Az yemek yiyip çok abur cubur yiyorum NASIL KURTULABİLİRİM?

dontt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
323
2
46
Ankara
3 ay boyunca uğraştım zar zor 60 kilodan 52-53lere düştüm (163-165 arası boyum) ama gel gelelim ki abur cuburu bir türlü bırakamadım (cola nescafe mısır çekirdek dışında) hala azıcık göbeğim var ve fenası yedikçe yeniden büyümeye başlıyor :50:

Öğün atlamam 3 öğün yemeğimi yerim ama 1 dilim ekmeğe ne sığarsa.. Asıl sıkıntı yemeklerden sonra başlıyor, akşama kadar evdeyim yapacak bi işim yok karnım tok ama gözüm aç: resmen abur cubur yemeyi eğlence haline getirdim, yemezsem çok mutsuzum..

Bi süredir ara öğün olarak (kahvaltı-öğle yemeği arası veya öğle-akşam yemeği arası, günlük limit en fazla 400-500 kalori) her allahın günü çikolata bisküvi çerez falan yiyorum nesquik mısır gevreklerinden aldım belki ana öğün olarak yersem abur cubur istemez canım diye ama nafile, yedikten sonra arayışlara başlıyorum.. Sabah kalktığımda bile bugün ne yesem diye düşünmeye başladım artık :53:

Karar verdim artık bu illet bağımlılıktan kurtulacam! Tamamen diyemiyorum herkes arada yer ama abartmadan yemek çok önemli ben bi paket mi alıyorum hepsi bitmeden rahatlamam, az yemek için neler yapabilirim? Haftada kaç gün abartmadan yersem zararsız olur? Nasıl kafamdan silip atabilirim deneyimlerinizi paylaşmanız çok önemli..

Kalabalık bi aileyiz + ablamla aynı odada kalıyoruz ve kendisi sürekli bi şeyler yer, o yüzden eve sokmamam imkansız :44:

Son düzenleme:
yemek yemeyi arttırmalısın önce canım, sağlıklı şeyler ye öğünlerinde.
ilk başlarda miden şişebilir rahatsız olabilirsin ama bi kase çorba bi tabak yemek ye mesela ekmeğe birşey sürüp atlama öğünü.
abur cubura gelince ablan ne yerse yesin sen bol bol meyve yemeye çalış, birşeyler arandığında su iç.
olmuyo mu bi paket mısır gevreği al kendine canın birşeyler istediğinde ondan at ağzına çerez gibi, mısır gevreklerinin de meyvelileri var onları da tercih edebilirsin.
hem daha sağlıklı sürekli çikolata vs yemekten. :27:

yemek yemeyi arttırmalısın önce canım, sağlıklı şeyler ye öğünlerinde.
ilk başlarda miden şişebilir rahatsız olabilirsin ama bi kase çorba bi tabak yemek ye mesela ekmeğe birşey sürüp atlama öğünü.
abur cubura gelince ablan ne yerse yesin sen bol bol meyve yemeye çalış, birşeyler arandığında su iç.
olmuyo mu bi paket mısır gevreği al kendine canın birşeyler istediğinde ondan at ağzına çerez gibi, mısır gevreklerinin de meyvelileri var onları da tercih edebilirsin.
hem daha sağlıklı sürekli çikolata vs yemekten. :27:

Yarından itibaren başlıyorum az yemeyi öğrenmem gerek sonuçta ne zamana kadar hiç yemeden durabilirim ki, 20 gün yemeyince artık bağımlılıktan kurtuluyormuşuz ama diyelim ki yemeyip kurtuldum sonrasında 1 tane bile yesem yine aynı noktaya dönerim..

Yarından itibaren başlıyorum az yemeyi öğrenmem gerek sonuçta ne zamana kadar hiç yemeden durabilirim ki, 20 gün yemeyince artık bağımlılıktan kurtuluyormuşuz ama diyelim ki yemeyip kurtuldum sonrasında 1 tane bile yesem yine aynı noktaya dönerim..

inan olmuyor öyle :34:
bir kere yeyince değil bir hafta filan sürekli yersen tekrar eski alışkanlıklarına dönersin, ben çok uğraşmıştım abur cuburu bırakmak için şimdi sadece regl zamanı canım istiyor :16:

inan olmuyor öyle :34:
bir kere yeyince değil bir hafta filan sürekli yersen tekrar eski alışkanlıklarına dönersin, ben çok uğraşmıştım abur cuburu bırakmak için şimdi sadece regl zamanı canım istiyor :16:

Ne kadar sürede bıraktınız? Nasıl oldu direk mi kestiniz yoksa önce azalttınız mı haftada 1-2 gün falan gibi?

Ne kadar sürede bıraktınız? Nasıl oldu direk mi kestiniz yoksa önce azalttınız mı haftada 1-2 gün falan gibi?

haftada iki tane çikolata yeme izni verdim kendime, aynı zamanda spor da yapıyordum meyve yemeye filan alıştım bi ayda canım istememeye başladı :34:
zaten cips sevmiyorum ama kolayı bırakmam uzun sürdü şimdi çok nadir içiyorum :1:

haftada iki tane çikolata yeme izni verdim kendime, aynı zamanda spor da yapıyordum meyve yemeye filan alıştım bi ayda canım istememeye başladı :34:
zaten cips sevmiyorum ama kolayı bırakmam uzun sürdü şimdi çok nadir içiyorum :1:

Ben kola, şekerli çay, çekirdek, mısırdan kurtulabildim nescafeyi de çok nadir içiyorum ama diğerlerinden (çikolata cips çerez hamur işleri) kurtulamıyorum asosyal biriyim beni şuanda mutlu edebilen tek şey onlar haliyle bi tarafım bırak derken bi tarafım bırakma diyor :50: yaşımda 17 bu arada

Benim de canım bazen çok abur cubur istiyor . Öyle zamanlarda meyve ile atlatmaya çalışıyorum . Bazen mısır patlatıyorum ama yağsız ve de tuzsuz.
Eğer canın çok tatlı isterse de , kuru kayısının arasına bir ceviz koyup yersen, tatlı ihtiyacını biraz olsun kesebilirsin . Ben de işe yarıyor.

Ben kola, şekerli çay, çekirdek, mısırdan kurtulabildim nescafeyi de çok nadir içiyorum ama diğerlerinden (çikolata cips çerez hamur işleri) kurtulamıyorum asosyal biriyim beni şuanda mutlu edebilen tek şey onlar haliyle bi tarafım bırak derken bi tarafım bırakma diyor :50: yaşımda 17 bu arada

bi kere asosyalim beni sadece bunlar mutlu ediyor dersen zaten yemeyi bırakamazsın canım :50:
belki zor günler geçiriyorsundur lisede herkese olur ama çözümü abur cubur değil, illa birşeyler yemek istiyorsan meyve ye üzerine tarçın at çok güzel oluyor. çerez tüketebilirsin badem ceviz fındık filan faydalı şeyler kararınca yediğinde ama diğerlerini azaltmaya hem sağlığın hem kilon için. moral bozukken yemek yemek sadece kendini oyalamak için, ilgilenecek başka şeyler bul kendine :34:

Artık abur cubur yedikten saniyeler sonra psikolojik olarak mutsuz oluyorum çok ağır geliyor, kararımı verdim yarından itibaren sadece pazar günleri 1 paket hakkım var, yavaş yavaş tamamen bırakırım veya hep haftada bir kerecik yerim :54: Zaten haziran gibi kedi alıyoruz çikolatanın verdiği mutluluğu hatta çok daha fazlasını kedişim verir :27:

Son düzenleme:
Back
X