babacım.....

zanil

TATLI KOCAMMMMM
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2010
432
0
46
Manisa
kızlar canım çok sıkkın benim babam 60 doğumlu yakışıklı bi adam hani adam gibi adam derler ya öle oda babacım uzun yıllardır hasta nerdeyse 15 senedir önce yürüyemedi bacaklarında yaralar çıktı sonra gözleri görmedi ondan çok daha önce verem hastalığını yendi sonra diyalize bağlandı sonra felç geçirdi son olarakta ayağı kırıldı hem ne kırılma kemikleri dışına çıktı ah babacım ne çok çektin gücüme gidiyo artık herbişey ona bakmaya bile kıyamıyom artık bugun gribe yakalanmış bişi yememiş yiyememiş bugun bende dedim pirinç çorbası yermisin dedim canım istedi dedi tamam dedim yarım saate yapacam sana hemen ye canın istemişken yaptım sevdiği gibi kaşığı daldırdı tabağa baba dedim üfleyerek ye sıcak yanma göremiyo ya kıyamam kaşığı kaldırmış ta burnunun üstüne de boş yeri üflüyo onu üfledim sanıyo katıyo ağzına işte gözünün önünde çok sevdiğin insanı böle görmek öyle zor ki onun için bişiler yapıosun ama yetmiyo onu yürütemiyo ne bileyim gözlerinn görmesini sağlamıyo bitmiyo derdi garibimin annem sağ çok şükür sağlıklı ablacım öğretmen uzakta bende eşimin desteğiyle Allahımız eşimden binlerce kez razı olsun çok destek çıktı babamların üstünde oturuyoruz şu anda ablam desen ordan yetişiyo kıyamam ne derdimiz varsa annem gül gibi bakıyo ama .....babam için dualar istiyorum sizden soluğu yetiyo bize Allahımız uzun ömürler versin hem bizlere hem babacığıma....

allah senin gibi bir hayırlı evladı ve annen gibi hayırlı bir eşi vermiş babana inşallah acıları bir an önce diner canım benim. dua ederim ben de. :(

allah senin gibi bir hayırlı evladı ve annen gibi hayırlı bir eşi vermiş babana inşallah acıları bir an önce diner canım benim. dua ederim ben de. :(

Allah razı olsun canım sadece ben annem değil inan ablamda öyle eniştemde ve benim eşimde öyle ne bilim bugun öle görünce çok gücüme gitti ah diyom ah bişi fazla gelse elimden de sıkıntısını alsam kaşığı almışta üfledim sanıyo ne acı ne acı şifa versin Rabbim tüm hastalara

babalarr bitanee yaa gölgelerii yeterr onların ALLAH başımızdan eksik etmesinn uzun ömürler versinn onlaraa..

Canım çok üzüldüm babacığına....
Ne diyeyim bilemedim inan..çok gençmiş...insanlar dert çekmeye mi gelir bu dünyaya..Allahım şifa versin noolur yarabbim...
Offfffffff vallahi çok üzüldüm canım...
.

çok güçlü bir ailesiniz ama bazen insanın gücünün yetmediği şeylerde oluyor işte böyle. :( benim de annem çok acılar çekiyor hastalık değil belki ama onun için bir şey yapamamak onu her gece düşünmek ve bir çare bulamamak o kadar kötü ki seni anlayamasam da anlamaya çalışıyorum. seni çok takdir ettim ama benim anneanneme evlatları bakmıyor hepsi kovdu. annem bakıyor. kadın beş çocuğunu kocasız büyütmüş evlendirmiş ama onlar küçük bir odaya sığdıramadılar. gelinleri dövmeye kalktı annem dayanamadı gitti geri eve getirdi. annem de hastalanır ama hasta hasta anneanneme bakar. allah kızlara iyiki böyle bir kalp vermiş. kız evlat her zaman daha hayırlıdır buna inanırım.

Allah razı olsun canım sadece ben annem değil inan ablamda öyle eniştemde ve benim eşimde öyle ne bilim bugun öle görünce çok gücüme gitti ah diyom ah bişi fazla gelse elimden de sıkıntısını alsam kaşığı almışta üfledim sanıyo ne acı ne acı şifa versin Rabbim tüm hastalara

bu zahmetlerin sonu rahmet olur insaallah.cok gecmis olsun...

babalarr bitanee yaa gölgelerii yeterr onların ALLAH başımızdan eksik etmesinn uzun ömürler versinn onlaraa..

bi tanedir tabi ya varya düğünüm oluyo çalgıcılara kaç defa söledim bilmiyom sakın çiiftin babaları çıksın oynamaya demeyin gücüne gider çıkamadığı üzülür diye çok şükür onlarda anlayışla karşıladı dikkat etmişlerdi

çok güçlü bir ailesiniz ama bazen insanın gücünün yetmediği şeylerde oluyor işte böyle. :( benim de annem çok acılar çekiyor hastalık değil belki ama onun için bir şey yapamamak onu her gece düşünmek ve bir çare bulamamak o kadar kötü ki seni anlayamasam da anlamaya çalışıyorum. seni çok takdir ettim ama benim anneanneme evlatları bakmıyor hepsi kovdu. annem bakıyor. kadın beş çocuğunu kocasız büyütmüş evlendirmiş ama onlar küçük bir odaya sığdıramadılar. gelinleri dövmeye kalktı annem dayanamadı gitti geri eve getirdi. annem de hastalanır ama hasta hasta anneanneme bakar. allah kızlara iyiki böyle bir kalp vermiş. kız evlat her zaman daha hayırlıdır buna inanırım.

canım benim ne zor ne zor inan aman babam bişi hisetmesin ben bunlara babalık yapamıom die sölemeyi bırak gönlünden geçmesin die evde ne taklalar atılıyo biliyon mu o bizim başımızda sağ olsunda gözü de oluruz dizide Allahımız ananene sabır anneciğine sabır versin inş. ne diyim onlarda yaşlanacak gün gelecek te herkes yaptığını çeker bu dünyada yada öteki alemde...

bi tanedir tabi ya varya düğünüm oluyo çalgıcılara kaç defa söledim bilmiyom sakın çiiftin babaları çıksın oynamaya demeyin gücüne gider çıkamadığı üzülür diye çok şükür onlarda anlayışla karşıladı dikkat etmişlerdi

kendi babamı düşündümm bi ann vee acını okadar içten yaşadımki anlatamamm gerçkten Allah kimseyee gösermesnn sizdee bolca sabır versnn

canım benim ne zor ne zor inan aman babam bişi hisetmesin ben bunlara babalık yapamıom die sölemeyi bırak gönlünden geçmesin die evde ne taklalar atılıyo biliyon mu o bizim başımızda sağ olsunda gözü de oluruz dizide Allahımız ananene sabır anneciğine sabır versin inş. ne diyim onlarda yaşlanacak gün gelecek te herkes yaptığını çeker bu dünyada yada öteki alemde...

evet cnm şimdiden damatları gelinleri demeye başladı bile kendi annesini babasına bakmayana biz hiç bakmayız diye. allah kimsenin anne babasına evladım beni istemiyor diyerek gözyaşı döktürtmesin kalp acısı daha beter. dip dibe otururduk da kadını görmeye gelmezdi dayım. yazık kadıncağız pencerede gözlerdi yolunu :( senin baban en azından sizin mutluluğunuzu görmüş. evlatlarının uğrasını görmüş inan diğer acıları çekseydi daha çok üzülürdü. vardır bunun da bir sebebi canım belki evlatlarının ona karşı vazifesini yaptığını görüp sizinle gurur duyuyordur. allah belki sizi böyle deniyordur kim bilir hakkında her şeyin hayırlısı dilerim baban iyi olur canım benim

Canım çok üzüldüm babacığına....
Ne diyeyim bilemedim inan..çok gençmiş...insanlar dert çekmeye mi gelir bu dünyaya..Allahım şifa versin noolur yarabbim...
Offfffffff vallahi çok üzüldüm canım...
.

peygamber efendimize (sav) ashaptan biri sormuş demiş ki bu insanlara bakıyorum iyi insanlar hastalık dert içinde kötü insanlarsa zevk sefa içinde neden böyle die sormuş peygamberimiz(sav) de demişki Allahımızın 2 kulu vardır biri iyi diğeri kötü, kötü insanın illaki iyi bişey yapmışlığı vardır biz ona yaptığı iyilikleri bu dünyada kat kat fazlasını veririz demiş Allahımız ama öte aleme giderken sadece yaptığı kötülükler kalır.... iyi kulun ise yaptığı günahlar vardır biz bu dünyada ona yaptığı günahları dertle hastalıkla ödetiriz ama öteki aleme geçerken sadece iyilikleriyle geçer belki amel defteri bile açılmaz die buyurmuş....

evet cnm şimdiden damatları gelinleri demeye başladı bile kendi annesini babasına bakmayana biz hiç bakmayız diye. allah kimsenin anne babasına evladım beni istemiyor diyerek gözyaşı döktürtmesin kalp acısı daha beter. dip dibe otururduk da kadını görmeye gelmezdi dayım. yazık kadıncağız pencerede gözlerdi yolunu :( senin baban en azından sizin mutluluğunuzu görmüş. evlatlarının uğrasını görmüş inan diğer acıları çekseydi daha çok üzülürdü. vardır bunun da bir sebebi canım belki evlatlarının ona karşı vazifesini yaptığını görüp sizinle gurur duyuyordur. allah belki sizi böyle deniyordur kim bilir hakkında her şeyin hayırlısı dilerim baban iyi olur canım benim

inş. deryam ya hepimiz sınavdayız babannem bişi anlatmıştı ve çok etkilenmiştim babannemin evinde eskiden babam dağ gibi delikanlı olduğu dönemde dedecim rahatsızlanmış 4 5 basamak bi merdivenden çıkamamış babamda bunun arkadan koluna girmiş taşımış dedemi bunu gören babannemde dua etmiş eğer ilerde sennde ihtiyacın olursa senide evlatların taşısın demiş babam o zaman daha evli bile değilken bi gün gün geldi aynı merdivenden babacım çıkamadı bende konuyu hiç bilmeden babamı aynı vaziyette taşımıştım merdivenlerden yukarı onu gören gene babannemdi ve bana olayı anlatmıştı işte insan ne yaparsa onu görür

insan ektiğini biçer canım. ama keşke her anne baba evlatlarına yaptığının hakkını alabilse. siz veriyorsunuz çok sevindim canım

kendi babamı düşündümm bi ann vee acını okadar içten yaşadımki anlatamamm gerçkten Allah kimseyee gösermesnn sizdee bolca sabır versnn

amin güzel kardeşim bu dünya geliyo geçiyo düşünsene 2 nesil önceden 2 nesil sonradan görüyon deden baban çocuun torunun o kadar Allahımız ömür vermişse sonrası ve öncesi seni bilmiyo işte hayat bu kadar önemli olan dosdoğru bi insan olabilmek

inş. verebiliosak inan bugun bahsettim bu konudan ne bilim işte doluyo bazen insan

iyi yapmışsın cnm insan bazen tanımadığı birilerine bişiler anlatınca rahatlıyor memnun oldum tanıştığıma iyi geceler yatıyorum ben sen de çok üzme kendini allah dayanmayacak acı vermez hoşçakal

Allah sifa versin insallah kardesim
sinaviniz zor tabi ama sevininiz, sabrediniz, babaniz bu haliyle kimbilir isleyecegi ne gunahlardan korunuyor, anneniz ve sizler nasil sevaplar kazaniyorsunuz..
Allah sizden razi olsun...

canım ya çok geçmiş olsun, Allah acılarını göstermesin. Babacın ne iyi adammış ki Allah gözlerini alsa bile 10 tane daha göz sahibi yapmış. Sen babana böyle merhametlisin ya senin de evladın gelinin sana böyle merhametli olsun.

Back
X