azınlık olmak ne zormuş

Nisan.umut

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
1.268
337
323
Çok moralim bozuk kızlar.Din konusuna girmek yasak biliyorum inancım çoğunluğa uymuyo diyiyim kısaca.Ama ben bu konuların kişinin sadece ve sadece kendisini ilgilendirdiğini düşündüğüm için ailem dışında kimseyle konuşmam.Bugün yakın bir arkadaşımla muhabbet ederken direk olmasada benim dahil olduğum grubu sevmediğini söyledi yani ima etti tam kelime kelime hatırlamıyorumda şuda şöyleymiş(benim olduğum şey)dedi yüzünü ekşitti ağır bişey demedi ama belli etti rengini.Ben bişey diyemedim yani ne diyeceğimi bilemedim bide konuda değişti birden öyle kaldım sonradan çok üzüldüm kendime ihanet etmişim gibi geldi bi yandanda bilinçaltımda o var hani çoğunluğun yanında sessiz kalmak var bilmiyorum belkide ben cesur bir insan değilim bilmiyorum ama içim çok kötü o arkadaşımdan çok soğudum kendmden soğudum herşeyden soğudum çok kötüyüm...

Bir derdini paylaşmışsın. Umarım konu dini bir tartışmaya girmez.
Bende sen gibi çoğunluğa uymayanlardanım. Başkalarının ne düşündüğünü boşver. Bir insanı ne olduğuna, kim olduğuna göre yargılamak hoş değil. İnsan olmak yeterli bence. Böyle düşünmeyen insanlarla muhattap olmazsan bu kadar kolay demoralize olmazsın.

Sana her konuda saygısı olmayan biri ile arkadaşlığını sürdürme derim..
Herkesin tercihleri inançları vs farklıdır ..
Önce saygı..

teşekkürler cevabınız için..ama insan önceden bilemiyo ki hiç beklemediğin bi insan bakıyosun insan ayrımı yapıyo bi kalemde silemiyosunda ...

ben genel olarak inanç konularının çok yakın olduğun insanlar dışında konuşulmamasından yanayım.

inanç özel bir konu çünkü ve herkes kendi inancı konusunda hassas.

dolayısıyla başka inançlara çok sıcak bakamıyorlar.

ayrıca inanç tartışılacak bir konu değil.

herkesin belli bir inancı var ve kimsenin lafıyla onu değiştirmez.

bence arkadaşından da soğuma. bu konularda konuşmamaya dikkat edersin olur biter. herkes her konuda aynı düşünecek diye bir şey yok.

azınlığım dediğine göre birçok kişiyle bu sorunu yaşayabilirsin.

soğumamın nedeni insan ayrımı yapıyor olması aslında...bu konulardan zaten uzak dururdum artık konu açıldığı an masadan kalkıcam..

İnandığın her ne ise ona inanan tek kişi dahi olsan,inandığın ve doğru olduğuna kanaat getirdiğin hiç bir şeyden pişmanlık,suçluluk duyma.
Kim ne derse desin o senin doğrun.

Malesef insanımız böyle ötekileştirmeye bayılan bir toplum olduğu için inanç konularında da bencil bi'tutum sergiliyoruz.
Açıkcası inancım tam olduğu halde arkadaşımla vs oturup bunları konuşmayı sevmiyorum. Allah'la benim aramda olan bi'şeyi muhabbete dökmek yersiz geliyo bana.

Sen de öyle yap konusu mu açıldı kapatalım arkadaşım herkesin inancı kendine de konuyu değiştir

bencede bu kişiyle alakalı. kimisi var sonuna kadar yaşar kimisi var inanmadığı gibi inanana söver
bu kimseyi ilgilendirmeyen bir olgu bence
aynı evde yaşayan insanlar bile çoğu zaman ihtilafa düşerken
okul arkadaşlarının bu konulara girmesi çok yanlış

Nefret ediyorum ayrım yapanlardan.Kimseye hesap vermek zorunda değilsin.Kimseye bir şey anlatmak zorunda değilsin.Suçlu hissettiğin için suçlusun.Hiç de azınlıkta değilsin (göz kırpma smileyi)

Son düzenleme:
Bende sorguladığım için çok yaftalar yedım . O günden beri ne zaman dini konular geçse ben domatese inanıyorum deyip esprili bir şekilde geçiştiriyorum . Bir çeşit ironiyle savıyorum başımdan . Sizde bunu deneyin bence :)

Zira saygısız bir insanla tartışma hava civadır

özetle, asla kendinizi sorgulamayın, en büyük ayıp insanların inançlarını sorgulayanlar tarafından yapılır. Zira ne olduklarını, neye inandıklarını ve esas kendi inançlarının doğrularını bilmeyen zavallılardır onlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…