- Konu Sahibi Donusunboylemiolacakti
-
Bak ben nasıl büyüdüm.Öyle bir ev ki sobalı odanın ısınmasından geçtim sobanın dibine girdiğimizde bile donardık.Eski bir evdi ısınmıyordu.Ayrı oda falan yok zaten.Yatak odasıyla salon var.Üstelik babamın hatası yüzündendi bu.Ev ödüyorduk ama bankadaki parasını dolandırıcının birine kaptırdı.Bunun dışında kavga gürültü eksik olmazdı evden.Daha bir sürü sıkıntı.Böyle büyüdüm.Hiç kızmadım suçlamadim babamı.Şimdi kaloriferli bir evdeyiz.Ama ben babamı bir saniye daha görebilecek olsam ömrümü o soğuk evde geçirmeye razı olurdum.O dondugum günlerin özlemini çekiyorum düşün.Dediğim gibi diğer konuları bilmiyorum.Ama ben soguktayim o sıcakta düşüncesi bana hiç doğru gelmedi.Madem bu kadar sorun var kendin çalış ihtiyaçlarını karşılamak için.Önüme biri çıksa evlenirdim düşüncesi ne kadar doğru.Niye illa ki bir erkeğin kanatları altında olmak zorunda hissediyorsunuz ki kendini?Tam manasiyla yasamadiginiz icin dusuncenizde hakli okabilirsiniz ama zatwn bu babamin tek bencilligi degil nu konuyada gelecwk olursak
Maddi imkanimiz iyi oldugu halde sadece bir odada soba yakilmasini diger odalarin buz gibi olmasini kendisi diger tarafta uyurken elwktrikli battaniyeyle yatarken benim yatagim hergun serilip toplaniyor elektrikli battaniye bozulur zaten diye buz gibi bir memlekette eksi bilmem kaclarda aglaya aglaya uyumaya calistigim icin evet onu bencil goruyorum benim yaptigimda bencillikse evet bende bwncilim
Varlik icinde yokluk cekmek benim tercihim degil ki
Yok calismiyorum calismamada izin vermiyor zatwn kucuk bir yerde yasiyoruz is bulmanin zor oldugu bir yerde birde benim gibi tecrubesiz yasi gecmis biri zor is bulurSiz çalışıyor musunuz? Bir elektrikli battanite 50 100 lira bişeydir anca. Babanız bu yaştan sonra değişmez. Bence siz çalışmıyorsanız çalışmaya başlayın, kendinize çevre edinin. Yoksa babanız sizi kendi çevresinden biriyle evlendirmeye çalışabilir.
Bizimkids evde yiyecek lokma olmadigini bildigi halde ceker gidersi ne yiyecekler diye dusunmeden dunyanin parasini kazanir kari kiza yedirirdi niz kahvaltida peyniri bile lux olarak gorurken o haddi hesabi olmayan paralari basklariyla yerdiBi abla anlatmıştı,evde çocuk sayısı çokmuş
Babasını lokantada et yerken görürmüş
Akşam eve de getireceğini sanıp annesinin koyduğu yemeği yemezmiş,baba gelirmiş,el boş.
Bak ben nasıl büyüdüm.Öyle bir ev ki sobalı odanın ısınmasından geçtim sobanın dibine girdiğimizde bile donardık.Eski bir evdi ısınmıyordu.Ayrı oda falan yok zaten.Yatak odasıyla salon var.Üstelik babamın hatası yüzündendi bu.Ev ödüyorduk ama bankadaki parasını dolandırıcının birine kaptırdı.Bunun dışında kavga gürültü eksik olmazdı evden.Daha bir sürü sıkıntı.Böyle büyüdüm.Hiç kızmadım suçlamadim babamı.Şimdi kaloriferli bir evdeyiz.Ama ben babamı bir saniye daha görebilecek olsam ömrümü o soğuk evde geçirmeye razı olurdum.O dondugum günlerin özlemini çekiyorum düşün.Dediğim gibi diğer konuları bilmiyorum.Ama ben soguktayim o sıcakta düşüncesi bana hiç doğru gelmedi.Madem bu kadar sorun var kendin çalış ihtiyaçlarını karşılamak için.Önüme biri çıksa evlenirdim düşüncesi ne kadar doğru.Niye illa ki bir erkeğin kanatları altında olmak zorunda hissediyorsunuz ki kendini?
Ben bunun bir dert olmadığını söylemiyorum sadece çalismasına bi engel yoksa çalışıp hem evden uzaklaşıp kafa dinler hem çevre edinir hemde ihtiyaçlarınî babasina yansıtmadan karşılayabilir diye dedim ama yanlış anlamaya hazirsınız maşallahKiz buraya derdini acmis sen niye calismiyosun diyosun. Niye hep olumsuzsunuz
Sanirim Allah omur verdikce ve kadinlar kulubu var oldugu surece babamla ilgili actigim konular bitmeyecek o yuzden sıkılanlar okumamakta serbest
Yaaa yaptiklarini anlatmaya guc yetmezde hepsi bi tarafa bir baba kendisi sıcak odada yatarken kia gununde evladinin soguk buz gibi odalarda uyumasina gonlu razi gelir aslinda kıt kanaat gecinmek zorunda olacak kadarda durumumuz kotu degil yani istese bi odaya daha soba kurdurabilor ama yok sicak odada kendi uyuyacak diger odada uyurkende gecenin yarisina kadar oturma odasinda kqlirdi anca o gittiktwn sonra uyuyabilirdik zaten kenfi yatagindada elektrikli battaniye vardi
Simdi sicak odaya kendi gecti yataginada erkek kardesimi yolladi ben zaten buz gibi odada uyuyordum ama en azindan bazi geceler oturma odasinda uyuyabiliyordum yada sabah uyaninca oturma odasina gelip isinabiliyordum simdi cani ne zaman isteyecskte uyanacakta o zaman odaya gelicem
Yemin ederin artik canimdan bezdim hani " Yaprak Dökümu"nde Fikret vardi ya kendimi aynen onun gibi hissediyorum yemin ederim simdi karsima 50 yasinda kimdir nedir bilmedigim tanimadigim coluklu cocuklu dul bi adam ciksa gozum kapali evet diyecegim yok efendim yok Fikret kadar bile sansim yok
Siz bakmayin boyle rahat yazdigima simdi salya sumuk aglayarak yaziyorum
Ha bu arada basliga takilanlar olacak olursa nedense ben cevremde duydugun gordugum bi cogu annesini fedakr babasini bencil olarak anlatir (ha cogunun babasi idaalara gore yaslandikca duzelmis) ama yok biz onuda goremedik yaslandikca duzelecsk diye beklerken ben yaslandim yasim 29 a dayandi
Ölsem belki kurtulurum
Buda imtihan degip teselli etmeye calisiyorum kendimi Allah daha butuk imtihanlar yasatmasin
Tecrübeyle yaşla alakası yokki canım eğer baban bırakırsa çalışmış olup tecrübe ederdin bu seninle alakali bir problem değil hemde daha çok gençsin neden yaşın geçmis olsun ki yaşın daha 29 yolun başındasınYok calismiyorum calismamada izin vermiyor zatwn kucuk bir yerde yasiyoruz is bulmanin zor oldugu bir yerde birde benim gibi tecrubesiz yasi gecmis biri zor is bulur
Ben sizi duduncenizde dolayi kinamiyorum cunku insan bazi seyleri yasamadan anlayamaz
Maalesef calismama izin vermiyor elektrikli sobada var evde bi sorun kullanmaniza izin verir mi diye birde imkan varken sadece bir odada soba yakilmasina izin verip diger taraflarin buz gibi kalmasini uygun goruyorsa neden buz gibi odada uyumak benim hakkim olsun ki imkanimiz olmasa yine neyse diyeceğim
Evde elektrikli ısıtici var ama calistirmamiza izin vermiyor calismiyorum calismama izin vermiyor abim yok erkek kardesim varGit bir tane ufo satın al koy odana. Niye yapmıyorsun? 29 yaşındasın abin de var. Çalışıyor musunuz?
Ya kucucuk yer is sansi cok olmuyor zaten izon vereceginden degilde camekanlardaki en basit is ilanlarinda bile tecrubeli diye belirtiyorkar zaten yasimda buyuk oldugi icin daha zorTecrübeyle yaşla alakası yokki canım eğer baban bırakırsa çalışmış olup tecrübe ederdin bu seninle alakali bir problem değil hemde daha çok gençsin neden yaşın geçmis olsun ki yaşın daha 29 yolun başındasın
Sanirim Allah omur verdikce ve kadinlar kulubu var oldugu surece babamla ilgili actigim konular bitmeyecek o yuzden sıkılanlar okumamakta serbest
Yaaa yaptiklarini anlatmaya guc yetmezde hepsi bi tarafa bir baba kendisi sıcak odada yatarken kia gununde evladinin soguk buz gibi odalarda uyumasina gonlu razi gelir aslinda kıt kanaat gecinmek zorunda olacak kadarda durumumuz kotu degil yani istese bi odaya daha soba kurdurabilor ama yok sicak odada kendi uyuyacak diger odada uyurkende gecenin yarisina kadar oturma odasinda kqlirdi anca o gittiktwn sonra uyuyabilirdik zaten kenfi yatagindada elektrikli battaniye vardi
Simdi sicak odaya kendi gecti yataginada erkek kardesimi yolladi ben zaten buz gibi odada uyuyordum ama en azindan bazi geceler oturma odasinda uyuyabiliyordum yada sabah uyaninca oturma odasina gelip isinabiliyordum simdi cani ne zaman isteyecskte uyanacakta o zaman odaya gelicem
Yemin ederin artik canimdan bezdim hani " Yaprak Dökümu"nde Fikret vardi ya kendimi aynen onun gibi hissediyorum yemin ederim simdi karsima 50 yasinda kimdir nedir bilmedigim tanimadigim coluklu cocuklu dul bi adam ciksa gozum kapali evet diyecegim yok efendim yok Fikret kadar bile sansim yok
Ha bu arada basliga takilanlar olacak olursa nedense ben cevremde duydugun gordugum bi cogu annesini fedakr babasini bencil olarak anlatir (ha cogunun babasi idaalara gore yaslandikca duzelmis) ama yok biz onuda goremedik yaslandikca duzelecsk diye beklerken ben yaslandim yasim 29 a dayandi
Ölsem belki kurtulurum
Buda imtihan degip teselli etmeye calisiyorum kendimi Allah daha butuk imtihanlar yasatmasin
Babalar bencil olmaz. Eğer bu anlattiklariniz dişinda da yaşananlar varsa bu sizin babanizin özelliği. Bütün babalar boyle değil. Büyük ihtimal bahsettiğiniz diğer babalar da ayni sosyokültürel cevredendir. Malum bazi kültürlerde bu isler boyle yürüyor. Size gelince 29 yasinda olduğunuzu yazmissiniz. Herhalde gidip kendinize bir elektrikli battaniye alabilirsiniz. 100 lira bile değildir belki. Bu yasta hala babanizin eline baktiginizi düşünmek bile istemiyorum. Adamcagiz hala size bakmiyordur diye umuyorum.Sanirim Allah omur verdikce ve kadinlar kulubu var oldugu surece babamla ilgili actigim konular bitmeyecek o yuzden sıkılanlar okumamakta serbest
Ölsem belki kurtulurum
Tesekkur ederim zaten oek bi cevrem yok olandanda oyle bi talep teklif olmadi hicKusura bakma baba konusunda çok hassas olduğum için anlayamiyor olabilirim.Neyse madem cidden durum kötü arkadaşların falan yok mu hani çevrelerinde biri olur sana uygun tanıştırırlar falan.
Niye kavga etmiyoruz niye mucadele etmiyoruzO zaman canım açık konusalım siz bu adam ölsün biz de rahat edelim diye bekliyorsunuz. Niye kavga etmiyorsunuz niye diğer odalara soba kurmuyorsunuz. Niye mücadele etmiyorsunuz anlamiyorum
Bak ben nasıl büyüdüm.Öyle bir ev ki sobalı odanın ısınmasından geçtim sobanın dibine girdiğimizde bile donardık.Eski bir evdi ısınmıyordu.Ayrı oda falan yok zaten.Yatak odasıyla salon var.Üstelik babamın hatası yüzündendi bu.Ev ödüyorduk ama bankadaki parasını dolandırıcının birine kaptırdı.Bunun dışında kavga gürültü eksik olmazdı evden.Daha bir sürü sıkıntı.Böyle büyüdüm.Hiç kızmadım suçlamadim babamı.Şimdi kaloriferli bir evdeyiz.Ama ben babamı bir saniye daha görebilecek olsam ömrümü o soğuk evde geçirmeye razı olurdum.O dondugum günlerin özlemini çekiyorum düşün.Dediğim gibi diğer konuları bilmiyorum.Ama ben soguktayim o sıcakta düşüncesi bana hiç doğru gelmedi.Madem bu kadar sorun var kendin çalış ihtiyaçlarını karşılamak için.Önüme biri çıksa evlenirdim düşüncesi ne kadar doğru.Niye illa ki bir erkeğin kanatları altında olmak zorunda hissediyorsunuz ki kendini?
Maalesef 29 yasinda adamcagizin eline bakiyorum cunku adamcagiz kendisine muhtac olmamiza egosunu bizimle tatmin etmeye bayiliyorBabalar bencil olmaz. Eğer bu anlattiklariniz dişinda da yaşananlar varsa bu sizin babanizin özelliği. Bütün babalar boyle değil. Büyük ihtimal bahsettiğiniz diğer babalar da ayni sosyokültürel cevredendir. Malum bazi kültürlerde bu isler boyle yürüyor. Size gelince 29 yasinda olduğunuzu yazmissiniz. Herhalde gidip kendinize bir elektrikli battaniye alabilirsiniz. 100 lira bile değildir belki. Bu yasta hala babanizin eline baktiginizi düşünmek bile istemiyorum. Adamcagiz hala size bakmiyordur diye umuyorum.
Ben 35 oldum valla bişey değişmiyor, sizin ona ihtiyacınız olmadığı için herşey güllük gülistanlıkmış gibi gidiyor sadeceSanirim Allah omur verdikce ve kadinlar kulubu var oldugu surece babamla ilgili actigim konular bitmeyecek o yuzden sıkılanlar okumamakta serbest
Ölsem belki kurtulurum
para kazanıyor musun ve kaç yaşındasın? kendi ekonomik özgürlüğün varsa babanla yaşamamayı seç. herkes ailesiyle mutlu olacak evlenene kadar birlikte yaşayacak diye birşey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?