- 17 Ağustos 2011
- 25.860
- 164.649
- 798
- Konu Sahibi burcumsu12
-
E seninkine baksa bu sefer 4. Kardeş de doğuracak o da ondan bekleyecek.Bilemiyorum birinin yıllarca peşinde koşup birinin çocuğunu bile görmemek bana haksızlık geliyor
Çocuk bakmakla geçme noktasında haklısınız onunkinede bakmayıp evinde dinlense mutlu bile olurdum asla kırılmazdım
NerelisinizBiz 4 kardeşiz. Annem 57 yaşında. abimin bir oğluna 4 yaşına kadar baktı. Şimdide ablamın bir kızı bir oğlu var onlara bakıyor. Benim de yeni bebeğim oldu 6 aylık şimdi. Ablam bize uzak bir ilçede oturduğu için annem orada kalıyor. Çok yoruluyorum gece gündüz yorgun ve uykusuzum bunaldım bıktım. Bana asla yardıma gelmiyor. Kimseye güvenerek doğurmadm tabiki ama hayatta bir annemin olup da yokmuş gibi zorluk çekmek ağırıma gidiyor. İstediğim şey yardım bile değil evde bi ses bi kapımı çalacak annem olsun. Ablamda bizi çok düşünüyormuş gibi davransada annem gidecek diye ödü kopuyor bnce farkındayım. Annemin bahanesi şu ablamın çok zorlu bir işi varmış iki çocuğuda çok zorluymuş yapamıyormuş ben çalışmıyormuşum bir çocuğa bakmakta ne varmış onların ordaki hallerini görsem acırmışımkısacası artık bu ayrımcılığa tahammül edemiyorum her zorlandığımda ağlayıp arayıp bağırıp çağırmak istiyorum içimden bana yaşattıklarınızı yaşayın diye beddua edip çok pişman oluyorum tövbe ediyorum karmakarışık içim
Güncelleme: ben ev hanımı değilim doğumdan sonra işten ayrılmak zorunda kaldım bebeğe bakabilmk içşn. Aynı fırsat bana taınınsa bende çalışabilecektm
Konu sahibi mutlu olsun diye değil de 60ına merdiven dayamış kadın nefes alsın diye bakıcı veya kreş düşünmeleri gerekiyor.
Bana göre aslında konunun konu sahibi ile alakası yok
Benden yana sıkıntı yok evine geçsin desinli kimseye bakmıyorum tamam ama en son bir aylıkken gördü bebeğimi 40 ı çıkmamıştı bnmki torun değil mi
Annelere üzülüyorum, kendi çocuklarını büyütüp rahata erecekleri vakit torun çıkıyor bu seferde..Biz 4 kardeşiz. Annem 57 yaşında. abimin bir oğluna 4 yaşına kadar baktı. Şimdide ablamın bir kızı bir oğlu var onlara bakıyor. Benim de yeni bebeğim oldu 6 aylık şimdi. Ablam bize uzak bir ilçede oturduğu için annem orada kalıyor. Çok yoruluyorum gece gündüz yorgun ve uykusuzum bunaldım bıktım. Bana asla yardıma gelmiyor. Kimseye güvenerek doğurmadm tabiki ama hayatta bir annemin olup da yokmuş gibi zorluk çekmek ağırıma gidiyor. İstediğim şey yardım bile değil evde bi ses bi kapımı çalacak annem olsun. Ablamda bizi çok düşünüyormuş gibi davransada annem gidecek diye ödü kopuyor bnce farkındayım. Annemin bahanesi şu ablamın çok zorlu bir işi varmış iki çocuğuda çok zorluymuş yapamıyormuş ben çalışmıyormuşum bir çocuğa bakmakta ne varmış onların ordaki hallerini görsem acırmışımkısacası artık bu ayrımcılığa tahammül edemiyorum her zorlandığımda ağlayıp arayıp bağırıp çağırmak istiyorum içimden bana yaşattıklarınızı yaşayın diye beddua edip çok pişman oluyorum tövbe ediyorum karmakarışık içim
Güncelleme: ben ev hanımı değilim doğumdan sonra işten ayrılmak zorunda kaldım bebeğe bakabilmk içşn. Aynı fırsat bana taınınsa bende çalışabilecektm
bu kızın çcuğu 6 aylık bu mızıldanıyorKonu sahibi mutlu olsun diye değil de 60ına merdiven dayamış kadın nefes alsın diye bakıcı veya kreş düşünmeleri gerekiyor.
Bana göre aslında konunun konu sahibi ile alakası yok
Bilmiyorum bencillik mi karşıdan bakmaya çalışıyorum olaya ama sanki onların annesiymiş de bana yabancıymış gibi hissettiriyor başkasına yapılıp size yapılmayana darılmak bencilce mi gercekten
E seninkine baksa bu sefer 4. Kardeş de doğuracak o da ondan bekleyecek.
Yazık günah kadına zaten yaşı 60 olmuş.
Bir de ablana mecbur bakıyor. Onu bıraksa ablan iki çocuğa asgari ücret+sskdan dadı mi tutacak? Mümkün mü , var mı böyle bütçesi?
Bedava anne dururken kimse bırakmaz.
Zavallı kadınin da keşke en azından sigortasını yatirsaydi bakanlar. Bunca emeği çöp olmuş.
Bence isteğin bencilce. Çalışan kadının iki çocuğunu bırakıp sana gelse bu sefer ablamla düşman olursun.
Ve 4. Kardeş "annem herkesin çocuğuna baktı beni unuttu" diye kötü olacak tabii ki.
Analar çeker yükü valla. Keşke herkes kendi başının çaresine bakabilse
İlla yardım istiyorsanız kaynanaizi cagirabilirsiniz. Sonuçta anneniz de abinizin çocuğunun babaannesi, sizinkine de babaanne baksın biraz, ne olacak ki?
Kv rahatsızlığından dolayı buradaki evini kiraya verip köye yerleştiÖncelikle ayrımcılık yaşamadım ama çocuklarımı tek başıma büyüttüm, seni çok iyi anlıyorum. Böyle durumlarda çocuğu ilk doğuran anneyi kapıyor bu devamlı yaşanan bir durum. Ablan benim gibi kimse evimde aylarca yatılı kalmasın kafasında olsaydı annen sana kalırdı ama değilmiş işte. Ablanın hiç tatili yok mu peki? Ne iş yapıyor? Sana misafirliğe bile gelmemiş olmaları ilginç. Aranızdaki mesafe ne kadar? Ablan bir hafta kv çağırıp anneni sana gönderse ve dinlensen bu olamaz mı? Senin kv ne durumda, yardım istesen kabul etmez mi? Bakıcı tutup işe dönme şansın yok mu?
Kocası ne yapabilir sence?Ablama bileniyorum,anneme haksızlık ediyorum,kocama ise gikim çıkmıyor konusu değil mi bu ?
Başka çocuk var mı?Valla doğuma 3 aydan az kaldı yanımda ne kv istiyorum ne anne. Ben zaten zorluklarını bilerek anne olmaya karar verdim. Eşimde 8den önce eve gelemiyor, 40ım çıkana kadar yanımda duracak olmalarını bile düşündükçe boğuluyomuş gibi oluyorum. Her şeye karıştıkları için sevmeden sevmeye gelseler daha iyi
Çocuk bakımında rol oynayabilir?Kocası ne yapabilir sence?
Akşam veya pazar günü bakıyordur belki ama yeterli gelmez bana göre. Yani daha önce çocuk büyütmüş tecrübeli anneyle kıyaslanmaz kiÇocuk bakımında rol oynayabilir?
yok ilk ve muhtwmelen son bebişBaşka çocuk var mı?
Tahmin etmiştim.yok ilk ve muhtwmelen son bebiş
Eşim mobilyacı akşam 9 da geliyor dokuz buçukta bebek uyumuş olu zaten haftann 6 günü işte ona ne gıkı çıkarmamı istiyorsunuz yardm içşn işten çıksın taş mı kemirelimAblama bileniyorum,anneme haksızlık ediyorum,kocama ise gikim çıkmıyor konusu değil mi bu ?
bana sormamışsınz amaKocası ne yapabilir sence?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?