- 22 Şubat 2016
- 4.513
- 4.201
- 53
- Konu Sahibi Donusunboylemiolacakti
-
Allah razi olsun mutlulugunuz daim olsun insallah valla bunun sonu arkasi nasil olur bilmiyorum ama cok zaman artik sıkintilardan sonra mutluluk sadece filmlerde oluyo galiba diye dusunmeye basladimBen 35 oldum valla bişey değişmiyor, sizin ona ihtiyacınız olmadığı için herşey güllük gülistanlıkmış gibi gidiyor sadece
Ben kendi ailemde gördüklerimden sonra artık kimsenin ailesiyle ilgili söylediklerine şaşırmam
Evlimisiniz bilmiyorum ama benim çok şükür dünyalar iyisi kayınvalidem ve kayınpederim var , Ailem böyle olduğu için demekki Allah böyle iyi bi aile verdi bana diyorum , sizide Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
sende haklısın. peki evden ayrılma gibi bi durumun var mı başka şehirde iş imkanı vs. kpss ye hazırlan gerekirse bir umut atanırsın belkiMaaleaef calismiyirum calissam zaten neden ondan beklenti icinde olayim ki kendim exstra soba kurar istedigim kadar yakardim
İyi de 15 yasinda değilsiniz. Babaniz dahil olmak üzere kimse uzerinizde hüküm kuramaz. İse girseydiniz mesela bu yasa kadar kimse uzerinizde ego tatmin edemezdi. İzin vermez gibi bir şey de söz konusu olamaz. Dediğim gibi 29 ysindasiniz neyin izni neyin egosu. Elbette durumunuzu yasantinizi tam bilemem ama öyle insanlar taniyorum ki anlattiginizdan bin beter durumlardan kendi alin yerleriyle ciktilar. Herşey insanin kendisine bagli.Maalesef 29 yasinda adamcagizin eline bakiyorum cunku adamcagiz kendisine muhtac olmamiza egosunu bizimle tatmin etmeye bayiliyor
Aciktan onlisans okuyorum kpss ye girdim ama alim yok zaten puanijda cok ic acici degildisende haklısın. peki evden ayrılma gibi bi durumun var mı başka şehirde iş imkanı vs. kpss ye hazırlan gerekirse bir umut atanırsın belki
Neredeyse cocuk denecek yasta evlendirilip coluga cacuga kavusmus simdi bile cagi getisinde takip eden bi memlekette kocasini baskaldiracaktida egitimsiz tahsilsiz ne yapacakti dusuncesiyle ezildi bizde onunla beraber ezildikAnneniz bu olayın neresinde? Neden o müdahale etmiyor? Ayrıca 29 yaşındasınız, neden babanızın eline bakıyorsunuz? Babanız çalışmanıza izin vermiyorsa çalışın KPSS'ye atanın ve evi terk edin. Yoksa sızlanmaktan başka bir şey yapabilecek gibi durmuyorsunuz.
Yalnız bu ülkede babası gerçekten iyi bir baba olmasına rağmen bencillik yapan onu beğenmeyen herşeyden şikayetçi olan evlat sayisi da fazla.Ve sadece açtığı şu konuya bakarak konu sahibinin böyle bir evlat olup olmadığını anlamak mümkün değildi.Biri bana babam sıcakta yatiyor ben soğukta yatiyorum dese tabi baban sıcakta yatacak derim.Üstelik kendisi 29 yaşında ve çalışmıyor.Babasının çalışma konusunda sıkıntı çıkardığını da bilmiyordum.Diğer yorumlarına bakınca daha detaylı öğrendim hak verdim zaten.Öfff gerçekten de şu muhabbet sıkıyor. Sevilecek, özlenecek baba var ozlenmeyecek baba var. Bir sürü sıkıntıya rağmen belli ki size iyi baba denk gelmiş. Benim babam da allaha şükür bir sürü fakirlik parasızlık hastalık içinde fedakarDi ve hep sevdi korudu bizi. Ama ben böyle harika bir babam olmasına rağmen konu sahibinin sıkıntısını anlayıp empati yapabiliyorum da siz niye yapamıyorsunuz onu anlamıyorum. Babanız sanırım vefat etti ama ne kutlu bir baba ki kızı arkasından böyle sevgiyle özlemle bahsediyor. Ama unutmayın kendi kızlarına tecavüz eden babalar var bu ülkede hiç de sayısı az değil. Her baba sizin ki gibi değil. Konu sahibinin babası da kötü bir baba
Hiç bir baba soğuktan kızı yan odada ağlarken sobalı odada rahatça yatmamali.
Ne yazik ki biz babamizin nefesinden bile korkacak sekilse buyuduk buyutulduk 30 yaklastim halada korkuyorumİyi de 15 yasinda değilsiniz. Babaniz dahil olmak üzere kimse uzerinizde hüküm kuramaz. İse girseydiniz mesela bu yasa kadar kimse uzerinizde ego tatmin edemezdi. İzin vermez gibi bir şey de söz konusu olamaz. Dediğim gibi 29 ysindasiniz neyin izni neyin egosu. Elbette durumunuzu yasantinizi tam bilemem ama öyle insanlar taniyorum ki anlattiginizdan bin beter durumlardan kendi alin yerleriyle ciktilar. Herşey insanin kendisine bagli.
Sakın kurtulmak için önüne biri çıkar evlenirsin falan yapma.Oradan kurtulayim derken daha büyük bir cehenneme düşersin.Şu durumda tek çıkış senin düzgün bir yuva kurman gibi.Babana karşı çıkamadığın için çalışma şansın olmayacak gibi anca kpss ile olur.Annen hayatta değil mi?Onunla aran iyiyse akrabalara tanıdıklara bi çıtlatsa uygun biri olabilir mi diye?Tesekkur ederim zaten oek bi cevrem yok olandanda oyle bi talep teklif olmadi hic
O yüzden yasadiginiz şartları bilmiyorum diye belirttim ama korkunun ecele faydasi yok. Gidin kendinize bir is bulun. Bir hayat kurun. Hicbir şey için geç değil hayatta ama zaman da geri işlemiyor ne yazik ki. Korkunuz yüzünden hayatinizin geri kalanini bari heba etmeyin. O yasta birlikte yasamaniz bile tuhaf. Çoktan kendi hayatinizi kurmaniz gerekiyordu. Eğer evlenirim kurtulurum diye düşünüyorsanız genelde tam tersi oluyor. Koca babadan beter cikiyor bu tip durumlarda çünkü biliyor ki kadinin basi sikisinca dayanacagi bir baba olmayacak arkasında. O yüzden ya cesaretinizi toplayip artik kendi hayatinizi kuracaksiniz zor da olsa ya da o soğuk odada ağlayarak uyumaya devam edeceksiniz.Ne yazik ki biz babamizin nefesinden bile korkacak sekilse buyuduk buyutulduk 30 yaklastim halada korkuyorum
Tarih te hani konulari daha dogru tespit edebilmek icin olayin gectogi cografya zaman ve sartlar gozonunde bulundurulup oyle degerlendirilirmis ya belki bi nebze o acidan dusunseniz anlayabilirdiniz
Anneniz neden sizin odaniz icin bir seyler yapmiyor?Sanirim Allah omur verdikce ve kadinlar kulubu var oldugu surece babamla ilgili actigim konular bitmeyecek o yuzden sıkılanlar okumamakta serbest
Yaaa yaptiklarini anlatmaya guc yetmezde hepsi bi tarafa bir baba kendisi sıcak odada yatarken kia gununde evladinin soguk buz gibi odalarda uyumasina gonlu razi gelir aslinda kıt kanaat gecinmek zorunda olacak kadarda durumumuz kotu degil yani istese bi odaya daha soba kurdurabilor ama yok sicak odada kendi uyuyacak diger odada uyurkende gecenin yarisina kadar oturma odasinda kqlirdi anca o gittiktwn sonra uyuyabilirdik zaten kenfi yatagindada elektrikli battaniye vardi
Simdi sicak odaya kendi gecti yataginada erkek kardesimi yolladi ben zaten buz gibi odada uyuyordum ama en azindan bazi geceler oturma odasinda uyuyabiliyordum yada sabah uyaninca oturma odasina gelip isinabiliyordum simdi cani ne zaman isteyecskte uyanacakta o zaman odaya gelicem
Yemin ederin artik canimdan bezdim hani " Yaprak Dökümu"nde Fikret vardi ya kendimi aynen onun gibi hissediyorum yemin ederim simdi karsima 50 yasinda kimdir nedir bilmedigim tanimadigim coluklu cocuklu dul bi adam ciksa gozum kapali evet diyecegim yok efendim yok Fikret kadar bile sansim yok
Siz bakmayin boyle rahat yazdigima simdi salya sumuk aglayarak yaziyorum
Ha bu arada basliga takilanlar olacak olursa nedense ben cevremde duydugun gordugum bi cogu annesini fedakr babasini bencil olarak anlatir (ha cogunun babasi idaalara gore yaslandikca duzelmis) ama yok biz onuda goremedik yaslandikca duzelecsk diye beklerken ben yaslandim yasim 29 a dayandi
Ölsem belki kurtulurum
Buda imtihan degip teselli etmeye calisiyorum kendimi Allah daha butuk imtihanlar yasatmasin
+1Öfff gerçekten de şu muhabbet sıkıyor. Sevilecek, özlenecek baba var ozlenmeyecek baba var. Bir sürü sıkıntıya rağmen belli ki size iyi baba denk gelmiş. Benim babam da allaha şükür bir sürü fakirlik parasızlık hastalık içinde fedakarDi ve hep sevdi korudu bizi. Ama ben böyle harika bir babam olmasına rağmen konu sahibinin sıkıntısını anlayıp empati yapabiliyorum da siz niye yapamıyorsunuz onu anlamıyorum. Babanız sanırım vefat etti ama ne kutlu bir baba ki kızı arkasından böyle sevgiyle özlemle bahsediyor. Ama unutmayın kendi kızlarına tecavüz eden babalar var bu ülkede hiç de sayısı az değil. Her baba sizin ki gibi değil. Konu sahibinin babası da kötü bir baba
Niye kavga etmiyoruz niye mucadele etmiyoruz
Onun nefesinin sesini duymak dahi bizim korkmamiza yolda karsilasmamiz korkudan dizlerimizin baginin cozulmesine yetiyordu boyle bir psikolojiyle buyumus insanlardan ne kadar cesaret bekliyorsaniz bizdede o kadar vardi iste
Ne yazik ki biz babamizin nefesinden bile korkacak sekilse buyuduk buyutulduk 30 yaklastim halada korkuyorum
Tarih te hani konulari daha dogru tespit edebilmek icin olayin gectogi cografya zaman ve sartlar gozonunde bulundurulup oyle degerlendirilirmis ya belki bi nebze o acidan dusunseniz anlayabilirdiniz
Kotu bir es gelirse o hayal ettiklerini yapsanda mutlu olmayabilirsin.Haklisiniz ama yillardir hayatimi degistirmek icin cirpinip durdum napayim degistiremiyorum
Gercekten yoruldum hatali oldugumun farkindayim ama en kotu hayat babamla yasanilan hayattan daha kotu olnaz gibi gwliyor
Kendi evim olur istedigimde uzanirim istedigimde uyanir istedigimde uyurum en azindan buz gibi odalarda aglaya aglaya uyunam gibi geliyor
Zaten yanlis kqrar verecegum bi kismetim bile yok
Size katılıyorum,kocaman kızlarken gece üstümüzü örten,dışarıda yediği her güzel şeyden bize de yedirmeden içi rahat etmeyen bir babanın kızıyım...Fakat bu arkadaşımızın yaşadıklarını yinede anlayabiliyorum.Öfff gerçekten de şu muhabbet sıkıyor. Sevilecek, özlenecek baba var ozlenmeyecek baba var. Bir sürü sıkıntıya rağmen belli ki size iyi baba denk gelmiş. Benim babam da allaha şükür bir sürü fakirlik parasızlık hastalık içinde fedakarDi ve hep sevdi korudu bizi. Ama ben böyle harika bir babam olmasına rağmen konu sahibinin sıkıntısını anlayıp empati yapabiliyorum da siz niye yapamıyorsunuz onu anlamıyorum. Babanız sanırım vefat etti ama ne kutlu bir baba ki kızı arkasından böyle sevgiyle özlemle bahsediyor. Ama unutmayın kendi kızlarına tecavüz eden babalar var bu ülkede hiç de sayısı az değil. Her baba sizin ki gibi değil. Konu sahibinin babası da kötü bir baba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?