- 3 Haziran 2023
- 1.306
- 5.149
- 88
- 26
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Ay bu benim kafa. Aynen böyle söyleyerek doğurdum. Anlamıyor eskiler. Ah bize de yardım eden olsaydı diyorlar. Benim için yalnızlık daha güzel. 2 hafta dayandım sonra gönderdim kendim baktım oğluma. İlk 2 hafta zihnimde yok. Sonrası oğlumla dolu doluValla doğuma 3 aydan az kaldı yanımda ne kv istiyorum ne anne. Ben zaten zorluklarını bilerek anne olmaya karar verdim. Eşimde 8den önce eve gelemiyor, 40ım çıkana kadar yanımda duracak olmalarını bile düşündükçe boğuluyomuş gibi oluyorum. Her şeye karıştıkları için sevmeden sevmeye gelseler daha iyi
Bu tür konulara bekar çocuksuz hatunlar çok mantıksız yorumlar yapıyorlar. İlk sizi gördüm halden anlayanbana sormamışsınz ama
aslında kocasıyla sıkıntı şu haftada 6 gün çalışıp akşam 9da eve geliyormuş hızlı hızlı okudum ama öyle bir şey yazıyordu
aslında bu kadının en büyük sorunu tüm gün evde olması
muhtemelen de kış günü zaten karanlıkta işe gidip karanlıkta eve gelen bi kocası var ve bir yere gezme etme faaliyetleri yok
o yüzden evde insan arıyor- iyi niyetle düşünürsek
kocası kalan 1 gününde gezdirebilir belki başka hakketen ne yapcak şu tempoda bilmiyorum
Annelere üzülüyorum, kendi çocuklarını büyütüp rahata erecekleri vakit torun çıkıyor bu seferde..
Benim ablam da kimseyi yanında istemedi. Hastanede bile kalmadık . "Zaten zor süreç bir de evde akrabayla yaşamayamam" dedi. Üstelik hem sezaryan dogumdu hem eşi eve sekizde geliyor.Tahmin etmiştim.inşallah 10 ay sonra da aynı fikirde olursunuz
Tam tersine eğer ilk bnmkine bakıyor olsaydı anne hak geçmesin kardeşim tecrübesz bak bizmkiler büyüdü git yardm et o nuda gör bunlar torununsa o da torunun derdm.Sizin cocugunuz ilk dogan torunlardan olsaydi belki sizinkine bakardi. Ama zaten önden 3 cocuk bakmış kadin robot mu bu yorulmus olabilir.
Hep benim canim hep benim canim dusunuyorsunuz, hic demiyorsunuz anneme yazik ben bi taneyle ugrasamiyorum kac cocukla ugrasti diye. Onlara baktiysa gelsin biraz da ben canini cikarayim diyorsunuz.
Fikrimi değiştirmem çünkü ben yalnızlığı seviyorum yani kv falan geldiğinde normalde de rahat edemem aynı şekilde annem her şeye karıştığı için sevmeden sevmeye gelmeleri benim için daha kabul edilebilir. Ablalarım da aynı şekilde büyüttü fikirleri değişmediTahmin etmiştim.inşallah 10 ay sonra da aynı fikirde olursunuz
Herkes bir yerde tecrübesizken anne baba oluyor. Şartları belliyken çocuk yapmayı kendi tercih etmişler. Kimseye güvenmeden bakımını üstlenmeliler. Ebeveynler yardımcı olur kendilerinin insiyatifidir.Akşam veya pazar günü bakıyordur belki ama yeterli gelmez bana göre. Yani daha önce çocuk büyütmüş tecrübeli anneyle kıyaslanmaz ki
Eniştenin katkısı var mıydı? Benim arkadaşım da üç çocuk büyütüyor ama karı koca öğretmen olduklarından çok rahat paslaşıyorlar mesela. Adam haftanın bir iki günü öğlende evde meselaBenim ablam da kimseyi yanında istemedi. Hastanede bile kalmadık . "Zaten zor süreç bir de evde akrabayla yaşamayamam" dedi. Üstelik hem sezaryan dogumdu hem eşi eve sekizde geliyor.
Çocuğu 6 yaşına geldi , tüm terbiyesini de kendi verdi, şımartan - çikolata veren - aman biz sizi öyle mi büyüttük diye kendi istedigini yapan bir anneanne/babaanne olmadan daha bile iyi oldu.
Ben de doğursam annemi cagirmam yanına.
Benim annem de bakmaz zaten
Kendi de iki çocuk doğurmuş, bir haftasonu için bile olsa kimseyi yardıma cagirmamis, kocasıyla ortak bakmış.
Şu ülkedeki ananeyi babaanneyi sırf sevgisinden , genlerine işlemiş fedakar DNA yüzünden bedava is gucu olarak kullanmak bitse keşke
Valla o işler yaşanmadan bilinmiyorHerkes bir yerde tecrübesizken anne baba oluyor. Şartları belliyken çocuk yapmayı kendi tercih etmişler. Kimseye güvenmeden bakımını üstlenmeliler. Ebeveynler yardımcı olur kendilerinin insiyatifidir.
Benim de üzülesim geliyor ama sonra aklıma çoğunun da ileride bu bize bakar diye çocuk yaptıkları geliyor.Gercekten ben bu kadar bilmiyordum ama forumdan gordugum kadariyla toplumda yaşli insanlar resmen bu konuda zorbaliga ugruyor cocuklari tarafindan. Zaten cogunluk görevi biliyor, ben bakarim diyor istemese de.
Cunku bakamam dendiginde o zaman sevmeye de gelme, yok bakmadigi torununu görmesine de gerek yok vs yazan evlatlar! gördüm şurada.
Kalabalıkta benim başım dönüyor akflsşd evde fazladan 1 kişi bile olsa bunalıyorum daralıyorum bu süreçte napıcam hiç bilmiyorumAy bu benim kafa. Aynen böyle söyleyerek doğurdum. Anlamıyor eskiler. Ah bize de yardım eden olsaydı diyorlar. Benim için yalnızlık daha güzel. 2 hafta dayandım sonra gönderdim kendim baktım oğluma. İlk 2 hafta zihnimde yok. Sonrası oğlumla dolu dolu
Tam tersine eğer ilk bnmkine bakıyor olsaydı anne hak geçmesin kardeşim tecrübesz bak bizmkiler büyüdü git yardm et o nuda gör bunlar torununsa o da torunun derdm.
Ha yıpranma kosunda yorulduysa evine geçsin dinlensin birinnkine bakarken yıpranılmıyormu sizce
Konu sahibinin ablasının da abisinin de çocuğu varmış. Görmüştür bir şekilde şartları. Kocasının çalışma şartları da belli, adamın da eve, çocuğa yardımcı olacak karakterde biri olup olmadığını da öğrenip çocuk yapmıştır herhalde. Bu noktada en azından annesine doğum sonrası bana şu kadar süre yardımcı olabilir misin diye önden sorabilirdi. Annesi yine istemeyebilir. Önceki mesajımda yazdığım gibi evlat ayrımı yapılabilir. Yapmıyorum diyenin çocuğu daha reşit olmamıştır. İlla ki biri daha öne geçer.Valla o işler yaşanmadan bilinmiyor
benim ailem kalabalıkBu tür konulara bekar çocuksuz hatunlar çok mantıksız yorumlar yapıyorlar. İlk sizi gördüm halden anlayanbenim eşim de benzer tempoda çalışıyor hatta şehir dışına falan çıkıyor devamlı. Adamlar iyi niyetli olsalar bile şu aşamada ne yapacaklar… benimkiler büyüdü de alıp sinemaydı kafeydi marketti gezdiriyor… kış günü altı aylık bebeyle ne olabilir
Benim de üzülesim geliyor ama sonra aklıma çoğunun da ileride bu bize bakar diye çocuk yaptıkları geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?