Babalar genel olarak sinir bozucu mu?

Genelde sinir bozucu değiller bence, yani tüm genel yargılar gibi bu da yanlış,
Ama katıldığım bir nokta var, annelere karşı daha mesafeli oldukları. Yani çok severim, çok da anlaşırız fakat anneme karşı olduğumdan daha mesafeliyizdir birbirmize karşı. Bir dönem -ergenlik zamanlarımda- haftalrca, aylarca konuşmadığımız oldu farklı sebeplerden. Benim düşüncem cinsiyet farklılığından dolayı, baba kız ilişkisinin farklı olduğu yönünde. Yani bakış açıları farklı: bir taraf daha duygusalken diğeri çok robotça mantıkvari davranışlar içinde mesela.
Ama şu da var, biz 3 kız kardeşiz. Babamın erkek evladı yok mesela o yüzden hepimize eşittir yani cinsiyet olayına yorum yapmam doğru olmaz. Fakat babam hakkaniyetli insandır kız-erkek ayrımı yapmazdı eminim oğlu olsaydı da.

Yoo her baba öyle değil. Benim babam kızlarını sever , onların fikirlerine özgürlük mücadelesine değer verir.
Sizin de bahtiniza böyle bir baba düşmüş. Ama insan babasını seçemez, çocuklarının babasını seçer. Evleneceğiniz adamda bazı özelliklere değer verin. misal cümlelerinden belli olur ataerkil yapıda olup olmadığı. Böyle özellikleri varsa, babanıza benzeyen yanları varsa eleyin gitsin.
Mesela ben de annemin huyunu suyunu hiç sevmem. Onun burcundaki insanlarla flört bile etmem ^^

Annen ikizler burcu mu🤔

Hqhahaja evet. Hiç ipucu da vermemişim halbuki

Ben annenim dermişim :D bende yengeç burcuyum ve ikizlerle hiç aram iyi olmaz. Benim açımdan tuhaf ve itici huyları oluyor genelde. Hic akli basindan bir ikizler burcu cikmadi karsima. Nickinden yengeç burcusundur diye düşündüm.

Her baba aynı değildir. Benim babam erkeklerden çok beni severdi çok farklı bir baba kız ilişkimiz vardı. Her şeyi rahat rahat anlatırdım arkadaş gibiydik. Şimdi neredeyse 8 aydır yok ani bir şekilde kalp krizinden vefat etti ve eksikliğini hiçbir şey doldurmuyor hala ilk günkü gibi acısı.

Cinsiyet ile alakası yok bunların. Aynısını yapan anneler de vardır. Karakter meselesi tamamen. Size düşen sabretmek gibi duruyor.

Benimki bazen cins oluyordu ama yaşlandıkça pamuk oldu.
Türkiyenin genel sorunu erkek ayrımı. Benim anlamadığım kardeşinizin üzerine arsa alınırken annenin haberi yok muydu? Buna nasıl izin verdi? Kardeşiniz de çok insafsız böyle bişeyi kabul etmiş. Ben olsam ilerde dava açarım mal kaçırmaktan.

Babam vefat etti siklikla hayatta olsaydi da atissak derdim. Aksi bir insan huysuz bit insandir ama her ihtiyaciniz oldugunda kosuyor koruyorsa iyidir hence:) Dedem babaydi bana,babasiz oldugum icin bir eli ustumde buyuttu agladim yurtudsindan kostu geldi. Simdi annem yaninda ona bakiyor koskoca kadinim anneni aldim diye uzuluyor. Kayinpederim de oyledir ne zaman babaya ihtiyacim olsa kostu yetisti ben baska sehirde nisanliykende. Bazi insanlar huysuz aksi cogu insanda yaslaninca oyle oluyor

Suleymanin Hurremi Suleymanin Hurremi , annemin de haberi yoktu. annemin maaş kartı babamdadır, parayla ilgili şeyleri pek bilmez. kardeşim öyle kötü niyetli biri değil ama önemli olan babamın zihniyeti.
Kötü biri değilse adaletsizliğe göz yummazdı. Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır. Kusura bakmayın ama gerçek bu. Babanızın zihniyeti zaten berbat anlatmaya gerek yok. Siz hakkınızın peşine düşün ilerde ah vah edersiniz.

Benim rahmetli babam da kız erkek ayırımı yapardı ama tersten. Ablam ortaokula başlayacağı sırada abimler lisedeydi annem kıza masraf yapmayalım ele gidecek ilkokul yeter demiş. Babam da oğlanları okuldan alalım o zaman onlar erkek taş taşır karınları doyar demiş. Kız çocuğu okusun ileride ele güne muhtaç olmasın demiş Allah bin kere razı olsun. Öyle olunca annem de ses çıkarmamış 4 kardeş hepimiz öğretmen olduk ilkokul bile okumayan bir babanın sayesinde. Üç yıl olacak Mayıs ayında öyle çok özledim ki keşke sağ olsa abimleri kayırsa ama sesini duysam yeter..

Benim rahmetli babam da kız erkek ayırımı yapardı ama tersten. Ablam ortaokula başlayacağı sırada abimler lisedeydi annem kıza masraf yapmayalım ele gidecek ilkokul yeter demiş. Babam da oğlanları okuldan alalım o zaman onlar erkek taş taşır karınları doyar demiş. Kız çocuğu okusun ileride ele güne muhtaç olmasın demiş Allah bin kere razı olsun. Öyle olunca annem de ses çıkarmamış 4 kardeş hepimiz öğretmen olduk ilkokul bile okumayan bir babanın sayesinde. Üç yıl olacak Mayıs ayında öyle çok özledim ki keşke sağ olsa abimleri kayırsa ama sesini duysam yeter..
Allah herkese sizin babanız gibi bana nasip etsin

Ben babamı sever iyi anlaşırım
Aksi bir ihtiyardır ama iyidir hoştur
Üç kız kardeşiz babamız üzerimize titrer
Erkek evladı olsaydı nasıl olurdu bilemem ama
Torunlarını bizden bile çok sever
Yani sizin sorunuza cevap kişiye göre babaya göre değişir
Şuda var kimse mükkemmel değil

Hayır her baba böyle değil.
Babanızın da yapısı bu demek ki
Hatalı davranıyor.
Ama yine de ne kadar hatalı da olsa özlüyor insan kaybedince

Allah başımızdan eksik etmesin yokluğunu aratmasin babalarımızın ben babamı çok severim çok mülayim sessizdir. Ama bazen geri kafaliligida tutar deli eder insani oda yaşından dolayı diyorum.ablam ve ben evliyiz belki gittik diye çok düşkün bize ama küçük kiz kardeşimle hiç anlasamzlar resmen nefret ediyorlarmış gibi ama biri ergen biri yaşlı yapcak bisi yok.erkek kısmına gelince evet sanki biraz ayrımcılık var en kucugumuz olduğu için ona hiç hayır diyemez ve bu tartışma konusu olmuştur hep.

babamda abime çok düşkündür 3 daire ve bahçemiz var 4 kardeşiz 3 kız 1 erkek. 2. katı ve bahçeyi abimin üzerine yaptı. bahçe abimin erkek oğlunaymış meğer niye çünkü organı var ve soyadını taşıyor :) ablam kirada oturuyor zor geçiniyor alt katın kirasını istedi diye mırın kırın etti. :)
ablam evlendi çeyizini ben düzdüm 19 yaşımdaydım ablam çalışmıyordu borcun varmı diye sormadı evlendim çeyizimi düzdüm borç içinde kaldım bir eksiğin var mı diye sormadı ama abime de geçen gün arabanın borcu var mı yardım edeyim demeye çalıştı ben varım diye susuverdi bi anda :) bazen çok kızıyorum ama hayatta olduğu içinde seviniyorum elden ne gelir ki. takılmamaya çalış huy işte öyle yetiştirilmiş öyle gider. :/

Back
X