- 6 Aralık 2021
- 1.465
- 2.314
- 83
- Konu Sahibi cunkuneden
Geçmiş olsun öncelikle.. elbette çok haklısınız, böyle bir algı var toplumda, hatta bu algı yüzünden kusurlu-eksik muamelesi de doğru arkadaşlar bahsetmiş.. ancak benim anladığım kadarıyla sizin ki daha hafif bir versiyonu. ablam bebekken geçirmiş ve ağır sanki biraz çünkü ilaçları bırakması asla gündeme gelmiyor. İlaçlara rağmen bazen eeg si bozuk çıkabiliyor hatta, ancak doktor bu şekilde korumanın bile avantaj olacağı ı söyledi.hayır epilepsi bir engel değil ya ben bu konuya çok kaşıyım aslında gerçekten insanlar epilepsililere engelli muamelesi yapıyor bazen. yani bende epilepsi hastasıyım ama hayatıma yol çizerken hiç bunu düşünmedim aa epilepsim var bunu yapabilirmiyim aa epilepsim var evlenebilir miyim çalışabilir miyim diye düşünmedim hiç ve hepsinide yaptım hata fazlasıyla.
bir insan nekadar düşünür ve hayatına dahil ederse bu hastalığı okadar hasta oluyor ben 3 sene önce ilaçları bıraktım içmicem artık dedim ve bıraktım doktorumada söyledim düzenli aralıklarla eeg çekildi ve tamam bu şekilde devam edebilirsin dedi ve hayatıma kaldığım yerden devam ettim ilaçsız bir şekilde. Epilepsim var diye ehliyet alamıyordum sırf doktor bana bu teşhisi koydu diye ama ben iyiydim ialç içiyorum diye ehliyet raporu vermediler bana ben o günbıraktım ilacı ve aslında işin kafada bittiğini anladım. 7 sene ilaç içtim evet çok etkisi oldu tedavi sürecimde ama iyi olmama rağmen hala o ilaçları dayatıyorlardı bana bende o psikolojiden çıkıp artık iyiyim dedim ve bıraktım.
Ancak söylemek istediğiniz şeyi anlıyorum ben. Öyle bir toplumumuz var ki etiket yapıştırmaya meraklı; kronik rahatsızlık falan şart değil bunun için. Ben misal evde kalmış ım