Babaanne?

ya ne guzel yazmıssın. Yemın edıorum gulsemmı sınırlensemmı bilemedim. Nıe boyle bu ınsanlar. Benımkıde saolsun anacıma cok cektirmişdir ama yine anam bakmıştır ona:)

ya ne guzel yazmıssın. Yemın edıorum gulsemmı sınırlensemmı bilemedim. Nıe boyle bu ınsanlar. Benımkıde saolsun anacıma cok cektirmişdir ama yine anam bakmıştır ona:)
Anneme yaptıklarını hiç anlatmayım Zaman'la insanın kalbi soğuyo sanırım hiç bi duygum yok ona nefret kin bile yok.allah sağlık versin diyorum sadece

Benm de ananem bize karşı böyleydi. İter kakardi bizi. Sebep de annem istemediği kişiyle evlenmiş yani babamla. Kardeşimle bana hatta anneme de yapmadığını bırakmadı. 1 bucuk sene önce vefat etti allah rahmet eylesin ama unutamıyorum bize yaptıklarını. Bı de çocuktum ben ozaman ağır geliyor hepsi şimdi düşününce. Sözde olgun olacaklar tecrübelı olacaklar peehhh. İnsan yaşı kaç olursa olsun vicdanlı olması merhametli olmali gerisi boş inan bu yalan dünyada.

Ben severdim .Köyde kalırlardı bizde yanlarına giderdik.Severdi bizleri.İnek sağıp taze süt içirirdi hiç unutmuyorum.

Allah rahmet eylesin.

Hiç sevmezdim rahmetliyi. Babam hastalandığında bir gün gelmedi ama cenazesinde şov yapmıştı ufacıktım ama hatırlarım. Annem yine iki senede bir falan işten izin alınca uğrardı beni görsün diye, zorla götürürdü beni. Onda da geleceğimizi bildiği halde bir yemek dahi yapmaz simit poğaça koyar geçerdi, bir hediye bile almazdı ne bileyim bir küçük oyuncak bile yoktur ondan bana hediye. Ama o bir günlük kısa sürede her yerimi öper sırılsıklam ederdi yapış yapış. Nefret ederdim. Kışın aramaz sormazsın, bir gün düşünüp bir kalem bir oyuncak vermedin, sevdiğim yemek ne onu bilmezsin ama sevgi tarzın beni görünce ağlamak zırlamak ve yapış yapış öpmek. Öpme diye ağlardım o derece sinir olurdum.
Ortaokuldaydım ölüm haberi geldi bir gıdım da üzülmedim ağlamadım.
Rahmetliyle görüşmem için annem zorlardı fazla iyi niyetli bir gelindi sanırım ondan ama ben sevmiyordum hala da ölümü de hatırası da hiç etkilemez.

Hic tanimadim babaannemi ben dogmadan rahmetli oldu. Anne tarafdan dedem de cok ayrimcilik yapti hala yapiyor sözler verdi biz evlenirken hic tutmadi kendisi bilir asla da tavir yapmiyorum ama Allah görüyor

Çok fazla şey bekliyorsunuz bence, bir insandan bu kadar beklentiye girerseniz hayalkırıklığına uğramanız kaçınılmaz. Benim de bir iki akraba hariç doğumgünümü kutlayan olmaz, böyle bir beklentim de yok , hele 2-3 nesil önceden bu tarz şeyler beklemem, onların alışık olduğu şeyler değil, farklı zamanın insanları.
Kaç kuzensiniz bilmiyorum ama kuzen sayısı arttıkça hepsine ayrı ayrı ilgi ve sevgi de gösterilmesi beklenemez, demek ki siz en sevdiği değilsiniz, ben de değilim, ne anne ne baba tarafından , hiçbirinden de bir beklentim yok, mecbur da değiller birşey almaya yapmaya.
Bu sorunların sebebi bizim sorunlu geniş aile ilişkilerimiz, iki aile direk önyargılı bir şekilde biraraya geliyor ilk günden, mutlaka bir problem bir kötü niyet olacakmış gbi. görümce kaynana gelin sorunları biraz da bu önyargılardan, sürekli bir savaş ve çatışma hali.
Siz kendi hayatınızda mutluysanız akrabaları bu kadar takmayın. Çok ilginç bir şekilde anne tar
3. kişilerle nasıl mesafeli bir ilişkiniz olacaksa onlardan beklentiniz ne olacaksa akrabalardan da o tarz beklentileriniz olsun, kafanız rahat eder. Kan bağınız var diye birbirinizi sevmediğiniz halde görüşmek zorunda değilsiniz. Benim annem de senelerce kendi ailesini övdü, babamın ailesini yerdi, büyüyünce farkettim ki, iki aile de aynı, biri diğerinden daha iyi değil, olay sadece bakış açısı, aynı davranışı kendi ailesi yaparsa normal görürken, diğer aile yapınca sorun oluyor. Tabi bu benim tecrübem, herkesinki farklıdır, ama bu bozuk ilişkilerde önyargının çok etkili olduğunu düşünüyorum.
Anne babanız dışındaki akrabalarınız 3. kişilerdir, sizi sevmelerini, maddi manevi destek vermelerini beklemeyin,

Minimum beklenti maksimum mutluluk diyorum
Babannem 2 ay önce vefat etti
Annem hiç sevmezdi babannemi anlaşamazlardı daha doğrusu
Babannemin bize küçükken 1 kutu napoliten çikolata aldığını hatırlıyorum başka da bişey almadı, benim de ondan bir beklentim olmadı hiç
Sizin babanne de yaşlı kadın sonuçta kıyamamıştır bir de insan yaşlandıkça çocuklaşıyor huyları değişiyor
Ne mutlu babanneniz evliliğinize şahit olma şansı yakalamış
Benim babannem hiçbir zaman göremeyecek
Bir de böyle düşünün onların varlığı yeter ölse ne kadar üzülürsün Allah gecinden versin

Şeytanın önde gidenidir, hatta pabucunu ters kesin giydirmiştir.
Yaşının ilerlediğini düşünüp ölüm duyguları sardığından, benden helallik alma peşindedir ama daha çok bekler.

Allah rahmet eylesin ben 10 yaşındayken öldü benimki.
Tek hatırladığım terbiye yöntemleri konusunda Hitlervari bir tutumu olduğu.
Elime iğne falan batırır,oturduğum koltuktan kaldırtmazdı.
Haliyle şahane bir hafızam yok geçmişe yönelik ama yaşasa sever miydim ? Bilemiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…