Ayrımcılığı artık kaldıramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E seninkine baksa bu sefer 4. Kardeş de doğuracak o da ondan bekleyecek.
Yazık günah kadına zaten yaşı 60 olmuş.
Bir de ablana mecbur bakıyor. Onu bıraksa ablan iki çocuğa asgari ücret+sskdan dadı mi tutacak? Mümkün mü , var mı böyle bütçesi?
Bedava anne dururken kimse bırakmaz.
Zavallı kadınin da keşke en azından sigortasını yatirsaydi çocuk baktıranlar. Bunca emeği çöp olmuş.
Bence isteğin bencilce. Çalışan kadının iki çocuğunu bırakıp sana gelse bu sefer ablanla düşman olursun.
Ve 4. Kardeş "annem herkesin çocuğuna baktı beni unuttu" diye kötü olacak tabii ki.
Analar çeker yükü valla. Keşke herkes kendi başının çaresine bakabilse
İlla yardım istiyorsanız kaynanaizi cagirabilirsiniz. Sonuçta anneniz de abinizin çocuğunun babaannesi, sizinkine de babaanne baksın biraz, ne olacak ki?
 
Son düzenleme:
Nerelisiniz
Zorlu zorlu deyıp durdukca dedım nereli acaba
 
Konu sahibi mutlu olsun diye değil de 60ına merdiven dayamış kadın nefes alsın diye bakıcı veya kreş düşünmeleri gerekiyor.
Bana göre aslında konunun konu sahibi ile alakası yok


O ayri mevzu ama şu an yürüyen yol var anlaşmışlar çocuklar doğmuş simdi teyze istiyor diye düzen değişmesi fikri bir tuhaf. O çocuklar yabancı değil yeğeni
Çok tuhaf beklentileri var ztn mutlu da değil önce kendine zarar.
 
Benden yana sıkıntı yok evine geçsin desinli kimseye bakmıyorum tamam ama en son bir aylıkken gördü bebeğimi 40 ı çıkmamıştı bnmki torun değil mi

Sizinki de torun. Hiç evirip çevirmeden bunu annenize söyleyin. "Torun bakmak için değil, sevmek için gel; beni görmek için gel vb" deyin.

Ablanızın çocukları kaç yaşında ?
 
Annelere üzülüyorum, kendi çocuklarını büyütüp rahata erecekleri vakit torun çıkıyor bu seferde..
 
Öncelikle ayrımcılık yaşamadım ama çocuklarımı tek başıma büyüttüm, seni çok iyi anlıyorum. Böyle durumlarda çocuğu ilk doğuran anneyi kapıyor bu devamlı yaşanan bir durum. Ablan benim gibi kimse evimde aylarca yatılı kalmasın kafasında olsaydı annen sana kalırdı ama değilmiş işte. Ablanın hiç tatili yok mu peki? Ne iş yapıyor? Sana misafirliğe bile gelmemiş olmaları ilginç. Aranızdaki mesafe ne kadar? Ablan bir hafta kv çağırıp anneni sana gönderse ve dinlensen bu olamaz mı? Senin kv ne durumda, yardım istesen kabul etmez mi? Bakıcı tutup işe dönme şansın yok mu?
 
Konu sahibi mutlu olsun diye değil de 60ına merdiven dayamış kadın nefes alsın diye bakıcı veya kreş düşünmeleri gerekiyor.
Bana göre aslında konunun konu sahibi ile alakası yok
bu kızın çcuğu 6 aylık bu mızıldanıyor
daha 4. bir kardeş var
belki abi tekrar bebek yapcak?

abla bakıcı bulunca kadın evine gidip ayağını uzatacak bir durum olsa eyvallah öyle bir durum yok burada
 
Bilmiyorum bencillik mi karşıdan bakmaya çalışıyorum olaya ama sanki onların annesiymiş de bana yabancıymış gibi hissettiriyor başkasına yapılıp size yapılmayana darılmak bencilce mi gercekten

Sizin cocugunuz ilk dogan torunlardan olsaydi belki sizinkine bakardi. Ama zaten önden 3 cocuk bakmış kadin robot mu bu yorulmus olabilir.
Hep benim canim hep benim canim dusunuyorsunuz, hic demiyorsunuz anneme yazik ben bi taneyle ugrasamiyorum kac cocukla ugrasti diye. Onlara baktiysa gelsin biraz da ben canini cikarayim diyorsunuz.
 

Kv rahatsızlığından dolayı buradaki evini kiraya verip köye yerleşti
 
Valla doğuma 3 aydan az kaldı yanımda ne kv istiyorum ne anne. Ben zaten zorluklarını bilerek anne olmaya karar verdim. Eşimde 8den önce eve gelemiyor, 40ım çıkana kadar yanımda duracak olmalarını bile düşündükçe boğuluyomuş gibi oluyorum. Her şeye karıştıkları için sevmeden sevmeye gelseler daha iyi
 
Anneniz bahane değil gayet geçerli sebepler sunmuş. Siz de bırakmasaydınız işinizi belki size de yardıma gelirdi ama sonuçta başkasına güvenerek çocuk yapmadınız.
Ayrıca kabul edin ya da etmeyin evlat ayrımı diye bir şey var. Belli bir yaştan sonra böyle oluyor. Miras gibi devletin zorunluluğunda olan bir şey değil bu torun bakma yardımı sonuçta. İstediğine yardım eder istediğine etmez. Belki sizin yanınızda rahat değil. 6 aylık bebek karı koca bakımında gayet yeterli bakılabilir. Diğer tarafta da 2 çocuk anne baba çalışıyorsa da kendileri bakabilir ama anneniz yardımcı olmayı tercih etmiş. Kendinize dürüst olup beklentide olmayı bırakın bence. Eşinizin çalışma saatlerini sunmuşsunuz yardımcı olmadığı için, ona göre evlenseydiniz siz de. Gayet de annenize güvenerek doğurmuşsunuz.
 
Başka çocuk var mı?
 
Ablama bileniyorum,anneme haksızlık ediyorum,kocama ise gikim çıkmıyor konusu değil mi bu ?
Eşim mobilyacı akşam 9 da geliyor dokuz buçukta bebek uyumuş olu zaten haftann 6 günü işte ona ne gıkı çıkarmamı istiyorsunuz yardm içşn işten çıksın taş mı kemirelim
 
Kocası ne yapabilir sence?
bana sormamışsınz ama
aslında kocasıyla sıkıntı şu haftada 6 gün çalışıp akşam 9da eve geliyormuş hızlı hızlı okudum ama öyle bir şey yazıyordu

aslında bu kadının en büyük sorunu tüm gün evde olması
muhtemelen de kış günü zaten karanlıkta işe gidip karanlıkta eve gelen bi kocası var ve bir yere gezme etme faaliyetleri yok

o yüzden evde insan arıyor- iyi niyetle düşünürsek
kocası kalan 1 gününde gezdirebilir belki başka hakketen ne yapcak şu tempoda bilmiyorum
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…