• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılmış, iki çocuklu damat adayı

Önyargılı olmak istemem ama iki çocuklu adamı karısı niye bırakmış nesi var bu adamın maddiyat mi ailesi mi cinsel hayatı mi şiddet mi alkol mü nedir yani ?
İki çocuklu kadın yuvasını ne diye dağıtsin.
Niye boşandın diye sorunca da farklı cevaplar veriyor bu tipler dikkatli olmak lazım
Buraya dikkat çekmek istiyorum. Konu sahibi bence bu yorumda yazanlar önemli.

Selamlar arkadaşlar, bu kez ablam için bir konu açıyorum. Kendisi 38 yaşında, epilepsi hastası, çok şükür nöbet geçirmıyor ama düzenli ilaç kullanıyor çocukluğundan beri.
Biri ile tanıştırmışlar ancak adam ayrılmış ve 2 çocuğu var (annede çocuklar). Elbette nasip denmiş ancak evlenmemiş ve özel durumu olan genç kadına bu baştan stresli olarak öngördüğümüz evliliğin önerilmesi normal mi? Ablam için endişeleniyorum elimde değil.. evlilik psikolojik açıdan da zorken ablamın fizyolojik raahatsızlıkları da var.. adam bunu incitir, üzer diye çok korkuyorum, zaten bazı sosyal becerileri kısıtlı (korkup endişelenince mesela elleri titrer, yönetemez o süreci). Hemen yarın evlenecek değiller ama sizlerin konu hakkındaki fikirlerini de okusun istiyorum (bazen endişelerimizi fazla buluyor). Hiç evlenmeseydim keşke diyen kadın dolu burası, kaldı ki ablamın özel durumu işte..
ne dersiniz sizler?
2 çocuklu adam normal bekar kadın için bile yeterince stres unsuru. Ablanızdan çok şey beklenecek o evlilik içinde. Adam bence farkında bile değil durumun. Ablamızın hassas durumlarını aklı bastığı an topuk yapacaktır.

Epilepsi rahatsızlığı engelli gibi bir durum mu ki? Çoğu kişi de var aslında anlamadım tam engelli gibi bahsedilmiş 🤔
38 yaşında kocaman kadın kendi kararını verebilir herkesin hayatı, düşüncesi, bakış açısı çok farklı. Kendisi ne düşünüyor o önemli
Dediğim gibi sosyal duygusal açıdan biraz farklı ablam. Sosyal arkadşa çevresi olan biri, ancak işte iyi kötü ayrımı yapamıyor bazen, çok iyi niyetli çocuk gibi masumdur (bazen de değildr gerçi de 🙃). Böyle biri olarak kriterleri daha katı olmalı diyorum ancak ilerde olası yalnızlığından da sorumlu olmak istemem tabi. Kararı kendisine bırakıcaz tabi

Dediğim gibi sosyal duygusal açıdan biraz farklı ablam. Sosyal arkadşa çevresi olan biri, ancak işte iyi kötü ayrımı yapamıyor bazen, çok iyi niyetli çocuk gibi masumdur (bazen de değildr gerçi de 🙃). Böyle biri olarak kriterleri daha katı olmalı diyorum ancak ilerde olası yalnızlığından da sorumlu olmak istemem tabi. Kararı kendisine bırakıcaz tabi
Bu adamla sevgililer mi? Yoksa öyle görücü usulü tarzı bisey mi

Eski eşi canavarmış gibi anlatacaklar dinleyince Allah kurtarmış diyeceksiniz dümdüz inanacakmı yani?
Eşinden boşanması sebebi ailesi veya aldatmaysa bu taşın altına elini sok bence

Çocuk faktörü dışında Eski eş tacizi diyede bir şey var
Ve 2. Evlilikte hevessiz oluyorlar bunları sen anlat madem

Önerilmesi normal. Her önerilenle evlenilecek değil neticede. Bu kararı ablanız verecek. Yaşı küçük değil 38 yaşında aklı yerinde bir kadın. Hayat onun hayatı. Ben kendi adıma bekar biriyle çocuklu birinin evlenmesini doğru bulmuyorum çünkü denk değiller ve birbirilerini anlamazlar.

Sağlıklı insanı bile hasta edecek bir evlilik yapmasın diyorum. Gözünüzü kulağınızı dört açın. 2 çocuğuyla kapı önüne konulan adam çok yüksek ihtimalle sağlam bir tip değildir.

Buna da önyargı denmez tespit denir. Cünkü hiçbir kadin 2 çocuğunu alıp boşanmaz durup dururken.

Ablaniz iyice ilişkiyi ilerletip bağlanmadan,adamı iyice araştırın hemen. Normal şartlarda hiç bir kadın iki çocuğu varken boşanmaz Canına tak edecek şeyler yaşamıştır belki.Adamin söylediklerini rehber edinmeyin bir kaç elden iyice teyit ettirin hatta mahkeme tutanaklarını isteyin.....

Selamlar arkadaşlar, bu kez ablam için bir konu açıyorum. Kendisi 38 yaşında, epilepsi hastası, çok şükür nöbet geçirmıyor ama düzenli ilaç kullanıyor çocukluğundan beri.
Biri ile tanıştırmışlar ancak adam ayrılmış ve 2 çocuğu var (annede çocuklar). Elbette nasip denmiş ancak evlenmemiş ve özel durumu olan genç kadına bu baştan stresli olarak öngördüğümüz evliliğin önerilmesi normal mi? Ablam için endişeleniyorum elimde değil.. evlilik psikolojik açıdan da zorken ablamın fizyolojik raahatsızlıkları da var.. adam bunu incitir, üzer diye çok korkuyorum, zaten bazı sosyal becerileri kısıtlı (korkup endişelenince mesela elleri titrer, yönetemez o süreci). Hemen yarın evlenecek değiller ama sizlerin konu hakkındaki fikirlerini de okusun istiyorum (bazen endişelerimizi fazla buluyor). Hiç evlenmeseydim keşke diyen kadın dolu burası, kaldı ki ablamın özel durumu işte..
ne dersiniz sizler?
Maceraya lüzum yok bence.
Ben boşandığım hâlde çocuklu birini istemiyorum, büyük konuşmuyorum tabii ama şu an düşüncem bu yönde.
Evlilik bi zorunluluk değil, maddi manevi içine siniyorsa olmalı, büyük bi sevgi, saygı, aşk yoksa uğraşmaya da gerek yok diye düşünüyorum.
Sorunlu kadınlar da var illaki ama genelde bi kadın kolay kolay boşanmayı göze almıyor, hele ki iki çocukla. Boşanmış erkeklere önyargım var, illa görüşeceklerse de iyice araştırın.

Ablaniz 38 yasina kadar neden evlenmedi? Hastaligi yuzunden mi, asik mi olamadi nedir tam sebebi?

Adam neden bosanmis? 2 cocukla bosayan kadin ne gormuste bosamiş?

Tahsin ile Fikret geldi aklıma.
Ablanız epilepsi hastası diye, vasat birini bulmamışlardır İnşaAllah.

ne dersiniz sizler?

Sahsen söyle düsünüyorum: Ilerde o iki cocuga da bakmaya göze alabiliyorsa evlensin sadece. Ilerde ne olur hic belli olmaz. O adam ömür boyu ilk o cocuklardan sorumlu
Ek not: bosanma sebebini kesinlikle ögrensin. 2 cocukla hic bir kadin durduk yere bosanmaz

ne dersiniz sizler?
Şöyle düşünün: Bir kadın 2 çocuğa rağmen canına tak edip boşanmışsa, adam nasıl bir adamdır?

O tarzda tanıştırmışlar. Sevgili değiller, öyle tanımaya çalışıyorlar henüz

Öneren kişi ile muhabbeti kesin bence.
Denk değiller bir kere.
Böyle düşünmüyorum kesinlikle ama bu görücü vs işlerinde çocuk sahibi olmak/hastalık vs özür dileyerek söylüyorum kusur/eksik gibi algılanır. Ablanızın böyle bir eksiği gediği yok.

Sanırım evlenemezsem diye endişeleniyor artık. Evi var, bizimkilerden kalacak ilerde maasşı falan. Şükür maddi açıdan zor durumda kalmaz zaten geçinir gider ama yalnızlık korkusu sanırım.. oysa bazı evlilikler yalnızlığı mumla aratır işte, onu düşünecek olgunlukta da değil sanırım. Bana da dertsiz başa dert sarmak gibi geliyor biraz

Belki de ev, maaş vs değildir aradığı beklediği. Sığınacak bir sevgiye her insanın ihtiyacı vardır, tutkuyla bekleyeceği... Hastalığının özelinde konuşmayın. Elbette o da biliyor hastalığının olduğunu.sadece bu adam doğru kişi mi ona bakması gerekiyor.
Şahsım adına çocuklu insanlarla hiç çocuk sahibi olmamış insanların evliliğinde yaşanan sorunlarn çok olduğunu görüyorum ama bırakın kendi bunu düşünsün görsün. Bu kadar sarıp sarmalamaya gerek yok.

Back
X