Babalar Neden Bencil Olur?

Allah razi olsun mutlulugunuz daim olsun insallah valla bunun sonu arkasi nasil olur bilmiyorum ama cok zaman artik sıkintilardan sonra mutluluk sadece filmlerde oluyo galiba diye dusunmeye basladim

Maaleaef calismiyirum calissam zaten neden ondan beklenti icinde olayim ki kendim exstra soba kurar istedigim kadar yakardim
sende haklısın. peki evden ayrılma gibi bi durumun var mı başka şehirde iş imkanı vs. kpss ye hazırlan gerekirse bir umut atanırsın belki

Anneniz bu olayın neresinde? Neden o müdahale etmiyor? Ayrıca 29 yaşındasınız, neden babanızın eline bakıyorsunuz? Babanız çalışmanıza izin vermiyorsa çalışın KPSS'ye atanın ve evi terk edin. Yoksa sızlanmaktan başka bir şey yapabilecek gibi durmuyorsunuz.

Maalesef 29 yasinda adamcagizin eline bakiyorum cunku adamcagiz kendisine muhtac olmamiza egosunu bizimle tatmin etmeye bayiliyor
İyi de 15 yasinda değilsiniz. Babaniz dahil olmak üzere kimse uzerinizde hüküm kuramaz. İse girseydiniz mesela bu yasa kadar kimse uzerinizde ego tatmin edemezdi. İzin vermez gibi bir şey de söz konusu olamaz. Dediğim gibi 29 ysindasiniz neyin izni neyin egosu. Elbette durumunuzu yasantinizi tam bilemem ama öyle insanlar taniyorum ki anlattiginizdan bin beter durumlardan kendi alin yerleriyle ciktilar. Herşey insanin kendisine bagli.

sende haklısın. peki evden ayrılma gibi bi durumun var mı başka şehirde iş imkanı vs. kpss ye hazırlan gerekirse bir umut atanırsın belki
Aciktan onlisans okuyorum kpss ye girdim ama alim yok zaten puanijda cok ic acici degildi

Tekrar ygs ye hazirlanayim dedim ne adam akilli hazirlanabuldim nede kazanirsam gonderir

Neredeyse cocuk denecek yasta evlendirilip coluga cacuga kavusmus simdi bile cagi getisinde takip eden bi memlekette kocasini baskaldiracaktida egitimsiz tahsilsiz ne yapacakti dusuncesiyle ezildi bizde onunla beraber ezildik

Yalnız bu ülkede babası gerçekten iyi bir baba olmasına rağmen bencillik yapan onu beğenmeyen herşeyden şikayetçi olan evlat sayisi da fazla.Ve sadece açtığı şu konuya bakarak konu sahibinin böyle bir evlat olup olmadığını anlamak mümkün değildi.Biri bana babam sıcakta yatiyor ben soğukta yatiyorum dese tabi baban sıcakta yatacak derim.Üstelik kendisi 29 yaşında ve çalışmıyor.Babasının çalışma konusunda sıkıntı çıkardığını da bilmiyordum.Diğer yorumlarına bakınca daha detaylı öğrendim hak verdim zaten.

Ne yazik ki biz babamizin nefesinden bile korkacak sekilse buyuduk buyutulduk 30 yaklastim halada korkuyorum

Tarih te hani konulari daha dogru tespit edebilmek icin olayin gectogi cografya zaman ve sartlar gozonunde bulundurulup oyle degerlendirilirmis ya belki bi nebze o acidan dusunseniz anlayabilirdiniz

Canım senin umuda ihtiyacın var bence isteminde haklısın ve is bulmam bu durumdan kurtulmanın kolay değil. Ama imkânsızda değil. Annemi düşün zorluklarla mücadele etmemiş. Ama sen edebilirsin başka şehirde yeni bir hayat kurabilirsiniz. Hiç kolay olmadığının farkındayım ama bazılarının hayatta daha çok mücadele vermesi gerekiyor. Sen de onlardansin.

Tesekkur ederim zaten oek bi cevrem yok olandanda oyle bi talep teklif olmadi hic
Sakın kurtulmak için önüne biri çıkar evlenirsin falan yapma.Oradan kurtulayim derken daha büyük bir cehenneme düşersin.Şu durumda tek çıkış senin düzgün bir yuva kurman gibi.Babana karşı çıkamadığın için çalışma şansın olmayacak gibi anca kpss ile olur.Annen hayatta değil mi?Onunla aran iyiyse akrabalara tanıdıklara bi çıtlatsa uygun biri olabilir mi diye?

O yüzden yasadiginiz şartları bilmiyorum diye belirttim ama korkunun ecele faydasi yok. Gidin kendinize bir is bulun. Bir hayat kurun. Hicbir şey için geç değil hayatta ama zaman da geri işlemiyor ne yazik ki. Korkunuz yüzünden hayatinizin geri kalanini bari heba etmeyin. O yasta birlikte yasamaniz bile tuhaf. Çoktan kendi hayatinizi kurmaniz gerekiyordu. Eğer evlenirim kurtulurum diye düşünüyorsanız genelde tam tersi oluyor. Koca babadan beter cikiyor bu tip durumlarda çünkü biliyor ki kadinin basi sikisinca dayanacagi bir baba olmayacak arkasında. O yüzden ya cesaretinizi toplayip artik kendi hayatinizi kuracaksiniz zor da olsa ya da o soğuk odada ağlayarak uyumaya devam edeceksiniz.

Anneniz neden sizin odaniz icin bir seyler yapmiyor?
Merak etmeyin bu modelden bende de vardi ama ben dilinden çok cektim simdi biraz duruldu bir meslegim olunca bana saygi duymaya basladi
Tek diyecegim calisin sinava kurtulun o evden tek basiniza eve cikin kafaniz rahatlasin.

+1

Benim babam da bende iç yarasıdır. Benim için ''kötü anne'' ve ''iyi baba'' şaşılacak şeyler mesela. Nadir görülüyorlar. Ben göremiyorum en azından. Babalar neden böyle inanın ben de çok merak ediyorum. Anne kadar evladın gebeliğinde, doğumunda, bakımında cefa çekmediklerinden mi, hissedemediklerin mi anlamıyorum. Sorguluyorum sadece. Üzgünüm senin için, kalpten.

Eskiden çocuktun bu adamın fiziksel gücü ve otoritesi karşısında tabii ki dizlerinin bağı çözülecek. Şimdi çocuk musun, değilsin. Baban eskisi gibi güçlü mü, değil. Üstüne yürüse muhtemelen sen yıkarsın onu. Sadece psikolojik bariyerleriniz var. Onlari da sen ve abin yikabilir baskasi degil. Kurt kocayıncaköpeklerin maskarası olur denir ya. Senin kurt çoktan kocamıs ama siz farkında değilsiniz. Mücadele edin. Korkmayın bir şey yapamaz.

Canim babam, Allah seni basimizdan eksik etmesin yokluğunu hissettirmesin inşallah, şükürler olsun ki babam öyle bi adam değil, baba gibi baba, yemez yedirir, icmez içirir, hele ki giymez giydirir, eline birkac kuruş geçse hemen bize harcar, allah herkese içinde merhamet olan, evlat sevgisi olan babalarin çocuğu olma hakkini versin.

Kotu bir es gelirse o hayal ettiklerini yapsanda mutlu olmayabilirsin.

Size katılıyorum,kocaman kızlarken gece üstümüzü örten,dışarıda yediği her güzel şeyden bize de yedirmeden içi rahat etmeyen bir babanın kızıyım...Fakat bu arkadaşımızın yaşadıklarını yinede anlayabiliyorum.
Mücella,eski isimlerinle açtığın konularını da biliyorum.Sana ancak kolaylıklar dileyebiliyorum.İnsallah,öyle bir hayat yaşarsın ki,bütün bunlar çook gerilerde kalır.Yine hatırlayınca üzülürsün ama,sadece üzülürsün,canın acımaz hiç olmazsa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…