baba ve kardeş borçlarını ödememek için ne yapmalıyım ?

kumrub

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
101
0
96
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar;

babam annem ayrı yaşamaktadır ve şu anda boşanma davaları vardır...Babam yıllardır borş yaptı abimle biz ödedik neyse arık ödemiyoruz ama borçları devam etmekte ve yıllar sonra benim kapıma alacakları karşımda görmek istemiyorum.Aynı zamanda beraber yaşadığım Kardeşimde babamın aynı huyunu taşımakta aynı şekilde onunda borçlarını ödemek istemiyorum?

ne yapabilirim? Nasıl bir dilekçe yazmam ve vermem gerekiyor nasıl bir yol çiziyim ki arık canım yanmasın 30 yaşındayım 16 yaşımdan beridir hiç yapmadığım borçları ödedim artık ödemek istemiyorum lütfen doğru bir yol gösterin memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim,

baban hayatta olduğuna göre borçları kendi adı üzerinedir bunda senin hiçbir ödeme zorunluluğun olamaz ölmüş olsa idi reddi miras davası açabilirsin diyecektim her türlü varlıklarından ve borçlarından feragat ettiğin ile ilgili ama hayatta yani... kardeşin içinde aynı şey geçerli... kimsenin borcunu ödemek zorunda değilsin... tabii ikisine de kefil falan olmadıysan!!!

canım kardeşinin borçları seni ilgilendirmez babanınkilere gelince babanın terekesi borca batık olursa
yani malvarlığı borçlarını karşılayamazsa ve allah gecinden versin ölürse ölümünü takiben 3 ay içinde mirası reddedebilirsin.
ama baban şu durumda yoksulluga düşecek olursa herkes yardım etmediği takdirde yoksulluğa düşecek altsaoy ve üstsoyuna yoksulluk nafakası vermekle yükümlüdür yani baban senden nafaka talep edebiliri
ancak babanın savurganlığını mahkeme kararınca tespit ettirebilirsen onun kısıtlanmasını saglayabilirsin böylelikle onun yaptığı alım satım işlemlerine izin verme yetkin dogar babanda artık daha fazla borçlanmaz

kural olarak borçlar şahsidir
babanız ya da kardeşiniz dahi olsa borçlarını ödemek zorunda değilsiniz
Ancak miras kalması durumunda haklar gibi borçlar da mirasçıya geçer
borca batık bir miras sözkonusu ise 3 ay içerisinde mirası reddederek kurtulabilirsiniz
ancak kardeşinizle aynı evde yaşıyorsanız onun borcu nedeniyle ev eşyalarınız haczedilebilir
sahip olduğunuz eşyaların faturalarının sizin üzerinize olması istihkak davası açmanız halinde işinize yarayacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…