- 25 Ağustos 2014
- 957
- 599
- 123
- Konu Sahibi sensizhicim
-
Şu evlilik psikoloğu var ya selin karacehennem. Diyorki bana gelen sorunlu çiftlerden önce kadını tedavi etmeye çalışıyorum ve ona " eşin eve geldiğinde onu güler yüzlü ve bakımlı bir şekilde karşılıyor musun evini ve kendini temiz tutuyor musun hergün ona sevdiği yemekleri yapıyor musun iltifat ediyor musun ona dokunuyor musun birlikte evde ya da dışarda aktiviteler yapıyor musunuz vs. Diye soruyorum eğer bunlar yoksa önce bunları yapmaya teşvik ediyorum dedi
Benim anladigim mesela kavga anında kavga etmemeyi tercih etsin..Yani sinirli iken konuşmasın sakinlesince ye kadar.Kendi de sakinlesince bir düşünsün hani ortada o an ki sebep için gerçekten konuşulacak bir şey var mı yoksa çok önemli olmayan bir anlık sinir mi? Kendi için o anki olay gerçekten önemli ise konuşsun ama suçlayici değil. Yani sen söyle dedin o öyle değil gibi sert üslupla değil. Daha yumuşak tonla kendini ifade ederken eşini suçlamasın. Hatta onun tarafından da bakıp haklı olduğu kısmı söylemekten çekinme sin.
O zaman belki adama dank eder.Bu kadın benim tarafımdan da bakıyor haklı olduğum yerleri de görebiliyor. Amacı beni ya da kendini uzmemek için açıklama yapmaya uğraşıyor. Başarabilirse zamanla eşi de aynı şekil davranacak tir. Ve birgün konu sahibi parladiginda onu haklı görecektir. Cunku:bu kadın bu kadar büyütmezdi demek ki gerçekten sinirli ve kızgın kırılmış. .
Çünkü büyük on yargı var eşi tarafından konu sahibinin söyledikleri artık ciddiyetini kaybetmişgibi ggörünüyor. Ve her 2 tarafta ben haklı yim diyor.Benim söylemek istediğim ne olursa olsun alttan almak değildir. Nabza göre şerbet vermek denir ya hani en azından sinirli iken susmayi başarmasi. .
Tabii bu kesin çözüm olur mu bilemem sadece birseyleri düzeltmek istediği için öneri. Denenebilir ama sabır gerektirir.Uzun zamandır ilişkileri bu yönde olduğu için zaman gerektirir.
Ayrıca konu sahibine tavsiyem eşinin ailesini artık şikayet etmesin.Net anlatmadigi için sebebleri bilemiyorum ama belli ki bu şekil de eşi konu sahibinin tarafında olmuyor.Onun yerine anlatma herseyi.Onun kendinin görmesini sağla. Zamanla haklı olduğunu görecektir muhtemelen.Hatta esin şikayet edecek olursa bile yok canım sen yanlis anlamisindir o öyle demek istememiş tir. Ya da sana olan birsey olduğunda ah yaşlılık işte annem bugün böyle böyle dedi başkası söylese söyle söyle düşünürdüm ama annem öyle demek istememiş tir gibi politik davranman lazım. Biri denemis bunu başarılı olmuş.
Yani benim su an oyle cok kv ile ilgili bir problemim yok şükür. Çünkü fırsat vermiyorum beni uzmeleriineaartık. .birinde susarsam artık birinde söylerim. Sonra da eşime bak böyle böyle oldu haberin olsun, ama sana söylemedim bir suru şeyde var öncesinden diye..cunku benden önce davranıp yalan yanlış anlatmasin diye.ama tabii bunu sen örnek alma..
Iste hepsi illa ki yapıyor birseyler.Mesela ben yeni evlendiği mdekv neler neler ssöyledi yüzüme. Baktı ben ses etmiyorum ki eşime de anlatmazdim. Kendince söyle düşünmüş şimdi bu gelin oglana kesin söylüyor dur bir problem çıkmadığınıa göredemek ki ooğlum benden yana diye yüz bularak eşimin yanında da yapmaya başlayınca eşim müdahale etti.ondan sonra kesmek zorunda kaldı laflarini.
Yani demem o ki başlarda eşim ne yapsın ailesi onu uzmeyeyim ssaygı mi koruyayım dedim.Ama karşı taraf fesat düşününce olay ben bile anlamadan benim aleyhine döndü. .Sabır arkadaşım sabır. .Benim duyduğum lafları şu an anlatsam var ya ooooo yani..
Bir dönemde yalan uyduruyorlarmis eşimi üstüme salı yordu biz bir kavga anlatamıyorum anneyi haklı görüyordu. Ama Allah büyük birgün yanımda bir tanık varken kv.de vardı aksama eşime öylesşeyler anlatmiski şok oldum.sana öyle değil böyle olduğunu ispatlicam dedim.tanigi aradım (o kişi kv akrabası ve eşim çok güvenip sever) abla dedim sen bugün nerelere gittin kim vardı ne oldu anlat hoparlör açık tabii.esim bir kez daha şok. .
Yani demem o ki bazen evliliği yürütmek için sabır şart oluyor.Tabii bunlar evliliğin ilk yıllarında oldu şimdi hiç laf söyletmez bana da karışmaz. .Ben hep aile konusunda söyle düşündüm ben onu o beni seviyor ama arada kalmak kadar kötü birsey yok biri es biri aile.adam aileyi 25 yıl sevmiş güvenmis. Yani onları savunması haklı bulması normal.Beni tanıyınca anlayacak , guvenecek.Cok şükür tanıdı da.Yalan soylemeyecegimi artıkiyi biliyor ve herseyi onu uuzmemek için yansitmadigimi. Ne yapalım beni sevmeselerde onlar ailesi beni karistirmadigi müddetçe koparmaya hakkım yok.Cunku bilirim ki o benden ailenden vazgeç dese hayatta vazgecmem ne kötülük yapmış olurlarsa olsun..
Cyan senden alıntı yaptım sonra da yazdıkca yazdım iyi mi? Ne yapayım belki konu sahibinin işine yarar dedim.bir de saat bu saat olunca devreler karisti
Burda bi uye yazdi kuzenimin esi evde bihter ziyagil gibi dolanirdi ama kuzenimin gozu hep disardaydi diye ... pasakli olmadiktan sonra ekstra sus pus yapmaya baslamak daha once yapmiyorsa adamda bak benim icin neler yapmaya basladi dusuncesi uyandirir gereksiz yani kactane erkek esini iki dirhem bi cekirdek karsiliyor evde ??? Süs kendine guvenmeyen kadinin basvuracagi yoldur bence oyuzden ben boyanmayi suslenmeyi sorun cozmekte kullanmam sorun varsa cunku benim guzell olmayisindan kaynakli degildir bilirim akilimi kullanirim suslenmeyi esimle disari cikarken kullanirim :))) hosuma gittigi icin
iyi yapmışsın canım bende pür dikkat okudum.... inşallah konu sahibininde işine yarar... ben kv. alakalı hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar... o yüzdende sadece fikirlerde bulunmuştum... ama sen tecrübeni konuşturmuşsun tebrik ederim.....
Tabiki giydim giymedim degil burda suslenmeyin demiyorum esinizin ilgisi cekmek isteksizligini cozmek icin iliskide sorun cozmek gozu disari kaymasin diye adami baglamak amacli kirmizi gecelik giy suslen puslen yaparsan elinde patlar diyorum yoksa isteyen suslensin istemeyen suslenmesin ama sen pijamalisin bilnem nesin bune boyle diyen adamada suslenmeyin suslenmeyi sorun cozmede kulanmayin derininde yatan baska sebebler mutlaka var bunlari cozun sonra istediginiz gibi suslenin heyecan katinAma sonuc olarak sebep farklı olsada bir şekil bir yerde susleniyorsun değil mi?Cok sanslisin ki esin sadeligi seviyor o zaman.Ama hic mi o kirmizi gecelik tarzinda bir sey giymedin? Giydin de esin mi begenmedi?Esin beğenmedi olsa idi ve sen giymeyi seviyor olsaydın ne yapardın yine giyer miydin?
Çok genel konusmussun. Mesela benim esimle çok şükür problemim yok.pijama ya da gecelik farketmez tabii ama mantık olarak o an adamın aklında birseyler yoksa normal pijama mi aklına getirir gecelik tarzı mi? Aklında varsa zaten hiç farketmez değil mi?
Bunları neden yazdım biliyor musun? Yazılarınızı okuyunca ben bile bir an düşündüm yaw ben kendime güvenmiyor muyum diye ki her zaman yaptığım bir şey değildir. Sonra aklıma birkaç şey geldi yoo dedim güveniyorum. .
Bence evet bu çiftin Suse puse dokunuşa sarilsa vs. Ihtiyaci var. Cinsellikten oluşabilecek sogukluklar hali ile çiftleri olumsuz etkiliyor.Daha da hircinlastiriyor. Ki arkadaş vajinismus tam sorunu halletmisken hamile kalmış sonra doğum vs.yani bu çift cinsel yönden birbirlerini tanıma fırsatı olmamış. Araya bolca soğukluk girmiş. Yani ben öyle anladım.
Şimdi bebis büyümüş ve cinsel anlamda bir şansı hak ediyorlar.Ve bence araya giren soğukluk içinaarayı ısıtmak adına bazı değişiklikler olumlu etkileyebilir.
Çünkü vajinismus olan kişiler cinsel anlamda kendi ve eşlerinin sabırla Asmalari gereken bir süreçtir ve ilişkileri yıpratabilir bazen.Konu sahibi sizin tarziniz da yazılanlar dan etkilenip kendine olan guvenini kadinsal duygular acisindan tamamen yitirebilir.
Ama tabii sadece bu değil konu sahibinin başka sorunlarına var onlarda tuzu biberi olmus.yani çok sabırlı olmaları lazım ve zaman gerektirebilir iilişkilerini yoluna koymak için. .
Ki konu sahibi az çok yazdıklarım in farkında ve o yüzden belki de cinsel anlamda özellikle kendini suçlu hissediyor olabilir.En azından denemeli ve ortada aslında bu yönde kendinde bir suç olmadığını anlamali. Çünkü eşi neden onu bilemem ama esine bu bile senin yüzünden diye empoze etmiş. Yapsın denesin bakalım belki de onlar için iyi olur.Esi de anlayışsız olarak suç varsa ortada o suça ortak olmuş ama farkında değil.
Tabiki giydim giymedim degil burda suslenmeyin demiyorum esinizin ilgisi cekmek isteksizligini cozmek icin iliskide sorun cozmek gozu disari kaymasin diye adami baglamak amacli kirmizi gecelik giy suslen puslen yaparsan elinde patlar diyorum yoksa isteyen suslensin istemeyen suslenmesin ama sen pijamalisin bilnem nesin bune boyle diyen adamada suslenmeyin suslenmeyi sorun cozmede kulanmayin derininde yatan baska sebebler mutlaka var bunlari cozun sonra istediginiz gibi suslenin heyecan katin
Evet kesinlikle sana katılıyorum. O arkadaş sadece kendinden bahsetmiş. Ama burda önemli olan konu sahibimin neler yapabileceği. Kaldıki her evliliğin arada sırada böyle renklere ihtiyacı vardır fena mı yani arada bir eşlerimizin gözü gönlü açılsa? Gençlik ve güzellik geçicidir millet sanıyorki hep genç ve güzel kalıcamAma sonuc olarak sebep farklı olsada bir şekil bir yerde susleniyorsun değil mi?Cok sanslisin ki esin sadeligi seviyor o zaman.Ama hic mi o kirmizi gecelik tarzinda bir sey giymedin? Giydin de esin mi begenmedi?Esin beğenmedi olsa idi ve sen giymeyi seviyor olsaydın ne yapardın yine giyer miydin?
Çok genel konusmussun. Mesela benim esimle çok şükür problemim yok.pijama ya da gecelik farketmez tabii ama mantık olarak o an adamın aklında birseyler yoksa normal pijama mi aklına getirir gecelik tarzı mi? Aklında varsa zaten hiç farketmez değil mi?
Bunları neden yazdım biliyor musun? Yazılarınızı okuyunca ben bile bir an düşündüm yaw ben kendime güvenmiyor muyum diye ki her zaman yaptığım bir şey değildir. Sonra aklıma birkaç şey geldi yoo dedim güveniyorum. .
Bence evet bu çiftin Suse puse dokunuşa sarilsa vs. Ihtiyaci var. Cinsellikten oluşabilecek sogukluklar hali ile çiftleri olumsuz etkiliyor.Daha da hircinlastiriyor. Ki arkadaş vajinismus tam sorunu halletmisken hamile kalmış sonra doğum vs.yani bu çift cinsel yönden birbirlerini tanıma fırsatı olmamış. Araya bolca soğukluk girmiş. Yani ben öyle anladım.
Şimdi bebis büyümüş ve cinsel anlamda bir şansı hak ediyorlar.Ve bence araya giren soğukluk içinaarayı ısıtmak adına bazı değişiklikler olumlu etkileyebilir.
Çünkü vajinismus olan kişiler cinsel anlamda kendi ve eşlerinin sabırla Asmalari gereken bir süreçtir ve ilişkileri yıpratabilir bazen.Konu sahibi sizin tarziniz da yazılanlar dan etkilenip kendine olan guvenini kadinsal duygular acisindan tamamen yitirebilir.
Ama tabii sadece bu değil konu sahibinin başka sorunlarına var onlarda tuzu biberi olmus.yani çok sabırlı olmaları lazım ve zaman gerektirebilir iilişkilerini yoluna koymak için. .
Ki konu sahibi az çok yazdıklarım in farkında ve o yüzden belki de cinsel anlamda özellikle kendini suçlu hissediyor olabilir.En azından denemeli ve ortada aslında bu yönde kendinde bir suç olmadığını anlamali. Çünkü eşi neden onu bilemem ama esine bu bile senin yüzünden diye empoze etmiş. Yapsın denesin bakalım belki de onlar için iyi olur.Esi de anlayışsız olarak suç varsa ortada o suça ortak olmuş ama farkında değil.
Artık onu da gidip bir sormak lazım. Herhalde erkeğe bakıyordur bunda ne problem var diye :)Bunlar varsa ne yapıyormuş ki acaba
Huyunu degıstıreceksın mutluluğun içincinsel anlamda bişi olmuyor işte tartısmaktan fırsat kalmıyor benim huyumda kötü işte bişi oldu mu dili mi tutamıyorum ama iyioldugumda da melek gibiyim bunu eşimde söylyor ama huy işte
Evet daha önce de yazmıştım değişime kendinden başlamalısın yoksa sonuç alamazsın herkes önce karşısındakini değiştirme yoluna gidiyor bu da baskı gibi oluyor itiyor karşındakiniHuyunu degıstıreceksın mutluluğun için
Artık onu da gidip bir sormak lazım. Herhalde erkeğe bakıyordur bunda ne problem var diye :)
Tabi canım erkekle de özel olarak konuşuyormuş neleri yapması neleri yapmaması gerektiği konusunda. Eşlere ödevler falan veriyormuş. Tek taraflı olamaz zaten hiçbişeyNiye sordum galiba merak ettimCunku bunlara ragmen evlilikte problem varsa bence o adama bir elinde oklava bir elinde kalasla bakmak lazim.Hem de oyle bir bakican ki var ya O tam yontulmamis bir odundur yontarsin ama abow omur gecer biter ya Bence herseyin ortasi iyidir. Ve her iliskinin dinamigi farklidir.Onemli olan onu kesfetmek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?