Babaannemler hayatımı berbat ediyor!! YARDIM NE OLUR :(

Öncelikle oraya normal bir kılıkla gidersem babam da kızar, bilerek neden böyle yapıyorsun diye -,-
Babam asıl sorun aslında, adam akıllı ya bu kız buraya böyle gelir, ya da hiç gelmez falan demesi lazım, sinrimi bozuyor.
Ayrıca ben babam yokken bunlara bir şey desem, hemen babama yetiştirirler hem de sadece ben söylemişim gibi..
OF BABA!! Hepsi onun suçu!!
Ayrıca seninkiler de ne terbiyesizmiş, böylelerini duydukça sinir krizi geçirecek gibi oluyorum. Senin adına da çok sevindim, yani en azından güçlü durabilmene.. Benim de annem ve babam ilk evliliklerinde boşandı, sonra tekrar birbirleriyle evlendi. Boşandıklarında da babaannem bildiğin gelin arayışına girmişti salak. Bir de annem suçluymuş gibi vırvırvır laf ediyordu.. SABIIIRRR!!

Baban benimki gibi biri değilse, yani sana çok kızıp bağıracak bir adam değilse sinir krizine girmiş taklidi yap.
"Bu yaşımda şu yaşadıklarıma bakın, 15 yaşına geldim giyeceğime de başkaları mı karar verirmiş, nerede görülmüş bu, yaşıtlarım yüzme kurslarında yabancı dil kurslarında kendini geliştiriyor ben de burada iş yapıyorum bir de oramı buramı kesiyorum. Kimse de ilgilenmedi. Ben çok kırıldım, gitmek istemiyorum" diye bağır çağır.
Böyle durumlar çirkeflik yapmadan atlatılmıyor. Ben çok çirkeflik yaptım zamanında, şimdi kafamı dinliyorum. Yüz verme şu insanlara...

Ya babam çok kızgın biri değil, yani ilk kızar, geçer. Çirkefliğe gelince.. Bilmiyorum ailesine laf söylediğim için kızabilir. Ya ne var kısa koluma karışmasalar? Adam olsalar azıcık?? Çıldıracağım ben bu ailede ya.. Babamla sakince konuşsam ne olur sence?
Gerçi o zamanda, bu yaştan sonra onları değiştiremezsin der............................

Allah Yardımcın olsun canım Annene de sabır versin. Fazla görüşmemeye çalış zorunda olmadıkça gitme Böylece daha az moralin bozulur.

"Babacım ben çok bunalıyorum, öyle upuzun giymek istemiyorum, en azından yarım kollu giyineyim. (Eğer baban dindar biriyse) Hem ben daha genç kız bile değilim ki, nolucak sanki yarım kollu giyinsem?" de tatlı tatlı.

Ailesine laf söylemiceksin ki, böyle sanki laf sokar gibi yapıp şirinlik yapacaksın. Bu "babam anneme çok iyi bakıyor hihi" muhabbeti gibi. Bu kötü bir laf değil ama onlara sana bulaşamayacaklarını anlatır.

Ben şimdi sana özel mesaj atacağım, dur bakayım

Allah Yardımcın olsun canım Annene de sabır versin. Fazla görüşmemeye çalış zorunda olmadıkça gitme Böylece daha az moralin bozulur.

Sağ ol tatlım, ama şimdi kuzenlerim de babaanneme geldi, gitmezsem olmuyor, hemen başıma ekşiyorlar. Ama artık haftada bir gideceğim.. (düşün bu az hali) Babam git derse de, ''baba ben karar verdim, artık haftada bir gideceğim, uzun kollu giymekten falan sıkıldım, babaannem de anneme laf edip duruyor, böylesi daha iyi'' diyeceğim, artık ne yaparsa yapsın, kendisi bilir..

Yok ya dinle alakası yok, babam dinine önem verir o ayrı ama ailesinden dolayı giyemiyorum. Tatilde falan şortlarla dolanıyorum yoksa... Ama burada ailesi duyar diye her zaman dikkat ediyorum, tövbe tövbe -,-

Tamam özel mesajı bekliyorum D

Bence sende annen gibi yap zorunda kalmadıkça gitme gelme. Babana da hiç şikayet etme onun yerine kendin hallet aynı ortamda bulunduğunuzda annen hakkında laf söylediklerinde -Hakkında konuştuğunuz benim annem farkında mısın, anneme laf söyletmem ben vs de sana karıştıklarında ya da başkalarının ahlakını eleştirdiklerinde herkesin Dünyası ahireti kendine hem gıybet daha büyük günah vs de bırak onlar seni babana şikayet etsinler adam er geç bırak şikayet dırdır dinlemekten. Hem herkes sevdiği insanlar hakkında kötü şeyler söylenmesine bozulur senden annesi hakkında kötü şeyler duyacağına bırak annesi seni çekiştirsin.

Ama babam git diyor. Onlar seni ne kadar seviyorlar, sen niye gitmiyorsun diyor
Eğer şikayet etmezsem onların ettiğiyle kalırım, babam beni kötü sanıyor sonra?

Ama babam git diyor. Onlar seni ne kadar seviyorlar, sen niye gitmiyorsun diyor
Eğer şikayet etmezsem onların ettiğiyle kalırım, babam beni kötü sanıyor sonra?

E severler tabi her dediklerine eyvallah diyorsun, giyimini bile onlara göre ayarlıyorsun, bu sıcakta çekilecek şey mi uzun kollu başkasının keyfi için. Bence sen baban gitmeni istediğinde somurtarsk tepki verme 'giderim tabi' filan de ama kendi istediğin gibi git yanlarında somurtuk durma kavga eder modda olma ama karıştıkları zaman sakinbir şekilde cevap ver. Gözlerine batıp babana şikayet ettikleri zamanda aa ben ne kadar seviyodum halbuki onları, o gün çok eğlenmiştik birlikte niye böyle demişler ki kırıldım şimdi dersin

Arkadaşa Katılıyorum aynen böyle tatlı tatlı söyle Yoksa seni agresif saygısız bir kız olarak görürler.. Şirin şirin laf sok.

Ben şunu anlatamadım galiba; istediğim gibi falan gidemem Kavga çıkartırlar valla, dedem hele.. Babam da sonra bana kızar niye öyle gittin diye..
Her zaman her şeye karışıyorlar; ya başkasının dedikodusunu yapıyorlar ya bana karışıyorlar ya annemi kötülüyorlar..
Ama evet babama şikayet ettikleri zaman öyle yapacağım, sağ ol

Şirin şirin laf sokmayı denedim aslında, ama sonra hemen çemkirmeye başladı. Ben de ya susacaktım, ya da cevap verecektim; sustum işte :/

Şimdi yaşında küçük ya ondan üzerine gelirler.. Atsan atılmaz satsan satılmaz yapacak bisey yok ağırlığında kal ve Sadece Sus :26:

Şimdi yaşında küçük ya ondan üzerine gelirler.. Atsan atılmaz satsan satılmaz yapacak bisey yok ağırlığında kal ve Sadece Sus :26:

Of ya, ben sanırım karar verdim, babama onları seviyor gibi davranıp yüzlerine cadılaşacağım, onlar da öyle yapıyorlar. Ama bunda da bir sorun var, babam onları seviyorum diye iyice gitmemi bekler, onlara göre kılığımı kıyafetimi ayarlamamı ister OOOFFF!!
Acaba babamla açıkça konuşsam mı? Ama yararı olacağını da sanmıyorum..

Allah yardımcın olsun.benim çocukluğumu,gençliğimi anlatmışsın.ben o insanlara hiç sesimi çıkaramazdım.kardeşlerim onların yüzüne güler arkalarından atardı.bende sinirlendiğimi belli ederdim ama cevap veremezdim.en son bana iftira attıklarında dayanamadım

üniversiteyi bitirmiştim 24 yaşındaydım ağzıma geleni saydım çocukluktan beri içimde biriken her şeyi söyledim.cevap verdiğim için şaşırdılar mala bağladılar beklemiyorlardı çünkü.ama onlar ne derse tersini yaptım okuma dediler okudum atanamazsın dediler atandım

çok şükür.evleneceğim kişiyle ilgili başkalarına yorum yapıp dalga geçmişler.ama çok şükür şu an onların hiç istemediği kadar iyi bir durumdayım :)

Senin adına çok çok çok çok çok sevindim :') Allah daha da mutlu eder inşallah :) Darısı da başıma

inşallah sende çok mutlu olacaksın Allahın izniyle.ben o insanlardan o çevreden uzaklaşmak için okumayı,kendi paramı kazanmak için çabaladım bütün engellemelere rağmen.

akıl vermek değil ama tavsiye istersen sende bunu dene onları ne yaparlarsa yapsınlar boşver eğitimine bak biraz zor bir süreç ama sonu muhteşem

onlarla uğraşmanın sonu yok çünkü her durumda yorum yaparlar.bana hala yapıyorlardır.ama duymuyorum,görmüyorum,onları tanımıyor gibi davranıyorum.daha 15 yaşındasın kendi hayatına bak.ben 29 yaşındayım eminim şu an benle ilgili konuşmaları,dalga geçmeleri

hasetlerinden,kıskançlıklarından çünkü onların erkek çocuklarının çalışmasını istediklerini işe,kızları için istedikleri evliliğe sahibim :119:
geçen gün eşimle geçmişimi konuşurken dedim ki beni sağolsun çevremdekiler inatlaştırdı.Şu an ki hayatımı herkese inat yaptımm.

Son düzenleme:

Sen kaç yaşındasın şimdi? Ayrıca sağ ol :')

Moralini bozmak istemem ama şirinlikle, munislikle halledilecek bir durum gibi görünmüyor. Yumuşak başlı olduğunu anladılar mı üstüne gelip iyice sindirmeye çalışırlar.
Ya çemkireceksin, küçük kız çocuğu profilinden çıkıp kendini ifade etmek için tepki koyacaksın ve çıkacak sürtüşmelere hazırlıklı olacaksın ya da bu durum böyle sürüp gider. Ama tez zamanda ferahlarsın inşallah.
Ben de 18 yaşındayım bir günden bir güne ne aileden birine ne de gelen misafirlere hizmet etmedim. Kuzenlerin hepsi benden büyük ama bir bardak su dahi isteyemezler. Bizim de baba tarafı gelinleri, torunları ezmekten onlara emir vermekten aşırı hoşlanır ama annemin de benim de yanımda gık çıkaramazlar çünkü öyle alıştırdık.
Bayramda benden 16 yaş büyük yengem, kuzenimin eşi, elini öptürmek için uzattığında ne o öyle el kol diye çıkışmışlığım var. 15 yaşındaydım o zaman ben de
Yani demek istediğim şirin, akıllı, ekstra saygılı bir profil çizerek ezilmekten kurtulman mucize olur. İş yaşantısında da, üniversitede de böyle olur genelde.
Allah sabır versin, sen kendini güçlü hissetmeye bak gerisi gelir. Baş edilmeyecek dert değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…