Erkek İnfertilitesi Azosperm olup doğal yolla gebe kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Benim de eşim azospermi, değerleri hep sıfır çıktı. Yaklaşık 5 aydır İyi bir ürolog da hormon tedavisi görüyor. Tedavinin ikinci ayında spermiogramında iki spermatid görüldü çok sevinmiştik. Şimdi hormon değerleri ameliyat a uygun dedi doktorumuz ve bu hafta mikrotese olacak. Çok stresliyiz.

Benim de eşim azospermi, değerleri hep sıfır çıktı. Yaklaşık 5 aydır İyi bir ürolog da hormon tedavisi görüyor. Tedavinin ikinci ayında spermiogramında iki spermatid görüldü çok sevinmiştik. Şimdi hormon değerleri ameliyat a uygun dedi doktorumuz ve bu hafta mikrotese olacak. Çok stresliyiz.
Rabbım yüzünüzü güldürsün inşallah güzel haberlerini bekliyoruz

İyi günler Arkadaşlar,
Bir yıldır azospermi tedavisi görüyoruz bu hafta detaylı sperm testi yaptırdık ve seviye Sd4 çıktı (Ağustos ayında sd2 çıkmıştı) doktor önümüzdeki ay mikrotese ameliyatı yapalım diyor ama ben çok kararsızım acaba sd4 seviyesi ile ameliyata girip sperm çıkan oldu mu yoksa biraz daha tedaviye devam etmeli miyiz

Konuyu görünce merak ettim azospermin cinsel iktidarsızlıkla alakası var mı yani azosperm olan birinde cinsel problem var mıdır. Mesela cinsel hayatı çok iyi olduğu halde eşinin azospermli çıktığı oldu mu

Merhaba bizde yaklışık 2 yıldır evliyiz eşimin azosperm olduğunu eylül ayında öğrendik. Bende sizin gibi hemen araştırma yaptım. Hastaneye gitti ilkinde sıfır çıktı daha sonra biz kürler denedik. her akşam 5-6 adet Keçiboynuzunu suda kaynatıp içirdim ve keçiboynuzu özü yedi her akşam. Çok şükür 1 tane sperm çıktı. Sonra özele gittik. Bu yanlış dedi. Bizden dna raporu ve spermigyograf istedi işte. Yanlış dedi bu bir sperme.ama bilmiyorum belki tekrardan test yaptırmamız için dedi kendi hastanelerinin daha güvenilir olduğunu söyledi. Bakalım. Ama umutsuzluğa kapılmayın. Olacak 🙏

Teşekkür ederim kesinlikle haklısınız kaç gündür araştırma yapıyoruz bugün başka hastaneye geldik doktor bile hemen size nasıl tüp bebek önerisi yapıldı şaşıyorum dedi sonuçları bekliyoruz şu an inşallah spermler tekrardan sıfır çıkmaz 🙏rabbim size de yardımcı olsun eşim bitkisel kürlere de başladı arı sütü polen ginseng ve bazı karışımlar var faydasını görürsek tarifi vereceğim
Doktorunuz kimdi

Merhaba 10 aylık evliyiz korunmadık hiç eşim spermiyogram verdi ve maalesef sıfır çıktı, bir kaç farklı doktora daha gideceğiz, spermi sıfır çıkıp daha sonra yükselen ve doğal yolla hamile kalan var mı? ve varsa bunları yaparken nelerden faydalandınız çok teşekkür ederim şimdiden 🙏
Merhaba gecen yıl yazmışsınız şuan durumunuz nedir ?

Merhaba benim esimdede sebepsiz azosperm gittigimiz doktorlar hep.mikro tese diyor tüm testlerimiz yapildi hersey normal ama sperm yok .
En son gittigimiz doktor 1 kutu proxeed yazdi birde klomen kullanip kullanmamak arasinda gidip geliyoruz ne yapacagimizi sasirdik surekli hastane arasririyorum bu hastaligi arastiriyorum .
Mikro tese icin acele etmiyoruz en son çare görüyoruz. ayrica 1 -2 tane motil 2-3 immotil sperm cikisi vardı en son suan ne durumda bilmiyoruz tekrar vericez.
Sizinle birebir aynı durumdayız eşime de klomen ve wm multifer yazdı doktor.siz kullandınız mı ne durumdasınız lütfen bana dönüş yapın

Ben de sizin gibi düşünüyorum bitkisel konusunda fakat eşim durumu kabulenmeme aşamasında olduğu için onlara yönelmiş durumda beslenme konusunda çok kötüydü bir haftadır bir şeyler yemeğe başladı desem yeridir günde tek öğün bir kaç kaşık yemekle ayakta duran biriydi sebebi ona bağlıyor sanırım yeni öğrendiğimiz için şokun verdiği hırsla her şeyden medet bekler olduk dedikleriniz not alacağım üniversite hastanesinde yaptıracağım inşallah 🙏 çok teşekkür ederim sizin gibi araştıran öğrenen insanlar iyi ki var umarım en kısa zamanda güzel haberlerinizi de duyarız
Yemekle alakası yok benim eşimde çok iştahlı ne olsa yer ama sonuç maalesef

Sizinle birebir aynı durumdayız eşime de klomen ve wm multifer yazdı doktor.siz kullandınız mı ne durumdasınız lütfen bana dönüş yapın
Sperm çıkışımız sonradan çok şükür oldu .
İlk testte hiç çıkmamıştı sonra sonra tek tük çıkanları dondurduk.

Biz klomen kullanmadık onun yerine proxeed plus,keçiboynuzu özü, hayıt suyu.
-e vitamini
-Her akşam 1 tane havuç.
-Hergun 1 muz .
-Hergun 1 avuç Kabak çekirdeği
-hergun 1 kase nohut
-hergun 1 parça bitter çikolata
benzeri şeyler uyguladı eşim.
Umarım faydası olur size de🤲🌸

Merhaba,
Bizde cinsel ilişkide hiçbir sıkıntı yok hatta fazlası bile var ama malesef inmemiş testis kaynaklı azospermiyiz :KK43: Hatta cinsel hayatı iyi olduğundan dolayı bu yaşına kadar çocuktan yana sıkıntı yaşamayacağını düşünmüş..

Takviyeler Fermotil (içinde L-Arginine, L-Karnitine, çinko, folik asit, koenzim q10 var), Çoban Çökerten, IMPRLY
FSH'ı çok düşük 0.91. Nasıl yükselir bilmiyoruz, doktor da hiçbişey vermedi :KK43:
Bizede fsh düşük dedi nasıl bir yol izlediniz soerm çıkışı hiç yok iki yıldır çocuk sahibi olamıyoruz

Back
X