- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.079
- 548
- Konu Sahibi Papatyayay
-
S sassyassyy 1 yaşındaki çocuğa antibiyotik yapmayı reddetti.
Ben de meraklı değilim hem antibiyotiğe hem de iğneye ama hastalığından ötürü olmak zorundaydı ve şurup içiremediğimiz için iğnesini oluyordu.
Nefes borusu iltihabı ileri boyuta geldiğini ve sınırda olduğunu, çocuğun nefes alamayıp boğulduğunu anlatmaya çalışsam da laf dinlemedi.
Aldı ağzının payını gerçi...
Pis herif!
:) saldırma tatlım sakin.Bende bebek denemesindeyim 11 aydır beklemedeyiz. 6. Ayımda korkuyla öZel bir kliniğe gitmiş ve hormon sperm vs testler için 2 bin civarı para ödemiştik!
Oysa olması gereken 6. Ay deneme için gayet makul deneyin, 1 sene sonunda ararştırılır denmesiymiş. O kadar korkuttu ki kadın beni yaşım 28 çooook geç kalmışsın!! Ben panik oldukca şunuda yaptır bunuda eşin yaptırsın. Sonradan uyandıkk :))
Bu ay devlete gitmeyi düşünüyordum maddi kaygı yok doğruyu söylerler diye ama :)) bu muamelede çok çirkin. Ben kesin saldırırım:))
Şimdilik sakinim kuzum. Ama gittiğimde ters bir şeylere karşılaşırsam cırlarım :))):) saldırma tatlım sakin.
Cırla bakalım moralini bozma yeter :)Şimdilik sakinim kuzum. Ama gittiğimde ters bir şeylere karşılaşırsam cırlarım :)))
Bunları hastaneye gittiğimde bende gözlemliyorum. Sizin işinizde zor. Ama kaytaran bağıran çağıran hemşire doktor görevli de çok. Umarım çözülür karşılıklı saygı özveri gerekBen de hastanede calisiyorum ve inanin dedigm tek sey bir tane normal insan gelsin, guler yuzle yaklasirsin askint olur ciddi durursun suratsiz olursun...adami yanindaki yataga hasta aldik diye kiyamet kopariyor terbiyesiz odalar zaten 2 kisilik sanki diger yatak babasinin mali!! Bir de utanmadan tehdit ediyor ben bilmem kimi taniyorum diye...dedim kime gidersen git hastayi disarfa birakamam...siz pecete alamadik diyorsunuz adam gidiyor odamdan bardagimi sandalyemi aliyor ki odalarinda acilabilen koltuklar var kim bilir nasil insanlar diye dusunup sonra o bardagimi falan atmak zorunda kaliyorum...birsey desen senden kotusu yok...hastasina bakmaz altini degistirmez pis icinde yatitir 5 dk diger hastanin basinda kalip gec gelsen kiyameti koparir..serumunu once alalim diye hastam fenalasti diye yalan soyler baska hastanin hakkina girer...o sedye ortuleri falan varya inanin ben de tiksiniyorum hepsinden cunku o hastalarin nasil kullandigini cok iyi biliyorum...hastane sabahtan hep temizlenir ama bizim insanimz hic bir zaman temiz kullanmaz sifon cekme huylaru asla yoktur, yattigi carsafa burnunu siler inanin sayabilecegim o kadar cok sey var ki kibir gibu gormeyin ama insanlardan sogudum...aninda yalan soyluyorlar hem de gozunun icine baka baka...
her meslekte ve herkesde var bunlar ama inanin sizler 2 saat tahammul edemiyorsunuz siranizi almaya calisanlara falan bizler o insanlarla muhattap olmak.zorunda kaliyoruz ve bu kisiler cirkeflik yaparak elde edeceklerini saniyorlar ama benm takindigim tavir o sekilde ters yaklsan insana butun proseduru uygulatirim her yere onu yollarim ama karsindaki guler yuzle veya sakin davranirsa isini kolaylastrmaya calisirim telfnla falan halledrim cogu seyi..gerci kimse anlamiyor o kadar iyilik yaparsin sonra birgun yogun olursun halledemezsin yapmadigi terbiyesizlik kalmaz...ben de hastaneye gidiyorum ayrica devlette de calistim ozelde de, ozelde yapilan da ayni islem ama kimse ozelde cirkeflik yapmiyor sirasini bekliyor neden cunku ozele gitto kendini zenhin ve elit sinifinda gosterecek ya gercekten bunlarin anlasilmadigini saniyorlar cok komik...bir de mesela basot bir ornek insanlar saatlerce alis veris yeva yemek kiyrugunda bekliyor bir de ustune para veriyor hic sesi cikmiyor ama poliklinikte ya da kulak temizleme bolumnde acil olmayan yerlerde biraz beklese kiyameti kopariyorBunları hastaneye gittiğimde bende gözlemliyorum. Sizin işinizde zor. Ama kaytaran bağıran çağıran hemşire doktor görevli de çok. Umarım çözülür karşılıklı saygı özveri gerek
Hijyen onemli bir konu, her hasta icin altina serilecek ve muayenede ustune ortebilecegi tek kullanimlik malzemeler olmali, bunlar oyle pahali seyler degil ki, hele ki boyle bir muayeneden sonra kapilan bir hastaligin saglik sistemine maddi yuku cok daha fazladir dusununce. Benim gozlemledigim ve deneyimledigim kadariyla yasadigim ulkede her hasta icin degistiriliyor boyle seyler, hatta doktor odaya gelmeden once hemsire koltugun uzerine kendisi seriyor, koltugun ucunda alta dogru rulo halinde koltuga monte edilmis halde duruyor, ordan gecip koltugu boylu boyunca kapliyor, uzerime ortecegim tek kullanimlik ortuyu de cekmeceden cikarip koltugun uzerine koyuyor. Benim Turkiye`de hastane deneyimim pek olmadi ama yorumlardan okudugum kadariyla anladim ki gercekten burda hastaya insan gibi davraniyorlarmis, doktor yapacagi islemleri muayene ederken soyluyor, simdi suraniza dokunacagim falan diyor, elinin soguklugu icin bile kusura bakmayin diyiyor. Dogumum icin annem ve babam yanima gelmisti, havaalanina onlari almaya gidecektik benim sancilar baslayip, su gelince hastaneye gittik, esim de dogumdan sonra havaalanina gidip annemleri hastaneye getirmisti, hazirliksiz yakalanmistik, annem yanimda gece refekatci olarak kalmisti, hemsireden yastik istemistik, kadin yastigi odadaki bir dolapdan cikartmis sonrada gidip temiz bir kilif getirip, kendi kilifi gecirip gulumseyerek anneme vermisti, annem bu davranistan cok etkilenmisti, zaman zaman soyler Turkiye`de yuzumuze bile bakmiyorlar burda ne guzel hizmet ediyorlar diye. Ama buranin da kendince sorunlari var, mesela saglik hizmetleri cok pahali, sigortaniz yoksa yandiniz.
Hijyen onemli bir konu, her hasta icin altina serilecek ve muayenede ustune ortebilecegi tek kullanimlik malzemeler olmali, bunlar oyle pahali seyler degil ki, hele ki boyle bir muayeneden sonra kapilan bir hastaligin saglik sistemine maddi yuku cok daha fazladir dusununce. Benim gozlemledigim ve deneyimledigim kadariyla yasadigim ulkede her hasta icin degistiriliyor boyle seyler, hatta doktor odaya gelmeden once hemsire koltugun uzerine kendisi seriyor, koltugun ucunda alta dogru rulo halinde koltuga monte edilmis halde duruyor, ordan gecip koltugu boylu boyunca kapliyor, uzerime ortecegim tek kullanimlik ortuyu de cekmeceden cikarip koltugun uzerine koyuyor. Benim Turkiye`de hastane deneyimim pek olmadi ama yorumlardan okudugum kadariyla anladim ki gercekten burda hastaya insan gibi davraniyorlarmis, doktor yapacagi islemleri muayene ederken soyluyor, simdi suraniza dokunacagim falan diyor, elinin soguklugu icin bile kusura bakmayin diyiyor. Dogumum icin annem ve babam yanima gelmisti, havaalanina onlari almaya gidecektik benim sancilar baslayip, su gelince hastaneye gittik, esim de dogumdan sonra havaalanina gidip annemleri hastaneye getirmisti, hazirliksiz yakalanmistik, annem yanimda gece refekatci olarak kalmisti, hemsireden yastik istemistik, kadin yastigi odadaki bir dolapdan cikartmis sonrada gidip temiz bir kilif getirip, kendi kilifi gecirip gulumseyerek anneme vermisti, annem bu davranistan cok etkilenmisti, zaman zaman soyler Turkiye`de yuzumuze bile bakmiyorlar burda ne guzel hizmet ediyorlar diye. Ama buranin da kendince sorunlari var, mesela saglik hizmetleri cok pahali, sigortaniz yoksa yandiniz.
Pardon da siz saf mısınız?
Nasıl müsade edersiniz size kullanmasını?
Gerekirse bağır çağır kavga edecek, oradan çıkacaksınız.
Teperdim ben onu orada!
Son 10 yılda iki kere devlete bağlı sağlık kuruluşlarına işim düştü.
İlkinde beni babamın durumu hakkında savuşturmaya çalışan doktora ‘ sen bir bana baksana’ diye cümleye başladım ve ardından 15 dk durumu hakkında bilgi verdi!
İkincisinde bebeğimin reçeteli iğnesini yapmayı reddeden sağlık ocağı doktorunun odasından ‘seni şikayet edeceğim k.çımın doktoru’ diye bağırarak çıktım.
Allah kimseyi düşürmesin ama eksikliğini göstermesin dedikleri durum bu olsa gerek.
S sassyassyy 1 yaşındaki çocuğa antibiyotik yapmayı reddetti.
Ben de meraklı değilim hem antibiyotiğe hem de iğneye ama hastalığından ötürü olmak zorundaydı ve şurup içiremediğimiz için iğnesini oluyordu.
Nefes borusu iltihabı ileri boyuta geldiğini ve sınırda olduğunu, çocuğun nefes alamayıp boğulduğunu anlatmaya çalışsam da laf dinlemedi.
Aldı ağzının payını gerçi...
Pis herif!
Ankaradaysanız hastaneyi öğrenebilir miyim??1 ay önce sezeryan doğumumu devlet Hastanesi'nde yaptırdım, 9 ay boyunca da tum takiplerimi yine devlette yaptırdim, çok tatlı memnun kaldim her anlamda, temizlik, ilgi, bilgi, bakım..
Öyle memnun kaldım ki diğer 2 gebeligim ve sezeryanlarimda özel hastaneye gittiğime pisman oldum...
Ankara değilAnkaradaysanız hastaneyi öğrenebilir miyim??
E devletten yada bimerden de şikayet edebilirsiniz. Ama lütfen edinHijyen durumunu nereye sikayet edebilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?