- Konu Sahibi sevdicegim
-
Ölmüş bir babanın eksikliği çok kötü olmalı. Ancak bazen, yani söz konusu olan benim ki gibi terk eden bir baba olunca insan keşke ölmüş olsaydı diye geçiriyor içinden. Bir çocuğun baba olgusuna uzak yaşaması zor bir şey. Ama insan çok şeye alışabiliyor, belki eşinin babasıyla sıcak bir diyalog kurabilirsin o zaman baba demek zor gelmez yani alışabilirsin. Sevgi karşılıklı gelişen bir duygu, zaman geçtikçe belki gerçekten baba yerine koyabilirsin. Yaşayıp görmek gerek bence
Benim bir babam var evet.
Ama nasıl bir baba?Bazen ölse hiç üzülmem diyorum
Bütün hayatını bu düşünceyle geçiremezsin.
Zor biliyorum ama Rabbim böylesini uygun görmüş.
Ben daha 20 günlükken kaybetmişim babamı.Ne suretini biliyorum ne sesini.Şuanda evliyim eşimin babasına sırf zorunda oldugum için baba diyorum.Çünkü insan yabancı oldugu bir şeyi kimseye içinden gelerek yakıştırıpta söyleyemiyor.
vay be benden şanssızları da varmış bende babamı 19 yaşımda deli çağlarımda öss sınavına 15 gün kala kaybettim hep derdim ki neden benim babam allahım die isyan eder ağlardım ama sen hatırlamıyorsun bile çok üzüldüm canımbende eşimin babasına baba kelimesini ağzımdan laf gevelemesi gibi bir şekilde çıkıyor yarım ağaz yani
ama arkadaşının babası belkide seni çok sever öz kızı gibi bilemezsin ki sende en içten babam dersin bunu bilemezsin şimdi zaman gösterir Allah iyilerle karşılaştırsın ve babanın ne demek olduğunu doya doya yaşarsın
canım babam 74 yaşında ve gayet sağlıklıinanılmaz bir bağımız var,Allah uzun ömürler versin ona...eşimin de babası var ve ben ona taaa içimden gelerek baba diyorum,Allah ona da uzuuun ömürler versin.aramız çok iyi..hep şükretmişimdir başkasında hiç yokken bende 2 tane var diye...
babasızlık zor canım ama inş eşinin babası bu boşluğu doldurur...
canım babam 74 yaşında ve gayet sağlıklıinanılmaz bir bağımız var,Allah uzun ömürler versin ona...eşimin de babası var ve ben ona taaa içimden gelerek baba diyorum,Allah ona da uzuuun ömürler versin.aramız çok iyi..hep şükretmişimdir başkasında hiç yokken bende 2 tane var diye...
Bu boşluğu tahmn bile edemiyorum elbette ki çok zor bi durum Allah herkesin babasına uzun ömürler versin.. vefat edenlerinkine de Allah rahmet eylesin..
herkesin bi yazgısı var senin yazgında böylemiş, hani bi şiir vardı "ben babam öldüğünde büyüdüm " diye.. tahmin edebiliyorum ki çok güçlü kuvvetlisindir hayata karşı..
kendi hayatımdan bi kesitle anlabilirim bişeyler..
amcamın hiç kızı olmamıştı ve kız cocuklarına inanılmaz bağlılığı vardı 3 oğlu vardı.. 3 oğluna babam isimlerini vermişti.. amcam hiç kızı olmadığı için benim ablama amcam ismini vermiş o özlemi hep taşıdığı için 2. evlilğinde kızı olan bi hanımla evlenmişti.. aile ortamından da kaynaklı olarak hiç özlük-üveylik yaşamadık biz.. o da bizim kardeşimizmiş gibiydii zaten birlikte büyümüştük..
o amcamın üvey olan kızı amcamın özkızı gibiydi, ne kendi oğulları bi farklılık hissettirdi ona ne de amcamın kendisi... KIZINA en iyi eğitimi alması için hiç geri durmadı gerek maddi gerek manevi hiç bi zaman desteklerini esirgemedi.. tabi biz büyüdük artık bazı konuları konuşmaktan çekinmedik..
bi gün hiç ortada bişey yokken bize söylediği şey "ben annemi değil babamı çok seviyorum" demişti.. hiç anlamamıştım ozamanlar adamın kandan candan kızı değil, nasıl öz annesini sevmezde üvey babasını bu derece sevebilir diye düşünmüştüm.. işte amcamın o kıza yaptığı babalıktı gerçekten..
baba sıfatını 20 yıldan fazla süredir ağzına almazken nasıl ağzıma alırım diye düşünüyorsun ya o adam sana öyle bi babalık yapar kii senin ağzından bi kere değil bin kere çıkar baba demek..
umarım herşey gönlüncee olurr, o adam da o "baba" sıfatını hak edecek şeyler yapar
sizinkide biraz yaraya tuz basmak gibi olmuş yani.. nispet yapar gibi yazmışsınız resmen kendinizi biraz konu sahibi yerine koysanız iyi olurdu..
Allah rahmet eylesin...
Bazen allahin haksizlik yaptigini düsünüyorum nedense hep iyi insanlari yanina aliyor dilerim allahtan sana öyle iyi bir kayinbaba verirki babanin ne oldugunu tatdirir sana...
ATTRAENTE ve sevgi_melegi ne de katiliyorum yasayipta bize sahip cikmayan iyi veya kötü günümüzde yanimizda olmayan nedense yasiyor onlari da allaha havale ediyorum cenab allah ne verirse hayirlisini versin insallah.... Amin
biliyorsun musun bazen baban olupta sadece evet var diyorsun bunu hissederek yasayamiyorsun..gucunu arkanda hissedemiyorsun..
gercekten sakin uzulme cunku sen en azindan babam yok diye uzuluyorsun,baban olupta yok diye uzulmekte cok aci..
ben inaniyorum ki bundan sonra baba diyebilecegin bir baban olacak..hic zorlanir miyim diye dusunme..
Merhaba arkadaşlar.. ben benimle aynı şeyi yaşayanlardan ve bu konuda beni anlayabilecek olanlardan yorum bekliyorum..
3 yaş gibi çok erken yaşta babamı kaybettim.. Hayatım boyunca hep "Baba" kelimesinden yoksun büyüdüm.. Daha doğrusu o kelimenin nasıl bir anlam yüklü oluşunu bile bilmiyorum.. Babalar gününü genellikle hüzün ve boşluk dolu geçirip odama kapandım..Yolda bir baba-kız gördüğümde her daim gözlerim doldu.. Bu yaşıma kadar bu kelimeyi kullanamamış olmanın acısını iliklerime kadar yaşadım hep.. O kadar tanımıyordum ki babamı, resimlerine baktığımda bile "babam" demek yabancı geliyor bana.. Sanki normal tanımadığım bir insan gibi... Size yemin edebilirim ki buraya baba yazarken bile yabancılaşıyorum o kelimeyle.. O kadar eksiklik hissediyorum ki... Bir yanım yokmuş kanadım kopukmuş gibi.. Hep şunu düşünüyorum.... Hayatım boyunca hiç kullanmadığım bu kelimeyi ben evlendiğimde eşimin babasına nasıl söylerim?.. şuanki erkek arkadaşımın babasını çok seviyorum ve bazen hayal kuruyorum.. ona bir türlü baba dediğime dair hayal dahi kuramıyorum.. diyemeyecekmişim gibi.. benimle aynı durumda olan yada bu durumu aşmama katkıda bulunabilecek olanlar var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?