Azarlanmak istiyorsaniz

Ayni seyi ben de akademide calisanlar, profesorler, ve buyuk sirketlerde calisan muhendis meslektaslar icin soylemek istiyorum.

Hem Turkiye'de hem Avrupa'da okul profesorlerinin popolari kalkmis afedersiniz, acaip bir ego. Hayir yani altinda ne sebep var derseniz, cok super bir arastirma, cok super bir basari flan mi var o da yok. Dunya'daki tiptan tutun muhendislige kadar en iyi arastirma ve akademik calismalar Amerika'dan keza en iyi universiteler de. Ama ordaki adamlar o kadar mutevazi ki, yanina git sohbet et. Ogrenciye de cok kibarlar, ellerinden gelen yardimi yapiyorlar. Bizimki butun gun odasinda otutur, gelen ogrenciye de afra tafra yapar.

Avrupa`daki hocalarin boyle oldugunu bilmiyordum, Turkiye`deki akademideki hikayeleri cok dinledim arkadaslardan, asistanlar hocalarin resmen kolesi olmus, ozel islerine kadar yaptiriyorlar. Izninizle birsey anlatmak istiyorum, gecen sene doktoradan mezun oldum, ama torene bu sene katilabildim, torenden sonra bolum de kendi icinde mezunlari icin kutlama yapti, bolum baskani resmen garson gibi calisti, herkesin ayagina goturdu icecegini pastasini.

Ama nasıl olur ya, hani kıskanıyorlardı? Ay ben şooookOysa çok güzel bir proje tasarlamıştım, bunu sunacaktım kamuoyuna. Projem şuydu: Tüm sınır kapılarının üstüne üzerlik otu ile at nalı ve girişlere de kocamaaaaaan nazar boncuğu Bu projem güme mi gitti yani

Acibadem yada amerikana git philly
Tertemiz piril piril , gulen suratlar , kibar otesi doktorlar
Muayene de acibademde 170 falandi en son , gerci son zamlardan sonra ne oldu bilmiyorum

Yok gume gitmez, guzel proje, destek alir. Onlar kiskansa ne kismanmasa ne biz biliyoruz sonucda bizi nasil cekemediklerini:) Baktim kalabalik bir ortama giricem, Turk oldugumu da biliyorlarsa hele, nazar boncuklu kolyemi gozlerine gozlerine sokuyorum:) Saka bir yana guzel bir milletiz aslinda, calisirsak biz de yapabiliriz ama bizim sorunumuz hemem yapalim hemen sonucu alalim, gunluk yasiyoruz.

Acibadem yada amerikana git philly
Tertemiz piril piril , gulen suratlar , kibar otesi doktorlar
Muayene de acibademde 170 falandi en son , gerci son zamlardan sonra ne oldu bilmiyorum

Ben de Ankara'da 1 kere Bayindir Tip'ta 1 kere Guven Hastanesi'nde muayene oldum. Anneannem de Guven'de kalp ameliyati oldu. Ikisini de gonul rahatligiyla tavsiye ediyorum. Piril piril temiz bir kere. Personel guleryuzlu, doktorlar cok iyi.

cerrahpaşa'da sizinle bu kadar uzun konuştular mı ya? inanın ona bile şaşırdım. zira bana reçete yazma işi bekleme salonunda elime kağıt tutuşturup yollamalarıyla olmuştu. çok çok üzgünüm ama oranın kadın doğum polikliniği çok kötü durumda

Keşke şikayet etseydiniz inşallah hastalık falan kapmamışsınızdır.Siz bunu anlatınca benim de aklıma geldi.Bebeğim bi devlet hastanesinin yoğun bakımında yatarken orda bi hemşire vardı böyle abuk subuk ters ters cevaplar veriyodu mesela bi bakar mısınız diyince neye bakiyim falan gibi alayvari tavrı vardı.Yoğunbakımda bebeğime falan zarar verebilir diye rezillik çıkarmamıştım ben zaten canımla uğraşıyoken o kadının tavrı beni çileden çıkarmıştı.Hele o tür bölümlere bu kadar empatiden insanlıktan yoksun tipleri koyuyolar sonra insanlar neden sağlık çalışanlarına saldırıyo oluyo.

Duymamazsın kıskanmazlar çünkü :)) 11 senedir oradayım bende ikinci evim oldu orası, o yüzden karşılaştırma yapabiliyorum, ama belki bizim haberimiz yoktur Zeynep ha, Amerika bırı kıskanıyordur , netimizi diye sorarsan bildiklerini bile sanmam :))) . Bizim ülkede şiddet uyguluyor herkes, kimisi gücü yettıgı için kaba kuvvet, kimisi hiyerarşik şiddet ... düzelmez bu durum eğer şiddet sarmalı çözülmezse.

İki birime gittim orada, benimle ilgilendiler hatta kalp grafiği çektirdim onlar da kibardı ama asistanların iyi yetiştiğini sanmıyorum, ben beğenmedim, bir tanesi elindeki ultrason aletinin kapasitesinden , neler yapabileceğinden bi haberdi:)

Bence resmen önyargılar ile insana muamele ediyorlar bazıları, görünüşün, yaşın, kıyafetin, konuşma şeklin, iletişim tarzın vs vs, buna bağlı olarak bir yargıya varıp " bu anlar, bu anlamaz vs vs" deyip bir yargıya varıyorlar. Hatta ikisi söyledi söyledi bile " sizin eğitiminiz nedir, eğitim çok fark ediyor, 80 hasta geliyorsa beş tanesi anca sizin gibi vs vs" yani aşağı turkursen sakal yukarı tükürsen bıyık İnan. Gerçi bazen hekimleri anlıyorum. Asetik bölümünde hasta bilgisi alınıyor , hasta yakınları gelmesin deniyor çünkü "en son reglinizi ne zaman oldunuz "tarzı özel sorular soruluyor, arkadaş bir sonraki hastanın kocası içeriye giriyor :))) hastanın kendisi bile değil kocası, gel de kızma yani. Abi işin ne içeride regl olmaya başladın da haberımız mı yok, hiç mi hasta mahremiyeti, özel alan diye bir kaygısı olmaz insanın! Ya da kadına en son ne zaman regl oldunuz , tarihleri verin diyor, kadının haberi yok, farklı tarıhler veriyor falan:) aman ne bileyim be işte bir garip haller :)

Kadin doguma hasta olarak da gidiyorum orda stajda yaptim gercekten asiri yogunluk var ve dediginz gibi icerde hasta varken diger hastann kocasi odaya girmek istiyor! Ayip denen birsey var ya, birde en gicik oldugum sey servise hasta ziyaretine gelirler hastayi sorar burda yok deriz yine de tek tek gidip odalara bakar boyle olunca sa kiziyorum sen ne hakla baska hastanin odasina girersin ya kadin musait degilse diye ama kimin umurunda yuzsuzler kendilerine yapilsa ortaligi yikarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…