az ve sık yemek mi? acıkınca ve 3 öğün yemek mi? ne yapacağımızı şaşırdık artık...

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
kızlar hangi yöntem doğru, bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.
son zamanlarda karatay diyeti 3 öğün diyor ara öğün yağlanma yapar diyor, diğer diyetisyenlerde 3-4 saat arayla bişeyler yiyin metabolizma hızlansın yoksa vücut yağı depo yapar diyor.
inanın kafam çok karışıyor.

bence doğru olan az ve sık yemek. çünkü az az yediğiniz zaman aşırı acıkma yaşamıyor insan. ben de diyette olduğum için oradan biliyorum. öğünlerin arasını uzatınca çok acıkıyorum, bu sefer de yediğim bana yetmiyor, daha çok yemek istiyorum. ama az az sık sık bir şeyler yeyince midem oyalanıyor ve beynime açlık sinyalleri yollamıyor.

bir sürü tanıdığım insan var. hepsi de tığ gibiler. ama yeme şekillerine baktığımda az ve sık yemek yediklerini görüyorum.

zaten az ve sık yemekten kasıt da oturup yemek yemek değil elbette. bir salatalık, bir meyve, bir kase yoğurt gibi az kalorili ve mideyi oyalayacak şeylerden bahsediyoruz.

ben de iyice acikana kadar bir sey yenmemesi taraftariyim. kilo almak isteyen, cok zayif olan kisileri gozlemleyin; cogu gun icinde 1-2 ogun yiyen, onun disinda bir sey yemeyen insanlardir. 1-2 saatte bir bi seyler yedikce mide genisliyor bence. senelerdir diyet yapan biri olarak bunu gozlemledim

metabolizmayı sürekli çalışır halde tutmak için sık sık yemek gerekiyor. ben kahvaltı yapmayıp öğlen yemeğini geçiştirip akşam yemeğe saldırıyodum resmen. şimdi 2 haftadır diyetteyim kahvaltı yapıyorum ve ara öğünleri ( hatırlamak için alarm kurmam gerekse bile) atlamamaya çalışıyorum. gördüm ki daha çok yemek yiyiyorum ve zayıflıyorum:)))))

bi yazıda okumuştum,

acıkmadan bişeyler yiyoruz çünki diyetisyenler bunu öğütlüyor ve sonuç obezite diyordu.

diğer yazı ise 3-4 saatte bişeyler atıştırınki metabolizma hızlansın, az yerseniz vücut kıtlık olarak algılıyor ve önceki yediklerimiz yağa dönüşüyor.

ikiside mantıklı ama hangisi doğru.

ama normalde çok sıkı yemediyse her insan 4 saatte bir acıkır.en azından ben öyleyim.

dediğin gibi aslında iki tarafın penceresinden olaya bakınca ikisi de haklı ama şöyle düşünelim...
1. cümleden kasıt bence gereksiz atıştırmalar yani abur cubur tabir ettiğimiz cips, kola, bisküvi, çikolata tarzı seyler... ve aynı zamanda insanların vücudun dengesini bozmuş olduguna dikkat cekiyor olabilir. yani eskiden 3 öğün yerken ve hem zayıf hem de karnı tok iken zamanla yeme alışkanlıklarındaki değişme ve sürekli atıştırma halinde olma sonucu obezite arttı...
2. cumleye bakarsak da üst cumlede söylediğim bu dengesizliği düzeltmek için de ara öğünleri tamamen cıkarmak yerine, saglıklı alternatifler üretilmeye baslandı... cünkü vucut sık yemeye alıştı... ara öğünleri meyve gibi saglıklı alternatiflerle süslemek de hem mideyi doygun hissettiriyor hem de gözü...
çünkü az yedikçe beyin diyor ki bedene az gıda giriyor, tehlike var o zaman yediğini depola ki bir sonraki besin gelene kadar idare edeyim, bu da dogal olarak metabolizmayı yavaşlatıyor ve kilo almaya meylediyor vucudu...
aslında dediğim gibi ikisi de dogru... ama tabii hangisine uymak gerekir dersen, bu senin beslenme alışkanlıklarınla ilgili bişey... mesela ben 3-4 saatte bir acıkırım şekerim düşer ve ben bir meyve veya bir bardak ayran içtiğimde hem şekerimi dengelemiş olurum hem de baska seylere kayıp da gereksiz atıştırma yapmamış olurum...
karar senin, önce bedenin hangisine daha meyilliyse sen de ona gore davran...
inşallah yazdıklarım kafanı karıştırmadı... sorun olursa da cevaplarım, özelden de yazabilirsin....
sevgiler, güzel, saglıklı gunler diliyorum....

Son düzenleme:
Yıllardır uzmanlar değişik fikirler öne sürerler ve her sene bir diyet moda olur. Biri diğerini beğenmez kendininkinin doğru olduğunu savunur.
Aslında herkesin metabolizması değişik ve en sağlıklı şekilde nasıl beslenmesi gerekiyorsa kendi bilir.
Ben sık ve az yemek taraftarıyım.
Kilo verip almayanlar 6-8 öğün yiyenler ve sağlıklı beslenmeyi ömür boyu sürdürenlerdir.
Ara öğünlerde genelde meyva, bazen süt, çok seyrek de sütlü tatlı tercih ederim.
Az ve sık yemek mideyi küçültmek için de gerekli bence.

Merhaba. Peki diyetleriniz başarılı oldu mu, özellikle günde 2-3 öğün yiyerek yaptıklarınız?

Peygamberimiz gunde iki ogun yiyordu bi referans noktasi alirsak eger. Aslinda vucudu az yemeye alistirirsak ara ogunlerde kalkiyor o aclik hissi de. Fakat biz hep bu yapay biskuvi cikolata fastfood tarzi ya da hazirgidalarla vucudun doyma mekanizmasini bozuyoruz yapay bir aclik verip surekli acikma hissine yol aciyor.

Akupuntur yapan bir doktora gittik.Doktor Peygamberimizin zamanlarını anlattı.Onlar bizim gibi durmadan yemiyorlardı ,ve sağlıklı besleniyorlardı diye anlattı.İki öğün yemek yerlerdi oda bizim gibi tıka basa değil.Bizde şimdi yiyecek çok kıtlıktan çıkmış gibi yiyoruz.Sanki bir daha yemek yemiyecekmişiz gibi.Az az yiyip mideyi küçültmek mantıklı ve az az yerken yediğimiz besinler de önemli.Mide küçüldükten sonra İki öğün bir ara yaparak beslenmek bence en mantıklısı.

Ben de günde 2 öğün taraftarıyım. Sık sık yemek yemeliyim dediğim zaman kesinlikle ipin ucu kaçıyor. Onun yerine uzun zamandır 2 öğün olarak besleniyorum ve gerçekten kilo almadım aksine çok yavaşta olsa zayıfladım. Yaptığım tek şey sabah gerçekten iyi bir kahvaltı yapıp öğle hiç bir şey yemeyip saat 5 6 gibi akşam yemeği yemek. Bana göre bu sayede ne yediğinin farkında oluyorsun. Tabi öğlen çok şekerim düşerse arada kuru meyve atabiliyorum ağzıma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…