"Baba"

-Thanatos-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mart 2018
13.208
46.527
548
27
Rica ediyorum kınayacaklar,vay efendim babaya böyle denir mi terbiyesiz evlat?! Diyerek duyar kasacaklar hiç konuyu okumasın,hatta girdiği gibi çıksın,zira bu adam hakkında en ufak eleştiriyi kaldıramıyorum.

Kendisi çocukluğumdan beri yaptığı saçmalıklarla hayatımızı mahfetmiş,daha sonra annemin kovmasıyla defolup gitmiş bir insan ama her fırsatta hayatımızı karıştırmak için elinden geleni ardına koymuyor. Bugün ki bana sataşma konusu; sosyal medya hesabıma fotoğraf atmam.
Evet gerçekten bu. Defalarca istek atıp benim onaylamadığım instagram profiline rica minnet zorla kabul ettirdi kendisini. O ekliyken attığım ilk fotoğrafta da olayı çıkarttı zaten.
Öncelikle söyleyeyim,normalde bana karışan,açık giyinip gezmeme karışan bir insan kesinlikle değil,hemde 10 dakika önce güzel güzel benimle konuşmaya çalışırken 10 dakika sonra sinirden deliren bir dengesiz kendisi.
İlk aradığında her zaman konuşmamızın vazgeçilmezi olan bir takım duyar kasma,kendini acındırma ve annemi kötüleme konuşmalarını yapmaya çalıştı.
İşim var,arkadaşlarımla dışarıdayım. Diyerek kısa keserek telefonu kapattım.
Sadece 10 dakika sonra(hatta arası o kadar bile yoktur); "neden her zaman aynı şeyi yapıyorsun!"benzerinde saydırdı da saydırdı.
2 lafından biri; "ben senin babanım."
"Yediğin önünde yemediğin arkanda,bir kere sözümü dinlesen ölür müsün?" (hiçbir zaman aramızda kıyafet konusu geçmedi.)
"Ne istedin de yapmadım,baba dedin de koşmadım mı!" (hiçbirşey istemedim,kendisi arada sırada para yollar,hastalığımda mutluluğumda hüznümde hiçbirşeyimde yanımda değildi,soracaklar için hayır eksikliğini hissetmiyorum. Annem var iyiki var)
"İnsanlar görüyor,ayıp değil mi?!" (evet,üniversite okumuş makine mühendisi olmuş ama hala bu lafları kullanıyor,"elalem ne der" örgütünden çok çekiniyor.)
En son nokta; "senin neden böyle olduğunu biliyorum,senin bir suçun yok,başı boş bıraktım sizi,annen sizi bu hale getirdi!"
O cümleden biraz duraksadım ve saydırmaya başladım. Diyalog aynen şöyle;
"Allah aşkına sen kimsin ya? Bizi bırakıp gitmişsin hala gelip yüzsüzce konuşuyorsun ortada bir suçlu varsa o da sensin,para babalığı yapıyorsun,para yollamakla baba olunmuyor. 2 kanser atlatmışsın,banane? Ben hastayken kardeşim rahatsızken sen mi yanımızdaydın? Bir gün bile başımızı okşamadın sen. Şimdi kalkıp benim üzerimde söz sahibi değilsin hiçbir zamanda olmadın. O yüzden bir daha hesap sormak için arama,para yollayarak yaranmaya çalışma." benzerinde bayağı bir saydırdım.
O da bana "kes sesini,terbiye ahlak nedir bilmiyorsun,bir daha ne sesimi duy ne de beni gör" dedi,bende suratına telefonu kapatıp engelledim. Bir gün bile yaşadığı yere gitmedim,hatta geçen yıla kadar yıllardır onu görmemiştim bile. Sadece para yatırdığında annemi arar,annem açmaz. Daha sonra beni arayıp söyler. Her ay başı aynı diyalog hiçbir zaman değişmez.
Kızlar ben bu adamı yeryüzünden silmek istiyorum,benim adıma alınmış 2 kredi kartı vardı,kendisi kullanıyordu. (Nedeni uzun.)
Hemen bankayı arayıp iptal ettirdim.
Bu olaydan 1 saat sonrada annemin hesabına para yatırmış,annem görür görmez parayı geri gönderdi. Her yerden engelledik,onunla bağlantılı olan herkesin numarasını engelledim. Bir daha muhatap olmayı bırakın,suratına bakmam. Ölüyorum dese bir kaşık su vermem. Çevresi için saygın biri olabilir fakat benim gözümde bomboş bir insan. Bu yüzden ondan gelecek en ufak sesi,kelimeyi ya da herhangi birşeyi kaldıramam artık. Ama içim soğumuyor,ne yapayım ben bu adamı? Babalıktan mı reddedeyim,mirasından mı feragat edeyim,soyadından mı çıkayım. Bir yol gösterin bu adamla iğne ucu kadar bir bağlantım kalsın istemiyorum.

Manevi boyutu nu geçtim görüşmeyin fakat maddi boyutu ne olcak geçiminizi kim saglıkycak ve anneniz çocukları için olan parayı neden iade ediyor sorumluluklarını yerine getirme çabası bana çok kötü birisi olmadığını düşündürdü

Annem çalışıyor,bende okuldan kalan vakitlerde çalışıyorum. Gelirimiz iyi. Yıllardır kardeşimin parasını eksik etmedi. Her ay net olarak 1.600 para yatırır,tabiki yatıracak.
Kendisi 50bin borç yapıp tefecilerle bizi baş başa bırakıp kaçtı,annemi defalarca aldattı,en son geçen yıl benim yaşımda (21) bir sevgilisi vardı. Bu adam mı kötü değil 1 liraya ihtiyacımız olduğu günler o bize dönüp bakmadı bile,sağlığı gidince mi aklı başına gelmiş. Hiç kimseye acımam,özellikle o bomboş insana.

Uzak durun. Ben de bana karışmasına , duyar kasmasina izin vermezdim. Babalık dönemlik birşey değil.

Parayı da göndersin. Çocuk dünyaya getirmeyi seçen o. Parasını vermek zorunda. Bu konuda da hiç gurur yapmayın , hele ki sizi tefecilerle bırakıp gitmiş.

Hatırladım eski konu ve aile ilişkilerini sakin olmaya çalış baban zor gunler yasatmış yaş alıp hastalıklar çıkınca sizleri yeniden kazanmak istemiş siz henuz affedemediğiniz için hiçbirsey yapmayın sessiz kalın

Yolladığı para onu üstümüzde söz sahibi yapıyor.
Ya da bırakacağı miras.
Durumu şuan çok iyi. Borcu var mı bilmiyoruz fakat çok iyi.
Bunun için bizim üzerimizde söz sahibi olmaya çalışıyor. Gereksiz duyar çabalarından bıktık artık,hele bir de şu "elalem ne der örgütü"nden korkması beni deli ediyor.

valla artık yüzü eşek derisi değilse görüşmez sizinle sizde rahat edersiniz... nedense hasta olduklarında yada parasız kaldıklarında yanaşır böyle varlıklar ... baba oldukları akıllarına gelir hakkı varmış gibi hesap sorar saygı bekler ... valla çok iyi yapmş boşaltmışsın içini tabi yaterli gelmemiştir ama az biraz rahatlatır

Hatırlamana sevindim canım.
Az çok öyle yapıyor evet,hemen her konuşmasında "ah buram ağrıyor,vah bugün yine hastanede kalıyorum" diyip duruyor. Ama her zaman storylerde kahve resmi,yemek resmi paylaşıp duruyor,görgüsüz. Kafelerden çıkmıyor,sorunca da "hastane kafesi ühü ühü" diyip duyar kasıyor. Delirtti akşam akşam.
Çok teşekkür ederim tavsiyen için.

Hasta olduğuna da inanmıyorum,gereksiz dikkat çekme çabaları. Gerçekten doldum artık,21 senede canıma yetti. Ha bir de beni arkadaşının oğluyla evlendirmek istemesi var tabi,o konuya hiç girmiyorum. Kafayı yemiş bir kurtulamadık şuandan.

Yolladığı paranın üzerinizde söz sahibi olmasına izin veriyorsanız , durumunuz da müsaitse almayın bence hiç bir söz hakkı olmuyor aslında.
Bunu ona da söyleyin. Çocuk dünyaya getirmiş birisi olarak bu senin bir sorumluluğun diye. Ama yaptığı ve size hissettirdiği onca şeyden sonra manevi olarak karışıp karismamasina siz izin verirsiniz artık.

" Elalem ne der örgütü " olmayan yer çok ama çok çok az :) her ailede oluyor. Bazı aileler toptan öyle. O örgütün varlığını bile silin kafanizdan. Bir yerlerde onlarin var olduğunu düşünmek hep rahatsız eder çünkü. Babanız düşünürse düşünsün.

Yolladığı para üzerinden duyar kasıyor. "Yediğin önünde yemediğin arkanda?!",whatsappa bir fotoğraf atsam "oouu yaşıyorsun bu hayatı" diyip beni dellendiriyor. Sanki onun parasına ihtiyacım var. Hayır bozuyorum,lanlı lunlu konuşuyorum bana mısın demiyor Annem yıllardır bize bakıyor,bir kere bile para lafını yaptığını duymadım,bu adam da 1600 lira için amma boş konuştu.
Zaten o örgütü önemsemiyoruz ki ama bu yaşına gelmiş,okumuş etmiş kültürlü bir adamın böyle düşünmesi de beni ayrı bir deli ediyor.

Bu kadar mesaj atıp iletişime geçmeye çalışıyorsa özlüyor da olabilir sizi .O yemeklere falan yorum yapması da konuşmak için bahane gibi duruyor. Size saygı göstermesi gerektiğini düşünüyorum yine de. Onca şeyden sonra böyle yapsa neyin iletişimi bu der, iyice sogurdum ben de. Istemiyorsanız sessiz olmalı. Açıkça özür dilemeli eğer duyduğu şey özlem ve pişmanlıksa.

Insanoğlu tam bir girdap. Umarım anlar yani ve normal yollardan sağlıklı bir iletişim kurmaya çalışır.

Bende hep aynı cümleyi kurarım ölüyorum dese bir kaşık su vermem ,nefret ne kadar güçlü bir duygu

Konuyla alakasız ama, duyar kasmak ne demek? Gittikçe yeni yeni tabirler çıkıyor

size bu yazdıklarinizdan sonra şunu soyleyebilirim.
evleneceğiniz adamı iyi seçin, sizin yasadiklarinizi ilerde evladiniz da yasamasin.
Allah yardimciniz olsun.

Peki neden hasta olana kadar arayıp sormamış bizi?
Bunun mantıklı bir açıklaması olmalı. Yıllarca soruma arama ama hasta olunca bakacak insan ara. Eğer özlediyse söyleyebilirdi
Özlemini annemi bize kötüleyerek mi gösteriyor.
Anlayacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum,umarkm çok geç olmaz.

size bu yazdıklarinizdan sonra şunu soyleyebilirim.
evleneceğiniz adamı iyi seçin, sizin yasadiklarinizi ilerde evladiniz da yasamasin.
Allah yardimciniz olsun.
İnce eleyip sık dokuyorum bu yüzden,evladımın yaşamasını asla istemiyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…