• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılmış, iki çocuklu damat adayı

hayır epilepsi bir engel değil ya ben bu konuya çok kaşıyım aslında gerçekten insanlar epilepsililere engelli muamelesi yapıyor bazen. yani bende epilepsi hastasıyım ama hayatıma yol çizerken hiç bunu düşünmedim aa epilepsim var bunu yapabilirmiyim aa epilepsim var evlenebilir miyim çalışabilir miyim diye düşünmedim hiç ve hepsinide yaptım hata fazlasıyla.
bir insan nekadar düşünür ve hayatına dahil ederse bu hastalığı okadar hasta oluyor ben 3 sene önce ilaçları bıraktım içmicem artık dedim ve bıraktım doktorumada söyledim düzenli aralıklarla eeg çekildi ve tamam bu şekilde devam edebilirsin dedi ve hayatıma kaldığım yerden devam ettim ilaçsız bir şekilde. Epilepsim var diye ehliyet alamıyordum sırf doktor bana bu teşhisi koydu diye ama ben iyiydim ialç içiyorum diye ehliyet raporu vermediler bana ben o günbıraktım ilacı ve aslında işin kafada bittiğini anladım. 7 sene ilaç içtim evet çok etkisi oldu tedavi sürecimde ama iyi olmama rağmen hala o ilaçları dayatıyorlardı bana bende o psikolojiden çıkıp artık iyiyim dedim ve bıraktım.
Geçmiş olsun öncelikle.. elbette çok haklısınız, böyle bir algı var toplumda, hatta bu algı yüzünden kusurlu-eksik muamelesi de doğru arkadaşlar bahsetmiş.. ancak benim anladığım kadarıyla sizin ki daha hafif bir versiyonu. ablam bebekken geçirmiş ve ağır sanki biraz çünkü ilaçları bırakması asla gündeme gelmiyor. İlaçlara rağmen bazen eeg si bozuk çıkabiliyor hatta, ancak doktor bu şekilde korumanın bile avantaj olacağı ı söyledi.
Ancak söylemek istediğiniz şeyi anlıyorum ben. Öyle bir toplumumuz var ki etiket yapıştırmaya meraklı; kronik rahatsızlık falan şart değil bunun için. Ben misal evde kalmış ım 🙃 diğeri dul, beriki özürlü (herkesin affına sığınarak yazıyorum bu tabiri). O yüzden bunlara çok takılmamakla birlikte herkes kendi değerinin farkında olmalı bence. Mutluluklar size de 🌸

zaten sorun epilepsi değil hanımefendinin sosyal olarak zaman zaman muhakemesının zayıflaması. Normal bekar bi bey ile evlense en azından hayatındaki stres unsurları cocuklu bırıyle evlenmeye göre görece daha az olucak. Korkulan şey beyefendinin durumunun hanımefendinin hastalıgını daha cok tetiklemesi .
ben bu yorumumda epilepsi bir engelmi değilmi onu açıklamak için bişeyler yazdım aslında. evet epilepsiyi etkileyen en büyük şey stres ama bunun için karşındaki insanı iyi seçip tanımalı çocuklu çocuksuz veya bekar olması önemli değil. çocuksuz bekar birisiyle evleniş olsa bu stresi yaşamayacağının garantisi yok o yüzden bu adayı da iyi tartıp ölçmeli. ablası 38 yaşındaymış 38 44 arası pek bekar erkek ile karşılaşacağını sanmıyorum ama olursa evet tabikide en azında bazı öngörülen şeyleri düşünmeden tanışmaya çalışır

ben bu yorumumda epilepsi bir engelmi değilmi onu açıklamak için bişeyler yazdım aslında. evet epilepsiyi etkileyen en büyük şey stres ama bunun için karşındaki insanı iyi seçip tanımalı çocuklu çocuksuz veya bekar olması önemli değil. çocuksuz bekar birisiyle evleniş olsa bu stresi yaşamayacağının garantisi yok o yüzden bu adayı da iyi tartıp ölçmeli. ablası 38 yaşındaymış 38 44 arası pek bekar erkek ile karşılaşacağını sanmıyorum ama olursa evet tabikide en azında bazı öngörülen şeyleri düşünmeden tanışmaya çalışır
haklısınız ama yaş olmuş 38 artık kim gelecekse eyvallah de zaten epilepsisin tarzı bir yaklaşımda hiç doğru olmaz. 2 cocuklu biri bekar bir hanıma bilmiyorum ben önermezdim.
Birde şuna cok inanıyorum olmaz olmaz dememek lazım o aralıkta gayet bekar veya cocuksuz erkeklerde bulunabilir bence. Herşey konu sahibinin ve bizlerin gönlünce olsun:KK200:

Geçmiş olsun öncelikle.. elbette çok haklısınız, böyle bir algı var toplumda, hatta bu algı yüzünden kusurlu-eksik muamelesi de doğru arkadaşlar bahsetmiş.. ancak benim anladığım kadarıyla sizin ki daha hafif bir versiyonu. ablam bebekken geçirmiş ve ağır sanki biraz çünkü ilaçları bırakması asla gündeme gelmiyor. İlaçlara rağmen bazen eeg si bozuk çıkabiliyor hatta, ancak doktor bu şekilde korumanın bile avantaj olacağı ı söyledi.
Ancak söylemek istediğiniz şeyi anlıyorum ben. Öyle bir toplumumuz var ki etiket yapıştırmaya meraklı; kronik rahatsızlık falan şart değil bunun için. Ben misal evde kalmış ım 🙃 diğeri dul, beriki özürlü (herkesin affına sığınarak yazıyorum bu tabiri). O yüzden bunlara çok takılmamakla birlikte herkes kendi değerinin farkında olmalı bence. Mutluluklar size de 🌸
Özürlü demeniz çok yanlış siz bu yakıştırmayı başta kendiniz yapmamalısınız bence kendinize.

Banada hiçbir doktor bırak demedi ilacı hatta kendi doktorum emekli olnca diğer doktor kendine göre sıfırdan tedavi uygulamaya kalktı ben seneler süren doz azaltarak içtiğim ilaçları minimuma getirmişken doktor baştan başlıcaz benim tedavi şeklim bu deyip bana tekrar 2 doz aldırmaya çalıştı ve ben içedim o doktorada bidaha gitmedim. Aslında herşey sizin elinizde ablanızın kendisini tanımasınıa izin verin.

ablanızın durumu benimkiyle kıyasla nasıldır bilmiyorum ama kendi durumumu anlatayım size pay biçin. ben 2013 yılında ilk nöbetimi geçirdim uykuda oldu ilk nöbetim sonra aynı yıl içinde toplam 3 nöbet oldu bunun yanında bazen dalginlıklar oluyordu biri bana bişey sorduğunda dilim kitleniyodu resmen uykulu eeg çekildi ve beynin sol tarafındaki frekanslar yükseti . ilaç vs derken 1 senenin sonunda 2 yıl boyunca hiç nöbet geçirmedim sonra pastanede işe giderken serviste tramvayda derken 3 nöbet daha geçirdim. ilaçlarımı düzenli içtim kontrolllerimi aksatmadım hiç. ben ani nöbetler geçirdim hep hiç daha öncesinde belirti veya sesten ışıktan etkilenme gibi durumlarım olmadı beni etkileyen en büyük şey uykusuzluk ve stresti. sonra doktorum emekli oldu yaklaşık 4 sene önce bende diğer doktra asla adapte olamadım ve kontrollerimi aksattım ama ilaçları düzeli içiyodum taa ki 3 sene öncesine kadar ve birgün dedim ki ben bu ilaçları kesicem artık pat diye bıraktım. evet doğru bişey değil aslında bu ama içmedim ve hemen başka bir doktora randevu aldım eeg kan tahlilleri derken hiçbir sorun çıkmadı ve doktorum 6 ayda 1 eeg çektirmem gerektiğini söyledi ilacı bırakmamın vücüda yan etkisi varmı diye onlarıda yaptırdım toplam 4 defa eeg çekildi bu aralıklarla ve doktorum artık rahatsın epilepsin birdaha asla olmaz diyemem ama eskiye göre çok iyisin ilaçları bırakmana rağmen dedi ve ben 3 senedir ilaç kullanmıyorum sadece çooook stresli olduğum zamanlarda 1 tane atarım o da belki psikolojik olarak rahatlatıyor beni.
Bu ilacı bıraktığım 3 yılda çok aşırı stresli dönemlerim oldu ama çok sükür ki tekrar yaşamadım nöbetleri

haklısınız ama yaş olmuş 38 artık kim gelecekse eyvallah de zaten epilepsisin tarzı bir yaklaşımda hiç doğru olmaz. 2 cocuklu biri bekar bir hanıma bilmiyorum ben önermezdim.
Birde şuna cok inanıyorum olmaz olmaz dememek lazım o aralıkta gayet bekar veya cocuksuz erkeklerde bulunabilir bence. Herşey konu sahibinin ve bizlerin gönlünce olsun:KK200:
Asla böyle bir yaklaşımd abulunmadım zaten yanlış bir söylem olur bu tabikide bekar birisi çıkarsa karşısına neden olmasın ayrıca zaten epilepsisin demek bile hiç doğru değil bu bir hastalık seker tansiyon gibi bişey yani.

hanımefendinin yaşı ya da kronik hastalığı değil kişiliğinin tam gelişmemiş olması saf olması yetişkin gibi değil çocuk gibi kalması sebebiyle zor. seçenekleri o yüzden bol değil yoksa 38 e kadar evlenmeyi çok isteyen bir kadın evlenirdi. karşısına içine sinecek aday çıkmamış ki.

bugüne kadar çıkan adaylardan bir tek bu adayı beğendi sanırım.üstteki üyelerden biri doğru demiş.toplum etiketi sever. görücüler nerede dış görününüşü hiç çekici olmayan aday varsa kıza bunları getirdiler belli ki bu kız saf diye. ilk defa fiziksel beğendiği biri çıkmış 38 yaşında. yani keşke daha önce çıksaydı bu aday. şimdi ayrılsa içinde kalacak. bari ilk defa flört etsin mutluluk yaşasın sonrasında adam iyi mi kötü mü ona göre karar alınır ama şimdi ayrıl derlerse kızın içinde kalacak. sürekli aklında olacak. adam yaşlı değil sanırım aynı yaştalar. 5 yıl geçse bu kız bekar kalsa görücüler bu sefer iyice 50 yaşında adaylar gösterecekler. görücü usulüne yanaşan adamlar daha geleneksel o yüzden çocukları oluyor eski evliliklerinden. bu kız özgüvenli sosyal olsa sizler gibi tek başına kafeye gider tanışır. ama sosyal becerisi yok maalesef bu yüzden gelen adaylardan değerlendirme yapmak zorunda. gelen adaylardan da ilk bu adamı beğenmiş. evlilik değil ama flört etsinler. içinde kalmasın. inşallah çok mutlu olur. sevgiler.

Sanırım evlenemezsem diye endişeleniyor artık. Evi var, bizimkilerden kalacak ilerde maasşı falan. Şükür maddi açıdan zor durumda kalmaz zaten geçinir gider ama yalnızlık korkusu sanırım.. oysa bazı evlilikler yalnızlığı mumla aratır işte, onu düşünecek olgunlukta da değil sanırım. Bana da dertsiz başa dert sarmak gibi geliyor biraz
iki çocuklu adamla evlenmektense bekar kalmak daha iyi bence, her zaman çocukları öncelikli olacak doğal olarak ama ablan bu süreci yönetecek kadar güçlü sağlıklı bir insan değil , daha kötü olmasın hem maddi durumu da elverişli bence evlenmesin

Selamlar arkadaşlar, bu kez ablam için bir konu açıyorum. Kendisi 38 yaşında, epilepsi hastası, çok şükür nöbet geçirmıyor ama düzenli ilaç kullanıyor çocukluğundan beri.
Biri ile tanıştırmışlar ancak adam ayrılmış ve 2 çocuğu var (annede çocuklar). Elbette nasip denmiş ancak evlenmemiş ve özel durumu olan genç kadına bu baştan stresli olarak öngördüğümüz evliliğin önerilmesi normal mi? Ablam için endişeleniyorum elimde değil.. evlilik psikolojik açıdan da zorken ablamın fizyolojik raahatsızlıkları da var.. adam bunu incitir, üzer diye çok korkuyorum, zaten bazı sosyal becerileri kısıtlı (korkup endişelenince mesela elleri titrer, yönetemez o süreci). Hemen yarın evlenecek değiller ama sizlerin konu hakkındaki fikirlerini de okusun istiyorum (bazen endişelerimizi fazla buluyor). Hiç evlenmeseydim keşke diyen kadın dolu burası, kaldı ki ablamın özel durumu işte..
ne dersiniz sizler?
Önceki eşinden neden ayrılmış? Çocukları ne sıklıkla görüyor? Evlenirlerse eve getirecek mi? Adam sakın bi yapıda mi? Anlayışlı mi?
Bu soruların cevaplarını ciddi bir şekilde konuşmalı bence.
Sonuç olarak yapıları uyuyorsa ve ısınırlarsa neden olmasın.

Selamlar arkadaşlar, bu kez ablam için bir konu açıyorum. Kendisi 38 yaşında, epilepsi hastası, çok şükür nöbet geçirmıyor ama düzenli ilaç kullanıyor çocukluğundan beri.
Biri ile tanıştırmışlar ancak adam ayrılmış ve 2 çocuğu var (annede çocuklar). Elbette nasip denmiş ancak evlenmemiş ve özel durumu olan genç kadına bu baştan stresli olarak öngördüğümüz evliliğin önerilmesi normal mi? Ablam için endişeleniyorum elimde değil.. evlilik psikolojik açıdan da zorken ablamın fizyolojik raahatsızlıkları da var.. adam bunu incitir, üzer diye çok korkuyorum, zaten bazı sosyal becerileri kısıtlı (korkup endişelenince mesela elleri titrer, yönetemez o süreci). Hemen yarın evlenecek değiller ama sizlerin konu hakkındaki fikirlerini de okusun istiyorum (bazen endişelerimizi fazla buluyor). Hiç evlenmeseydim keşke diyen kadın dolu burası, kaldı ki ablamın özel durumu işte..
ne dersiniz sizler?
Sadece çocuklu adamlarda değil, daha önce evlenmemiş insanların da sorunlarını okuyoruz..biraz tanıması lazım, neden boşandığı v.s..ablanız artık çocuk sahibi olmak istiyor da olabilir..Bu onun kararı

İki çocukla ayrılmış ( protokol imzalandı, avukatım davayı açacak ) biri olarak konuya boş boş bakıyorum. Konu sahibi, iki çocukla aldatma, şiddet ve eş ailesi yüzünden boşandım. Eski eş çok sinirli biriydi, şimdi kardeşinizin karşısına çıksa eminim melek rolünü oynar ve herkesi de bir şekilde ikna eder, ya sonrası..Damat adayınız ablanıza bir öfkelense ne olacak, düşündünüz mü? Damat tarafı da kendi oğullarını ne olursa olsun kötülemezler. Velhasıl, niye boşandığını öğrenin ve iyi araştırın derim, ayrıca hayatta her şey mümkün, anne ben bakamıyorum dedi, ablanız iki çocuğun sorumluluğunu alabilecek mi?

Sanırım evlenemezsem diye endişeleniyor artık. Evi var, bizimkilerden kalacak ilerde maasşı falan. Şükür maddi açıdan zor durumda kalmaz zaten geçinir gider ama yalnızlık korkusu sanırım.. oysa bazı evlilikler yalnızlığı mumla aratır işte, onu düşünecek olgunlukta da değil sanırım. Bana da dertsiz başa dert sarmak gibi geliyor biraz
Evlenemesin ne olacak ki amannn.gelmiş zaten 40 yaşına.bu yaştan sonra da eski düzen devam edilir yani.biz niye ülkecek bu kadar olmazsa olmaz görüyoruz bu işi anlamıyorum.yaşlanınca da yaşıtlarınla vakit geçirirsin huzur evinde falan.ne olacak ki?

Önerilmesi normal. Her önerilenle evlenilecek değil neticede. Bu kararı ablanız verecek. Yaşı küçük değil 38 yaşında aklı yerinde bir kadın. Hayat onun hayatı. Ben kendi adıma bekar biriyle çocuklu birinin evlenmesini doğru bulmuyorum çünkü denk değiller ve birbirilerini anlamazlar.
Aklı yerinde değilmiş işte.konu sahibi olabilecek en naif şekilde anlatmış.oradan dengelemeye çalışmışlar sanırsam.

Epilepsi hastası stres yapmaması gerekir . Çocuklar annelerinde olsalar bile tabiki doğal olarak babalarının eli üstlerinde olacak gelecek gidecekler . Çocuklarımda çocuklarım diye evlendikten sonra haklı haksız kadını iyice strese sokarsa eş adayı epilepsi atakları yoksa bile strese bağlı nöbet geçirebilir durumu kötüye gidebilir . Durumu kötüye gidersede elin adamı benim yüzümden kötüleşti ben destek olayım demeyecek .

Aklı yerinde değilmiş işte.konu sahibi olabilecek en naif şekilde anlatmış.oradan dengelemeye çalışmışlar sanırsam.
Ne demek aklı yerinde değil. Hayır böyle demek istemedim, hassas demek istedim sadece. Ayrıca gelmiş 40 yaşına ne demek ki? Ölelim madem belli bir yaşa gelince anlamı yoksa aşkın, sevginin, duyguların.. sizi biliyorum eski konularınızdan, boş yere değil belli ki yaşadıklarınız. zira farklı bir kişişik dedim hep ama bildiğin muhakeme ve iletişim sorununuz var. Yazık..

Kendi hayatı kendi kararı.Bence müdahale etmeyin sonra sizin yüzünüzden yalnız kaldım diyebilir.Bence adamı tanımaya çalışssım belki de evlenince çocuğunu unutanlardandır.

Ne demek aklı yerinde değil. Hayır böyle demek istemedim, hassas demek istedim sadece. Ayrıca gelmiş 40 yaşına ne demek ki? Ölelim madem belli bir yaşa gelince anlamı yoksa aşkın, sevginin, duyguların.. sizi biliyorum eski konularınızdan, boş yere değil belli ki yaşadıklarınız. zira farklı bir kişişik dedim hep ama bildiğin muhakeme ve iletişim sorununuz var. Yazık..
Ayy banane be.sanki saf olduğunu anlatmaya çalişmışsin gibiydi.

saflık da o değil. Aklı yerinde olmamak nasıl bi tabir bir kere. Sen ikisi de değilsin gördün mü bi faydasını mesela? Niyetle ilgiliydi anlatmaya çalıştığım.
Tamam.ne bileyim senin kardrşini tanıyor muyum? Neyin gururu bu kadar? Neyin alınganlığı? Engelli insanlara da özel falan derler ya öyle birşey sandim.hem öyle kişiler de var.hakaret mi şimdi bu?

Tamam.ne bileyim senin kardrşini tanıyor muyum? Neyin gururu bu kadar? Neyin alınganlığı? Engelli insanlara da özel falan derler ya öyle birşey sandim.hem öyle kişiler de var.hakaret mi şimdi bu?
Bir önceki mesajınızda demişsiniz zaten, banane diye. Ben bu sebeple kızıyorum esasında, burası azıcık da olsa empati gerektiriyor, babane diyerek yorum mu yapılır? Azıcık kendini yerime koymanızı beklerim yorum yaparken, kardeşi niz olsa bu şekilde söylenmesini ister misiniz? Öyle olsa bile öyle tabir edilmesini ister msinix? Evet hassas nir konu olduğu için hassasiyet göstermiş olabilirim. Engelli değil ancak oladabilirdi ve özel farklı nir durumu olduğu için belki empati yapabiliyorum.

Back
X