Ayrılmak için doğru zaman...

esmeralda2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
87
2
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

3 yıllık evliyim. Dediğim dedik ve sabit fikirli bir eşe sahibim. Artık bıktım bu evlilikten. Çok bunaldığımı hissediyorum, başından beri birtakım sıkıntılar vardı. Ciddi bir şiddetli geçimsizlik var, aramızda 5 yaş var, ben 32 o 38 yaşında. Çoğu zaman anlaşılamadığımı düşünüyorum. Birbirimizi anlamakta hep zorlandık, hatta anlayamadık yaşananlar gösteriyorki. Şu an evlenmeden önce çocuk isteyen adam, çocuk lafını açınca hiçbir şey söylemiyor. Aramızda sorunlar var diyor, doğru zaman değil. Ben de farkındayım ama bir yol ayrımında olduğumuzu hissediyorum artık, sonuçta çocuk sahibi olan herkesin ilişkisi güllük gülistanlık diil. Bende isterdimki ruh eşi olalım, müthiş bir uyumumuz olsun, harika bir evliliğimiz olsun. Ama o mükemmellikte olmasada bir hayat arkadaşlığı devam ediyor şimdilik.

Güzel zamanlarda oldu elbet, ama şu varki eşimin bir erkek olarak dış ortamlardaki çekingen yapısı, ev alma gibi konularda hiçbir hırsının olmaması, ailesine hayır demeyi becerememesi, dediğindede hissettiği suçluluk duygusuyla beni nedensiz yere azarlamaları, sabit fikirliliği ve hep onu ikna etmek zorunda olan benmişim gibi davranması gibi konular hep canımı sıktı.Sıkmaya da devam ediyor. Ben baba evindede pek mutlu biri değildim, annem babam arasında 25 yaş fark var, hep hırgür geçti evlilikleri, mutsuz bir çocukluk geçirdim, eşimin yanındada birkaç kez tartışmaları oldu. Eşim bundan dolayı benim eve dönmek istemediğimin farkında, o yüzden haksızda olsa idare etmek zorunda kalıyorum, bazen idare edemiyorum sabrım taşıyo açıkçası bende insanım.

Çalışmıyorum, özelde arayışlarım oldu ama iş bulamadım, kpss ye girdim 82 puan aldım. Atama beklicem, dua ediyorum iyi bir yer olur inşallah.Açıkçası birşeylerin düzeleceğine dair umudum yok artık. Ailemin yanına dönmek istemiyorum, şehir dışını yazma düşüncem var.Aslında çok cesaretsiz, özgüveni olmayan, korkak biriyim. Ama birşeyleri değiştirmek istiyorum artık, böle yaşamak istemiyorum.

Şimdi size sormak istediğim doğru zaman ne zamandır ayrılmak için. Sabrım taşıyo şu dönemde. Ama atamaya kadarda sabretmem gerektiğini söylüyor mantığım? İnşallah atanırım yaaaa. Offf.

gercekten ayriligi göze aldiniz mi ? esinizle aranizda hic bir sey yok mu? Esinizin size uygun biri olmadigini anlasamadiginizi söylüyorsunuz, bosanma konusu gecti mi ? SImdi atama yapilip gittikten sonra nedeni sormak ister?

Merhaba..Öncelikle Allahım sıkıntıların için sana kuvvet güç versin..acaba kpssyi kazanırsan ve şehir dışına giderseniz tabi eşinde gelirse hem ev alma imkanınız olur..hemde artık bi ev reisi oldugunu anlar..hatalarını görebilmesi için belkide ailesinden uzakta olmak ona ve evliliğinize iyi gelir..
ama sorun sen atandıgın zaman eşin seninle gelirmi..:26:

Merhaba arkadaşlar,

3 yıllık evliyim. Dediğim dedik ve sabit fikirli bir eşe sahibim. Artık bıktım bu evlilikten. Çok bunaldığımı hissediyorum, başından beri birtakım sıkıntılar vardı. Ciddi bir şiddetli geçimsizlik var, aramızda 5 yaş var, ben 32 o 38 yaşında. Çoğu zaman anlaşılamadığımı düşünüyorum. Birbirimizi anlamakta hep zorlandık, hatta anlayamadık yaşananlar gösteriyorki. Şu an evlenmeden önce çocuk isteyen adam, çocuk lafını açınca hiçbir şey söylemiyor. Aramızda sorunlar var diyor, doğru zaman değil. Ben de farkındayım ama bir yol ayrımında olduğumuzu hissediyorum artık, sonuçta çocuk sahibi olan herkesin ilişkisi güllük gülistanlık diil. Bende isterdimki ruh eşi olalım, müthiş bir uyumumuz olsun, harika bir evliliğimiz olsun. Ama o mükemmellikte olmasada bir hayat arkadaşlığı devam ediyor şimdilik.

Güzel zamanlarda oldu elbet, ama şu varki eşimin bir erkek olarak dış ortamlardaki çekingen yapısı, ev alma gibi konularda hiçbir hırsının olmaması, ailesine hayır demeyi becerememesi, dediğindede hissettiği suçluluk duygusuyla beni nedensiz yere azarlamaları, sabit fikirliliği ve hep onu ikna etmek zorunda olan benmişim gibi davranması gibi konular hep canımı sıktı.Sıkmaya da devam ediyor. Ben baba evindede pek mutlu biri değildim, annem babam arasında 25 yaş fark var, hep hırgür geçti evlilikleri, mutsuz bir çocukluk geçirdim, eşimin yanındada birkaç kez tartışmaları oldu. Eşim bundan dolayı benim eve dönmek istemediğimin farkında, o yüzden haksızda olsa idare etmek zorunda kalıyorum, bazen idare edemiyorum sabrım taşıyo açıkçası bende insanım.

Çalışmıyorum, özelde arayışlarım oldu ama iş bulamadım, kpss ye girdim 82 puan aldım. Atama beklicem, dua ediyorum iyi bir yer olur inşallah.Açıkçası birşeylerin düzeleceğine dair umudum yok artık. Ailemin yanına dönmek istemiyorum, şehir dışını yazma düşüncem var.Aslında çok cesaretsiz, özgüveni olmayan, korkak biriyim. Ama birşeyleri değiştirmek istiyorum artık, böle yaşamak istemiyorum.

Şimdi size sormak istediğim doğru zaman ne zamandır ayrılmak için. Sabrım taşıyo şu dönemde. Ama atamaya kadarda sabretmem gerektiğini söylüyor mantığım? İnşallah atanırım yaaaa. Offf.

seni çok iyi anlıyorum ben de bu gün bole bi konu açtım aynılar aynılar allah bize sabır versin

Merhaba..Öncelikle Allahım sıkıntıların için sana kuvvet güç versin..acaba kpssyi kazanırsan ve şehir dışına giderseniz tabi eşinde gelirse hem ev alma imkanınız olur..hemde artık bi ev reisi oldugunu anlar..hatalarını görebilmesi için belkide ailesinden uzakta olmak ona ve evliliğinize iyi gelir..
ama sorun sen atandıgın zaman eşin seninle gelirmi..:26:

Kesinlikle gelmiyceğini söyledi, kendine güvensiz biri, orada yeni bir iş bulmak, şimdiki düzenini bozmak kolay altından kalkabileceği şeyler değil. Ve en önemlisi, ailesi burada, onları bırakacağını sanmıyorum. Yeni bir iş bulmayı bahane ediyor, ama adı üstünde bunun bir bahane olduğu aşikar. Ailesini bırakabileceğini sanmıyorum.

Ben bu sınava çok stres altında hazırlandım, bırakın sınavın stresini, bana açıkçası destek vermedi. Çok canım acıdı bütün bu olanlardan. Arkamda olduğunu bilmeyi çok istedim.

Son düzenleme:
Inşallah atanırsın ...
Once bı kendı ayaklarının uzerınde dur bakalım sonra ayrılırsın...
Bu arada merak ettım annen ve baban suan kac yaslarındalar ?

seni çok iyi anlıyorum ben de bu gün bole bi konu açtım aynılar aynılar allah bize sabır versin

Amin canım, Allah cümlemize büyük büyük sabırlar versin. Hele bir de aile desteği yoksa. Ben sınav puanımı öğrenince Allah'ımın ne kadar büyük olduğunu anladım. O kadar sıkıntılı bir çalışma döneminden sonra böyle bir puan almak benim için başarıydı. Yeri geldi haftasonu ailesine gelmiyorum diyeki çok sık görüşüyoruz birçok insanlara göre. Sonuçta ailesi nazı geçen insanlar, ama bunlar yüzünden benimle tartıştı, kavga ettik. Sınava hazırlanma sürecinde gezmemi tozmamı ciddi azalttım, sadece bazı zamanlar bana iyi gelen insanlar ve ortamlarda olmaya gayret ettim. Ama dediğim gibi işte ailesine gitmiyoruz diye beni çok üzdü, ders çalışmam gerektiğini söylediğim zamanlar. Ben de idare etmeye mecbur kaldım.

Amin canım, Allah cümlemize büyük büyük sabırlar versin. Hele bir de aile desteği yoksa. Ben sınav puanımı öğrenince Allah'ımın ne kadar büyük olduğunu anladım. O kadar sıkıntılı bir çalışma döneminden sonra böyle bir puan almak benim için başarıydı. Yeri geldi haftasonu ailesine gelmiyorum diyeki çok sık görüşüyoruz birçok insanlara göre. Sonuçta ailesi nazı geçen insanlar, ama bunlar yüzünden benimle tartıştı, kavga ettik. Sınava hazırlanma sürecinde gezmemi tozmamı ciddi azalttım, sadece bazı zamanlar bana iyi gelen insanlar ve ortamlarda olmaya gayret ettim. Ama dediğim gibi işte ailesine gitmiyoruz diye beni çok üzdü, ders çalışmam gerektiğini söylediğim zamanlar. Ben de idare etmeye mecbur kaldım.

inş. atanırsın mesleğin atanma durumun ne bilmiyorum inş. olur ve ayakların daha sağlam basar yere

Anlattıklarınızdan yola çıkarak şuan için boşanmayı ve çocuk yapma konusunu düşünmeyin derim ben . . . Evet arada problemler var ama aşılamayacak konular değil gibi. . . Öncelikle eşinizle sıkıntılarınızı aynı bize anlattığınız gibi dile getirin . . Sırf bu sebeplerden dolayı atamanızın şehir dışına olmasını istediğinizi söyleyin. . Tepkisine bakın. Yalnız ailesine bağlılığı konusunu hiç açmayın derim ben. . .Ne yazık ki bu konuda erkekler aradaki dengeyi kuramıyor ve işin içine ailesi girdi mi bir canavara dönüşüyorlar . .

Ona iş bulma konusunda manevi destek olun. . İş konusunun sizin içinde önemli olduğunu onun işsiz kalması durumunda en az onun kadar sizinde zorluk çekeceğinizin farkında olduğunu belirtin. . .

gercekten ayriligi göze aldiniz mi ? esinizle aranizda hic bir sey yok mu? Esinizin size uygun biri olmadigini anlasamadiginizi söylüyorsunuz, bosanma konusu gecti mi ? SImdi atama yapilip gittikten sonra nedeni sormak ister?

Ben aslında yapı olarak çok ürkek, korkak yapıdayım. Eşimle aramda karı-koca ilişkisi devam ediyor, ama şu var, aramızda halledilemeyen bir çok problem var ve ben soğuduğumu hissediyorum ondan. Boşanma konusu benim tarafımdan dillendirildi ama onunda istekli olduğunu düşünüyorum. Ailesiyle sınırları koruyamadığını düşünüyorum ve bu beni çok rahatsız ediyor. Bundan dolayı bazı konularda hayır dediği için hissettiği suçluluk duygusuyla bana karşı olumsuz tavırlar geliştiriyor. Mesela tartışma sonrası haksız da olsa hakikaten bilmem bir gün gelip benimle konuşmak isteyip arayı ısıtmaya çalıştığını. Hep ben adım atmışımdır ama yoruldum artık. Zaten aile hayatımda yaşadığım şeyler beni evlilikle önyargılara sürüklemişti. Onu farklı bulmuştum ama evlilik hayatına girince başka başka yönlerini farkettim. Ataerkil bir yapısı olduğunu mesela, oysaki öncesinde ne centilmen adam diye düşünmüştüm. Ailesinden getirdiklerine sıkı sıkı sarılmış değişmeye kapalı. Benim de artık kimseyi değiştirmeyle uğraşcak vaktim yok. Zaten hayatımı yaşayamamışım bu yaşıma kadar.

canım işin çok zor gibi görünüyor. kimin evliliği mükemmel ki!! biz ne aşkla evlendik, aileler dışında pek sorunumuz olmadı 1 yıl öncesine kadar. 1yıldır neler çekiyorum bir allah bir ben bilirim, bir de 21 aylık kızım var. dün bile ortada bişey yokken gidip yatağını ayırdı eşim ilk defa:( yani eşinle açıkça konuşsan. çünkü yuva bozmak çok zor. ya da umut yok dersen atanmayı ebkle şart koş, ya gel ya bitecek de. gelirse ailesinden uzak olmak, senn çalışman, yenni bir şehirde olmanız size ii gelebilir. gelmezzse de kendi kaybeder...

...ama şu varki eşimin bir erkek olarak dış ortamlardaki çekingen yapısı, ev alma gibi konularda hiçbir hırsının olmaması, ailesine hayır demeyi becerememesi, dediğindede hissettiği suçluluk duygusuyla beni nedensiz yere azarlamaları, sabit fikirliliği ve hep onu ikna etmek zorunda olan benmişim gibi davranması gibi konular hep canımı sıktı.Sıkmaya da devam ediyor....

Bu saydığın özellikler çoğu erkekte var; ailelerine hayır diyemezler. Bazıları çok çekingendir, bu bizi rahatsız eder; bazıları çok ataktır, iletişiminden rahatsız oluruz. Çoğu borçtan çok korkar vs. Bunların hepsinin ve daha birçok özelliğin toplandığı çok ilişki var. Evliliğinizde şiddet yoksa, seviyorsanız değişimi siz yaratın. Bence eşiniz çok ürkek, çocuğunun olmasından bile ürküyor. Seviyorsan, seviliyorsan mücadele et...

...ama şu varki eşimin bir erkek olarak dış ortamlardaki çekingen yapısı, ev alma gibi konularda hiçbir hırsının olmaması, ailesine hayır demeyi becerememesi, dediğindede hissettiği suçluluk duygusuyla beni nedensiz yere azarlamaları, sabit fikirliliği ve hep onu ikna etmek zorunda olan benmişim gibi davranması gibi konular hep canımı sıktı.Sıkmaya da devam ediyor....

Bu saydığın özellikler çoğu erkekte var; ailelerine hayır diyemezler. Bazıları çok çekingendir, bu bizi rahatsız eder; bazıları çok ataktır, iletişiminden rahatsız oluruz. Çoğu borçtan çok korkar vs. Bunların hepsinin ve daha birçok özelliğin toplandığı çok ilişki var. Evliliğinizde şiddet yoksa, seviyorsanız değişimi siz yaratın. Bence eşiniz çok ürkek, çocuğunun olmasından bile ürküyor. Seviyorsan, seviliyorsan mücadele et...

Kendimce emek verdim, idare ettim, cadılık yaptığım zamanlarda oldu yaşadığım sinir harbinden dolayı.

İlk başlardaki hatam politik olamamaktı, bu kafama dank edincede işe yaramadı, çümkü çooooktan önyargılar kafasını doldurmuştu.

Şu anda da artık ne bilim uğraşmak, çaba vermek gelmiyor artık içimden. Sanırım maddi olarak çocuğun sorumluluğunu almayı istemiyor, çünkü ev içinde aynı şeyi yaşadık. Yane ev kredisine girelim, sıkarız dişimizi gibisinden ama 3 yıl geçti, ne bir çocuğum var, ne bir işim ( evlilik sonrası iş bulmak zorlaştı ), ne de ev taksidiyle ilgili bir başlangıç. Hissettiğim koskoca bir boşluk. Üstüne birde diğer şeyler. KPSS puanım inşallah bir işe yarar atanırım hayırlısıyla.

Ama şehir dışınıda düşündüm, hatta paylaştım, aslında emeğime saygı duyup gelirim tabeki özgüvenini göstermesini beklerdim, tamam yalnızım madem, ona karşı çıkma topu topu 1-1,5 yıl. O da kısmet tabe, ne olur bilinmez, belki tayin olmaz bilmiyorum.

Özetle yorulduğumu ve bu ilişki için çabalamayı bırakmak istediğimi hissediyorum. Boşanma isteğim bundan. Değer mi diye düşünüyorum bütün bunlara:(

hayatını yaşamadıysan şimdiye kadar bundan sonra yaşa arkadaşım.. allah pişman etmesin aldığın kararlardan inşallah.. inan bana ömür gelip geçiyor... canın nasıl istiyorsa, nasıl mutlu huzurlu olacaksan onu yap... inşallah ataman olur inşallah... hakkında en hayırlısı olsun.. sakın ama sakın erteleme hayatını...

Bence öncelikle calismaya baslamalisin,
o yüzden insallah atanirsin..
Ayni sehirde kalma imkanin varsa kal ve calis, özgüvenin yerine gelsin, kendin icin birseyler yapmaya calis,
istedigin evi kendine alabilirsin ozaman, kredini kendin ödiyebilirsin,
e kocanda eve baksin madem,
deger dersen mücadele et, cünkü bu saydigin eksiklikler bircok erkekte var malesef (ailesine hayir diyememe felan)
ama yok ben cok caba gösterdim, degismiyor, adim atmiyor, artik yoruldum dersen,
hakkinda hayirlisi olsun arkadasim,
allah kararindan pisman etmesin insallah..

(bu arada haksizda olsa esin hic barisma adimlari atmiyormus, bu bencede büyük bir sorun, cünkü insan bi saatten sonra yorulur artik..)

ani kararlar verme bence...
sonrasını enine boyuna düşün kesinlikle....
çözülemeyecek sorunlarmı ki aranızda olanlar...
bu durumda çocuk konusunda acele etme lütfen...
inşallah atanırsın..
allah yardımcın olsun..

Şu an ekonomik özgürlüğünüz olmadığı için
kendinizi korkak ve cesaretsiz olarak görüyorsunuz.
İnşallah atamanız en kısa zamanda gerçekleşir.
Eşiniz gelmezse gelmesin . Ama siz atamanız olduğu taktirde mutlaka çalışmaya başlayın ve
şöyle bir öz güveniniz gelsin yerine.

Arada sırada eşlerin kısa ayrılıklar yaşaması iyi gelir diye düşünüyorum
en azından birbirlerini özlüyorlar.
Siz de bu sürede eşinizin ve kendinizin duygularını , davranışlarını değerlendirme imkanı bulursunuz.
Eğer ki sonuç yoksa , hala yolunda gitmeyen bir şeyler varsa o zaman boşanmayı düşünürsünüz.

bence bir psikolog yardımı alın...
o size eşinize ve evliliğinize bakışınızdaki hatalı tarafları gösterecektir...
mükemmel uyumu yakalayabilirsiniz ama bu bakış açınızla değil...
sevmediğiniz, eleştirdiğiniz bir adama sırf anne babanızın evine dönmemek için katlanıyorsanız önce kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı öğrenin...
siz anne-babadan kurtulmak için evlenmiş ve eşinizi farklı biri olarak algılamışsınız ama farkında olmadan anne-babanızın sorunlarını kendi evliliğinize taşımışsınız...
muhtemelen bu korkak, pısırık, ailesine karşı sizi savunamayan, sabit fikirli adam babanız yani eşiniz...
bir şekilde bu evliliğe katlanan çünkü gideceği yeri olmayan kişi de anneniz yani siz...
ama artık katlanamıyorsunuz değil mi?
işte o nedenle yardım alın ve ayrılmayı şimdilik erteleyin...
çünkü tek suçlu eşiniz değil...

Back
X