• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılmalı mıyız?

Ayrılmak benim için çok zor. Ama sanırım o beni affetmeyecek

Dusun ki affetti. Ee sonra? Evlilige gitmiyor diyorsun. Daha is bulacak, evlilik icin para biriktircek de etc. Adam otelde bile kalmamis para verip, hastanede uyumak ne demek farkinda misin?
Onundeki 2-3 seneyi bu adama harcamak yerine, bi kere uzul, bitsin gitsin.
Yoksa ilerde hem kaybettigin zamana, hem de stresten beyazlamis saclarina uzulursun.

Kasiyerlik yapacakmış mesela😌 çalışmayan,atanamayan kişi kadın olsa hiç böyle yorumlar gelmiyor. Erkek bu sebeple ayrılsa menfaatçi ilan ediliyor.
Cunku kadinin evini gecindirme zorunlulugu yokken bile gecimini saglayabilecek okulu okuyup isine giriyorken erkegin polis kesin olurum gozuyle bakip olamayinca da b plani olmadigi icin ailesinin eline bakmasi bence kotulenmesi gereken uzerine konusulmasi hatta konusulmadan kestirip atil.asi gereken bir durum bana gore he illa polis olcam ne zaman olursa olsun diyosa da ailesine yuk olmak yerine calisip para kazanmasi gerekiyor yinede

Bazen işsiz arkadaşlarımla konuşunca mesela mühendis bir arkadaş, bir firma 2500 teklif etmiş 1 seneye iş öğrenirsin demiş. Ben bile ne çalışacaksın otur evde ona buna köleliğin lüzumu yok dedim. Piyasa o kadar kötü ki. Bazı mesleklerde 6 gün full çalıştırıp asgari ücret vermeyip sigorta bile yapmayan var. Çoğu kişi de bu şekilde çalışmak istemiyor. İnsanların zoruna gidiyor haliyle.

Kasiyerlik yapacakmış mesela😌 çalışmayan,atanamayan kişi kadın olsa hiç böyle yorumlar gelmiyor. Erkek bu sebeple ayrılsa menfaatçi ilan ediliyor.
Erkeklerin canı çıksın, oldu :) her iş yapılır ama imkanı varken neden hedefine yönelik iş aramasın? Evlendiğimizde eşim inşaatta işçilik yapıyordu. Ama kpss ye çalışmak için 1 sene işten ayrılıp çalışmadı, kurslara gitti sonra her açılan kadronun ilanına başvurup mülakatına vs şehir şehir gezdi de öyle atandı. Adam 12 saat dışarıda inşaatta çalışıp çıkıp bir de başka iş nasıl arasın?

Erkek Kardeşim de 3 seneye yakın iş aradı üniversiteden sonra. Bi yere başvurup sınava giriyosun 2 ay sürüyo açıklanması, napsın şimdi 2 aylık iş mi bulsun? İibf mezunu, bankalara başvurdu her birinin dönmesi aylar sürüyo kaç aşama sınav oluyo kpss +yazılı sözlü. Sonunda istediği işe girdi ama o sırada çalışıyor olsa nasıl gidecekti mülakatlara. 3 sene işsizlik psikolojisi tabi mahvetti ama bir şekilde destekledik

Calisiyorsunuz diye herkesi azarlayamazsiniz, bir dönem eşim asiri stressliydi hatta o donem sac kiran olmustu adam streessine bagliyorum ama tutup beni veya ailesini azarlamiyordu, tavir yapmiyordu.
Her şeyi calismaniza bağlamayin, calismak hayatin normal akisinda olan bir şey siz kaldiramiyorsaniz tedavi olun veya işi birakin(ben bunu yaptim)

Bu adama sayginiz ve tahammulunuz de pek kalmamiş bence, aliskanliktam devam ediyor gibisiniz. Boşuna birbirinizin zamanjni calmayin.

Sana para vereyim bi otelde kal demek ne ayip ya...
Daha önceki mesajda yazmıştım ama yanlış anladınız sanırım asla böyle bir cümle kurmadım otelde kalmak istemediğini çok pahalı olduğunu öğretmenevinde yer olsaydı kalacağını söyledi ben de birlikte öderiz öğretmenevine kalacağın paranın üstünü ben de ekleyebilirim hastanede rahat edemezsin benim de içim rahat eder dedim ama o boşver hastanede kalayım dedi

Cunku kadinin evini gecindirme zorunlulugu yokken bile gecimini saglayabilecek okulu okuyup isine giriyorken erkegin polis kesin olurum gozuyle bakip olamayinca da b plani olmadigi icin ailesinin eline bakmasi bence kotulenmesi gereken uzerine konusulmasi hatta konusulmadan kestirip atil.asi gereken bir durum bana gore he illa polis olcam ne zaman olursa olsun diyosa da ailesine yuk olmak yerine calisip para kazanmasi gerekiyor yinede
“Kadının evini geçindirme zorunluluğu olmaması” işte sorun bu zaten. Her şeye gelince kadın erkek eşit bu konuya gelince cıks. Buna karşıyım işte.

“Kadının evini geçindirme zorunluluğu olmaması” işte sorun bu zaten. Her şeye gelince kadın erkek eşit bu konuya gelince cıks. Buna karşıyım işte.
Zorunlulugumuz yok tabiki bana gore ama bu devirde mecburuz ve bunun sonuclarini kestirip biz onceden planimizi yapiyoruz karsi tarafinda bunu yapmasi gerektigini soyluyorum sadece iste burda bana gore esitlik olmamis karsi taraf calisirken bi taraf calismiyor sadece bekliyor

Hiç birimiz işimizin stresini en sevdiklerimize yansıtarak mutlu olamayız. Eğer bunun için düzenli olarak bir yıpratma söz konusu ise kendimiz herkesten daha çok seviyoruz demektir.

Daha önceki mesajda yazmıştım ama yanlış anladınız sanırım asla böyle bir cümle kurmadım otelde kalmak istemediğini çok pahalı olduğunu öğretmenevinde yer olsaydı kalacağını söyledi ben de birlikte öderiz öğretmenevine kalacağın paranın üstünü ben de ekleyebilirim hastanede rahat edemezsin benim de içim rahat eder dedim ama o boşver hastanede kalayım dedi
Biraz acindirma yapiyormus gibi geldi bana ne yalan soylim

Calisiyorsunuz diye herkesi azarlayamazsiniz, bir dönem eşim asiri stressliydi hatta o donem sac kiran olmustu adam streessine bagliyorum ama tutup beni veya ailesini azarlamiyordu, tavir yapmiyordu.
Her şeyi calismaniza bağlamayin, calismak hayatin normal akisinda olan bir şey siz kaldiramiyorsaniz tedavi olun veya işi birakin(ben bunu yaptim)

Bu adama sayginiz ve tahammulunuz de pek kalmamiş bence, aliskanliktam devam ediyor gibisiniz. Boşuna birbirinizin zamanjni calmayin.
Son 2-3 aydır birbirimize tahammülümüz kalmadı.Çalışıyorum diye azarlıyorum gibi bir durumum yok geldiği günün gecesinde nöbetçiydim ve stresli bir nöbet geçirdim bunun patlaması olarak görüyorum ve çalıştığım yer zaten 1 aya değişecek daha az stresli bir yere geçeceğim ama tabiiki ben yaptığımın yanlış olduğunun farkındayım

Son 2-3 aydır birbirimize tahammülümüz kalmadı.Çalışıyorum diye azarlıyorum gibi bir durumum yok geldiği günün gecesinde nöbetçiydim ve stresli bir nöbet geçirdim bunun patlaması olarak görüyorum ve çalıştığım yer zaten 1 aya değişecek daha az stresli bir yere geçeceğim ama tabiiki ben yaptığımın yanlış olduğunun farkındayım

Bir defalik bir olay degil ki. "Calistigim için daha stressliyim daha cok kavga ettik, O na fevri oldugum kadar aileme de oyleyim" yazmissiniz cevrenize yayilan genel bir gerginlik hissediliyor yani. Umarim 1 ay sonra daha iyi olursunuz.
Sadece bu adam için demiyorum bu adam hayatinizdan ciksa da baskalariyla olan ilişkiniz bu sekilde yine zarar gorurdu.

Bir defalik bir olay degil ki. "Calistigim için daha stressliyim daha cok kavga ettik, O na fevri oldugum kadar aileme de oyleyim" yazmissiniz cevrenize yayilan genel bir gerginlik hissediliyor yani. Umarim 1 ay sonra daha iyi olursunuz.
Sadece bu adam için demiyorum bu adam hayatinizdan ciksa da baskalariyla olan ilişkiniz bu sekilde yine zarar gorurdu.
Evet haklısınız teşekkür ederim

Biraz acindirma yapiyormus gibi geldi bana ne yalan soylim
Elindeki parayı otele değil de ertesi gün gezeceğimiz yerlere harcamak istedi sanırım bana para ödettirmedi hiçbir yerde. Böyle size anlatınca gerçekten tembel biriymiş gibi oldu ama aslında o kadar gururlu biri ve beni de o kadar çok sevip iyi hissettiriyordu ki gerçekten hayatım boyunca onla geçirsem sadece ikimiz olsak şu dünyada iş vs gerekmese

Merhaba kk.Buraya en son 3 sene önce yazmıştım hayatımdan bir psikopat çıkardım ve burası o zaman bana çok yardımcı oldu. Şimdi yine yardımınız için yazıyorum.

Buraya 2019da yazmıştım.Hayatımda bir psikopat vardı çok şükür bitti. Çok zor dönemler geçirdim ama iyileştim.Aradan 1 sene geçti ve hayatıma yeni biri girdi. Gerçekten onla sevilmek neymiş sevmek neymiş öğrendim.ilişkimizde kendi aramızda hiç sorun olmadı karakter olarak o hep sakin bense hep fevri taraftım yine de bana karşı hep olgun davrandı stresimi çekti. Ancak biz tanıştığımızda polisliğe hazırlanıyordu ve emindik olacağından ancak bu 2 yılda polislik olmadı, banka sınavlarına girdi olmadı. Aramızda işsizlik büyük sorun hale gelmeye başladı. Aileleri tanıştırmak istiyorduk iş bulamayınca erteledik. Aramızda işsizlik dışında hiçbir sorun olmadı ama işsizlik de o kadar büyüdü ki çok yorgun düştük. Bu süreçte ben okulumu bitirip işe başladım ve gerçekten iyi bir işim var iyi para kazanıyorum ancakok stresli. İşe başladığımdan beri stresimle birlikte kavgalarımız da arttı bunlar çok basit meselelerdi ancak zaten yorgunduk ve kopma noktasına geldik. Kopmayı istemediğinden sanırım benim çalıştığım şehre 5 saatlik yolculuk yaparak geldi.Hastanede çalışıyorum ve kalacak yer bulamadığı için ilk gün hastanede yattı (ben ailemle kalıyorum) 2.gün yanına geldiğimde hastanede yatmasının düşüncesizlik olduğunu otelde kalması için para verebileceğimi söyledim. Söylerken de sanırım patlama yaşadım o susarken iş konusunu ilişkimizin bir noktaya gidemediğini ağlayarak anlattım o hep sustu ve sonrasında haklısın ayrılalım dedi. Sonra o gitmeden kahvaltı yapalım öyle otobüse binip dönsün dedik ve ben o sıra sakinledim. Ama o beni affetmedi ve affetmiyor. Söylediklerimde haklı olduğumu ama bunun kahvaltı sırasında ya da sakince sonrasında konuşmanın doğru olduğunu benim yaptığımın beni görmeye gelen birine ayıp olduğunu onu sürekli aşağılayıp kötü hissettirdiğimi söylüyor.

Bir yandan ilişkimiz bir yere gitmiyor gibi. Hem uzak mesafe olması hem de önümüzde evliliğe taşıma gibi bir seçenek olmadığı için kafam çok karışık. Sürekli özür dileyip değişeceğimi söylüyorum ve değişmek de istiyorum çünkü iş stresim beni de çok yoruyor ve ona fevri davrandığım kadar aileme de davranıyorum. Sizce ne yapmalı ?
Ayıp etmişsiniz gerçekten. Evet haklı olduğunuz nokta şu işsizlik özellikle de bu dönemde evlilik düşünenler için çok sıkıntı hatta her iki tarafın da geliri olmalı. Çünkü başta canım cicim aylarında birazda aile desteğiyle idare ediliyor ama evlilik büyük sorumluluk gerektiren bir durum üstüne çocukta oldu mu eşiniz işsiz olmaya devam ederse boşanma ile sonuçlanıyor. Geçinmek zengin için bi zor hale geldi :) Ama hastanede kalmasına böyle söylenmeniz okurken beni bile kırdı yani :) Sevgilinizinde söylediği gibi bunu oturup konuşabilirdiniz. Siz sürekli anlık sinirle fevri davranıp kırıcı konuşan biriyseniz onun içinde zor bence. Kendisi de iş bulmak istiyordur ama olmayınca olmuyor bazen.

Annem de aynı soruları bana soruyor :) İlla bir gün bir iş bulur kalbi güzel olsun diye devam ettim ve etmek istiyorum ama sonu nasıl olacak bilmiyorum

Kalbi güzel olmasi ama kendi karnini bile doyurmuyor. Iyi insan olmasi iyi hoş tabi, ama yalnis yerde gurur yapiyor.

Sevgilim sadece geçen yıl geçici bir işte çalıştı ondan da polislikte yedeklerde olduğu için çıktı ama polislik gelmedi zaten ondan sonra kavgalarımız arttı ben asgari ücretli bir işte de olsa çalışsın istedim ama o sanırım benim de mesleğim yüzünden asgari ücretli iş istemedi o yüzden şu an bankaya girmeye çalışıyor ama bankalara girmek de zor sanırım çoğundan olumsuz cevap aldı
iş hayatına giren sıfır tecrübeli bir insan ben "asgari ücrete çalışmam" diyorsa hayal dünyasında yaşıyor demektir kimse kusura bakmasın. işletmelerin %95'i tecrübesi olmayan adamı asgari ücretle başlatır, performansına ve görevlerine göre kıdemi arttıkça maaşını da artırır. bu ülke böyle, işine gelmeyen yurt dışına gidip yerleşebilir, yurt dışı kapısı kimseye kapalı değil. ama herkes yaşadığı ülkeye göre hareket etmek zorunda. eğer şanslı bir grupta değilseniz, elinizde çok değerli bir eğitiminiz, yeteneğiniz yoksa, sıradan vatandaş iseniz özel sektördeki ilk 2 senenizde mutlaka bi süründürür iş hayatı sizi. o sürünmeden de çok şey öğrenirsiniz, güçlenirsiniz, işinizi iyi yaparsanız bunun karşılığını almak için çabalarsınız. deneyimli bir insanın iş ve maaş konusunda daha seçici davranması çok normal ama deneyimsiz birinin ilk önceliği, iş hayatına atılıp deneyim kazanarak kendini geliştirmesini beklerim ben. gönül isterdi ki ülkemizde şartlar çok daha iyi olsun ama maalesef model bu, sistem bu, beğenmeyen daha iyi bir hayat yaşayacağını düşündüğü ülkelere göç edebilir. bu söylediğim şeyi gençler iş beğenmiyor veya işsizlik yok minvalinde algılamayın, oralara çekmeyin ben bir gerçeklikten bahsediyorum.

ben seni pek haksız bulmadım açıkçası, polisliğe giremiyor, bankaya giremiyor, iş beğenmiyor eee bu adam 2 senedir boş geziyor gibi bişey. çalışkan olmayan, boş gezen adamlarla da evlenmeyin zaten. babalarımız yeri geldi iki işte çalıştı, gerektiğinde taşı sıktı suyunu çıkardı ama boş gezmedi, hep çabaladı. biz babadan böyle gördük, ben seni haksız bulmadım. ayrıl gitsin, bu adamla gelecek inşa edebileceğini düşünmüyorum.

Adam ne yapsin is bulamiyorsa oyle is bulmak kolaymi artik biraz siz alttan alin hayat müşterek yapmayin böyle şeyler issizlik erkkler icin ciddi anlamda stres kaynagidir

Pardon da sunu anlayamadim. Hastahane de nasil kaliniyor? Otel gibi oyle gidip ben burada kalacagim mi deniyor

Back
X