Aysonu Kizlari 2008

benım kız 11 şubat doğumlu şuan 5600 kilo boy 57 cm 4,5 aylık olduk.....iyi gidiyoruz bizde.... sanki hareketlendikçe daha çabuk acıkıyor gibi benım kız... bizde 6 aylık olunca senın kızın kiosuna yetişecez demek..iyi yaa sevindim....ama annem ek gıdaya geçince kilo kaybedebilir dedi...inş kaybetmez senın kız kilo kaybettimi ek gıdaya geçince?

tvye bayılıo benımkı ama
hıc ıyı deılmıs
engellemeye calısıorum sımdı de
otizme gec konusmaya filan sebep oluormus Allah kourusun

senın kızın sabah kahvaltısı menusunde yumurta rafadan az bir tereyağ ekmeğin içi biraz labne peynir demi bunlar var:))))))) benım kızda yese yaa ne güzelllll:)))

ız 1.5 ayda 2.600grn alması lazım yetısmesı ıcın olur mu hec:roflol:
kofte fılan vermıorum daha ya et vermıorum 1 kere tavuk verdım sımdı ona alıssın 7ay dolunca kırmızı et vercem
kafama gore vermedım canım hepsını saatlı ve olculu verdim iyi oldu yoksa butun gun cocugu doyurmakla ugrasırsın
sımdı tam 5 ogun yıyor aralarda bıse yok

benımkı ekmegı pek sevmıo o yuzden 8 tahıllı kasık maması verıorum daha ıyı
pekmez labne az tereyagı ve anne sütü tabiki
bunları bulamac yapıolar genelde ama benımkı oyle sevmedı ayrı ayrı yıo daha ıyı oldu
cunku sonradan normal kahvaltıyı reddedebılıomus bulamaca alısınca
yumurta nadır verıyorum daha

tvye bayılıo benımkı ama
hıc ıyı deılmıs
engellemeye calısıorum sımdı de
otizme gec konusmaya filan sebep oluormus Allah kourusun

allah korusun canım....sen bol bol oyna onunla konuş ..konuşmak en güzeli....bende geç konuşmuşum ...eşimde geç konuşmuş....bizim kızda geç konuşur belki..bunlarlada bağlantılı genetik...bizim soy ağacımız bile çizildiği için artık genetiğide öğrendim:)))))))))

ikinci çocuk ben çok zor doğururum biliyormusunuz...yüksek tansiyondan dolayı riskli grubundanım..devamlı kontrol altında olmam gerekiyor...kardeşi olmayacak sanırım benım kızın..ben birdaha yaşayamam bu durumları....allah olmayan isteyen herkeze versin amin...

anakucagında yedırıorum sımdlık oturmayı pek sevmedıgınden mama sandalyesı almadık daha
1 ay sonra fılan alacam boyle zor olmaya basladı artık
niye kg kaybetsin olur mu aksine kg alımı durduysa baslanıyor ek gıdayaaa
ama tabi cocuk ek gıdayı istemez reddeder ac kalırsa kg verebilir:)
bazıları cok istahsız oluyor ins seninki yerr

deme kızz senin bu tansıyon onceden de varmıydı gebelikte mi farkettniz
nasıl anlamadın yaa işte cok uyanık olmak gerekiyor şişme odem tansiyon oynaması filan hemen dr gitmek lazım of off
yine boyle olcaksa dogurma tabi kusum en guzeli
kızın var ALlaha sukur

kızım sen nediyorsun biz geçen ay tam 1 kilo 200 gram almışız hey gidi heyy sen benım kızı ne sandın :))))) benım kız obez olursa şaşırmayacam....diyete sokarım ilerde vallaaa....)))))

maşallah senın kıza canımm...benımkınınde zamanıı gelince baya senden bilgi alırım ben ama unutma sakın ....

aa benım yengem bu dediğim şeyleri karıştırarak vermişdi ondan oğlu kahvaltıyı sevmiyor şimdi hep çorba yiyordu sabahları bilee....bunu öğrendiğim iyi oldu bende tek tek veririm.....bu kaşık mamalarından bende alayım ilerde.

bende tansiyon yok..ama hamilelikde çıkdı..şeker gibi... 2 ayda normale geldi tansiyonum...birgün evde tekim tansiyonum çıkmış komşumu çağırdım ....doğumdan sonra tansiyonum çıkmış 16 13 dü...allahı şükür bişi kalmadı tansiyonda kalıcı olabiliyormuş fakat benımkı normale döndü..işde ilerde tans,iyon hastası olmam çok yüksekmiş.....

nuriş senın elma rendeleyizi tabğın varmı ben alacam kızıma benımde vardı bebekken annem saklmaışdı :)))sonra kırıldı..üstünde rendesi var cam tabak kayık şeklinde:))

oooo bebeklik hanum buradaymışş cnm siz diyetisyene gitmiyormusunuz o size verir beslenmesi ile ilgili biligi cnm ,

bende dokora soracağımm sonra ek gıdaya geçecz pramatüre gidi gitmiyolar dedi doktorumuz normla bebeklerle aynı ilerliyolar........

ben ayın 11 de kontrole gidecem özeldeki doktoruna o zaman soracağım bizim ağustosda geçiş ek gıdaya çünki derseki evet liste varsa liste ....yoksa nasıl yapacağım hakkında bilgi alacam ben öle netten felan bakarak yapamak istemiyorum çocuklara sıra ile alışması çok iyi çünki damak tadları bozulursa ileride yemek problemi oluyormuş..

ayyy şimdi düşünmek istemiyorum o zaman gelsinn bakalımmm

bebeklik ona kısaca cam rende deniyo bacım:roflol:
var ama benım kıs yemedı oyle elma puresı falan
zaten cok puturlu oluo bogazında kalır dıye korkuorum
hazır meyve purelerınden yedırıorum ben
iyi masallah duzene girmiş tansiyonun canım

dırım kıs dun nestle bebelac ve hipp in devam mamalarını karsılastırdım
hipp de seker yok nişasta var
nestle de şeker var nişasta yok
bebelac da ikisi de var:1shok:
ama vitamin mineral yonunden en zengini bebelac sonra nestle en son hipp
ben de buna sasırdım en pahalısı hipp bunların arasında ve organik
ama içerigi daha az:uhm:

bir de migrosa girdim hero baby nin 2 maması var biri 5-6 digeri 15 tl
15 olan lactum mama.onun uzerinde nukleotidler var yazıoduuuu milupanınkinden yani..
ve indirimdeydi 2 kutusu 15 tl
cok sinir oldum bisuru mama var hipp in de ustunde 15 gunde tuketilmeli yazmıs bızımkı nerdeyse 1 ay olcak bişe olmas herhalde dimi digerleri hep 1 ay yazıo..
bugun hep mama vercem sutu dolaba atacagım..gunah yaa cope mi atayım mamayı simcükkk..

drımım evet gidiyorum diyetisyene fakat bir daha o diyetisyene gitmem nerdeyse kadın ben bebeğime anne sütü vvermiyorum diye dövecekdi..oturup ona hayat hikayemi anlatamam...vermiyorum dedim siz bana aptamil 1 e ne zaman geçeceğimisöylermisiniz dedim..neyse 3500 kilo dedi oo geç kalmışsın diye paparayı yedm girdiğime pişman oldum...:))şimdi normal dr soracam..aylık kontrollerimiz var ona soracam....inşallah b ilgilidir bu konuda...yoksa başka diyetisyene gidecem inanın zor bebekle hastaneye gitmek bir çanta hazırlıyorum termos biberonlar mamalı biberon yanlız sonra boş bibbeberon su biberonu bez bi takım üst... ağız alt silmek için eşyaları resmen bavul taşıyorum:))) eşimle gidiyoruz eve geldiğimizde cılkımız çıkıyor....ana kucağıyla götürmek istemiyorum hastane ortamı eve gelince hepimiz dezenfekde oluyoruz:))) bide ana kucağıyla uğraşamam diye götürmüyorum aslında rahat ediyopr aha benımkı mızırdıyor:))

sub0938 kullanıcısından alıntı Mesajı göster
selam kızlar bende bekleyenlerdendim hemde 3 yıldır fakat,kayseride bir doktora gittim bana çok güzel bir tedavi uyguladı ve şuanda hamileyiiiim 4 haftalık ve şunuda söyleyim arkadaşlar ilişkiden 10 gün sonra kanda çok rahat belli oluyor hamile olduğunuz.bunu ben her 2 -3 güne bir kan tahlili yaptırdım ilişkiden 10 gün sonrasından beridir biliyordum hamile olduğumu.
Alıntı:
sub0938 kullanıcısından alıntı Mesajı göster
kızlar ilk başta ovitrelle diye bir iğne yaptı daha sora serephone diye bir ilaç verdi 5 gün kullandım o ilaçta bitti 1 hafta sonra gel 1 iğnemiz var dedi plengly diye 2 toz 1 su şeklinde iğne yaptı ve ben şimdi 4 haftalık hamileyim bu doktoru mutlaka tavsiye ediyorum arkadaşlar kayseri özel erciyes hastanesi çetin arık daha benim gibi hamile kalan kaç tane tanıdığım var zaten bende onların tavsiye ve ısrarları ile gittim gittiğimin 3 ayını hamile olarak geçiriyorum.

valla cnm benimkiler bebelacı sevdiler yiyolar bundan sonra ona devam
kuşum mamalar açıldımı 4 haftada tüketilmeli diye biliyorum ben açılmamış mamanın son kullanması uzun olmalı ya.....

hehehreeelülülülülülü manyak karı ben iki bebeğe hazırlanıyorum yaa delüüü

annemle ikimiz gidiyoruz üstelikk

fake nirede yaaaa okusayaaa

başım çatllıyor kuşum senle konuştukdan sonra çocukları besledim atların aldım

çekyata yatırdm.......ütüye basladım 3 sepet ütü var çocuklarınkileri ütüledim iki nevresimi kaldı birde uzun kollu kışlıkları giydirmeyecem diye ütülemeyecem ....yaa bizim uzun kollu pijamalarımız olmaz dimi sonbahra doğduklarında hediye gelmişti ...onları hurçlayımda saklayım yaa birine veririmm

bu arada neşe ile konuştum ...36 artılardaymış yani temmuz 10 gibi doğurabilir doktor 24 temmuz demiş ama sancılanırsa doğurur...suni sancı ile doğuma kalkışma didim ....geliyorsa sancın normal dopur gelmiyorsa gir sezeryana dedim....

bizim komlunun bir gelini kafayı sıyırtmış normal doğumda inanamadım yaa
gerçi cerrahpaşada da normal doğuranların çoğu hatırlamıyor doğumu hehe

daha bizim kıyafetler var ütülencek sonra yemek yokkk kızartma yapacam veletler durmadı şimdi uyuttum gideyim bişeyler yiyeyim yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…