- 25 Ocak 2018
- 174
- 194
- 18
- 31
- Konu Sahibi Papatyayay
-
Hijyen durumunu nereye sikayet edebilirim?Hijyen durumunu şikayet edin kesinlikle. Her hastaya kullandığı ultrasonu size kullanamaz. Ya hastalık kapsanız???
Şikayet edin o hastaneyi. Ben de gittim devlete ama bu kadar da değildi. İlgisiz bir kaç doktor var evet ama iyisi de var.
Aynısı acilde neredeyse başıma geliyordu. Gece sancım tuttu gittik. Alttan muayene yapacaklar.Gercekten kadin dogum klinikleri bir panayir. Bir kere gitmistim, aynen her yer les gibi. Hemsire evli olup olmadigimi sordu (ki ne sacma, ne cirkin bir soru), ben bon bon bakinca doktor “Yani muayene edebilir miyim?” diye acikladi. Iceri gectik. Koltuk les gibi. Bir kumas parcasi verdiler. Onu koltuga serecek oldum, hemsire “Onu altina serme, senden sonra baskalari da kullanicak” diye azarladi. Saka gibi!
182 sağlık bakanlığı. Arayın şikayet edin.Hijyen durumunu nereye sikayet edebilirim?
Aynısı acilde neredeyse başıma geliyordu. Gece sancım tuttu gittik. Alttan muayene yapacaklar.
Geçtim içeri baktım hemşire söyleniyor. "Elli defa söylüyorum şu örtüyü alta sermeyin diye!"
Korktum sesinden o derece. Ben de bekliyorum ayakta.
"Canım geç hazırlan ama bak örtüyü alta serme al temiz örtü veriyorum." dedi. Hamilelik hormonlarından mıdır nedir kedi gibi oldum o an tamam dedim. Deri bir koltuk ve kim bilir kaç tane insan oturuyor. Hemşire gidince kenarda peçete gördüm 3 tane serdim altıma. Belki görse peçete koydum diye kızabilirdi yani...
Şimdi olsa çemkirirdim hijyen sıfır sizi şikayet edecem diye.
Görmedi ki dikkatini çekmedi içeri girdiğinde ben oturmuştum. Peçeteleri uc uca birleştirdim ondan üç tane bu arada. Bana kalsa koltuğu kaplardım da... İşte korku...Bir degil, iki degil, tam uc pecete hem de!!Hemsiraanim sizi azarlamadigina gore epey sevmis olmali.
Soylenecek cok sey vardi bende susmam normalde ama tuttum kendimi. Dusunun inanilmaz bi agri cevrede baska hastane yok saat olmuş aksam uzeri 6 bise desem canimi acitmasindan korktum.icimden sus bise deme bak baska hastane yok dedigimi hatirliyorum trajikomik bileydim spiral kaymamis bole mi olurduBen olsam o ultrasonu kullandirtmazdim
Ya gelen hastada aids falan olsa?
Gecen gun hemsire serum takacak
tirnaklarimin uzun olmasina takti
Durup durup soruyor
Canim oyle istiyor dedim
Sanirsin tirnak dibimden acacak damar yolunu
Ben muaynelerime ozele gidiyorumSoylenecek cok sey vardi bende susmam normalde ama tuttum kendimi. Dusunun inanilmaz bi agri cevrede baska hastane yok saat olmuş aksam uzeri 6 bise desem canimi acitmasindan korktum.icimden sus bise deme bak baska hastane yok dedigimi hatirliyorum trajikomik bileydim spiral kaymamis bole mi olurdu
atasehir agiz ve dis sagliginda ki doktorlar cok guler yuzlu espirili hos sohbet valla bayiliyorum ordaki doktorlaraHijyen konusunda haklısınız. Ama bu ülkede öğrendiğim bir şey varsa o da devlet hastanesinde hiçbir çalışandan insani bir hareket beklememektir. Birçoğu böyle maalesef.
Hatta unutmam birkaç ay önce bir doktora gitmiştim. Kadın ne kadar nazik, güleryüzlü şok oldum. Annem de yoktu o şehirde kadına anne diyesim geldi vallahalbuki sadece insan gibi davranmıştı. Bu tip doktorlar çölde vaha gibi haliyle.
Bende bebek denemesindeyim 11 aydır beklemedeyiz. 6. Ayımda korkuyla öZel bir kliniğe gitmiş ve hormon sperm vs testler için 2 bin civarı para ödemiştik!
Oysa olması gereken 6. Ay deneme için gayet makul deneyin, 1 sene sonunda ararştırılır denmesiymiş. O kadar korkuttu ki kadın beni yaşım 28 çooook geç kalmışsın!! Ben panik oldukca şunuda yaptır bunuda eşin yaptırsın. Sonradan uyandıkk :))
Bu ay devlete gitmeyi düşünüyordum maddi kaygı yok doğruyu söylerler diye ama :)) bu muamelede çok çirkin. Ben kesin saldırırım:))
Bende bebek denemesindeyim 11 aydır beklemedeyiz. 6. Ayımda korkuyla öZel bir kliniğe gitmiş ve hormon sperm vs testler için 2 bin civarı para ödemiştik!
Oysa olması gereken 6. Ay deneme için gayet makul deneyin, 1 sene sonunda ararştırılır denmesiymiş. O kadar korkuttu ki kadın beni yaşım 28 çooook geç kalmışsın!! Ben panik oldukca şunuda yaptır bunuda eşin yaptırsın. Sonradan uyandıkk :))
Bu ay devlete gitmeyi düşünüyordum maddi kaygı yok doğruyu söylerler diye ama :)) bu muamelede çok çirkin. Ben kesin saldırırım:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?