- 16 Ocak 2021
- 4.301
- 7.701
- 108
- 30
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Yardıma gelmeyeceği için işi bıraktım. Eşim bu kadar saat çalışmıyordu ben ili bırakınca ekstra çalışmak durumunda kaldı kimseyr güvenerek doğurmadm zaten. Çocuk doğduktan sonra gücüm gitgide azaldı uykular bozuldu bakım zorlaştı lohusalık ağır geldi altından kalkarım sandğın herşeyin altında kaldm ve bebeğim ilk zamsnlar çok gazlıı bi bebekti hala kndime gelemedmAnneniz bahane değil gayet geçerli sebepler sunmuş. Siz de bırakmasaydınız işinizi belki size de yardıma gelirdi ama sonuçta başkasına güvenerek çocuk yapmadınız.
Ayrıca kabul edin ya da etmeyin evlat ayrımı diye bir şey var. Belli bir yaştan sonra böyle oluyor. Miras gibi devletin zorunluluğunda olan bir şey değil bu torun bakma yardımı sonuçta. İstediğine yardım eder istediğine etmez. Belki sizin yanınızda rahat değil. 6 aylık bebek karı koca bakımında gayet yeterli bakılabilir. Diğer tarafta da 2 çocuk anne baba çalışıyorsa da kendileri bakabilir ama anneniz yardımcı olmayı tercih etmiş. Kendinize dürüst olup beklentide olmayı bırakın bence. Eşinizin çalışma saatlerini sunmuşsunuz yardımcı olmadığı için, ona göre evlenseydiniz siz de. Gayet de annenize güvenerek doğurmuşsunuz.
Belli, var bir görmüş geçirmişlikbenim ailem kalabalık
Benim annem sezeryan oldugum için 8gün kaldı benimle.Öyle bebege bakmak çok kolaydı herşeyi yaptı annem gidince anam anam diye demedim diğil içimden ama annede bir yere kadar yardım eder sorumluluk almak lazım onlarda yaşlandı artık bebek bakan zamanları değil.Valla doğuma 3 aydan az kaldı yanımda ne kv istiyorum ne anne. Ben zaten zorluklarını bilerek anne olmaya karar verdim. Eşimde 8den önce eve gelemiyor, 40ım çıkana kadar yanımda duracak olmalarını bile düşündükçe boğuluyomuş gibi oluyorum. Her şeye karıştıkları için sevmeden sevmeye gelseler daha iyi
Ay ilk defa bu kadar aynı düşüncede olabildiğim birini gördüm. Siz ben olabilir misinizKalabalıkta benim başım dönüyor akflsşd evde fazladan 1 kişi bile olsa bunalıyorum daralıyorum bu süreçte napıcam hiç bilmiyorumBen kızımın her şeyine an be an şahit olmal, hiçbir şeyini kaçırmamak istiyorum ama kalabalıkta buda pek mümkün olmuyor. Ağlıyor bana ver diyen mi dersin altını dwğiştirmeye çalışan mı dersin...
Benim kayınvalidem bana karşı annemden daha düşünceli bile olabiliyor bazen bana hiçbir iş yaptırmaz biliyorum çok yardımcı olur ama yine de yanında rahat olamıyorumBenim annem sezeryan oldugum için 8gün kaldı benimle.Öyle bebege bakmak çok kolaydı herşeyi yaptı annem gidince anam anam diye demedim diğil içimden ama annede bir yere kadar yardım eder sorumluluk almak lazım onlarda yaşlandı artık bebek bakan zamanları değil.
Ama kv kalmaktansa kalmamak daha iyi insan rahat olamıyor.
Bence konu taraflı. Diğer yüzünü bilemiyoruz. Annesi belki ablasından bir miktar para alıyordur. Belki konu sahibinin eşini sevmiyordur rahat edemiyordur. Belki konu sahibini bile o kadar sevmiyordur, aralarında problem vardır. Yardıma ihtiyacım yok diyor konu sahibi annem evde otursun madem bana yardımcı olmayacaksa kimseye olmasın diyor. Sonra ben yetişemiyorum yapamıyorum yazıyor. Beklenti içinde değilim diyip beklenti içinde aslında. Bu yüzden aktardıklarının hepsinin doğru olmayacağını düşünüyorum ben.Herkes kızmış ama çocuğu beş aydır görmemesi de çok abartı yahu. Sizinki torun değil miymiş? Çok üzücü.
Enişte akşam geldiğinde çocuk uyumus oluyor (du, artık daha geç uyuyor, uyku seramonisini paylaşıyorlar) .Eniştenin katkısı var mıydı? Benim arkadaşım da üç çocuk büyütüyor ama karı koca öğretmen olduklarından çok rahat paslaşıyorlar mesela. Adam haftanın bir iki günü öğlende evde mesela
Eniştem 8de geliyordu demişsin onu sonradan gördüm. Biz büyümüş çocuğumuzu bile şimdi çıkarmıyoruz dışarı. Aciller hastaneler çocuk kaynıyor. Üçlü virüsü duymadın galiba. Arkadaşın 10 yaşındaki çocuğu beş gün hastanede yattı kapalı ortamlar tehlikeli bu mevsimde. Dışarıda da sere serpe gezdirilmiyor hava soğuk karadeniz yağmurlu mesela.Ben çalışan erkeklere bir şey diyemiyorum kendi kocamı gördüğüm için.Enişte akşam geldiğinde çocuk uyumus oluyor (du, artık daha geç uyuyor, uyku seramonisini paylaşıyorlar) .
O da cumartesi eşi uyusun diye çocuğu alıp çıkıyordu, birkaç saat yürüyüş yapıp kahvaltılık alıp öyle eve geliyordu.
Böyle bir rutinleri vardi.
Benim babam da aynı şekilde,küçükken bizi uyutmak genelde onun işiydi, eve gelince duşu falan o aldirirmis annem çok panik olduğu için.
Ebeveynlik iki ucu olan bir kano küreği gibi bence. Tek tarafli olunca istediğin kadar çaba göster, kendi etrafında dönersin. Cocugu nasıl o gece beraber yaptıysa insanlar aynı o sekilde, bir uyumla beraber bakmalilar.
Çocuğa bakmaktan aciz kocanin da baba yapılmamasi gerekiyor, herkes sonuçta kendini az çok belli ediyor.
Bu konuda da şöyle olabilir. Adam geç eve geliyormuş. Zaten tüm yük kadında. Anne dolaba süt zulalasin , haftada birkaç akşam da baba kalksın çocuğun gece huzursuzluguna, dolaptaki anne sütünü versin. Böylece en azından kadincagiz bir uyku uyur bölünmeden.
Pazarlari evdeymis, pazar sabahları alsın çocuğu çıksın. Bu karda kışta denmiş ama çocuklar için her gün hava almak çok önemli, astronot tulumu giysin çıksın, çok değil iki saat dolansin gelsin. Hadi dışarıya çıkamıyor, yorgun. Bari pazar sabahları alsın çocuğu oyalasin odasında, kadın uyanana kadar.
Ya da öğlen saatlerinde anne çıksın bir üç saat her pazar kendien zaman ayirsin, gerekirse kuafore gitsin, ya da kankasina bir kahveye uğrasin, hci bri şey yoksa gitsin mağaza gezsin, en kötü girsin banyoya üç saat çıkmasın agda banyo maske falan oyalansin kendiyle.
Böylece kısacık saat bile olsa kendiyle özel alanı olur, biraz daha nefes alır
Baba kişisi ona bu imkanı vermiyorsa, anneye alan yaratmiyorsa o zaman yanlış insanı baba yaptı demektir, biraz da tercihlerinin hatasını yaşıyor olur.
Kapalı alana mı çıkartsın yazmış? Üstüne basa basa temiz hava yazmış kaç defa. Evet kapalı ortam hasta yapar, yeterince korunursanız soğuk hava hasta yapmaz hatta iyi bile gelir bünyesine.Eniştem 8de geliyordu demişsin onu sonradan gördüm. Biz büyümüş çocuğumuzu bile şimdi çıkarmıyoruz dışarı. Aciller hastaneler çocuk kaynıyor. Üçlü virüsü duymadın galiba. Arkadaşın 10 yaşındaki çocuğu beş gün hastanede yattı kapalı ortamlar tehlikeli bu mevsimde. Ben çalışan erkeklere bir şey diyemiyorum kendi kocamı gördüğüm için.
Benim kv minik bebege dokunmaya korkuyor ay yapamam diyor.Kendi çocuklarini nasil büyüttu orasi muamma.Benim kayınvalidem bana karşı annemden daha düşünceli bile olabiliyor bazen bana hiçbir iş yaptırmaz biliyorum çok yardımcı olur ama yine de yanında rahat olamıyorum
Kısaca özetleyim ben kimseye gel yatılı kal demiyorum yorgunum depresyondayım bitkinimBence konu taraflı. Diğer yüzünü bilemiyoruz. Annesi belki ablasından bir miktar para alıyordur. Belki konu sahibinin eşini sevmiyordur rahat edemiyordur. Belki konu sahibini bile o kadar sevmiyordur, aralarında problem vardır. Yardıma ihtiyacım yok diyor konu sahibi annem evde otursun madem bana yardımcı olmayacaksa kimseye olmasın diyor. Sonra ben yetişemiyorum yapamıyorum yazıyor. Beklenti içinde değilim diyip beklenti içinde aslında. Bu yüzden aktardıklarının hepsinin doğru olmayacağını düşünüyorum ben.
Tamam siz çocuğunuza öyle yaparsınızKapalı alana mı çıkartsın yazmış? Üstüne basa basa temiz hava yazmış kaç defa. Evet kapalı ortam hasta yapar, yeterince korunursanız soğuk hava hasta yapmaz hatta iyi bile gelir bünyesine.
Tamam işte bu nefesi size eşiniz verebilir. Geç geliyor olabilir ama evden çıkmadan size yemek hazırlayıp çıksın, eve geldiğinde ev işlerini kolaylasın. Siz gün içinde hem onlarla uğraşmazsınız hem daha derli toplu bir evde insanın düzeni olur. Çocuğun sürekli çamaşırı çıkıyordur buna el atabilir. İlla geç geliyor diye eve gelir gelmez kafayı vurup yatmasın. Hafta sonu da daha fazla üzerinizden yük alır kendinize vakit ayırırsınız. Depresyonda olduğunuzu eşinizle paylaştınız mı? Ondan beklentileriniz nedir mesela?Kısaca özetleyim ben kimseye gel yatılı kal demiyorum yorgunum depresyondayım bitkinim
Gelsin illa çocuk baksın demiyorum ama çocuğunuz varsa anlarsınız dört duvar içine nasıl sıkıştığını bir annenin bebeğini yere koyup tuvalete bile gidemediğini... kapmı çalıp bir kahve bile yapsa lüks şuan bnm içşn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?