konunuzu sonuna kadar okuyamadım ...
başladıgınız işle ilgili bilgi veririken,özürlü çocuklar demişsiniz ben nedense oraya takıldım..
lütfen engelli diye tabir edin..
toplum artık şu özürlü kelimesini haznelerinden atsın
Ahh canım ya eltin akrabaları ya laf söylemezler ona.Sen el kızısın onlara göre.Erkekler evlenmeden hep vaatlerde bulunurlar.Ama evlendikten sonra 90 derece dönerler.Son kavganız nasıl oldu?Biraz açsana konuyu?
Gecen hafta pazartesi isten sonra bana annesine gidecegini söyledi. Babasiyla bir isi oldugunu söyledi. Bende esimi arabayla ailesine birakip, eve gittim. Aksam gec vakitte eve geldi, tavirli vede sinirliydi. Sordum sebebini, bana neden bugün annesinin yanina ugramadigimi sordu. Bende evde isim oldugunu belirttim. Sonra benimle konusmamaya basladi. Bende fazla üstelemedim sustum. O gece benimle bi kelime konusmadi. Ertesi gün dayanamayip sordum esime, neden böyle yaptigini. Sanki gitmedigim yermi dedim, her ikinci gün annenlerdeyim dedim. Iyi niyetligimi gösteriyorum dedim, acaba sen benim ailemi nezaman arayip ta sordun?? Esimde bana söyle bisey dedi: Onlarin ailesinde yokmus öyle herseferinde kiz tarafini aramak yada gitmek. Annesinin ve Babasinin rahatsiz oldugunu belirti bana. Ya hangi devirde yasiyoruz, oraya gidilmez diye? Bende dedimki esime ben kendi ailemi silemem, senin ailen nasil senin icin degerliyse benimkiler benim icin degerli. Oda sinirlernip annesi gile gitti, ve Babasina anlatmis tartismamizi. Ertesi günde bende bizimkilere anlattim durumu, onlarda geldiler aldilar beni
Sanirim sen blöf yapmak icin gittin baba evine yani esini korkutup bu sorunu halletsin istedin. Peki 2. Şikki dusunmedin mi eger beni almaya gelmezse yada alirda yine sorun aynen devam ederse. Canim herseyi olasiliklarla dusunmelisin. Suan sorun duzelmeden gidersen bu sonun olur ömur boyu cekersin. Bence odun verme kurallarini koy. Eh eger olmazsa zaten sana saygi duymuyorlardir. Sende ona gore davranirsin. Niye ezdiriyorsun kendini boyle ya. Gelmezse gelmesin onun icin sen basitsen. Senin icin o cok daha basit olmali. Boyle zor anlarda sana olan aşkini kanitlamiyacakta ne zaman kanitliycak. Herkesin bir evi bir duzeni var. Bunu sagliycak olan tek kisi ESİN. Uzme kendini alttan alma
canım sanırım yaşınız küçük,yada eşin henüz olgunlaşamamış,eğer eşin kararlarını kendi verebilecek olgunlukta olabilseydi bütün bunları yaşamazdınız diye düşünüyorum.her hangi bir hastalık sıkıntı yoksa niye hergün kayınvalidene gidesinki,seninde evin var hemde çalışıyorsun, büün bunları eşinin idrak etmesi gerekirdi diye düşünüyorum,bence eşinle biraraya gelince bunları güzellikle sinirlenmeden konuş çokta taviz verme,inşallah sorunlarınızdan biran önce feraha çıkarsın
eşiniz, sizin ailenize gitmeyi kendi adetlerine göre yanlış görüyorsa, ve devamlı benim ailem diyorsa, kesinlikle aramayın...
hatta eşinz sizi arar ve barışmak isterse biraz ağırdan alın...
şu zaman diliminde olmazsada ilerde mutlaka yine sorun yaratacaktır aile mevzuu...
o zaman da ortada birde çocukta olunca daha da zor olur karar vermeniz...
sizi üzmek istemem ama, sizi çok sorunlar bekliyor gibi evliliğinizde...
allah yardımcınız olsun...
sabret canım.bekle bakalım arama.
merak ediyorum,yani bu kaynanalar şimdi mutlumu acaba,oğlu yanlız kaldı hiç düşünüyorlar mı.
Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim.hakkında hayırlısı ne ise o olsun inşallah
Arkadaslar ben tam 6 aydir evliyim, ve 6 aydir ne cektigimi bir allah bilir birde ben! Esimle birbirimizi severekten evlendik. Güzel bir flört zamanimiz vardi, nisanlilik zamanimizda güzeldi. Beni sevdigini gösterirdi, takii evlendigimiz güne kadar. Aslinda suc Esimde degil, K. Validemde. Esim annesine cok düsgün bir insandir, annesinin sözünden cikmaz: K. validem gelinlerini eski zamandaki Gelinler olaraktan görmek istiyor, yani anliyacaginiz hergün gidilip evinde oturulacak, hizmet edilecek. Ben ilk zamanlar ayak uydurmaya calistim, hergün olmasada, ikinci gün k.validemdeydim. Hic birzaman bir saygisizlik etmedim, her isteklerine tamam dedim. 4 aydir esimle beraber Cocuk servisine ( Almanyada özürlü cocuklarin Özel servisi vardir) basladim, her sabah 05:30 da kalkip is´e gidiyorduk. Cok yogun calisirdik beraber, ama k.validemin umrunda olmazdi. 2 Gün gitmesem bana tavir alirdi, ve esimde bunu farketip bana kizardi. Fazla uzatmadan gecen hafta pazartesi k.valideme ugramadigim icin tartistik. K.validemin asil sebebi beni annemlere göndermemekti, cünkü bu olaydan iki hafta evvel annemlerdeydik. Esimin ailesi evlendigimiz günden itibaren, ailemle kontaklarini kestiler ve bizim de gitmemizi istiyorlardi. Zaman zaman Esim annesi ve babasi ile kavga ediyorlardi bu durumdan. Bende dayanamayip ailemi aradim beni gelip almalarini istedim. Simdi tam 1 haftadir baba Evindeyim ve ne arayan var ne soran. Esim ve k.validem ler beni bir kere olup aramadilar. Kendime yediremiyorum, ben bunlari hak etmedim. Acaba beni esim sevmedimi, hersey yalanmiydi.
Sence Arkadaslar siz benim yerimde olsaydiniz ne yapardiniz? Esiniz sizi ailesi yüzünden aramiyorsa yada size tavir aliyorsa, ne yapardiniz?? Lütfen bir cevap yada öneri yazarsaniz cok sevinirim.
tatlım annenleri arayıp senı gelıp almalarını istemişsin yanlış anlamadıysam burda bence hata yapmıssın.. evlilikte oyle anne gel benı al baba benı uzdu bu gel benı al olmuyor be canım.. bunlar evlılıgı durduk yere cıkmaza sokar.. bir sıkıntın varsa eşine söylersin eger cok canına tak ettıyse eşine dersın kı bak ben annemlerı gormeden yaapamam sen nasıl annene düşkünsen benımde buna hakkım var. kavga ederdınız olmadı. ama eşin seni seviyorsa zaten gizli saklı da olsa görüştürürdü sizi. evlılıgını kurtarmak ıstıyorsan bence gerı dön. çunku ben erkek olsam eşim bırakıp gidiverse bende aramam yani açıkçası... kayınvalıdenlerın yaptıgını cok cok ayıp eşinin yaptıgı ayrı bir ayıp.. ama senin o evden cekıp gitmen üstüne karabiber tuz olmus yani
haklisin tabiikide, ama gercekten baska bi carem yoktu. Esim ve ailesi bana hic yakinlik göstermedilerki evlendigimden belli.tamam esim kizmis olabilir, ama ailesine ne oluyor?? onlar nicin aramiyorlar onu anlamiyorum??
Canım benim kaynana dışında pek tartışmalar olmuyormuş anlaşılan eşinle aranızda.Evet malesef burnunu sürteyim derken k.validelerin işine geliyor bu durum oğullarını doldurup evliliği bitirebiliyorlarda.Keşke sende hemen ailene gelin alın beni demeseydin! Tama eşinde haksın ne demek ailene gidemezsin falan.Keşke konuşup çözebilseydiniz.Yani şimdi k. validenin eşini doldurmadığı ne malum.Eşinin aileside aramamış galiba.İnş düşündüğüm gibi olmaz
haklisin tabiikide, ama gercekten baska bi carem yoktu. Esim ve ailesi bana hic yakinlik göstermedilerki evlendigimden belli.tamam esim kizmis olabilir, ama ailesine ne oluyor?? onlar nicin aramiyorlar onu anlamiyorum??
Demekki yolunda gitmeyen bişeyler vardı canım.Ailesi açısından yani.Sevmediler seni belkide bilemiyorum sorun ne.Ama şuda var erkekler ailelerini bekarken takmıyor olsalarda evlendikten sonra herşey kıymete biniyor.Sen onlara ne desen suç olur.Ailesi zaten sana mesafeliymiş istedikleri oluyor işte.Sen terkettin oluyorsun onların gözünde arayıp sormuyorlar buyüzden.Bende dünyanın dayağını yedim ailemi aradım geldim ve 4 ay bekledim aramadılar.Heryerdede kendi gitti, geçinmeye niyeti yoktu niye getirelim ki demişler.Aile yapıcı olsa şimdiye inan 10 kere aramışlardı.Dilerim hakkında hayırlısı olur canım.
bilemiyorum, hic birsey düsünemiyorum, aklim sanki durmus gibi! Birde böyle birsey var, esim su anda 31yasinda bundan 10 sene evvel bir zoraki evlilik yasamis, ailesi zorlamis. O evlilikte tam 6 ay sürmüs. Millet simdi bunuda söylerler, birinci gelini istemeyrek aldiniz olmadi bosandi, bunuda severek aldi, simdi ne oldu?? Birde isin komigi bu cumartesi hem 6 ay olacak evleneli vede kuzeninin KINA gecesi var. Acaba orda ne diyecekler! bensiz nasil eglenecek anlamiyorum. Tartismadan bir gün evvel bana beni ne kadar sevdigini söylemisti, yalanmiydi???? Bir haftadir ne uyku kaldi nede huzur. Rabbim beni herhalde evliligimle siniyor, herseyin hayirlisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?