azosperm kaynaklı 4 veya daha fazla tüp bebek başarısızlığı

Doktorların bazıları için herşey normal ama bizim için o kadar kolay olmuyor. Nasreddin hocanın dediği gibi daldan düşeni daldan düşen anlıyor. Bu siteden çok faydalandım ve hala faydalanıyorum.

Canımsın valla al bendende o kadar,burası olmasaydı bunalımdan ölürdük şimdiye kadar.En azından içimizdeki umut ışığı sönmüyor birbirimize destek oluyoruz.Doktor transferden sonra en azından girmeyin bu sitelere diyormuş😋diğer hastalarına,bize öyle anlattı.transferden sonra yatıp kalmayı kolay zannediyor herhalde.

Transferime 2 gün kalaya kadar girmiştim. Transferi olanlar, sonucu olumlu olanlar neler yapmış diye bilgi almak için sürekli okuyordum. Sonra hazırlık, annem geldi ondan giremedim. Transferden sonra enfeksiyon kapmıştım, acillik oldum, o nedenle yine giremedim. Sanırım 10 gün sonra kısa aralıklı girdim ama uzun süre oturmaktan korkuyordum. Bazen telefondan girdim. Hiç pişman değilim :) Yine de sen, kendi fiziksel ve psikolojik durumuna göre karar ver, bu süreçte karamsarlığa kapılmamaya çalış, umutsuzluğa kapılınca hemen güzel şeyler düşünmeye çalış... İnşallah Allah sana da tez vakitte nasip eder, kucağını çifter çifter doldurur.

Aaaaaamiiiin! Enfeksiyon neden olmuştu sonda ilemi şişirmişlerdi mesaneyi?

Aaaaaamiiiin! Enfeksiyon neden olmuştu sonda ilemi şişirmişlerdi mesaneyi?

Transfere biliyorsun sıkışık giriyoruz. Çok fazla su içmişim. Bende de acı eşiği epey yüksek. O gün görevli hemşire ultrason aletini aldı baktı, hocam çok sıkışık bu, canım hiç de sesi çıkmıyor dedi :) Doktorum da transfer öncesi aleti tekrar çıkardı ve sonda ile sanırım ben farketmeden ben rahatlayana kadar boşalttılar. Doktorum senin rahat olman gerekiyor dedi. Sonra transfer yapıldı. Odaya geçince bir süre sonra kalan tuvalatimi yaptım, 2 gün bişey farketmedim ama 4. gün sabahı kasık ağrılarıyla acile gittiğimde enfeksiyon çıktı. Transferden sonra hemen ağrı sızı olmadı ama büyük ihtimal sondadan oldu diye düşünüyorum.

kusura bakma canım geciktim cevap vermekte ama ancak boş vaktim oldu 5e kadar hastanede kan vermek testlerimi yaptırmaya çalışmakla geçti.Ne güzel diycem çünkü benim için büyük bir işkence sıkışık beklemek,transferden sonra en fazla yarım saat bekleyebiliyorum.sen rahat beklemişsindir ama,öncesi rahatlattıkları için.enfeksiyonda geçiyor nasılsa bende sonda istiycem bundan sonrakinde.

Ben suyu abartmıştım, 2 lt ye yakın içmiştim :) Oysaki 1 lt yeter sanırım. Hemşire su içince yatsanda ayakta da beklesen 20 dk da sıkışık olursun dedi. Sen de transfer zamanı çok abartma, olmadı onlar ultrasonla bi şekilde ayarlıyorlar.
Ayrıca benim transfer öncesi bir miktar boşaltıldı. Başta normal olsaydım, sonunda hepsi boşaltılırdı, tekrar sürgü istemezdim.

Bugün hangi kan tahlillerini yaptırdım?

transferden sonra uzun süre wc ye gitmemek için sonda istiyorum
Bugün hangi kan tahlillerini yaptırdım?

karyotip,Faktör5 leiden,Faktör2 proxombin,CD56 hücreleri Ama Nerdeyse 10 tüp aldılar.Bugün öğlende aç yapılacakları yaptırıcam.Bide 10gün sonra yapılacak Bi test var dünkilerin sonucu çıkınca onu yaptırabiliyormuşuz.

Tüm gen testimi özelde yaptırdım, 6 haftada çıktı. Senin yaptırdığın karyotip analizi ve pıhtılaşma testlerini devlette yaptırdım, onlarda sanırım 5-6 haftada çıktı. İnşallah bişey çıkmaz. Çıkarsa da doktorlar iğne ve coraspin veriyor. Ben 12 haftada iğneyi bıraktım, coraspin 32 ye kadar kullanacağım. Bi kadın doğumcumda sonuna kadar iğne dedi ama hematologla görüştüm, yalnızca coraspin yeterli dedi. Türkiye de çok kişide pıhtılaşma sorunu varmış. Benim heterezigot MTHFR C677t çıktı. Homozigotlar sanırım hamilelik süresince iğne kullanıyor. Şimdiden tedavin hayırlı olsun.

İşte o Mthfr gen mutasyonu 10gün sonra bunlar çıkınca yaptırılıyormuş.karyotip 2,5 ay sonra çıkar dedi.Sen bunlardan ekstra bişey yapmış mıydın,doktora güvenemiyorum.

İşte o Mthfr gen mutasyonu 10gün sonra bunlar çıkınca yaptırılıyormuş.karyotip 2,5 ay sonra çıkar dedi.Sen bunlardan ekstra bişey yapmış mıydın,doktora güvenemiyorum.

Nereye gidiyorsun ve neden güvenemiyorsun. Mümkünse güvenemediğin doktoru değiştir. Ben bunlara ilave tüm gen analizi yaptırdım ama nedeni eşimdi. Benden önce kistik fibrozis genetik testi yaptırmıştı, o taşıyıcı olduğu için bende de var mı, bebeğe geçer mi, PGD gerek olur mu diye yaptırdım. Bende bişey çıkmayınca PGD ye gerek olmadı. Eşimde çıkınca memorial ve bahçeci benimde yaptırmamı istediler. Hatta memorial yaptırmazsanız sorumluluğu alıyorum diye evrak imzalatırız dedi. Neyseki benim tüm gen analizim temiz çıktı. İlk gittiğim merkez eşiminkini yeterli görmüştü. Ben ilk olumsuz denemeden sonra 4-5 merkez gezdim. O nedenle memorialdan bahsediyorum. Tedaviye 1 hafta 10 gün kalasıya vazgeçip fulyaya karar vermiştim.

Anladım canım,korkudan benim güvensizliğim ben istemesem söylemesem normal protokolle tüp bebek yapalım diyordu bahçeciye gittim.hem sonuçlar temiz çıksın hemde sebep bulmak istiyorum nasıl olacaksa😃neyse inşallah en kısa zamanda bebek büyütmenin zorluklarıyla ilgili yardımlaşırız.

Gncl..................

Sadece eşinde sorun var gibi görünüp çok deneme yaparak bebişine kavuşan başka kimse yokmu?

gebelik aşısını ikidir uygulatıyorum bende bi faydası olmadı inşallah sende olur canım...kimin neye ihtiyacı var bilinmiyor
Sadece eşinde sorun var gibi görünüp çok deneme yaparak bebişine kavuşan başka kimse yokmu?

cnm aynı durumdayız..bugünki test sonucumdanda negatif aldım ...4 deneme el boş kucak boş...5.olacak olmam beni ürkütüyor...noolucaz biz yaaaaa

Canım moralini bozma bak konuşalım benim öğrendiklerimi duyunca belki moralin kendiliğinden yerine gelir.

Canım hidrosalpenks önemli bir sorun doktorlara bıraksan ne gerek var gel Bi daha deniyelim ya tutarsa derler.kendilerine gelince 1.olumsuzluktan sonra sebep aramaya koyulurlar.Biz kendi kendimizin doktoru olacağız bu bebikler niye gelemiyor bulacağız.düşüklerinin sebebi kan pıhtılaşması da olabilir,eşinin hücrelerine antikor üretiyorda olabilirsin

Son düzenleme:
o kadar haklısınki....kendimiz bulmak zorundayız,rabbim bize doğru yolu bulmayı nasip etsin
ama canım bunlrın hiç biri olamaz,pıhtılaşma testlerini yaptırdık,eşim doktor,bende sağlıkçıyım zaten ilk düşükte hemen testleri tamamladık doktor istemeden ,hatta bizimle dalga geçti doktorumuz sağlıkçılar pimpirikli oluyolar diye,üstelik ne olur ne olmaz diye clexane ve coraspin kullandım,o sebep olsa düşmezdi,birde antikordan bizde şüphelendik bunun için lenfosit aşıları var,eşinden kan alınıyor lenfositleri ayrıştırılıp bana enjekte ediliyor tedaviden önce 3 ay bu yapıldı her ay bir tane olarak...son iki tedavimde bu aşıyı ,rahim aşısıyla birlikte uyguladık,eşimin kanını vücut atmasın,bağışık olsun,vücut embriyoyu atmasın diye,ama buda işe yaramadı,hatta prednol filan kullanıp baskıladık,bu seçenekte olamaz canım....sebebi vardır elbet ama ne bilemiyorum..sen nasılsın cnm ne aşamadasın??????seninle konuşmak beni rahatlatıyor dertlerimiz benzer cnm ,inşallah anne olabiliriz tez zamanda cnm

😊 çok attım size ama bilmeden.öyle ama çok umursamazlar bu tüp bebek doktorları.bizim için hayat memat meselesi onların hiç umurunda değil davranışlarından belli.Allah vicdan versin hepsine.
Bir ihtimal rahim içinde yada tüplerde bişey olabilir.

bana ışık tutacak başka kimse yokmu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…