Ayrımcılığı artık kaldıramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben annenize daha çok üzüldüm. Kadının yaşıtları emekli olup en azından maaş yüzü görüyor. Kadın 57 yaşında 4 çocuk üstüne torun bakıyor,helal olsun. Ben hem 4 çocuk büyütüp hem torun bakamazdım. Kadın da bu durumdan memnun değildir. Yaşlılık zamanlarını çoluk çocukla harcamak zaman kaybı. Son demlerinde bir de bunlarla uğraşıp beddua çekiyor. Az kadınlar kulübünde dolaşırsanız bin çeşit anne görüp kendi annenize şükredersiniz. Çalışmıyorsanız mecbur siz bakacaksınız yapacak bir şey yok.

Ay bu benim kafa. Aynen böyle söyleyerek doğurdum. Anlamıyor eskiler. Ah bize de yardım eden olsaydı diyorlar. Benim için yalnızlık daha güzel. 2 hafta dayandım sonra gönderdim kendim baktım oğluma. İlk 2 hafta zihnimde yok. Sonrası oğlumla dolu dolu

Bu tür konulara bekar çocuksuz hatunlar çok mantıksız yorumlar yapıyorlar. İlk sizi gördüm halden anlayan benim eşim de benzer tempoda çalışıyor hatta şehir dışına falan çıkıyor devamlı. Adamlar iyi niyetli olsalar bile şu aşamada ne yapacaklar… benimkiler büyüdü de alıp sinemaydı kafeydi marketti gezdiriyor… kış günü altı aylık bebeyle ne olabilir

Annelere üzülüyorum, kendi çocuklarını büyütüp rahata erecekleri vakit torun çıkıyor bu seferde..

Gercekten ben bu kadar bilmiyordum ama forumdan gordugum kadariyla toplumda yaşli insanlar resmen bu konuda zorbaliga ugruyor cocuklari tarafindan. Zaten cogunluk görevi biliyor, ben bakarim diyor istemese de.
Cunku bakamam dendiginde o zaman sevmeye de gelme, yok bakmadigi torununu görmesine de gerek yok vs yazan evlatlar! gördüm şurada.

Tahmin etmiştim. inşallah 10 ay sonra da aynı fikirde olursunuz
Benim ablam da kimseyi yanında istemedi. Hastanede bile kalmadık . "Zaten zor süreç bir de evde akrabayla yaşamayamam" dedi. Üstelik hem sezaryan dogumdu hem eşi eve sekizde geliyor.
Çocuğu 6 yaşına geldi , tüm terbiyesini de kendi verdi, şımartan - çikolata veren - aman biz sizi öyle mi büyüttük diye kendi istedigini yapan bir anneanne/babaanne olmadan daha bile iyi oldu.
Ben de doğursam annemi cagirmam yanına.
Benim annem de bakmaz zaten
Kendi de iki çocuk doğurmuş, bir haftasonu için bile olsa kimseyi yardıma cagirmamis, kocasıyla ortak bakmış.
Şu ülkedeki ananeyi babaanneyi sırf sevgisinden , genlerine işlemiş fedakar DNA yüzünden bedava is gucu olarak kullanmak bitse keşke

Ben çok hak verdim ya , ortalığı ayağa kaldırırdım sizinkiler çocukta benimki ne diye. Çok alınırdım yani bence tamamen haklısın. Ve bunu içine atmamalısın ohhh abla da bulmuş bırakır mı? Herkes kendine bencil. İyi haşlardım hepsini ben

Tam tersine eğer ilk bnmkine bakıyor olsaydı anne hak geçmesin kardeşim tecrübesz bak bizmkiler büyüdü git yardm et o nuda gör bunlar torununsa o da torunun derdm.
Ha yıpranma kosunda yorulduysa evine geçsin dinlensin birinnkine bakarken yıpranılmıyormu sizce

Tahmin etmiştim. inşallah 10 ay sonra da aynı fikirde olursunuz
Fikrimi değiştirmem çünkü ben yalnızlığı seviyorum yani kv falan geldiğinde normalde de rahat edemem aynı şekilde annem her şeye karıştığı için sevmeden sevmeye gelmeleri benim için daha kabul edilebilir. Ablalarım da aynı şekilde büyüttü fikirleri değişmedi Çocuğu kimseye güvenerek yapmıyoruz sonucta

Ayrıca konu sahibi diyor ki annem evde dursa kimseye bakmam dese eyvallah diyor ki çok haklı evet kimsenin bebesine bakmasın kadın ikisine bakıpta konu sahibininkini değil bakmak görmeye dahi gelmiyor burada sıkıntı büyük

Akşam veya pazar günü bakıyordur belki ama yeterli gelmez bana göre. Yani daha önce çocuk büyütmüş tecrübeli anneyle kıyaslanmaz ki
Herkes bir yerde tecrübesizken anne baba oluyor. Şartları belliyken çocuk yapmayı kendi tercih etmişler. Kimseye güvenmeden bakımını üstlenmeliler. Ebeveynler yardımcı olur kendilerinin insiyatifidir.

Eniştenin katkısı var mıydı? Benim arkadaşım da üç çocuk büyütüyor ama karı koca öğretmen olduklarından çok rahat paslaşıyorlar mesela. Adam haftanın bir iki günü öğlende evde mesela

Benim de üzülesim geliyor ama sonra aklıma çoğunun da ileride bu bize bakar diye çocuk yaptıkları geliyor.

Kalabalıkta benim başım dönüyor akflsşd evde fazladan 1 kişi bile olsa bunalıyorum daralıyorum bu süreçte napıcam hiç bilmiyorum Ben kızımın her şeyine an be an şahit olmal, hiçbir şeyini kaçırmamak istiyorum ama kalabalıkta buda pek mümkün olmuyor. Ağlıyor bana ver diyen mi dersin altını dwğiştirmeye çalışan mı dersin...

Alınganlığınızı anlayabiliyorum ama beddua etme derecesinde bir şey göremedim ben ? Ayrımcılık olduğunu da zannetmiyorum ablanızın çocukları sizden önce olduğu için başlangıçta onlara gitmiş birden bire onları bırakıp size nasıl gelsin ? Bakıcı vs ayarlamak o kadar zor işler ki uzaktan davulun sesi hoş geliyor ama tabi .
Her şeyi geçtim en azından bir telefon uzağında ulaşabilecek anneniz var . Geçen ay annemi kaybettim ve ona akıl danısacağim o kadar çok şey vardı ki sizin elinizde bunlar varken kıymetini bilin.

Birine bakmakla 4 cocugun cocuklarina komple bakmak ayni şey yani, ustelik zamaninda kendi cocuklarini buyutmuş.
Konuştugunuz kadar kolay olsa siz bikmazdiniz degil mi? Su yorumunuzdan anladigim annenin sizin umurunuzda degil anca derdiniz kendiniz ve kardesler arasi bakici bölüştürmek. Daha yorum yapmiyirum

Annenizin kendine ait evi var mı? Dünürüyle dönüşümlü bakabilirler çocukları…siz de çok yorgun düştüyseniz kayınvalidenizi köyden getirebilirsiniz… bu anneannelerin torunlarıyla imtihanı nedir? Çocuk bakabilecek güçleri var gibi koca koca kadınlar kızların etrafında hizmetçi gibi kullanılıyorlar…aslında kızlar kayınvalidelerinin yanında rahat olmadıkları ve istedikleri gibi nazlanamadıkları için annelerin eteğinden ayrılmıyorlar…Kadıncağız evinde oturup ibadetini yapıp arada tatillere gideceği yaşta genç gibi bebek(ler) büyütme derdine düşmüş…

Valla o işler yaşanmadan bilinmiyor
Konu sahibinin ablasının da abisinin de çocuğu varmış. Görmüştür bir şekilde şartları. Kocasının çalışma şartları da belli, adamın da eve, çocuğa yardımcı olacak karakterde biri olup olmadığını da öğrenip çocuk yapmıştır herhalde. Bu noktada en azından annesine doğum sonrası bana şu kadar süre yardımcı olabilir misin diye önden sorabilirdi. Annesi yine istemeyebilir. Önceki mesajımda yazdığım gibi evlat ayrımı yapılabilir. Yapmıyorum diyenin çocuğu daha reşit olmamıştır. İlla ki biri daha öne geçer.

benim ailem kalabalık

şunu söyleyeyim konu sahibi
mesela benim kuzenim özelde çalışıyor (erkek)
memleket olmayan bir şehirde yaşıyorlar
2 tarafın da aileler gidemez öyle uzun uzun anca doğuma filan

yengem şey yapmıştı mesela yeni evlilerdi bebek hemen istiyorlardı ama önce evi yakın 1-2 arkadaşının olduğu siteye taşıttı
valla yaptı bunu
herkes daha yeni evli eşya yeni, taşınma masraf, ne gerek filan dedi ama kız onlarla çok iyi geçiniyor sürekli o ona gidiyor öbürü buna geliyor bebekleri de akran sayılır (bebekli anne komşuya gitme gelmede sorun yaşıyor çünkü değilse)

böyle valla birlikte büyüdüler, tüm sosyal medyaları paylaşımları ortak. büyük çocukları okul çağına geldi biri götürdü öbürü getirdi. çok iyi karar vermiş gerçekten.

ilk doğumdan anca 2 kış sonra araba aldılar o zaman eşle gezdiler, o zamana kadar eşi pek bir şey yapamadı 6 gün çalışıp bir de fabrikalara gidiyordu...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…