• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılmış, iki çocuklu damat adayı

Ben olsam asla cocuklu bir adamla evlenmeyi goze alamazdim. Ama bu isler oyle salt genel gecer kosullara bagli degil ki. En ideal görünen damat adayi da ablaniza en buyuk zararlari verebilir. Önerilmesi normal mi demissiniz de, normal. Herkes herkese herkesi önerebilir. Sonucta kişiler akıl sahibi, onerilen illa olacak diye bir sey yok. Görüşülür olursa olur. Buna siz karar veremezsiniz. Evhamlarinizla kadini yiyip bitirmeyin de bence. İstemediği seyler yapmaya yonlendirmis olursunuz belki. Çünkü söz konusu kisiye kalbi ısınırsa bence bundan daha önemli bir sey yok. İçini kıpır kıpır eden biri diger bircok kritere sahip insanlardan daha cok mutlu edebilir onu ve boyle birinden sizin itiraz ve ikazlariniz yuzunden vazgecmesini istemezsiniz bence

2 çocuklu bir kadın çocuklarını da alıp boşanıyorsa o adam kadına cehennemi yaşatıyordur. Ünlü ve zengin değilse kadın çok zor bir hayat yaşayacaktır boşanınca. Onu bile göze aldıysa adam ya kadını aldatıyordur Ya şiddet uyguluyordur Ya bağımlılığı vardır ya hırsızdır ya dolandırıcıdır. Anlaşamadık ayrıldık bu aileler için uygun değil.
Not: 2 çocuğumu alıp boşandım tecrübeliyim

Dediğim gibi sosyal duygusal açıdan biraz farklı ablam. Sosyal arkadşa çevresi olan biri, ancak işte iyi kötü ayrımı yapamıyor bazen, çok iyi niyetli çocuk gibi masumdur (bazen de değildr gerçi de 🙃). Böyle biri olarak kriterleri daha katı olmalı diyorum ancak ilerde olası yalnızlığından da sorumlu olmak istemem tabi. Kararı kendisine bırakıcaz tabi

Epilepsi hastalarında durum biraz daha farklı oluyor. Kullanılan ilacın herkeste bıraktığı etki farklı olabiliyor. Belki ablanızda da böyledir? Ablanız tanışsın ne olacak diyeceğim ama ortada 2 çocuk var ve çocuksuz bir kadının çocuklu adamla evlenmesi gerçekten çok büyük stres kaynağı. Ablanızın da strese girmemesi gerekiyor. Uzun zamandır nöbeti de yokmuş, bence başka adaylara odaklanmalı…

Allah ablaniza şifalar versin öncelikle özel durumundan ziyade 2 cocuklu biri ile evlenmesini kesinlikle tavsiye etmem çocuklar annede olsa bile daha sonra bu onlarida ilgilendirecek olayları yasatacaktir daha sonra yanına gelme gibi yada babanın tutumundan kaynaklı sorunlar olacaktır kesinlikle evlilik yapmak için değmiyor okadar sinir sitresi yasamaya iyi dusunsun hakkinda hayirlsiini nasip etsin

Ben de bekarım 36 yaşında, çalışıyorum ancak kronik rahatsızlığım yok. Belki de de dediğimiz gibi empati yapamıyorum. Hatta empati yapmak için şartlar aynı değil ondan yapamıyorum. Ancak bekar, çocuksuz talipleri de çıkıyor. Bana sırf görünüş açısından beğendi diye buna olumlu bakıyor gibi geliyor. Elbette o da olacak, kimse istemez beğenmediği biri ile olmayı.. yani evet çok duygusal ve korumacı bakıyorum belki.. ancak elimde değil bir yerde. Bana bu adayı baştan elemesi gerekiyor gibi geliyor. Bana gelse elerim yani.. sanırım 🥲
Epilepsi stres yüzünden ucunda iyi şeylerin olmayacağı şekilde sonuçlanan bir hastalığa dönüşüyor. Yani evlilik yorucu olabiliyor ama iki çocuklu bir adamla yüzde yüz yorucu olur. Bugün annede olan o çocukların evlenince babalarına yerleşmeye geldiğini okuduk buralarda. Çocukların hakkıdır, bir şey diyemem ama çocuksuz olarak evlenen kadın bunu kaldıramaz. Adamın maaşının önemli bir kısmı nafakaya gidecek. Çocuklar tatillerde gelmek isteyecek. Yani bir sürü ihtimal var ve evet babaları onlara bakmak zorunda. Burada çocuklu adamla evlenip mutlu olan bir tek insan görmedim. Ablanıza adamın güzel gelen dış görünüşü bir süre sonra duvardan farklı gelmeyecek.

Hiç evlenmemiş biriyle evlenince de mutlu olacağının garantisi yok ama birinde risk %50, diğerinde %75.

Ayrıca bu adam niye boşanmış?

Herkes adamın çocuklu olmasını sorun etmiş de ablanın da 38 olduğunu hatırlatırım. Olgun yaşa ulaşana kadar evlilik deneyimlememiş erkek sayısı özelliikle Anadoluda azdır.

Ablanız 38 yaşında. Diyelim ki kendisi gibi çocuksuz bir adamla evlendi. Çocuk doğurabilecek mi? Hastalığı hamile kalmasına ve çocuk büyütmeye sorun olmayacak mı?

Ablanız 38 yaşında. Diyelim ki kendisi gibi çocuksuz bir adamla evlendi. Çocuk doğurabilecek mi? Hastalığı hamile kalmasına ve çocuk büyütmeye sorun olmayacak mı?

Çocuk istemeyen erkek de çok artık, evlilik de hayat da üremekten ibaret değil ki🙄 Neden evlilik=çocuk olarak görulüyor, bizim m8llet kafayı çocuğa takmış cocuk aşağı çocuk yukarı surekli😁😁

Tanışacağı kişinin ablanızın sağlık hikayesinden haberi var mı?
Bunları bilerek mi tanışmak istiyor yoksa ona da sürpriz mi olur?
Bildiğim bazı epilepsi hastaları var evet nöbet anlarında düşünme yetilerini kaybediyorlar. Bu da uzun vadede hayatlarını çekilmez hale getiriyor kendileri için çünkü sağlıklı karar alma mekanizması devreden çıkıyor sanki. Hastalık boyutuyla elbette yorumlamak haddime değil fakat her açıdan düşünmeli. O adamın evliliği neden bitmiş mesela, buna da cevap bulmak zor çünkü adam ne anlatırsa, ona inanmak durumunda kalacak. Çocukları annede ama bu insanların sonsuza kadar sürecek bir hukuku var. Bence bu evlilik fikri, yaşım geçiyor artık kaygısı ile ele yüze bulaşır gibi.
Usulünce anlatmak gerek.

Selamlar arkadaşlar, bu kez ablam için bir konu açıyorum. Kendisi 38 yaşında, epilepsi hastası, çok şükür nöbet geçirmıyor ama düzenli ilaç kullanıyor çocukluğundan beri.
Biri ile tanıştırmışlar ancak adam ayrılmış ve 2 çocuğu var (annede çocuklar). Elbette nasip denmiş ancak evlenmemiş ve özel durumu olan genç kadına bu baştan stresli olarak öngördüğümüz evliliğin önerilmesi normal mi? Ablam için endişeleniyorum elimde değil.. evlilik psikolojik açıdan da zorken ablamın fizyolojik raahatsızlıkları da var.. adam bunu incitir, üzer diye çok korkuyorum, zaten bazı sosyal becerileri kısıtlı (korkup endişelenince mesela elleri titrer, yönetemez o süreci). Hemen yarın evlenecek değiller ama sizlerin konu hakkındaki fikirlerini de okusun istiyorum (bazen endişelerimizi fazla buluyor). Hiç evlenmeseydim keşke diyen kadın dolu burası, kaldı ki ablamın özel durumu işte..
ne dersiniz sizler?
Herkes evlenmek zorunda değil. Çocuklar istediği kadar anne de kalsın sonuçta adamın çocukları, ablanız iki çocuğun sorumluluğunu kaldıramaz.
Çocuk anne de olunca bazı kadınlar adamı çöpsüz üzüm sanıyor.

epilepsi hastalığı, iyi kötü ayrımı yapamaması, sosyal becerisi zayıf olması, dünyayı tam bilmemesi,duygusal olarak tam yeterli olmaması yazmışsınız. çoğu üye aynı şeyi demiş. siz evlenip gideceksiniz.anna babaya allah ömür versin ama bir gün onlar da gidecek. bu kız ne olacak. mesela bir hafta evde tek kalabilir, kendine yeter mi ya da bir işte çalıştı mı hiç. araba süreyim gibi, bankadan ödemelerimi yapayım gibi,resmi işlemleri yardım almadan halledeyim gibi daha özgüven gerektiren şeyler yaptı ise bu adamın 2 çocuğunun sorumluluğunu almasın. yok bunları yapamaz, yardım almadan işlerini yapamaz, evi çekip çeviremez, çocuğu olsa okula tek kayıt ettiremez, toplumda konuşamaz, para işini bilmez, yalnız seyahat edemez, karışık bir işi halledemez diyorsan bırak görüşmeye devam etsinler. adamı araştırın ve tanımaya çalışın. umarım kırılmazsın ama ablanızın tam isteyeceği çocukları olmayan işinde gücünde yakışıklı akıllı bir erkek karısının ev içinde ve ev dışında tüm sorumluluğunu baba rolüne girerek almayı, hayattaki her işi evli olmasına rağmen tek yapmayı tercih etmeyebilir.kronik hastalığı konusuna ise gelmiyorum çünkü o konu hassas bir konu. yok benim ablam öyle değil iş yapar markete gider parayı bilir eşi olsa sohbet eder güler güldürür motive eder o sadece utangaç diyorsan bu adamı elesin başka birini beklesin. 2 çocuk konusu zorlayıcı olabilir.

Kesinlikle ama kesinlikle katiyyen katiyyen katiyyen önermiyorum.
İşlerin beklediği gibi gitmeme ihtimali yüksek ve O cocukların stresi ablanızın epilepsisini muazzam tetikleyebilir.

epilepsi hastalığı, iyi kötü ayrımı yapamaması, sosyal becerisi zayıf olması, dünyayı tam bilmemesi,duygusal olarak tam yeterli olmaması yazmışsınız. çoğu üye aynı şeyi demiş. siz evlenip gideceksiniz.anna babaya allah ömür versin ama bir gün onlar da gidecek. bu kız ne olacak. mesela bir hafta evde tek kalabilir, kendine yeter mi ya da bir işte çalıştı mı hiç. araba süreyim gibi, bankadan ödemelerimi yapayım gibi,resmi işlemleri yardım almadan halledeyim gibi daha özgüven gerektiren şeyler yaptı ise bu adamın 2 çocuğunun sorumluluğunu almasın. yok bunları yapamaz, yardım almadan işlerini yapamaz, evi çekip çeviremez, çocuğu olsa okula tek kayıt ettiremez, toplumda konuşamaz, para işini bilmez, yalnız seyahat edemez, karışık bir işi halledemez diyorsan bırak görüşmeye devam etsinler. adamı araştırın ve tanımaya çalışın. umarım kırılmazsın ama ablanızın tam isteyeceği çocukları olmayan işinde gücünde yakışıklı akıllı bir erkek karısının ev içinde ve ev dışında tüm sorumluluğunu baba rolüne girerek almayı, hayattaki her işi evli olmasına rağmen tek yapmayı tercih etmeyebilir.kronik hastalığı konusuna ise gelmiyorum çünkü o konu hassas bir konu. yok benim ablam öyle değil iş yapar markete gider parayı bilir eşi olsa sohbet eder güler güldürür motive eder o sadece utangaç diyorsan bu adamı elesin başka birini beklesin. 2 çocuk konusu zorlayıcı olabilir.
Akli becerisi tam, sosyal ve iletişimsel dili yüksek cevval kadınlar dahi evlilik kurumunu hele hele ıkı cocuklu erkekle evliliği zaman zaman hatta cogunlukla zorlarken bu tarz dezavantajlı bir hanımefendinin böyle bir topa girmesi ona cehenneme atar. Bir süre sonra iş hanımefendinin aile ve cocuklar tarafından bir hizmetci gibi hor kullanımına gelebilir, daha da kötüsü bu hanımefendi, kucagında cocuk ile baba evine dönebilir. Epilepsisi stres ve üzüntüden sürekli tetiklenip elden ayaktan düşebilir. Cok tehlikeli buluyorum bu durumu.

Selamlar arkadaşlar, bu kez ablam için bir konu açıyorum. Kendisi 38 yaşında, epilepsi hastası, çok şükür nöbet geçirmıyor ama düzenli ilaç kullanıyor çocukluğundan beri.
Biri ile tanıştırmışlar ancak adam ayrılmış ve 2 çocuğu var (annede çocuklar). Elbette nasip denmiş ancak evlenmemiş ve özel durumu olan genç kadına bu baştan stresli olarak öngördüğümüz evliliğin önerilmesi normal mi? Ablam için endişeleniyorum elimde değil.. evlilik psikolojik açıdan da zorken ablamın fizyolojik raahatsızlıkları da var.. adam bunu incitir, üzer diye çok korkuyorum, zaten bazı sosyal becerileri kısıtlı (korkup endişelenince mesela elleri titrer, yönetemez o süreci). Hemen yarın evlenecek değiller ama sizlerin konu hakkındaki fikirlerini de okusun istiyorum (bazen endişelerimizi fazla buluyor). Hiç evlenmeseydim keşke diyen kadın dolu burası, kaldı ki ablamın özel durumu işte..
ne dersiniz sizler?
İki çocuklu eş adayı olabilir ama çok zor burada ne hikayeler var.Bence ablanızı alın bu konuda uzmana götürün nasıl yapabilir nasıl yapamaz anlatsın.Siz ne derseniz ters gelir ona.Bu zor iş onun hastalığını tetikleyebilir

ne dersiniz sizler?
Bende bir epilepsi hastasıyım ve 1 yıllık evliyim.

Stres insan hayatının her döneminde var. Bu ister 2 çocuklu olsun ister hiç evlenmemiş olsun. Ablanız sadece evlenmek için evlenirse bu stresi zaten ömür boyu yaşar tahammül edemez başta. Önce tanımalı ben bu adamı çocuklarıyla kabul edeilir miyim diye kendsine sormalı. buna değecek bir hayat yaşayacağından eminse neden olmasın. ama kendi yaşına takılıp artık evlenmem lazım diye düşünüyorsa bunu yapmamalı. Bazı arkadaşlar çocuksuz erkek çok napıcaksın 2 çocuklu adamı demişlerde ablanın yaşı 38, karşı taraftada 38 40 yaş aralığında bekar veyaçocuğu olmayan bir erkekle rastlaşabilir mi çok emin değilim ama dediğim gibi hayatını iyice gözlemlemeli.

2 çocuklu bir adam vardır sorumsuz asla ailesiyle ilgilenmeyen, 2 çocuklu bir adam vardır çocuklarınada yeni eşine de çokça yetmeye çalışıp çabalayan bunu ablan gözlemlemeli

Epilepsi rahatsızlığı engelli gibi bir durum mu ki? Çoğu kişi de var aslında anlamadım tam engelli gibi bahsedilmiş 🤔
38 yaşında kocaman kadın kendi kararını verebilir herkesin hayatı, düşüncesi, bakış açısı çok farklı. Kendisi ne düşünüyor o önemli
hayır epilepsi bir engel değil ya ben bu konuya çok kaşıyım aslında gerçekten insanlar epilepsililere engelli muamelesi yapıyor bazen. yani bende epilepsi hastasıyım ama hayatıma yol çizerken hiç bunu düşünmedim aa epilepsim var bunu yapabilirmiyim aa epilepsim var evlenebilir miyim çalışabilir miyim diye düşünmedim hiç ve hepsinide yaptım hata fazlasıyla.
bir insan nekadar düşünür ve hayatına dahil ederse bu hastalığı okadar hasta oluyor ben 3 sene önce ilaçları bıraktım içmicem artık dedim ve bıraktım doktorumada söyledim düzenli aralıklarla eeg çekildi ve tamam bu şekilde devam edebilirsin dedi ve hayatıma kaldığım yerden devam ettim ilaçsız bir şekilde. Epilepsim var diye ehliyet alamıyordum sırf doktor bana bu teşhisi koydu diye ama ben iyiydim ialç içiyorum diye ehliyet raporu vermediler bana ben o günbıraktım ilacı ve aslında işin kafada bittiğini anladım. 7 sene ilaç içtim evet çok etkisi oldu tedavi sürecimde ama iyi olmama rağmen hala o ilaçları dayatıyorlardı bana bende o psikolojiden çıkıp artık iyiyim dedim ve bıraktım.

hayır epilepsi bir engel değil ya ben bu konuya çok kaşıyım aslında gerçekten insanlar epilepsililere engelli muamelesi yapıyor bazen. yani bende epilepsi hastasıyım ama hayatıma yol çizerken hiç bunu düşünmedim aa epilepsim var bunu yapabilirmiyim aa epilepsim var evlenebilir miyim çalışabilir miyim diye düşünmedim hiç ve hepsinide yaptım hata fazlasıyla.
bir insan nekadar düşünür ve hayatına dahil ederse bu hastalığı okadar hasta oluyor ben 3 sene önce ilaçları bıraktım içmicem artık dedim ve bıraktım doktorumada söyledim düzenli aralıklarla eeg çekildi ve tamam bu şekilde devam edebilirsin dedi ve hayatıma kaldığım yerden devam ettim ilaçsız bir şekilde. Epilepsim var diye ehliyet alamıyordum sırf doktor bana bu teşhisi koydu diye ama ben iyiydim ialç içiyorum diye ehliyet raporu vermediler bana ben o günbıraktım ilacı ve aslında işin kafada bittiğini anladım. 7 sene ilaç içtim evet çok etkisi oldu tedavi sürecimde ama iyi olmama rağmen hala o ilaçları dayatıyorlardı bana bende o psikolojiden çıkıp artık iyiyim dedim ve bıraktım.
zaten sorun epilepsi değil hanımefendinin sosyal olarak zaman zaman muhakemesının zayıflaması. Normal bekar bi bey ile evlense en azından hayatındaki stres unsurları cocuklu bırıyle evlenmeye göre görece daha az olucak. Korkulan şey beyefendinin durumunun hanımefendinin hastalıgını daha cok tetiklemesi .

Back
X