• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aytun Hanım'a sorularım olacaktı.

Almuma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
337
23
118
Bir ay önce pko teşhisi konuldu. İki ay üst üste hormon tahlili verdim bir ay her şey normal çıktı ikinci ay değerlerimde çok az bir yükselme vardı ve yumurtalıklarımda da kistler olduğu söylendi. Doktorum kullanmam için Diana35 verdi ama öncesinde karaciğeri yoran bir ilaç kullandığım için hemen arkasından bunu kullanmadım ciğerimi bir ay dinlendirmek istedim. Sorularım ise şunlar:

1- Diana35 Fransa'da başta olmak üzere yasaklanan ve toplatılmaya başlanan bir ilaç. Maalesef Türkçe hiçbir kaynak olmamasına rağmen İngilizce yazılan makaleleri ve araştırmaları okudum. Yasmin, Yasminelle, OStella olmalı ve Diana35'in çok zararlı olduğu yakında yeni jenerasyon doğum kontrol haplarının yani doğal östrojen ve az doz östrojen içeren hapların kullanılması gerektiği yazıyor. Almanya, Çek Cumhuriyeti'nde tanıdığım sağlık mensuplarına da sordurttum bu ilaçlar toplatılmış ve farklı ilaçlar kullandırılıyormuş. Bunu duyunca çok sinirlendim. Biz ikinci sınıf bir ülke miyiz de bizim kadınlarımıza hala bu haplar içirtiliyor?

2- İlaç tedavisi bırakıldıktan sonra hastaların durumu gene eski haline dönüyor. Yumurtlamayı engellemek yerine kistlerden kurtaracak ve insülin direncini düşürecek bir tedavi yöntemi beraber kullanılırsa daha iyi olmaz mı? Yani ömür boyu bu hapları kullanamayız. Kistlerden kurtulduk diyelim. Sonrasında ne yapmalıyız?

3- Bir soğan suyu furyası aldı başını gitti soğan suyuyla kistlerimden kurtuldum diyen bir sürü kadın var. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba poliksitik over hastalığının bir durum ve süregelen bir sendroma dönüşebildiğini söylemeliyim. Bu nednle nasıl göz rengimizi değiştirmek mümkün değilse bu hastalığı tümüyle yileştirmek söz konusu değildir. Ancak ihtiyaçlara göre tedaviler planlanır. Kullanmak istemediğiniz hiç bir ilaç size zorla kullandırılamaz. Toplatılan ilaçlar konusunda tüm dünyanın kullandığı önemli bir ilaçtan bahsediyorsunuz bunun sınıflanmış ülkeler kapsamıyla hiç bir alakası yoktur. Insülin direnci olan hastalara zaten yardımcı ilaçlar verilir ve kilo vermeleri sğalanarak tedavilerine katıkıda bulunulur. Bir takım kür uygulamaları ise bitkisel tedavi ile uğraşan tıp dışı kişilerin uygulamalarıdır. Benim konuya yaklaşımım net olarak bunların anlamsızlığı yönündedir. Kendinize ve ihtiyaçlarınıza uygun bir tedavi yolunu hekiminizle birlikte bulacağınızı düşünüyorum. Saygılarımla.

bir ay önce pko teşhisi konuldu. Iki ay üst üste hormon tahlili verdim bir ay her şey normal çıktı ikinci ay değerlerimde çok az bir yükselme vardı ve yumurtalıklarımda da kistler olduğu söylendi. Doktorum kullanmam için diana35 verdi ama öncesinde karaciğeri yoran bir ilaç kullandığım için hemen arkasından bunu kullanmadım ciğerimi bir ay dinlendirmek istedim. Sorularım ise şunlar:

1- diana35 fransa'da başta olmak üzere yasaklanan ve toplatılmaya başlanan bir ilaç. Maalesef türkçe hiçbir kaynak olmamasına rağmen ingilizce yazılan makaleleri ve araştırmaları okudum. Yasmin, yasminelle, ostella olmalı ve diana35'in çok zararlı olduğu yakında yeni jenerasyon doğum kontrol haplarının yani doğal östrojen ve az doz östrojen içeren hapların kullanılması gerektiği yazıyor. Almanya, çek cumhuriyeti'nde tanıdığım sağlık mensuplarına da sordurttum bu ilaçlar toplatılmış ve farklı ilaçlar kullandırılıyormuş. Bunu duyunca çok sinirlendim. Biz ikinci sınıf bir ülke miyiz de bizim kadınlarımıza hala bu haplar içirtiliyor?

2- ilaç tedavisi bırakıldıktan sonra hastaların durumu gene eski haline dönüyor. Yumurtlamayı engellemek yerine kistlerden kurtaracak ve insülin direncini düşürecek bir tedavi yöntemi beraber kullanılırsa daha iyi olmaz mı? Yani ömür boyu bu hapları kullanamayız. Kistlerden kurtulduk diyelim. Sonrasında ne yapmalıyız?

3- bir soğan suyu furyası aldı başını gitti soğan suyuyla kistlerimden kurtuldum diyen bir sürü kadın var. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

şimdiden teşekkürler.

Cevabınız için teşekkürler. Peki sentetik olmayan östrojen içeren ilaçlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yurt dışından temin edebilsek bunları kullanmamız daha iyi olmaz mı?

Back
X