• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baba Neydi?

T teacher1990 canim allah her seyi dort dirtluk vermiyor hayatta her sey dort dortluk degil malesef senin de belki esinden ve evlatlarindan yana yuzun gulecek evlatlarin esin cok iyi olacak belki allah buyuk canim ilahi adalette var unutma baban bu yaptiklarini bir gun oduyecek

Ben anne baba sevgisinden mahrum buyuyen cocuklarin bu kadar travmali bireyler oldugunu bilmiyodum bu forumdan ogrendim. Artik daha empatik yaklasiyorum bu kisilere. Yine de 25 yasinda bu konular seni bu kadar aglatmamali. Bi noktada kendin icin babani affetmelisin
O oyle olmuyo iste....
Malesef
Affetmek istesen de olmuyo:KK43:
Bu sebepten evlenecek arkadaslar merhametli ve cok iyi baba olabilecek insani secin lutfen:cry:
Ben simdi kizim icin okadar mutluyum ki mukemmel bi babasi var cok sukur:KK36:

Sadece sevgisiz büyüyenleri bilmiyorum ama sevgisiz,hakaret,fakirlik,yalan dolan kumar borç içinde büyüyüp hala ben hatalı olmadım hiç diyen bir babaya sahip çocuklar,dışarıya karşı mutlu görünse de,cana yakın esprili gelse de kendi içlerinde büyük bir boşluk var.Ve bunu en yakınları dahi bilmez.
Evet kesinlikle haklisn.annenle baban nezaman ayrildi

Su sekilde dusun
Annen ayrilamasaydi ve hala onun maddi manevi siddetine maruz kalsaydi
Ve sen bisey yapamasaydin
Rahat ol uzak kalabiliyosun

Bayan sizin gibi çok kız var.

Ortaokuldayken bir arkadaşım vardı, aynı apartmandaydık. Kızın babası doktordu ama üstü başı dökülür, cebinde parası olmazdı bu kızın. Evlerine haciz de geldi. Adam meğer kumarcıymış, pisliğin tekiymiş ayrıca, hatunu aldatıyormuş. Kadın da çocuklar da varlık içinde yoklukta sürünüyorlarmış, annem yıllar sonra söyledi.

Varlık içinde yokluk çok sinir bozucudur eminim. Ben anlayamıyorum bu erkekleri gül gibi karın, çocukların var neden adam olmuyorsun kardeşim? Böyle babaların hepsi boynu altında kalır umarım.

Hep babam varken babasızlık çektim.Hiç başımı okşamadı ya da ağzından bir kere tatlı söz duymadım.Annem sırf biz büyüyelim diye 20 yıl kumara,ihanete,hakarete sustu.O adama asla baba diyemiyorum bile.Annemin sevgisi o kadar doldurdu ki ama hep bir yanım eksik kaldı.Şimdi biri var çok değerli bir insan annemle evlenmek istiyor,annem evlenmek istesede kadın korkuyor artık evlilikten.Ama adamın öyle bir güzel kızım deyişi var ki bana içim yanıyor sanki.Benim öz babam bana bir kere kızım dememişken adam canım kızım diye benimseyebiliyor.Ve bunu yaparken hiç yapmacıkta gelmiyor.Geçenlerde kuzenim evlendi eniştemle bir sarılışları vardı ki,en çok ben ağladım nerdeyse.O kadar kaldı ki içimde bir baba yoksunluğu.Annem bize baktı büyüttü okuttu.Dışarıdan gören bak avukat oldu derdi tasası yok rahatı yerinde diyor.Ama içimdeki boşluk o kadar tarif edilmezki.14 yaşında bir erkek kardeşim var.Onunda çoğu zaman bu eksikliği taşıdığını görüyorum.Niye yazdım bilmiyorum ama canım yanıyor artık hissizleşiyorum sanki.Az önce öz babam dediğim insan aradı ve dediği sen niye telefonlarımı açmıyorsun artık ne yaptım ben sana nankör oldu.Ne yapmadı ki,çocukluğumda evimize gelen haciz memurlarını,hapishaneden çıkarmak için borç arayışlarımızı,insanların acıyışlarını,bana anneme ailemize ettiği küfürler,hakaretler,yalanları..ama o hala kendine göre masum.Ve onun ardından annemle evlenmek isteyen emekli öğretmen aradı,sesimi duyunca bitanem güzel kızım iyi misin sen diye şefkatle sorunca tutamadım kendimi ağlamaya başladım.Sanırım sırf rahatlamak için yazdım bilmiyorum.Ama yaş 25 te olsa umursamaz da olsan için acıyor işte.Şimdi yakında evlenebilirim ama yine hep bir yanım eksik.Ne anneler,ne babalar sevginizi eksik etmeyen çocuklarınızdan.İnsan büyüdükçe eksiklik hep artıyor çünkü. :'(
Ahhh canmm :(( beni anlattin sanki :( umarim allahm esinde yuzunu guldursunannende korkmasin boyle guzel yurekli adamla evlenmeli bence o da sende hakediyosunuz bunu uzulme neolur :( :( :(

Sanırım baba varken yokluğunu çekmek daha zormuş
Annem 20 yıl içkici ayyaş dayakcı bı adama dayanmış ablalarım ve benım ıcın ve ben 5 yaşındayken tarfık kazasında öldü.
Annem bizim üstümüze koca getirmek ıstemedı 15 yıl dul kaldı çalıştı dıdındı bızı buyuttu evlendırdı ve kendısıde çok iyi bir adamla evlendı. Okadar mutluuyum kı onun ıcın.
Umarım senn annende o beyle evlenır . Hakkınızda hayurlısı olsun.

insan atlatamıyor sanırım,ya da ben atlatamıyorum.Babasına aşık kızları görünce,kızlarına aşık babaları görünce sanki bana acı veriyorlar.

Yaa :cry:
Sana sarılıp deli gibi ağlayasım var.
Bu kadar mı aynı oluruz..
Bu kadar mı aynı şeyleri yaşarız..
Bizimkinde bi tek kumar yok geri kalan her şey aynı.
Alıntıladığım mesajda da dediğin gibi..
Babasına aşık kızlar acı veriyor.
Bi o kadarda düşünüyorum.
Babaya nasıl aşık olunur..
Nasıl :cry::KK42:

Bende aynıları yasadım içimden atamıyorum benlıgımıze kazınmış bizlede gıder ne yazıkkı.. acıyorum kendıme babalık bu kadar zor muydu. Bızde evlattık cocuktuk. Babamız mutlaka cok kıymetlıydı gözümünden damla damla düştü. Ölünce aglar mıyım dıyorum kendıme vıcdansız olma neyse ne dıyorum olmuyo içerıden atılmıyo. Bi kişi yüzünden çocuklugumuz harap oldu. Varken yok olması çook zor yasamayan bılemez. Bı kız babasına aşık dogar bi erkek babasıyla gurur duyar. Ama bızde bu nokta eksık işte. Ölse yasayamadıklarıma ve yasattıklarına aglarm . Bize yasattıklarını ötekı dunyada nasıl öder bilmıyorum . Harap olmuş bı gecmiş hasarlı bi gelecek. Hersey dört dörtluk olsada bı yer heep eksık kalıyo acıyo. O yara kapanmıyo. Bende anneyım eşim çok iyi bi baba. Evladıma bakıyorm dunyalara degışmem ama biz nasıl bu kadar kıymetsız olduk anlayamıyorum.. tesellı vermek ısterdım ama bnm için durum bu.

Bende ölse ağlamam..
Bi tek bana yaşattıklarına ağlarım.
Her gün ettiğim dua bi gün kabul olur ümidim var..
Elin oğlunun açtığı yara bu kadar derin olmaz gibime geliyor..
Elin oğlunun yarasını baska bi elle kapatabilirsin ama özünden baska öz yok ki :(
Nasıl kapansın :(

Back
X