Gerçekten sevdiğiniz sevgiliniz veya eşiniz Ateist olsa mesela ve dese ki Allah diye bir şey yoktur. Bunlar saçma. Ateistim demediğin sürece görüşmeyelim.... Vız gelip tırıs geçer mi çok merak ediyorum. İnsanların inançları kutsaldır. Kendilerine özeldir. Kimse karışamaz. O yoktur, bu vardır demeye kimsenin hakkı yok. "Sizin inancınız size, benim inancım banadır" bilmem cümle tanıdık geldi mi. O yüzden biraz daha hassas olun bu tip konularda rica ediyorum.ayrıca belirteyim ki ben gerçekten seviyorsam vız gelir tırıs geçer
neden saygısızlık olsun.konu sahibinden kendisi olmasını isterken neden sevgilisinden farklı davranmasını bekliyorsunuz.
Gerçekten sevdiğiniz sevgiliniz veya eşiniz Ateist olsa mesela ve dese ki Allah diye bir şey yoktur. Bunlar saçma. Ateistim demediğin sürece görüşmeyelim.... Vız gelip tırıs geçer mi çok merak ediyorum. İnsanların inançları kutsaldır. Kendilerine özeldir. Kimse karışamaz. O yoktur, bu vardır demeye kimsenin hakkı yok. "Sizin inancınız size, benim inancım banadır" bilmem cümle tanıdık geldi mi. O yüzden biraz daha hassas olun bu tip konularda rica ediyorum.
Benim sorduğum soru çok farklı. Evlendiğinizde eşiniz ateistmiş. Kendi tercihi buna bir sözüm yok. Ben şunu soruyorum, size "Ya sen de ateist olacaksın ya da görüşmeyelim" deseydi tavrınız ne olurdu? Başka biri uğruna dini inanç gibi çok özel bir konuda bile taviz verebilen bir insana zaten vazgeçmesini isteyen kişinin bile saygısı kalmaz hanımefendi emin olun.ben evlendiğimde eşim ateistim diyordu.görüşmeyelim diyemedim.sevmeme engel olmadı.neden mi dindarım diyenleri de bildiğim için.sevmek için ne alevilik ne sünnilik hesap edilmiyor.saygı da duymayı öğreniyor insan ama konu sahibi kendisi de karşı tarafa çok saygılı davranmıyor direk saygısızlıkla suçluyor ve gerginlik yaratıyor.
Benim sorduğum soru çok farklı. Evlendiğinizde eşiniz ateistmiş. Kendi tercihi buna bir sözüm yok. Ben şunu soruyorum, size "Ya sen de ateist olacaksın ya da görüşmeyelim" deseydi tavrınız ne olurdu? Başka biri uğruna dini inanç gibi çok özel bir konuda bile taviz verebilen bir insana zaten vazgeçmesini isteyen kişinin bile saygısı kalmaz hanımefendi emin olun.
bence saygısızlık ediyor.bence ayrıl sen nekadar ben alevi değilim desen ailen alevi ozamanda ailene takacak kafayı sorunlar çıkaracak sana ileriyi düşün
Bakın işte siz de vazgeçmemişsiniz inancınızdan. Ben de bundan bahsediyorum. Peki siz tamam görüşmeyelim demek yerine peki ben de artık ateistim deseydiniz durumunuz ne olurdu hiç düşündünüz mü? Ben çok ciddiyim, evet sevgi her şeyi yenebilir ve öğretebilir ama ama kişinin kendine öz saygısını kaybetmesine yol açacak bir sevgi sevgi değildir. Siz şu an eşiniz o zaman sevgiliniz olan erkek uğruna dini inancınızdan vazgeçseydiniz zerre öz saygınız kalmazdı. Eşinizin de size saygısı kalmazdı onu da söyleyeyim. O yüzden bu arkadaşın da geri adım atmaması gerekiyor.dedi :))) ben de tamam dedim.haftalarca görüşmedik mesajlaşmadık telefon etmedik.sonra dayanamadık bu bir süreç.zamana bırakmak lazım.sevgi her şeyi yenebilir öğretebilir.
Bakın işte siz de vazgeçmemişsiniz inancınızdan. Ben de bundan bahsediyorum. Peki siz tamam görüşmeyelim demek yerine peki ben de artık ateistim deseydiniz durumunuz ne olurdu hiç düşündünüz mü? Ben çok ciddiyim, evet sevgi her şeyi yenebilir ve öğretebilir ama ama kişinin kendine öz saygısını kaybetmesine yol açacak bir sevgi sevgi değildir. Siz şu an eşiniz o zaman sevgiliniz olan erkek uğruna dini inancınızdan vazgeçseydiniz zerre öz saygınız kalmazdı. Eşinizin de size saygısı kalmazdı onu da söyleyeyim. O yüzden bu arkadaşın da geri adım atmaması gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?