Seni benden daha iyi kimse anlayamaz canım.
Ben 19 yaşındayım. Annemle babam ayrı. Ömrüm baba tarafının rezillikleriyle geçti.
Ne zaman karşılaşsam anneme laf sokan insanlardı. Ama ben hiçbir zaman ezdirmedim ne kendimi, ne annemi. Senin yaşındayken şimdiki gibi değildim, sadece susuyordum ama artık öyle yapmıyorum. Sen de küçükken daha, ipleri eline al.
Benim babam dünyanın en sinirli insanıdır, her şeye kızar bağırır. O yüzden babamın yanında ne onlar bana bulaşırdı, ne ben onlara. Ama yalnızken de ağızlarının payını verirdim.
Bunlar özellikle halalarım, babamın annemi aldattığı pavyon kadınını evinde bakmış, beslemiş insanlar. Bir de utanmadan anneme laf sokarlar. Ben de anneme çok düşkünümdür, hayatta susamam. Hemen veririm cevaplarını.
Onların yanına giderken onların istediği gibi giyinirsen daha da çok üstüne gelirler. Bildiğini okuyacaksın. Onlar senin giyim tarzına alışacak, sen onların dayatmasıyla giyinmeyeceksin.
Onlara hizmet etmek de ne demek? Buna mecbur değilsin ki. Kimsenin yaptığı işten fazlasını yapma. Al eline bir kitap, benim bunu okumam lazım okul açılana kadar de, kalkma hiç yerinden.
Laf soktuklarında da sessiz kalma, ezdirme kendini.
- Annen babanın parasını mı yiyor ? dediler mesela, "babam annemin parasını yiyecek değildi herhalde. ahahah" de sonra çık git odadan.
Annene şişko mu dediler, "babam çok iyi bakıyor anneme hahaha :)" de.
Sinir et onları ki, bir daha bulaşamasınlar. İçini dökmek derdini paylaşmak istersen ben buradayım. Seni anlıyorum; sadece sessiz kalma.
Baban benimki gibi biri değilse, yani sana çok kızıp bağıracak bir adam değilse sinir krizine girmiş taklidi yap.Öncelikle oraya normal bir kılıkla gidersem babam da kızar, bilerek neden böyle yapıyorsun diye -,-
Babam asıl sorun aslında, adam akıllı ya bu kız buraya böyle gelir, ya da hiç gelmez falan demesi lazım, sinrimi bozuyor.
Ayrıca ben babam yokken bunlara bir şey desem, hemen babama yetiştirirler hem de sadece ben söylemişim gibi..
OF BABA!! Hepsi onun suçu!!
Ayrıca seninkiler de ne terbiyesizmiş, böylelerini duydukça sinir krizi geçirecek gibi oluyorum. Senin adına da çok sevindim, yani en azından güçlü durabilmene.. Benim de annem ve babam ilk evliliklerinde boşandı, sonra tekrar birbirleriyle evlendi. Boşandıklarında da babaannem bildiğin gelin arayışına girmişti salak. Bir de annem suçluymuş gibi vırvırvır laf ediyordu.. SABIIIRRR!!
Baban benimki gibi biri değilse, yani sana çok kızıp bağıracak bir adam değilse sinir krizine girmiş taklidi yap.
"Bu yaşımda şu yaşadıklarıma bakın, 15 yaşına geldim giyeceğime de başkaları mı karar verirmiş, nerede görülmüş bu, yaşıtlarım yüzme kurslarında yabancı dil kurslarında kendini geliştiriyor ben de burada iş yapıyorum bir de oramı buramı kesiyorum. Kimse de ilgilenmedi. Ben çok kırıldım, gitmek istemiyorum" diye bağır çağır.
Böyle durumlar çirkeflik yapmadan atlatılmıyor. Ben çok çirkeflik yaptım zamanında, şimdi kafamı dinliyorum. Yüz verme şu insanlara...
"Babacım ben çok bunalıyorum, öyle upuzun giymek istemiyorum, en azından yarım kollu giyineyim. (Eğer baban dindar biriyse) Hem ben daha genç kız bile değilim ki, nolucak sanki yarım kollu giyinsem?" de tatlı tatlı.Ya babam çok kızgın biri değil, yani ilk kızar, geçer. Çirkefliğe gelince.. Bilmiyorum ailesine laf söylediğim için kızabilir. Ya ne var kısa koluma karışmasalar? Adam olsalar azıcık?? Çıldıracağım ben bu ailede ya.. Babamla sakince konuşsam ne olur sence?
Gerçi o zamanda, bu yaştan sonra onları değiştiremezsin der............................
Allah Yardımcın olsun canım Annene de sabır versin. Fazla görüşmemeye çalış zorunda olmadıkça gitme Böylece daha az moralin bozulur.
"Babacım ben çok bunalıyorum, öyle upuzun giymek istemiyorum, en azından yarım kollu giyineyim. (Eğer baban dindar biriyse) Hem ben daha genç kız bile değilim ki, nolucak sanki yarım kollu giyinsem?" de tatlı tatlı.
Ailesine laf söylemiceksin ki, böyle sanki laf sokar gibi yapıp şirinlik yapacaksın. Bu "babam anneme çok iyi bakıyor hihi" muhabbeti gibi. Bu kötü bir laf değil ama onlara sana bulaşamayacaklarını anlatır.
Ben şimdi sana özel mesaj atacağım, dur bakayım
Bence sende annen gibi yap zorunda kalmadıkça gitme gelme. Babana da hiç şikayet etme onun yerine kendin hallet aynı ortamda bulunduğunuzda annen hakkında laf söylediklerinde -Hakkında konuştuğunuz benim annem farkında mısın, anneme laf söyletmem ben vs de sana karıştıklarında ya da başkalarının ahlakını eleştirdiklerinde herkesin Dünyası ahireti kendine hem gıybet daha büyük günah vs de bırak onlar seni babana şikayet etsinler adam er geç bırak şikayet dırdır dinlemekten. Hem herkes sevdiği insanlar hakkında kötü şeyler söylenmesine bozulur senden annesi hakkında kötü şeyler duyacağına bırak annesi seni çekiştirsin.
Ama babam git diyor. Onlar seni ne kadar seviyorlar, sen niye gitmiyorsun diyor
Eğer şikayet etmezsem onların ettiğiyle kalırım, babam beni kötü sanıyor sonra?
"Babacım ben çok bunalıyorum, öyle upuzun giymek istemiyorum, en azından yarım kollu giyineyim. (Eğer baban dindar biriyse) Hem ben daha genç kız bile değilim ki, nolucak sanki yarım kollu giyinsem?" de tatlı tatlı.
Ailesine laf söylemiceksin ki, böyle sanki laf sokar gibi yapıp şirinlik yapacaksın. Bu "babam anneme çok iyi bakıyor hihi" muhabbeti gibi. Bu kötü bir laf değil ama onlara sana bulaşamayacaklarını anlatır.
Ben şimdi sana özel mesaj atacağım, dur bakayım
E severler tabi her dediklerine eyvallah diyorsun, giyimini bile onlara göre ayarlıyorsun, bu sıcakta çekilecek şey mi uzun kollu başkasının keyfi için. Bence sen baban gitmeni istediğinde somurtarsk tepki verme 'giderim tabi' filan de ama kendi istediğin gibi git yanlarında somurtuk durma kavga eder modda olma ama karıştıkları zaman sakinbir şekilde cevap ver. Gözlerine batıp babana şikayet ettikleri zamanda aa ben ne kadar seviyodum halbuki onları, o gün çok eğlenmiştik birlikte niye böyle demişler ki kırıldım şimdi dersin
Arkadaşa Katılıyorum aynen böyle tatlı tatlı söyleYoksa seni agresif saygısız bir kız olarak görürler.. Şirin şirin laf sok.
Şirin şirin laf sokmayı denedim aslında, ama sonra hemen çemkirmeye başladı. Ben de ya susacaktım, ya da cevap verecektim; sustum işte :/
Şimdi yaşında küçük ya ondan üzerine gelirler.. Atsan atılmaz satsan satılmaz yapacak bisey yok ağırlığında kal ve Sadece Sus :26:
Allah yardımcın olsun.benim çocukluğumu,gençliğimi anlatmışsın.ben o insanlara hiç sesimi çıkaramazdım.kardeşlerim onların yüzüne güler arkalarından atardı.bende sinirlendiğimi belli ederdim ama cevap veremezdim.en son bana iftira attıklarında dayanamadım
üniversiteyi bitirmiştim 24 yaşındaydım ağzıma geleni saydım çocukluktan beri içimde biriken her şeyi söyledim.cevap verdiğim için şaşırdılar mala bağladılar beklemiyorlardı çünkü.ama onlar ne derse tersini yaptım okuma dediler okudum atanamazsın dediler atandım
çok şükür.evleneceğim kişiyle ilgili başkalarına yorum yapıp dalga geçmişler.ama çok şükür şu an onların hiç istemediği kadar iyi bir durumdayım :)
inşallah sende çok mutlu olacaksın Allahın izniyle.ben o insanlardan o çevreden uzaklaşmak için okumayı,kendi paramı kazanmak için çabaladım bütün engellemelere rağmen.
akıl vermek değil ama tavsiye istersen sende bunu dene onları ne yaparlarsa yapsınlar boşver eğitimine bak biraz zor bir süreç ama sonu muhteşem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?