Empati yapıp bu durumda yaşanamayacağını bildikleri için öyle konuşuyorlar zaten.Kendini koyuyor karşısındakinin yerine.Hazmedemiyor.Yaşayanın da hazmedemeyeceğini düşündüğünden bir şeyler yapmak ihtiyacı duyuyor.Kolundan tutup o hayattan çekemeyeceğine göre de bu tür tepkiler veriyor.Hangi kadın bunu hakeder düşüncesi var altta.Kötü niyet yok.
Bir de tatlım,dayak yemeyen kadın kocası yönünden şanslı olduğundan değil bu.Haysiyet sahibi erkek dayağa başvurmaz bile.Lakin kadın da buna cesaret edememesi için etkendir.Biz de eşimle yeri geldi öyle şiddetli tartışmalar yaşadık ki,dünya yıkılıyor sanırsın.Ama bırak el kaldırmayı,sözlü şiddet dediğimiz hakaret bile çıkmadı ağzından.Şansa değil,hem onun karakterine hem benim duruşuma bağlıyorum ben bunu.Kendini ifade etmekte aciz kalan insan şiddete yönelir.Bağırsak da çağırsak da ifade acizliği yaşamıyoruz karşılıklı olarak.
Bunu yaşayan boşanır boşanmaz bilemem.Ama herkesin fikrini söylediği bir mecrada konu açıyorsa,her tür yoruma açık olmalı,iyi kötü her sözü göğüslemeli.Sonuçta burda söylenen hiçbir şey kocasının yaşattıkları kadar acıtamaz.Benim fikrim tabi bu.