Ayrıntılı ultrason hakkında bilgi?

hamileligin 1. 2. ve 3. trm. lerinde yapiliyor. yani ayrintili ultrason 3 defa yapiliyor hamilelik boyunca. en pahalisi ve uzun sureni 2. si cunku butun organlari olusmus oluyor ve tum ayrintilari inceliyorlar..

ben bugün yaptırdım kızlar.24 haftam yeni bitti.100 ytl ye 3d ultrasonda siyah beyaz görüntü yani.fetüs ölçümü amniyotik mai ölçümü plesenta durumu.bebeğin diğer iç ve dış organları bakıldı.sanırım 10 dk filan sürdü yani öyle çok uzun sürmedi.radyolojii dr u baktı.sonra rapor hazırladı kadın doğum uzmanımda görsün die.%70 düzeyinde güvenirliği var.yeni tam anlamıyla sağlıklı diyemezler.her sonuç böyledir.sonuç 24 haftalık normal gebelik ve güvenirliliği %70 olarak sonucunu aldım.yani görünürde bebek sağlıklı.

Benim 22.-23. haftalarım civarında doktorum istemişti. Epey araştırdık nedir bu 2.düzey, 3boyutlu, 4boyutlu kavramları falan diye... Şöyle ki;
2.düzey usg'de bebeğin sağlığıyla ilgili tüm değerlendirmeler zaten yapılıyor ve asıl elzem olanı da bu. Bu bildiğimiz siyah beyaz usg. Bebeğin yüzünü gördüğümüz o renkli usg bu değil. Fiyat olarak en ucuzu bu ve hemen hemen tüm hastanelerde, merkezlerde bulunuyor. SSK da karşılıyor ücretinin bir kısmını.

Gelelim 3 ve 4 boyutlu kavramlarına. 4 boyutlu usg; renkli olan, bebeğin yüzünü görebildiğimiz usg. Bu usg'de bebeğin hareketlerini an be an görüyorsunuz, gerçek zamanlı olarak. Ekranda bebek elini ağzına götürüyorsa o an karnınızda da elini ağzına götürüyor yani. Saniye saniye izliyorsunuz. Ücreti görece en yüksek olan usg bu ve her hastanede bulunmuyor. Bazı özel hastaneler, özel görüntüleme merkezleri ve özel muayenehanelerde bulunuyor.

3 boyutlu usg'nin ise 4 boyutludan tek farkı var. o da bebeğin hareketlerini gerçek zamanlı olarak gösteremeyişi. Hareketleri önce kaydedip birleştiriyor ve 5-15 dk sonra size izleme olanağı veriyor.. Onun dışındaki özellikleri aynen 4 boyutlu gibi, tek fark "zaman boyutu"nun olmayışı... Ücret olarak da 4 boyutludan ucuz, 2.düzeyden pahalı... Ve yine her merkezde bulunmuyor, özel hastane,görüntüleme merkezleri ve muayenehanelerde bulunuyor.

Ben 2.düzey ve 4 boyutlu usg baktırma aşamasında çok çile çektim, neyine olduğunu anlamak için çok araştırdım, iyi bir doktor bulabilmek için çok uğraştım... Siz de aynı sıkıntıyı çekmeyin istedim, tüm bilgileri bir arada verebilmek istedim kendi bildiğim kadarıyla. Umarım kafanızdaki soru işaretlerinin en azından bir kısmını bertaraf edebilmişimdir...

Ha bu arada küçük bir uyarı; 4 boyutlu çektirmeye gidecekken "bebeğin yüzünü göreceğiz" diye çok büyük bir beklentiyle gitmeyin derim. Ben öyle gitmiştim ve aynı büyüklükte bir hayal kırıklığıyla geri dönmüştüm. Çünkü bebiş her daim suratı kameraya dönük bir şekilde sizi beklemiyor :)
Ben 2 hafta üst üste gittim, ikisinde de sırtı dönüktü ve yüzünü göremedik. Üstelik ilk hafta gittiğim doktor da mıymıntının tekiydi ve bizi bir dövmediği kaldı.. Gözlerim dolu dolu dönmüştüm eve..
O yüzden ilk seferinde göremeyebileğiniz ihtimalini de göz önünde bulundurarak hazırlıklı gidin ki hayal kırıklığı yaşayıp üzülmeyin benim gibi :))

merhaba 24 haftada yaptırdım ben beyin kalp damarları ve bebeğin organları incelenıyor herhangi bir sorunda anne karnında müdahale için kemik yapısı ölcümü anne karnındaki suyu vs.

:kedi: kafam çook karıştı ya detaylı usg,renkli usg,doppler usg hepsini biribirine karıştırıyorummmCADIARZU ben yarın muayeneye gidicem geçen hafta dr.um demiştiki sen haftaya gel 21.haftanda da gerek görürsem detaylı usg alırız demişti ben bebekte bi problem var mı yok mu görebiliyorum eğer aksi bişi olursa yaptırırsınız demişti radyoloji yapıyormuş fiyatını da sordum ssk lıya 152 lira dediler..şimdi acaba benim bu sorduğum renkli usg dediğinizden mi oluyooo kafam çok karıştı yardım lütfen:bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…