Adam resmen istemiyorum diyor , böyle biri sonradan istesede evleniömezki hakaret küfür daha evlenmeden var , evlensen neler neler olucak kim bilir....
Ayrilik en dogru karar olmus...

Back
X