Ayrımcılığı artık kaldıramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hah işte birebir içimden geçen bu

Abartıcam

Annende olsa birşeyler beklemeyi bırak.
Kim sana nekadar değer veriyorsa sende okadar ilgilen.
Aramıyorsa arama. Gelmiyorsa gitme. Bukadar.
Hayatında etrafında olanlarla yetinmeyi bil.
Yoksa sürekli kıyaslama yaparak mutsuz olursun.

Sizleri büyütmüş yetmemiş, bir de sizin bebelerinizi büyütsün.
Ne zaman rahat edecek bu kadin?
Ablaniz, abiniz, siz.. Nasil yetissin hepinizin cocuklarina?
O şekilde bakarsak ben zaten hiçbirine bakmasını istemem gitsin evinde otursun gezsin mutlu bile olurum buradaki problem evlat ayrımı
Çalışan birinin çocuklarını bakmayı bırakıp senin yanına gelsin mi istiyorsun? Ablan sen biraz mutlu ol diye işi bıraksın annen de senle kalsın bravo valla bencillik seviyen arşa çıkmış.
Şöyle bir durum var ben de ev hanımı değilim çocuğuma bakmak için mecburen işi bıraktım

Yapın yapın bakarım demesinler asdfadff
Kimse kimsenin cocuk yapin demesiyle cocuk yapmasin o halde.
Cocuk sadece iki kisinin sorumluluğundadir, Anne&Baba!
Yardim edilse hoş olur, ama edilmediginde küsmek olmaz.
Zaten yasini basini almis, hayati da cocuk bakmakla gecmis insanlar bunlar, gelmis 60 yasina, onun gönlü hos edilecegi yerde, hepsi cocuk kakalamaya çalışıyor.

Problem sadece zaman. Önce onlar doğurmuş doğal olarak çocuklara sahip çıkılmış
Siz çalışın ablanız işi bıraksın bu mu çözüm?

Benden yana sıkıntı yok evine geçsin desinli kimseye bakmıyorum tamam ama en son bir aylıkken gördü bebeğimi 40 ı çıkmamıştı bnmki torun değil mi

Şey tabiri var şimdi bir de tek büyütüyorum (!)

Bence de analar çocuk bakacak durumda değil kesinlikle genç bir enerji yeni teknikler lazım bizim çocuklarımıza. Ben bi tarafımdan nefes alıyorum da onlar ne hale gelir yani peşinde koşarken.

1 tane cocuguz var 6 ayda bikmişsiniz kadin napsin 4 cocuk buyutup 3 torun bakmiş. Cok bencilsiniz.
Bilmiyorum bencillik mi karşıdan bakmaya çalışıyorum olaya ama sanki onların annesiymiş de bana yabancıymış gibi hissettiriyor başkasına yapılıp size yapılmayana darılmak bencilce mi gercekten

Annenizin bebeğinizi bu kadar uzun süre görmemiş olmasına kırılmakta haklısınız.
Herkes size bencil demiş ama bence tek bencil siz değilsiniz hikayede.
Abi, abla da annenizi iyi kullanmis/kullanıyor.
Kreş ve bakıcı denen şeyler var. Çocuklarınızı emanet ediyorsunuz ve bakıyorlar. Yazık baya üzüldüm annenize. Hiç kimsenin çocuğuna bu kadar uzun uzadıya bakmazdım ben olsam.
Gelip birkaç gün size destek olmasını beklemeniz normal geldi bana ama orada bildiğin işçi gibi mesaisi var. Önce o çocukların bakımını devretmesi gerekiyor.

Bana işi bırak dendi kendileri tarafından
iyi ama ne yapsın çocukları cami avlusuna mi bıraksın yahu bu nasıl bir bencillik sırf siz mutlu olun diye ablayı yarı yolda mı bıraksın? O çocuklar doğmuş ve anneleri calisiyor. Anneanne De bir tane. Boşu boşuna dert arıyorsunuz bu bakış açısı ile mutlu olmanız imkansız.

Benden yana sıkıntı yok evine geçsin desinli kimseye bakmıyorum tamam ama en son bir aylıkken gördü bebeğimi 40 ı çıkmamıştı bnmki torun değil mi
ablanızdan önce yapacaktınız çocuğu, işi bırakmayıp gel benimkine bak diyecektiniz madem o zaman
üzgünüm ama benimki torun değil mi benimkine de bakılacak diyorsanız hesabı kitabı öyle yapacaktınız...benim çocuğuma baksın diye pazarlık yapan herkesen önce yapıyor çocuğu, bu işler böyle.

bu arada ben de çok kardeşim, benim annem baştan peşin peşin kimsenin çocuğuna (uzun süreli) bakmam dedi, zaten hiç istemem baksın hayatı çocuk bakarak geçti yaşı 60 üstü zaten. benim şu an şartlarım müsait değil çocuk yapmıyorum mesela, tuzum kuru değil. sizin beklentileriniz mesnedsiz...

Konu sahibi mutlu olsun diye değil de 60ına merdiven dayamış kadın nefes alsın diye bakıcı veya kreş düşünmeleri gerekiyor.
Bana göre aslında konunun konu sahibi ile alakası yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…