• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılmalı mıyız?

Şu kendi hayatıyla başkalarını kıyaslayıp da ''ben yaptım, demek ki herkes yapar'' düşüncesi kadar sığ, basit ve bayağı bir düşünce ben hayatımda görmedim. 45 yaşındasınız ama hayat sizin at gözlüğünüzle gördüğünüz gibi dümdüz değil, bunu anlayamamışsınız. Sizce normal olan genel normal değildir, kimseyi de kendi kalıplarınıza göre değerlendirip neyin mümkün olup olmayacağına da karar veremezsiniz. Biraz yaşınızın olgunluğunda olun bence eğer yaşınız doğruysa tabi.

Genel konuya yorumum da, özel sektörde çalışmanın ne olduğunu bilmiyor konu sahibi, asgari ücretle çalışsın ne var diyor. Ben erkek olsam bir kadın istiyor diye asla asgari ücretle köle gibi çalışmazdım. Kendim rahatsız olursam işsizlikten öyle çalışırdım. Kendinizi garanti altına almışsınız, adamı darlamaya hakkınız yok rahatsızsanız ayrılın vicdan yapmaya da gerek yok.
Estağfurullah reisssss , ne haddime...olgunluk kiiiim ben kim.... Zaten seni burdan tanıyan herkes de bilir ki insanlık tarihinde , hayat tecrübesi , olgunluk ve tutarlılık konusunda Dalai Lama dan sonra gelen tek isim, U ucgunlukdunya dır :rapci: Aksini söyleyeni yakarım

Şu kendi hayatıyla başkalarını kıyaslayıp da ''ben yaptım, demek ki herkes yapar'' düşüncesi kadar sığ, basit ve bayağı bir düşünce ben hayatımda görmedim. 45 yaşındasınız ama hayat sizin at gözlüğünüzle gördüğünüz gibi dümdüz değil, bunu anlayamamışsınız. Sizce normal olan genel normal değildir, kimseyi de kendi kalıplarınıza göre değerlendirip neyin mümkün olup olmayacağına da karar veremezsiniz. Biraz yaşınızın olgunluğunda olun bence eğer yaşınız doğruysa tabi.

Genel konuya yorumum da, özel sektörde çalışmanın ne olduğunu bilmiyor konu sahibi, asgari ücretle çalışsın ne var diyor. Ben erkek olsam bir kadın istiyor diye asla asgari ücretle köle gibi çalışmazdım. Kendim rahatsız olursam işsizlikten öyle çalışırdım. Kendinizi garanti altına almışsınız, adamı darlamaya hakkınız yok rahatsızsanız ayrılın vicdan yapmaya da gerek yok.
28 yaşında baba parası yemek daha mantıklı tabi. Mesele asgari ücret özel sektör değil, mesele adamın tam anlamıyla pembeg.t olması. Bu yaşa gelmiş, sorumluluk nedir bilmiyor. İstediği iş olmazsa, polislik de vurmazsa napacak ev erkeği mi olacak? 🤣Ay keşke onu bari yapsa, gocunmadan erinmeden. O zaman da erkek olacağı tutar işte.

İki yorumun birbiriyle alakasız olduğunu anlayacak bir zekaya sahip değilsiniz demek ki. Gerçekten ne alakası var iki durumun? İşsiz adam duyarı da kasmıyorum, sadece "benim için asgari ücretle çalışsın" kafasını yanlış buldum.
yoo birbiriyle çok alakalı. Bir yorumda parasız adamı ancak ailesi sever diyip diğer yorumda işsiz olan parasız adama duyar kasıyorsun. Ve evet bu duyar kasmak. Nesi alakasız? Üstelik kadınlara paralı adamla beraber ol deyip sevgilisinin elinin para tutmasını isteyen kadına da laf diyorsun loool

Asgari ücretle günde 12 saat çalışmayı istememek suç değildir. Herkesin de insani koşullarda çalışmayı isteme ve insani olmayan koşullarda çalışmayı da reddetme hakkı var. Ailesine yük olup olmamak kişiyle ailesi arasındaki sorun. İş yerinde de rezil etmemiş kimse sevgilisi olduğunu bilmiyormuş zaten.
Geçiniz efendim geçiniz. Jelibon yaşamların minnoş bahaneleri bunlar.

yoo birbiriyle çok alakalı. Bir yorumda parasız adamı ancak ailesi sever diyip diğer yorumda işsiz olan parasız adama duyar kasıyorsun. Ve evet bu duyar kasmak. Nesi alakasız? Üstelik kadınlara paralı adamla beraber ol deyip sevgilisinin elinin para tutmasını isteyen kadına da laf diyorsun loool
Bilale anlatır gibi anlatıyorum belli ki o şekilde anlayacaksınız ancak. Bakın ne dedim yukarıda? Rahatsız oluyorsan ayrıl dedim konu sahibine. İşsiz olsa bile bak seni seviyor, ayrılma desem çelişkiye düşerim haklısınız. Ama öyle bir şey de söylemedim. Duyar kasmıyorum, asgari ücretle uzun çalışma süresi insani değildir, böyle çalışmayı istememek de normal diyorum.

Anlayın artık anladınız mı?

Asgari ücretle günde 12 saat çalışmayı istememek suç değildir. Herkesin de insani koşullarda çalışmayı isteme ve insani olmayan koşullarda çalışmayı da reddetme hakkı var. Ailesine yük olup olmamak kişiyle ailesi arasındaki sorun. İş yerinde de rezil etmemiş kimse sevgilisi olduğunu bilmiyormuş zaten.
Gitsin aktivist olsun o zaman, ama ona da erinir bu adam.

Bilale anlatır gibi anlatıyorum belli ki o şekilde anlayacaksınız ancak. Bakın ne dedim yukarıda? Rahatsız oluyorsan ayrıl dedim konu sahibine. İşsiz olsa bile bak seni seviyor, ayrılma desem çelişkiye düşerim haklısınız. Ama öyle bir şey de söylemedim. Duyar kasmıyorum, asgari ücretle uzun çalışma süresi insani değildir, böyle çalışmayı istememek de normal diyorum.

Siz tecrübesiz birinin direkt 5 haneli rakamlarla haftalık 30 saat çalışarak mı işe başlayacağını sanıyosunuz? Ben de bir zamanlar asgari ücrete haftanın 6 günü çalışıyordum. Hele eşim asgari ücrete hem sürekli fazla mesai yapar hem de istanbulun diğer ucuna giderdi her gün. Ancak şu anda evden totosunu yaya yaya çalışıyor. Şartlar kıdemle beraber iyileşir.

Türkiyede yaşadığının herkes farkında olsun. işverenler asgari ücretli tecrübesiz çalışanı gençlerden seçmeyi tercih ediyor. 30dan sonra asgari ücretle bile zor iş bulacak hale gelirse nolacak? Ailesinin ne zamana kadar yaşayacağı belirsiz. Açlıktan ölmeyi mi bekleyecek?

Kime anlatır gibi?

Siz tecrübesiz birinin direkt 5 haneli rakamlarla haftalık 30 saat çalışarak mı işe başlayacağını sanıyosunuz? Ben de bir zamanlar asgari ücrete haftanın 6 günü çalışıyordum. Hele eşim asgari ücrete hem sürekli fazla mesai yapar hem de istanbulun diğer ucuna giderdi her gün. Ancak şu anda evden totosunu yaya yaya çalışıyor. Şartlar kıdemle beraber iyileşir.

Türkiyede yaşadığının herkes farkında olsun. işverenler asgari ücretli tecrübesiz çalışanı gençlerden seçmeyi tercih ediyor. 30dan sonra asgari ücretle bile zor iş bulacak hale gelirse nolacak? Ailesinin ne zamana kadar yaşayacağı belirsiz. Açlıktan ölmeyi mi bekleyecek?
Bu kişinin kendi problemi. Çalışmak istemeyeni kimse zorla çalıştıramaz benim demek istediğim bu zaten. Siz ve eşiniz çalışmak istemişsiniz zor şartlara katlanmışsınız çalışmışsınız. Kimse sizin gibi olmak zorunda değil ki. Rahatsız olunuyorsa hayatından çıkar çalışmayan insanı, ne yaparsa yapsın isterse açlıktan kırılsın.

Bu kişinin kendi problemi. Çalışmak istemeyeni kimse zorla çalıştıramaz benim demek istediğim bu zaten. Siz ve eşiniz çalışmak istemişsiniz zor şartlara katlanmışsınız çalışmışsınız. Kimse sizin gibi olmak zorunda değil ki. Rahatsız olunuyorsa hayatından çıkar çalışmayan insanı, ne yaparsa yapsın isterse açlıktan kırılsın.
Demogojide üstüne yok gerçekten , respect :rapci: forever

Biz sığ, çiğ , zekasız, vizyonsuz insanlar olarak yanlış biliyor da olabiliriz tabii ama yine de cuvap vereyim HEM DE NE BİÇİM :-) :-):-)
Hanımefendi bu bir deyim, hatta bir sıfat fiil tamlaması. Deyim kullanmanın nesi suç? :kahve:Günlük hayatta dahi kullanılıyor, sıkça duyuyorum artık yapacak bir şey yok dilimize yerleşti.

Hanımefendi bu bir deyim, hatta bir sıfat fiil tamlaması. Deyim kullanmanın nesi suç? :kahve:Günlük hayatta dahi kullanılıyor, sıkça duyuyorum artık yapacak bir şey yok dilimize yerleşti.
Sen hepimizden olgun zekalı tutarlı ve bilgilisiin tabii ki bizden iyi biliyorsun herşeyi akıl vermek haddime değil ama olur da soran olursa aynen böyle açikla... Ama bak allahaşkına, unutma bu yorumunu , aynen bunlari söyle ama lütfen....:dua:

Konu sahibinin tavrı gayet normal. Siz yazdıklarınızda duygusal emare göremedim, is buldunuz diye havalanmissiniz da yuk olarak onu goruyorsunuza getirmiştiniz. Diyelim ki tavrı hoşunuza gitmedi, sizin söyledikleriniz daha alakasiz ve agresif. Hoşa gitmeyecek ne söylemiş ki? İş bulamadigi gün gibi ortada olan birisine bunu söylemek mi hakaret? Beyefendinin iş arayışında olmasını anlıyorum ancak 28 yaşına gelip hala kendi parasını asgari ücretle bir ise girerek ya da özel ders vs vererek dahi kazanmayarak bu konudaki karakterini belli etmiş. O bir şey yapmayınca sorun yok, bu dile gelince mi sorun? Gün gibi ortada olan konularda kadın dayanışması yapıp haklısın denileceği yerde sanki yapmaya çalıştığı kadının kötüymüş gibi yok sen de havalanmissin, duygu emaresi yok vs demek cidden destek olmak değil köstek olmak demektir.
İmzamı atarım yazdiklariniza ama biraz da nasıl desem...kıskançlık, hemcinsini çekememezlik, fesatlık kokusu mu var sanki bazı uyelerin yorumlarında...Hatta buram buram diyelim....

Ben hatamı farkındayım ve onu böyle kırdığım için inanın çok pişmanım zaten yanımdayken de 2 saat boyunca yalvardım kalbini kurmak istemedim lütfen sakin konuşalım diye ama o sadece dinledi ağlayıp özür diledim. Evlilik için acelemiz yok aslında ama aynı şehirde olmamızın ve benim aile yapımdan dolayı evlenmek istiyoruz
Adamı kıracak hicbirsey yapmamişsin, aksine gayet olağan, asgari tepkilerin ve isteklerin var....Hatta aşırı alçakgonullu ve naifsin....Buna rağmen , bu kadar haklı olduğun bir olayda bile bu adam seni acımadan ağlatıp yalvartabiliyorsa , bir an önce bir terapiste gidip ugradigin manipulasyonla ilgili destek almani öneririm. Önceki sevgilin psikopatmis, bunda da bariz bir kişilik bozukluğu var gibi,... demek ki senin eş seciminden çok öncelikle kendi degerinle ilgili bir terapi alman gerekiyor yoksa bunla olmasa bundan sonrakilerle de ciddi sorun yaşayıp, manipüle edileceksin...

Ayrilmak istiyorsaniz direk ayrilin kalbini kirdim durumu duzeltim dedikce daha cok kopamicaksiniz birden ayrilin bitsin sizin durumunuzda bana daha cok aliskanliktan ayrilamiyorsunuz gibi geldi

Back
X