- 23 Ağustos 2012
- 51.200
- En iyi cevaplar
- 1
- 238.326
- 898
- Konu Sahibi Papatyayay
-
Evet dogru tahmin ettiniz, Amerika`dayim. Aslina bakarsaniz sadece saglik calisanlari degil Turkiye`de iyi bir is, mevki ve makam sahibi olmus bircok kisi kendini diger insanlardan farkli saniyor, ustun goruyor, Amerika`yi da bircok konuda elestirebilirim ama benim tanistigim doktorundan akademisyenine insanlarin mutevaziligi karsisinda sasiriyorum. Bu arada 8 senedir Amerika`dayim, daha Turkleri cok kiskaniyorum diyen tek Amerikali gormedim, hatta dunyanin her yerinden arkadaslarim oldu, birisi bile seni kisakinyorum demedi iyi mi, en fazla Istanbul guzel, Kapadokya guzel. Heralde ne kadar kiskaniyorlarsa artik itiraf bile edemiyorlar. Sevgiyle kalin.
Avrupa`daki hocalarin boyle oldugunu bilmiyordum, Turkiye`deki akademideki hikayeleri cok dinledim arkadaslardan, asistanlar hocalarin resmen kolesi olmus, ozel islerine kadar yaptiriyorlar. Izninizle birsey anlatmak istiyorum, gecen sene doktoradan mezun oldum, ama torene bu sene katilabildim, torenden sonra bolum de kendi icinde mezunlari icin kutlama yapti, bolum baskani resmen garson gibi calisti, herkesin ayagina goturdu icecegini pastasini.Ayni seyi ben de akademide calisanlar, profesorler, ve buyuk sirketlerde calisan muhendis meslektaslar icin soylemek istiyorum.
Hem Turkiye'de hem Avrupa'da okul profesorlerinin popolari kalkmis afedersiniz, acaip bir ego. Hayir yani altinda ne sebep var derseniz, cok super bir arastirma, cok super bir basari flan mi var o da yok. Dunya'daki tiptan tutun muhendislige kadar en iyi arastirma ve akademik calismalar Amerika'dan keza en iyi universiteler de. Ama ordaki adamlar o kadar mutevazi ki, yanina git sohbet et. Ogrenciye de cok kibarlar, ellerinden gelen yardimi yapiyorlar. Bizimki butun gun odasinda otutur, gelen ogrenciye de afra tafra yapar.
Ama nasıl olur ya, hani kıskanıyorlardı? Ay ben şooookEvet dogru tahmin ettiniz, Amerika`dayim. Aslina bakarsaniz sadece saglik calisanlari degil Turkiye`de iyi bir is, mevki ve makam sahibi olmus bircok kisi kendini diger insanlardan farkli saniyor, ustun goruyor, Amerika`yi da bircok konuda elestirebilirim ama benim tanistigim doktorundan akademisyenine insanlarin mutevaziligi karsisinda sasiriyorum. Bu arada 8 senedir Amerika`dayim, daha Turkleri cok kiskaniyorum diyen tek Amerikali gormedim, hatta dunyanin her yerinden arkadaslarim oldu, birisi bile seni kisakinyorum demedi iyi mi, en fazla Istanbul guzel, Kapadokya guzel. Heralde ne kadar kiskaniyorlarsa artik itiraf bile edemiyorlar. Sevgiyle kalin.
Acibadem yada amerikana git phillyAmerikadasın sanırım Zeynep çünkü Amerika'da aynen böyle yapılır , insan yerine konduğunuzu hissedersiniz, herkes güler yüzlü davranır, kibarca konulur her işlemi teker teker anlatır. Bizim hekimlerimiz ve sağlık çalışanları kendilerini halktan ve hastaneye gelen hastalardan farklı sanır, ama aynısı olduğunu o kültürün bir parçası oldunu unutur. Hizmet satarak hayatını kazandığının farkında dahi değildir.ve evet devlet hastaneleri ödeneksizdir, her kalemin harcanacağı yer bellidir.düşündüğün gibi değil yani, nerden mi bilmiyorum Amerika'dan taze Türkiye'ye tatil için geldim de ondan :))))
Sassyciğim çoğu hastanede özensiz özel de olsa aynen bu, özellikle kadın dogum. Şaka gibi sma muayenesi en az 250 lira olan hastanelerde bile sedye örtüsü peçete ve hasta üstü için tek kullanımlık malzeme yok..
Postumu amerigaaa bizi kıskanıyy rr diye bitiriyorum
Yok gume gitmez, guzel proje, destek alir. Onlar kiskansa ne kismanmasa ne biz biliyoruz sonucda bizi nasil cekemediklerini:) Baktim kalabalik bir ortama giricem, Turk oldugumu da biliyorlarsa hele, nazar boncuklu kolyemi gozlerine gozlerine sokuyorum:) Saka bir yana guzel bir milletiz aslinda, calisirsak biz de yapabiliriz ama bizim sorunumuz hemem yapalim hemen sonucu alalim, gunluk yasiyoruz.Ama nasıl olur ya, hani kıskanıyorlardı? Ay ben şooookOysa çok güzel bir proje tasarlamıştım, bunu sunacaktım kamuoyuna. Projem şuydu: Tüm sınır kapılarının üstüne üzerlik otu ile at nalı ve girişlere de kocamaaaaaan nazar boncuğu Bu projem güme mi gitti yani
Acibadem yada amerikana git philly
Tertemiz piril piril , gulen suratlar , kibar otesi doktorlar
Muayene de acibademde 170 falandi en son , gerci son zamlardan sonra ne oldu bilmiyorum
cerrahpaşa'da sizinle bu kadar uzun konuştular mı ya? inanın ona bile şaşırdım. zira bana reçete yazma işi bekleme salonunda elime kağıt tutuşturup yollamalarıyla olmuştu. çok çok üzgünüm ama oranın kadın doğum polikliniği çok kötü durumdaAtacaksın hepsini , ve de "malpractice" davaları açacaksın bakalım neler oluyor. Tıp eğitimini okumayacaklardı da dört yıllık temel bilimler okuduktan sonra, o alanı okuyanlar arasından tekrar hem yazılı hem de sözlü sınavla alacaksın. Böylelikle aslında hekim olmaması gereken, aşağılık komplesi olan, gözü sadece hekim olarak onun sağladığı parayla sınıf atlamaya çalışanları elemiş olacaksın. Mesleğe saygısı ve sevgısı ve merakı olanlar okuyacak, adamlar uzmanlık bitince alanda ne var ne yok haberi yok okumuyor, şaka gibi ama okumuyor.
Daha kendim yeni cerrahpaşa kadın doguöa gittim. Hekim İyi hoş adam , tatlı dilli ama bana bir ilaç önerdi, Yeni piyasaya çıkacak deneyelim istersen Bayer firması deniyor, operasyon yapmayız eğer ameliyattan korkuyorsan bunu dene dedi. . Bana ilaç adını verin ben kendim araştırmamı yapıp size bildiririm dedim. Baktım araştırmaya ne zaman başlamış, ne deneniyor, beklenen ilk sonuç ve ikincil sonuçlar ne. Kafama yatmadı ve bana uygun bir ilaç değil. Önce mesaj attım, sonra kendisi ile karşılaştım adam ilacın beklenen sonuçları ne bilmiyor! Bana aa birincil sonuçlar öylemiymiş diyor, ikincil beklenen sonuçlar neymiş diyor. Haberi yok denemek istediği ilacın kullanım amaçlarından, Amerikan üniversiteleri başlamış çalışma bunlarada siz de bulun üç denek demiş Bayer , ama adamlar içeriğe bakmamış nedir ne değildir kime uygulanır diye. Hadi ben İngilizce biliyorum, pubmed okuyabiliyorum, klinik deneyler ben amaçları hakkında bilgiyi nereden alacağımı biliyorum da, ya bilmeyenler? Onları Allah kurtarsın, bu ülkede kimse ama kimse işini iyi yapmıyor herkes çok mutsuz!
Evet dogru tahmin ettiniz, Amerika`dayim. Aslina bakarsaniz sadece saglik calisanlari degil Turkiye`de iyi bir is, mevki ve makam sahibi olmus bircok kisi kendini diger insanlardan farkli saniyor, ustun goruyor, Amerika`yi da bircok konuda elestirebilirim ama benim tanistigim doktorundan akademisyenine insanlarin mutevaziligi karsisinda sasiriyorum. Bu arada 8 senedir Amerika`dayim, daha Turkleri cok kiskaniyorum diyen tek Amerikali gormedim, hatta dunyanin her yerinden arkadaslarim oldu, birisi bile seni kisakinyorum demedi iyi mi, en fazla Istanbul guzel, Kapadokya guzel. Heralde ne kadar kiskaniyorlarsa artik itiraf bile edemiyorlar. Sevgiyle kalin.
cerrahpaşa'da sizinle bu kadar uzun konuştular mı ya? inanın ona bile şaşırdım. zira bana reçete yazma işi bekleme salonunda elime kağıt tutuşturup yollamalarıyla olmuştu. çok çok üzgünüm ama oranın kadın doğum polikliniği çok kötü durumda
Kadin doguma hasta olarak da gidiyorum orda stajda yaptim gercekten asiri yogunluk var ve dediginz gibi icerde hasta varken diger hastann kocasi odaya girmek istiyor! Ayip denen birsey var ya, birde en gicik oldugum sey servise hasta ziyaretine gelirler hastayi sorar burda yok deriz yine de tek tek gidip odalara bakar boyle olunca sa kiziyorum sen ne hakla baska hastanin odasina girersin ya kadin musait degilse diye ama kimin umurunda yuzsuzler kendilerine yapilsa ortaligi yikarlarİki birime gittim orada, benimle ilgilendiler hatta kalp grafiği çektirdim onlar da kibardı ama asistanların iyi yetiştiğini sanmıyorum, ben beğenmedim, bir tanesi elindeki ultrason aletinin kapasitesinden , neler yapabileceğinden bi haberdi:)
Bence resmen önyargılar ile insana muamele ediyorlar bazıları, görünüşün, yaşın, kıyafetin, konuşma şeklin, iletişim tarzın vs vs, buna bağlı olarak bir yargıya varıp " bu anlar, bu anlamaz vs vs" deyip bir yargıya varıyorlar. Hatta ikisi söyledi söyledi bile " sizin eğitiminiz nedir, eğitim çok fark ediyor, 80 hasta geliyorsa beş tanesi anca sizin gibi vs vs" yani aşağı turkursen sakal yukarı tükürsen bıyık İnan. Gerçi bazen hekimleri anlıyorum. Asetik bölümünde hasta bilgisi alınıyor , hasta yakınları gelmesin deniyor çünkü "en son reglinizi ne zaman oldunuz "tarzı özel sorular soruluyor, arkadaş bir sonraki hastanın kocası içeriye giriyor :))) hastanın kendisi bile değil kocası, gel de kızma yani. Abi işin ne içeride regl olmaya başladın da haberımız mı yok, hiç mi hasta mahremiyeti, özel alan diye bir kaygısı olmaz insanın! Ya da kadına en son ne zaman regl oldunuz , tarihleri verin diyor, kadının haberi yok, farklı tarıhler veriyor falan:) aman ne bileyim be işte bir garip haller :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?