azosprem

oxyGeN_000

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2016
28
45
18
Merhaba hocam ben 24 eşim 32 yaşında eşim 15 aydır pregnyl kullanıyor. Fsh ;0.205 Lh; 0.1 prolaktin;13.92 total testesteron; 6.36 En son sperm analizinde volüm : 0.7 ml ( % 4 sprematid (12-15 ųm, 10-12 ųm).% 96 spermatosit. Yorum: Direkt ve pellet incelemesinde spermotozoa hücresine raslanmadı. Hocam siz nasıl bir yol önerirsiniz

Son düzenleme:
kımde tedavıdesınız

mrblar bir kaç ay önce eşimin azosiperm olduğunu öğrendik.genetik testi yaptırdık normal çıktı .FSH 12, LH 11 . semende fruktoz analizinde 143 çıktı..doktorlar tüp bebekle az da olsa şansınız var diyor.kaan aydostan randevu aldık temmuz ayına attılar..ne yapcağımı bilmyorum.artık hayattan zevk alamıyorum.işi bıraktım kendimi eve kapattım hastaneler dışında..bana yardımcı olun bu durumda olup da çocuk sahibi olan çiftler var mı acaba?

Tabiki var eşi azosprem forumu var oraya bak bizim gibi olup çocuğu olan çok var mikro tese yöntemi ile

azospermı tedavısı ıcın ben kesınlıkle kaan aydos derım celalettın hocanın tedavısıne pek guvenemıorum elongeler neler neler cıktı dıo ama tese zamanı hıc bırsey cıkmıyo hucre dahı cıkmaması benı dusundurur acıkcası
bızde azospermıa tedavısız bır tese olduk germ hucreler cıktı 3 ay tedavı sonucu yuvarlak hucre goruldu fısh testınde suan tedavıye devam edıyoruz

Merhabalar : azospermı durumu mevcut. Azospermi (menıde sperm olmama durumu) durumunda gebelık için tek cozum yolu tüp bebek yöntemidir. Tüp bebek yönteminde azospermi olan hastalarda önce bayanın yumurtaları hazırlanır. Adetın 2. veya 3 . günü bayanın yumurtalık durumu degerlendırilir. ve uygun doz atanarak stımulasyona baslanır. (yumurta folıkullerı buyutme safhası)Bu surec 7-10 gündür. Yumurta kesecıklerı(folıkul) 17-18mm ulasınca catlatıcı ıgne uygulanır. 36 saat sonra yumurta toplama ıslemı planlanır. Yumurta toplama ıslemi öncesınde erkekten sperm bulma ıslemı olan mıkrotese işlemı yapılır. mikro tese adı verılen cerrahı yöntem ıle sag ve sol testısten alınan 20-30 örnekte sperm aranır. Sperm bulunması durumunda mıkroenjeksıyon ıslemi yapılır (bayandan alınan her bır yumurta ıcersıne 1 sperm enjeksıyonu) Tüm bu bılgıler ısıgında bol sans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…