Babalar Neden Bencil Olur?

Bak ben nasıl büyüdüm.Öyle bir ev ki sobalı odanın ısınmasından geçtim sobanın dibine girdiğimizde bile donardık.Eski bir evdi ısınmıyordu.Ayrı oda falan yok zaten.Yatak odasıyla salon var.Üstelik babamın hatası yüzündendi bu.Ev ödüyorduk ama bankadaki parasını dolandırıcının birine kaptırdı.Bunun dışında kavga gürültü eksik olmazdı evden.Daha bir sürü sıkıntı.Böyle büyüdüm.Hiç kızmadım suçlamadim babamı.Şimdi kaloriferli bir evdeyiz.Ama ben babamı bir saniye daha görebilecek olsam ömrümü o soğuk evde geçirmeye razı olurdum.O dondugum günlerin özlemini çekiyorum düşün.Dediğim gibi diğer konuları bilmiyorum.Ama ben soguktayim o sıcakta düşüncesi bana hiç doğru gelmedi.Madem bu kadar sorun var kendin çalış ihtiyaçlarını karşılamak için.Önüme biri çıksa evlenirdim düşüncesi ne kadar doğru.Niye illa ki bir erkeğin kanatları altında olmak zorunda hissediyorsunuz ki kendini?

Yok calismiyorum calismamada izin vermiyor zatwn kucuk bir yerde yasiyoruz is bulmanin zor oldugu bir yerde birde benim gibi tecrubesiz yasi gecmis biri zor is bulur

Bi abla anlatmıştı,evde çocuk sayısı çokmuş
Babasını lokantada et yerken görürmüş
Akşam eve de getireceğini sanıp annesinin koyduğu yemeği yemezmiş,baba gelirmiş,el boş.
Bizimkids evde yiyecek lokma olmadigini bildigi halde ceker gidersi ne yiyecekler diye dusunmeden dunyanin parasini kazanir kari kiza yedirirdi niz kahvaltida peyniri bile lux olarak gorurken o haddi hesabi olmayan paralari basklariyla yerdi

En kotusude eve geldiginde agzina gore yemek bulmassa baska seyleri bahane eder kirar dokerdi

Simdi bencil olarak gorunuyor olabilirim ama hazmedemiyorum suan lux bir hayat yasama imkanimizi baskalarina sacip savuran adamin bize fazladan bi sobayi cok gormesini hazmedemiyorum benim yerime soguk onun hakki diye dusunuyorum

Yokluk icinde bu sıkintılari cekiyor olsak bu kadar icerlwnmezdim ama varlik icinde yokluk cekoyoruz kalanini kefeninin cwbine mi yerlestirecek nedir

Okumama mani oldu calismama izin vermedi

Ben cevremdeki erkeklerin cicuklarindam soz ederken gozlwrinin pariltisini gordukce babaliktan dunyanon en guzel duygusu gibi soz ettikce kendimi bi erkegin kanatlqri altinda gorme ihtiyaci hissettim hep

Simdilerde ya oleyim ya kurtulayim dusuncesi sardi

N
Kiz buraya derdini acmis sen niye calismiyosun diyosun. Niye hep olumsuzsunuz
Ben bunun bir dert olmadığını söylemiyorum sadece çalismasına bi engel yoksa çalışıp hem evden uzaklaşıp kafa dinler hem çevre edinir hemde ihtiyaçlarınî babasina yansıtmadan karşılayabilir diye dedim ama yanlış anlamaya hazirsınız maşallah

Git bir tane ufo satın al koy odana. Niye yapmıyorsun? 29 yaşındasın abin de var. Çalışıyor musunuz?

Yok calismiyorum calismamada izin vermiyor zatwn kucuk bir yerde yasiyoruz is bulmanin zor oldugu bir yerde birde benim gibi tecrubesiz yasi gecmis biri zor is bulur
Tecrübeyle yaşla alakası yokki canım eğer baban bırakırsa çalışmış olup tecrübe ederdin bu seninle alakali bir problem değil hemde daha çok gençsin neden yaşın geçmis olsun ki yaşın daha 29 yolun başındasın

Kusura bakma baba konusunda çok hassas olduğum için anlayamiyor olabilirim.Neyse madem cidden durum kötü arkadaşların falan yok mu hani çevrelerinde biri olur sana uygun tanıştırırlar falan.

O zaman canım açık konusalım siz bu adam ölsün biz de rahat edelim diye bekliyorsunuz. Niye kavga etmiyorsunuz niye diğer odalara soba kurmuyorsunuz. Niye mücadele etmiyorsunuz anlamiyorum

Ya kucucuk yer is sansi cok olmuyor zaten izon vereceginden degilde camekanlardaki en basit is ilanlarinda bile tecrubeli diye belirtiyorkar zaten yasimda buyuk oldugi icin daha zor

Babalar bencil olmaz. Eğer bu anlattiklariniz dişinda da yaşananlar varsa bu sizin babanizin özelliği. Bütün babalar boyle değil. Büyük ihtimal bahsettiğiniz diğer babalar da ayni sosyokültürel cevredendir. Malum bazi kültürlerde bu isler boyle yürüyor. Size gelince 29 yasinda olduğunuzu yazmissiniz. Herhalde gidip kendinize bir elektrikli battaniye alabilirsiniz. 100 lira bile değildir belki. Bu yasta hala babanizin eline baktiginizi düşünmek bile istemiyorum. Adamcagiz hala size bakmiyordur diye umuyorum.

Kusura bakma baba konusunda çok hassas olduğum için anlayamiyor olabilirim.Neyse madem cidden durum kötü arkadaşların falan yok mu hani çevrelerinde biri olur sana uygun tanıştırırlar falan.
Tesekkur ederim zaten oek bi cevrem yok olandanda oyle bi talep teklif olmadi hic

para kazanıyor musun ve kaç yaşındasın? kendi ekonomik özgürlüğün varsa babanla yaşamamayı seç. herkes ailesiyle mutlu olacak evlenene kadar birlikte yaşayacak diye birşey yok.

O zaman canım açık konusalım siz bu adam ölsün biz de rahat edelim diye bekliyorsunuz. Niye kavga etmiyorsunuz niye diğer odalara soba kurmuyorsunuz. Niye mücadele etmiyorsunuz anlamiyorum
Niye kavga etmiyoruz niye mucadele etmiyoruz

Onun nefesinin sesini duymak dahi bizim korkmamiza yolda karsilasmamiz korkudan dizlerimizin baginin cozulmesine yetiyordu boyle bir psikolojiyle buyumus insanlardan ne kadar cesaret bekliyorsaniz bizdede o kadar vardi iste

Öfff gerçekten de şu muhabbet sıkıyor. Sevilecek, özlenecek baba var ozlenmeyecek baba var. Bir sürü sıkıntıya rağmen belli ki size iyi baba denk gelmiş. Benim babam da allaha şükür bir sürü fakirlik parasızlık hastalık içinde fedakarDi ve hep sevdi korudu bizi. Ama ben böyle harika bir babam olmasına rağmen konu sahibinin sıkıntısını anlayıp empati yapabiliyorum da siz niye yapamıyorsunuz onu anlamıyorum. Babanız sanırım vefat etti ama ne kutlu bir baba ki kızı arkasından böyle sevgiyle özlemle bahsediyor. Ama unutmayın kendi kızlarına tecavüz eden babalar var bu ülkede hiç de sayısı az değil. Her baba sizin ki gibi değil. Konu sahibinin babası da kötü bir baba
Hiç bir baba soğuktan kızı yan odada ağlarken sobalı odada rahatça yatmamali.

Maalesef 29 yasinda adamcagizin eline bakiyorum cunku adamcagiz kendisine muhtac olmamiza egosunu bizimle tatmin etmeye bayiliyor

Ben 35 oldum valla bişey değişmiyor, sizin ona ihtiyacınız olmadığı için herşey güllük gülistanlıkmış gibi gidiyor sadece
Ben kendi ailemde gördüklerimden sonra artık kimsenin ailesiyle ilgili söylediklerine şaşırmam

Evlimisiniz bilmiyorum ama benim çok şükür dünyalar iyisi kayınvalidem ve kayınpederim var , Ailem böyle olduğu için demekki Allah böyle iyi bi aile verdi bana diyorum , sizide Allah iyi insanlarla karşılaştırsın

para kazanıyor musun ve kaç yaşındasın? kendi ekonomik özgürlüğün varsa babanla yaşamamayı seç. herkes ailesiyle mutlu olacak evlenene kadar birlikte yaşayacak diye birşey yok.

Maaleaef calismiyirum calissam zaten neden ondan beklenti icinde olayim ki kendim exstra soba kurar istedigim kadar yakardim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…