Tuttuğuna şahit oldum . Sadece ettiğine tutsa iyiydi. Aileniz istemiyorsa vardır bir bildikleri onları dinleyin derim.
Ben eşimi babama soylerken (babam cok sinirli biridir) baba biri var seninle tanistirmak istiyorum ama sen olur dersen olur olmaz dersen olmaz dedim. Zaten tanışıp kusur gormediler..ama basta vermedi beni esimin getirdigi cicegin kagidini falan yirtti .gicik oldu önce ama bigun nasilsa kabul etti.belki boyle yaklasinca zaten olmaz desem beni dinler kizim diye ilimli bakmis en azindan en bastan onyargiya kapilmamis olabilirler. Esim uzak bir sehirdendi seviyordum da ama babam olmaz dese gercekten susar otururdum belki yemeden icmeden kesilirdim bilmiyorum ama cok sevdiğim bir büyügüm anne baba hakkinin Allah hakkindan sonra geldigini hatirlatip istemedikleri birseye itiraz etmek yerine uzuntunu birsekilde belli etmek seklinde davranmak gerektigini anlatmisti. Susmak odaya kapanmak yemeden kesilmek gbi... ama siz bu evreleri gecmissiniz.
bence babaniz herseyden once gelmeli. Daha tanimadan boyle davranmasi sizi daha cok bagliyor o insana ama bir bildigi vardir sonucta herkes evladinin iyiligini ister ve sizin goremediginiz seyleri goruyor olabilir. Sadece ilimli davranmalisiniz
.baba tamam askimi kalbime gomerim deyin ama dedigim gbi uzuntunuzu belli edin ama tartismayin .bigun size kiyamayip getir bakalim seni leyla eden su adami diyebilirler
Sırf baba diye haksız yere beddua edenin bedduası neden tutsun?
Çünkü tüm sulalemin derdi aynı köyden biriyle evlenmem. Çünkü evlenmezsem " bizim köyden alan olmadı, acaba nesi vardı " demeleri. Sırf bu yüzden, böyle saçma, iğrenç, aşağılık bir cümle yüzünden vazgeçer miydiniz askinizdan?Haksız yere olduğunu nereden biliyorsunuz . Konu sahibi ilk mesajında tüm sülalem aynı diyor .Bütün sülalede farklı düşünen tek bir kişi bile olmaması garip değil mi .
Çünkü tüm sulalemin derdi aynı köyden biriyle evlenmem. Çünkü evlenmezsem " bizim köyden alan olmadı, acaba nesi vardı " demeleri. Sırf bu yüzden, böyle saçma, iğrenç, aşağılık bir cümle yüzünden vazgeçer miydiniz askinizdan?
Haksız yere olduğunu nereden biliyorsunuz . Konu sahibi ilk mesajında tüm sülalem aynı diyor .Bütün sülalede farklı düşünen tek bir kişi bile olmaması garip değil mi .
Kardesinize soyledigi seyden sonra ne diyecegimi ne dusunecegimi sasirdim. Allah yardimciniz olsun dua edin .2 hafta olacak nerdeyse hiç ses etmiyorum, odadan cikmiyorum yemek yemiyorum. Ama inan bana umrunda değil onun. " gebersen daha iyi " dediği gün hâlâ kulaklarımda yankilanir. Babamla zaten oldum olası yakın olamadık. Onun hayal ettiği çocuk " dizimin dibinden ayrılmasın, ben nereye sen oraya, dediğim herseyi dinlesin " benim birey olduğumu asla kabul edemedi.
Aramızda bundan daha büyük sorunlar var. Ya ben benligimden vazgeçip babamın istediği hayatı kabullenip köle gibi yaşayacağım. Yada kendi istediğim hayatı. Kardeşim askere gitmeden " kanların altına akar inşallah " diyen bi insan. Siz olsanız saygınız sevginiz kalır mıydı?
Teşekkür ederim, inşallahSiz baba bedduası tutar mı diyorsunuz bende evet tutar dedim. Babanın bedduasının tutması onun iyi kötü bir insan olması ile değil sizin babanız olmasınla ve sizi büyüten insan olması ile ilgili . Bir babanın evladına ettiği beddua tutuğu din kitaplarında da yazar çoğunlukla . Ben size vazgeçin geçmeyin deme hakkına sahip değilim zaten bu sizin kararınız sizin geleceğiniz umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz .
Kardesinize soyledigi seyden sonra ne diyecegimi ne dusunecegimi sasirdim. Allah yardimciniz olsun dua edin .
Benim ablam uzak bisehire atanmisti .oradan bir adami sevmisti
Mezhep farkliligindan dolayi babam fena bozulmustu. Okadarki ablam yanimizda degildi anneme saldiriyordu resmen. Gizli gizli sakinleştirici vere vere idare etmeye çalıştık. Bbi de bigun ben parladim yeyer artik ders calisamiyorum sizin samatanizdan ablam da evlenmeyecek o adamla merak etme diye. Duruldu sonradan ablamin ondan sonra baska kismetleri cikti. Baskasiyla evli.
Belki bu insan kismetiniz degildir bu da sebep olacaktir bilmiyorum ki
Kusura bakma bazı şeyler yazıp yaranı deşmek istemezdim, bence kalbinin sesini dinle. Yoksa ilerde çok pişman olursun. Belli ki erkek arkadaşın seni seviyor, bu kadar baskıya, tehdite sevmeyen insan katlanmaz. Bence sevginin üzerine git. Eğer mutsuz olursan kendi hatam dersin, zaten baban okuduklarım kadarıyla varlığı da yokluğu da bir. Umarım mutlu olursun.
Zor evet ama çok da yaşanan bir şey. Yalnız değilsin. İki tarafta da nasip kısmet ihtimaller var. İlişkiyi bitirdiğinde aklın onda kaldıysa zaten istesen de mutsuz olacaksın hep. Hep acaba o olsa nasıl olurdu diyeceksin, evlense gitse onun eşi çok mutludur diyeceksin. Bilemezsin belki de onun eşi çok mutsuz olacak, çünkü aslında senin sevgilin belki de çok iyi bir eş olmayacak. Ama sen bunları düşünerek elindekileri bozacaksın. Hiç ama hiç bilemezsin ama artı ve eksi tablosu yap kendine. Açık açık yaz düşündüğün her şeyi. Aşk olmasın içinde. Şurada yaşayacağız, şurada çalışacağız, kazancımız bu, babamın tepkisi bu, körü huyları şu, iyi huyları şu. Dışarıdan bak ilişkine, tablona. Aileni yanlış yapıyor diye kestirip atma. Br yolu varsa ikna et. Çiğneyip gitme. Sevgilin de en azından şartların olgunlaşmasını beklesin.Doğru söylüyorsunuz da, seçim yapmak hiç kolay değil. Kaldı ki ben çok kinci biriyim, sırf babam istedi diye ayrilirsam ve bu ayriliktan sonra kötü şeyler yasarsam hayatı zindan ederim hepimize istemeden. Karar vermek cok zor. Allah kimseyi durumuma dusurmesin inşallah
Haksız yere olduğunu ortada, konuyu baştan okursanız anlarsınız. Sırf arap diye ırkçılık, faşistlik yapacak birinin bedduasının tutacağını sanmıyorum. O önce bu yaptığı günahın bedelini düşünsün. Irkçılık çok büyük bir günah. Daha en başından hiç tanımadan HAYIR! demiş.
Ayrıca bütün sülaleyi ilgilendirmeyen bir konu bu, bütün sülale dediği babasının kardeşi falan, ne halası ne amcası ne de başka birşeyi bu kızın evlenmesine karışamaz. O onun hayatı, kimseyi ilgilendirmez. Kızına o.... diyen bir adamın ben babalığından şüphe ederim. Başka bir konuda da yorumu okudum hiç bir zaman baba-kız olmamışlar, kız çevresinde ki baba-kız ilişkilerine özenerek büyümüş. Biolojik olarak babası olmakla olmuyor bu işler. Baba, anne hakkı olduğu kadar evlat hakkı da var.
Zor evet ama çok da yaşanan bir şey. Yalnız değilsin. İki tarafta da nasip kısmet ihtimaller var. İlişkiyi bitirdiğinde aklın onda kaldıysa zaten istesen de mutsuz olacaksın hep. Hep acaba o olsa nasıl olurdu diyeceksin, evlense gitse onun eşi çok mutludur diyeceksin. Bilemezsin belki de onun eşi çok mutsuz olacak, çünkü aslında senin sevgilin belki de çok iyi bir eş olmayacak. Ama sen bunları düşünerek elindekileri bozacaksın. Hiç ama hiç bilemezsin ama artı ve eksi tablosu yap kendine. Açık açık yaz düşündüğün her şeyi. Aşk olmasın içinde. Şurada yaşayacağız, şurada çalışacağız, kazancımız bu, babamın tepkisi bu, körü huyları şu, iyi huyları şu. Dışarıdan bak ilişkine, tablona. Aileni yanlış yapıyor diye kestirip atma. Br yolu varsa ikna et. Çiğneyip gitme. Sevgilin de en azından şartların olgunlaşmasını beklesin.
Konu sahibinin kendini tüm sülaleden uzaklaştırması onu yalnızlaştırır . İnsanın üzüldüğünde dertleşmek istediği bir akrabaya da ihtiyacı olur . Sıkılmadan kapısını çalabileceği . Çoğunlukla yazdıklarınıza hak versem de o kişinin babası olduğu ve bunu istemediği gerçeği değişmez .
İnsan kaderini kendi yazıyor. Mesela şu an ben. Allah bana 2 yol verdi. Ya tamam, ya devam. Seçtiğim yola göre hayatım şekillenecek. Dua ediyorum doğru yolu secmemde yardım etsin Allah'im
İnsan kaderini kendi yazıyor. Mesela şu an ben. Allah bana 2 yol verdi. Ya tamam, ya devam. Seçtiğim yola göre hayatım şekillenecek. Dua ediyorum doğru yolu secmemde yardım etsin Allah'im
Amin. Rabbim herkesin hakkında hayırlısını versin inşallah.Amin cnm hakkinda hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?