Baba Bedduası?

babanızda adamlık ve karakter yokmuş beddusıyla da münasebete girmeyin boşverin..evlenirseniz erkek arkadaşınızla mümkün mertebe de uzağa gidin.

Hayır, Umman değil. Yemen/Taiz :) benimki tam Arap :) " Habibi habibi " diye arkamizdan cagiriyorlar yolda :) Umman'li tanıdığımız bir amca var. Ikimizi de çok sever. Çok sıcak kanlilar doğru

babanızda adamlık ve karakter yokmuş beddusıyla da münasebete girmeyin boşverin..evlenirseniz erkek arkadaşınızla mümkün mertebe de uzağa gidin.

" babayim ben baba " diye hoykurup, ben odamda uyurken, kesintisiz 4 saat pislik şeyler izleyen biri. Bana göre hasta ve tedavi edilmeli. Bir süre uzaklasicaz burdan

Hayır, Umman değil. Yemen/Taiz :) benimki tam Arap :) " Habibi habibi " diye arkamizdan cagiriyorlar yolda :) Umman'li tanıdığımız bir amca var. Ikimizi de çok sever. Çok sıcak kanlilar doğru

Bir şey diyemiyorum canım ya. Yani en azından benim için önemli olan bir kriter Müslüman olması uyum sağlamış senin için de önemliyse. Ama kültürel farklılıklar illa ki olacaktır. Ancak bunu yapan ilk çift siz olmayacaksınız. İstanbul’da yerleşik bir hayat kurduktan sonra Türk kültürüne adapte olur. Birini tanıyorum adam Amerikalı ve iç anadoluda bir şehirde yaşıyor eşi buralı ve burada çalışıyor diye. Kendisi de kolejlerde öğretmenlik yapıyormuş. Ben bunu duyunca biraz şaşırmıştım. Hani gelişmemiş bir yerden gelse neyse de Amerika’yı bırakıp küçük bir şehirde yaşaması. Çok da güzel uyum sağlamıştı adam. Neden olmasın ki?

Kültür farkını şu an çok algilayamiyorum açıkçası. Zenci bir arkadaşı Türk bi kızla evlendi. Şu an kızın ailesi " Mohammed bir yana, diğer damatlar bir yana " diyormus. Ona da sorduk ama net cevap veremedi. Yani ne gibi bi sorun olabilir?

Peygamber efendimiz irkciligi siddetle kiniyor. Ve ozellikle veda hutbesinde belirtiyor. Bir milletin digerine ustunlugunun olmadigini. Arap olmasi onemli degil ama iyi olcup bicmeniz lazim.
bir de haksiz yere yspilan bedduanin tutacagini dusunmuyorum bu benim sahsi dusuncem

İnşallah öyledir. Allah bilir tabi

25 yaşındasınız bu zamana kadar babanız birşeye karar verdiğinizde hep mi böyle karşı çıktı yoksa ilk karşı çıktığı birşey mi bu?

25 yaşındasınız bu zamana kadar babanız birşeye karar verdiğinizde hep mi böyle karşı çıktı yoksa ilk karşı çıktığı birşey mi bu?
Yok, hep böyleydi. " fotoğrafçı olayım baba? " seni elalemin erkekleriyle karanlık odaya sokamam!
" muhasebe okumak istemiyorum baba " kadın için masa başı iyidir! Bu ve bunun gibi bir çok şey yaptı.

Yok, hep böyleydi. " fotoğrafçı olayım baba? " seni elalemin erkekleriyle karanlık odaya sokamam!
" muhasebe okumak istemiyorum baba " kadın için masa başı iyidir! Bu ve bunun gibi bir çok şey yaptı.
anladım babanın sevgilinin Arap olmasından dolayı istememesini asla onaylamıyorum tabiki de ama belki bana kızacaksın bugüne kadar ne yaptıysa da ne ettiyse de evlendikten sonra bunların hepsi aklından uçup gidiverir babanın hasretini bile çekebilirsin ben anna baba gönlü olmadan evlenmeye sıcak bakmıyorum bi yolunu bulsan yeniden konuşmaya çalışsan üzüldüğünü göstersen. kaçsan bile iki gün sonra eşinle iyi olacağınızın garantisi mi var veya en ufak birşey de insan ailesi arkasında arıyor sen bilirsin ama bence acele etmeden gönüllerini hoş etmenin bir yolunu bulmaya çalış annen nasıl davranıyor ne düşünüyor

Ay bilemedim ki simdi cok zor bir durum. Olmazsa aileni dinle ya bukdr karsi cikiolar aile onayi onemlo

Beni babam dövmedi hiç bir zaman hatta bu konuda benimle hiç muhattap bile olmadı.. ama öyle net öyle netti ki iki cihan bir araya gelse bile bu iş olmaz dedi araya girmeyen adam kalmadı.. neler yaşadım neler. Koskoca sülalede bir kişi bile istemiyordu. Dediğin gibi sanki çok kötü bir şey yapmışım gibi davranıyorlardı. Beni mezhep ve kültür farkından dolayı vermiyordu. Kıyametler kopuyordu bildiğin babama konu her açıldığında.
İlk sülaleyi alıştırdım.. ama öldüm bittim o süreçte Allah'ım çok kötü günlerdi ya ( Her gün ağlamaktan sıkıntından mahfolmuştum.. cilt hastalığım bile çıktı.

Ama hiç bir zaman pes etmedim :) Çok sevmekten değil babamın bir kere tanımadan yok demesini kabullenemiyordum.
Sonra herkesin çenesini kapattırdım. Dik durdum kendimden emin konuştum. Her seferinde benim hayatım, benim kararlarım dedim! baktılar vaz geçmiyor tanımaya başladılar. Her tanıyan benden çok sevdi :)) çokk ayrıntılı ve çok uzun kahredici bir süreç... ama karşındakinden eminsen sakın vazgeçme! Benim ki olduysa bu hayatta imkansız diye bir şey yoktur :)) Şimdi herkes çok seviyor :))

3 senedir birlikteyiz ve 2 senedir uğraşıyoruz. Töbe hasa " yukardan Allah inse asla kabul etmem " diyor. Kimsenin olmadığı gibi benim de iyi olma garantim yok tabi. Aile tabiki önemli ama her seferinde birsey çıkarıyor. ben de her genç kız gibi evinden gelinlikle çıkmak isterdim tabi. 2 senedir ikna etmek için uğraşıyorum ama yok, olmuyor

Senin adına çok sevindim, Allah'im pişman etmesin inşallah. Sulalem ankarada. Oraya da gittik kuzenlerimle konuştuk. Olmadı olmadı .. kuzenlerim sevdiler ama babamdan korkularindan birsey diyemediler. Diyorum ya " yukardan Allah inse yine de bu iş olmaz " dedi. Düşün yani. Hep hakaret ve küfür ettiler Sevgilime, hem de yüzüne karşı. Benden bahsederken de " domuz nalet s...uk " diye bahsediyorlar aile arasında. Neden? Çünkü sevdim aşık oldum

Kültür farkı çok önemli. Yani kendi aileni bir tarafa bırakırsak... Erkek arkadaşın mükemmel bir insan olsa bile ailesi de çok önemli. Keşke benim ailem de ırk ayrımı yapsaydı, bazı şeyleri daha net görebilirdim (katiyen ırk ayrımı yapmadık, yapmaya da karşıyım ama ırk ayrımı demek kültür ayrımı demek, nasıl bir ortamda büyüdüler, sosyal çevreleri nasıldı, kadın erkek ilşkileri nasıldı gibi)... Ne gibi bir sorun olabilir demişsin ya, yağmurdan kaçayım derken doluya da tutulabilirsin. Mesela, eşim birgün demişti, bizim oralarda kadına değer verilmez insanlar hala cahil diye. Çok şükür eşim öyle değil ama ailesi hala öyle. Eşim bana onların erkeklerinin kadınlarına davrandıkları gibi davranmadığı için de beni sevmediler, çünkü ben onlar gibi ezilip susmadm. Ben risk aldım, herşeyi göze alıp evlendim. Ama sorunlar çok fazla...

Diğer taraftan, baban gerçekten normal değil. Hadi damadı istemiyor ama insan kendi kızına nasıl o sıfatları söyleyebilir. İşin gücün var mı bilmiyorum, daha 25 yaş erken bir yaş... Bir de erkek arkadaşını ne kadardır tanıyorsun?

Ha bu arada bir tanıdığım da yıllarca çıktı ama kızın ailesi istemedi. Sebep ırk ayrılığıydı ama kız artık kaç yaşına geldim, rızaları olmasa da evlenirim dedi.Evlendi 1 sene sonra "kardeşime bile kefil olmam eşime olurum, o kadar güvenilir bir insan" dediği eşi meğersem bunu bazı prosedür işleri için kandırmış, evlenmiş. Kız tesadüfen bir telefon konuşmasında öğrenmiş. Sonra döndü babasının yanına, adam zar zor kabul etti.

Benim ki de çok netti bana herkes ayrıl bu adam hayatta vermez seni diyorlardı da dediğim gibi babam benimle hiç konuşmadı.
Annen nasıl sana karşı. Ben hayatım da kaçmanın 'k' sini bilmezdim. Üni mezunu iş güç sahibi bir insanım ve kaçanlara nasıl cesaret ediyorlar diye kınardım. Bu süreçte bunu bile düşündüm. Aklıma gelen bir tek "annem" oldu. Onun üzülmesini etrafa karşı boynunun düşmesi düşüncesi beni hep durdurdu.

Annenin tutumu da baban gibiyse, sana kaç diyemem ama kendini de harcatma derim!

Babasının kültüründen biri olmasında.. adamın ettiği küfürlere baksana bir baba kızına nasıl o... der.
Neler okuyorum burada bazen inanamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…